Детето ми - хперактивност или аутизъм?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Детето ми - хперактивност или аутизъм?!
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 1354 пъти
Здравейте, имам дете на 2г и половина и започна да става невъзможно гледането му, без да те побърка. Започвам от там, че не говори още, освен някои думички, но разбира всичко и изпълнява команди. Направихме консултация и казаха, че не е аутизъм. Обаче прави ужасни нервни кризи, когато му се откаже нещо. Не му даваме екрани. Храни се добре, спи добре. Педиатърът се съмнява за хиперактивност, защото постоянно пипа нещо в кабинета и ходи, когато сме там. Вкъщи играе, не е постоянно в движение, но са страшни истерии. На градина се адаптира, обаче много боледуваше, всяка седмица, усложни се и сега е вкъщи за по-дълъг период. Баба му идва да помогне, но е възрастна и не може да го успокои. Аз съм сама. Имаме възможност да вземем детегледачка и в това ми е питането. Дали това ще помогне, защото аз психически не издържам. Блъска врати, чупи, крещи, не мога да ям без да ме дърпа, не знам как ще оцелея. Мъжът ми работи, гледа го след работа, но и с него прави драми. Дали е диагноза или пубертет. По принцип на такава възраст все още не поставят диагноза хиперактивност, но на всички прави впечатление неговата нервност. Не е агресивен поне. Средата вкъщи е нормална Да вземем ли помощ- дали ще помогне или ще тормози детегледачката, или сама да се побърквам още....? Какво му е на това дете? Много съм притеснена.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: ff02a5b538
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Здравейте, помислете дали не е много разглезено дете. Ако му се угажда и е намерило начин да ви Цака. А с истерй и викове това му е начина да постигне своето. Съветвам ви да опитате ден два да сте по здържана, и дистанцирана. При проява на агресия и викове, тръшкане съветвам ви да запазите самообладание и да не се подавате.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5cf96c943b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Ами авторке, детето е огледало на родителите си. Ако ти крещиш, чупиш, удриш го и детето ще го прави. Пръво ти се успокой. Най-добре наеми детегледачка, а ти си почини. Тръгни на йога, на медитация. Почивай си повече. Ако ти се държиш нормално и спокойно и детето ти ще е спокойно. Ако си изнервена и крещиш, и детето ще е изнервено и ще крещи.. Първо огледай себе си. А иначе до 7 годишна възраст всички деца, които ходят на градина боледуват непрекъснато - поне по един вирус на месец. Така че това е нормално. Нашият рекорд е три различни вируса в един месец.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 99af8e4f28
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   По скоро тъпа майка дето не може да си възпита детето

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ee987dd6b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Единаственото което му липсва на детето е възпитание. Нервните кризи и истериите които описваш са просто вик за внимание, да му се изпълнят моментните желания веднага, тоест това е неговия начин да кара възрастните да изпълняват неговите команди.
Да ходи и да пипа нещо из стаята е най хубавото, това си е детско любопитство, което говори че детето е умно и опознава света.
Начинът е да му се говори тихо и спокойно, много да му се говори, кое как трябва кое не трябва. Няма ли някаде детски център да го оставяш за час два докато си починеш малко.
За детегледачката ще я тормози докато не й позволиш да го възпитава, а възпитание е да го научи да се разочарова без да вдига истерии, което не е лесен процес и първоначално ще се бори още по истрерично, мислейки че и при детеглегачката ще мине номера с писъци. Все пак, знаеш че не трябва да се учи да му се изпълняват всички желания. Но пък много трудно се намира читава детегледачка, която би тръгнала да възпитава. Детето трябва да свикне да се съобразява с другите хора около него, имам предвид да се съобразява че се храниш и да не те тормози в такъв момент, а да изчака търпеливо, идеята е да го научиш на търпение.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: eb98a1b381
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това са реакции на съвсем нормално дете. Преживяват се. Не му давайте да ви се налага, каквото и да ви коства. Аз съм попердашвал моето, за което сега ми е мъчно, но в моментите просто е трябвало. По това време те са във възраст, в която хем разбират вече, че правят нещо и че това нещо е нередно, хем не искат да изпълняват каквото им кажеш. С времето свикват, че ти си шефа, ако не ги оставиш те да станат твоя шеф. Трябва си здрава ръка и много нерви. Ако имате възможност за детегледачка, дори за час-два, в които да си почиваш, пак е нещо. Не бих препоръчал за много време, защото все пак си е вашето дете. Сега е най-трудната възраст, още година максимум и ще е съвсем различно. Стягайте се и ако има как някой да помага - приемете!

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 9a98eaa064
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   На 2г и половина пубертет? "Пубертет е периодът от развитието на човека, фаза, при която детето преминава, за да се развие във възрастен индивид. "

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 65acca0df1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Когато аз бях дете, в бг никой не беше чувал ни за аутизъм, ни за хиперактивност……. Хората дори и за депресия не бяха чували….. Тия л. айна дойдоха от запада и зорлям разболяха хората и децата…. Може би е малко по-палаво и ти хиперболизираш нещата…. Важно е да расте в спокойна обстановка без агресия. Да ви е живо и здраво!


Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 6778c37588
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Пубертет на 2 годишна възраст? Ок.

Гаро

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0ff91e22dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз съм с аутизъм, при мен нещата бяха по други

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e8ef2eeb14
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Това е нормалното поведение на децата в последните години. Общо взето сегашните родители масово са родени покрай разпадането на комунизма и са израснали в едни сбъркани времена. Повечето съвременни майки не искат да отдават нужната грижа на децата си. Бързо им минава мерака да ги гледат и прехвърлят отговорността на бабите, а в по заможните случай на детегледачки. Предпочитат детето да стои мирно и тихо край тях, като му пускат клипове на телефона от най-ранна детска възраст. И после се чудят защо детето се държи странно и дали не е хиперактивно. Ами не е. Просто децата са пълни с енергия и трябва да я изразходят по някакъв начин. Това е полезно за тях и тяхното развитие. Няма как да очаквате здраво дете да стои цял ден в ютуб и да не мърда на никъде.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c1702e4548
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Притеснително е, че не говори още. Много е малко обаче, за да се поставя от сега диагноза аутизъм или хиперактивност, не се знае още.
Според мен може да опитате с опитна детегледачка. Също така да се социализира с други деца и хора, когато не е болно, го водете на детска градина и детски занимални.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 726ccc39d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Детски пубертет се нарича, обикновено е между 2-3 годишна възраст, характеризира се с инати, тръшкане, опити за налагане от страна на детето и други.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 486e93a105
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   От авторката

За тези, които не са запознати с бебешкия пубертет, такъв има, и е между 1-3. В САЩ се нарича терибъл ту, ужасните две. Също така аутизмът и хиперактивността са сериозни диагнози и не са някакви течения. По Бай Тошово време децата са ги диагностицирали с идиотизъм или олигофрения, защото в БГ нямаше знание за тези проблеми. И ги криеха вкъщи. Не съм някаква филмарка, а притеанена майка за разяитиетона детето си. На останалите бюагодаря за съветите. Ще поработим върху възпитанието, защото вероятно там се корени пробшема, макар че детето не е разглезено. Нито е презадоволем, нито му козируваме. Затоване знам какво се случва с тази нервност.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7243892c9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   До авторката-най-добре е да четеш етикетите на храните, които даваш на детето. За съжаление - често такова поведение е следствие от разни гадни Е-та, оцветители в храните и т. н. Гледай да му даваш -възможно най-здравосливните неща за ядене и ако на някой етикет прочетеш -купища съставки обозначени с разни Е-та, то провери в интернет има различни списъци, кое какво значи и доколко е вредно. Най-вече внимавай за храни с аспартам, сега не се сещам точно с какви цифри се отбелязваше аспартама, но често не изписват името му с букви, затова -внимавай и да не яде нищо с аспартам, той е 100 пъти по сладък и вреден от нормалната захар.
Много важно нещо-дори детето да бъде диагностицирано, като хиперактивно - В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ПОЗВОЛЯВАЙ разни лекари да му изписват успокоителни и др. боклуци, защото в Сащ точно, а и в др. държави-на хиперактивните дечица им дават да пият разни сиропи и хапчета, уж за успокоение, родителите се кефят, че детето вече е спокойно, мълчаливо, но това вреди на здравето на детето, често такива лекарства водят и да зависимости и в по-късна възраст.
За успокоение на детето-давай му понякога да пие-1 чаша дневно чай от Жълт кантарион, разнообразявай и с разни други билкови чайове, но без да прекаляваш с тях-нормално просто. Чай мента-също... Нещо интересно за дедето правете-например рисувайте заедно, четете му приказки с мъжа ти, пускайте му успокояваща музика.
Пиши после -дали тези неща са успокоили детето.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d923336f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До номер 14

От авторката

Благодаря много за съветите! И аз не искам на този етап да му даваме успокоителни добавки. Вчера започнахме сериозна дисциплина. Като се тръшка, пълен игнор. След известно време започна сам да се успокоява и идва да играе. Като му се скараме сериозно, има лека промяна. Ще следя какво се случва с него. Общо взето у нас трябва да е военно положение, за да оцелеем с него. Пак добре че съседите са човечни. До сега да бяха направили страшен проблем.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 27669db55d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Дали е диагноза или период, може да каже само лекар. На мен по-скоро ми звучи като период, не толкова диагноза. От моя опит мога да препоръчам спокойно, но твърдо отношение, да разбере, че и да се съдере, номерът му няма да мине. Ако знае, че в крайна сметка, ще постигне своето, ще се раздава в тръшкането и крясъците.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7243892c9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   До авторката, от н14-сега се сетих и друго да кажа-лично аз, като дете бях много кротка и спокойна, някак в своя си свят, мълчалива и т. н. Но сестра ми тя е 3 г. по-малка и от самото начало беше с агресивно поведение, крещене, ревове, тръшкане, все да й се ужажда, все недоволна.
Когато сме били заедно в една стая-сблъсъци винаги имаше-защото аз може и по природа да съм тих човек, но някой като ми навлезе в личното пространство с луда агресия и.... -сблъсъци на макс имаше, хем се карахме, като куче и котка, хем пък и сме играли заедно и когато сме били на гости на баби, дядовци, лудеехме си, дори да не е имало караници, просто като се съберат деца и две да са само, и дивеене-има ха хах а. Та, веднъж баща ни идва у баба да види дали не сме я побъркали нещо, защото предни пъти се е оплаквала, че сме шумни и дивеем, не можела с нас да се справи ха хаха, та същия ден, в който ни остави той идва да види дали баба била добре, ха ха ха, и ни заварва всяка седнала пред масата и рисуваме, като обсебени оцветяваме различни страници от книжки за оцветяване, и пита баба дали сме я ядосвали, а тя с шок и изненада обяснява му-такава тишина-направо не съм очаквала, винаги ги води с книжки за оцветяване, не са мръднали от часове оцветяват ха ха ха. Та, споделям това, защото може да е добра стратегия и при твоето дете, също кубчета за редене на разни картинки с тия кубчета, като порасне малко повече-строител, конструктор му купете да си строи разни неща.

Аз много обичах да рисувам, да оцветявам, да играя с конструктури, да редя пъзели, мозайки да редя, всичко това действа много успокояващо-различни цветове, въображението, умът се развиват и т. н. После на 6 годинки, като се научих да чета и книгите станаха, като наркотик за мен:)
За билковите чайове-пропуснах да кажа-прави ги без захар-натурално, само да се отцеди пакетчето чай във водата, без захар.
Ако е и зодия Овен детето ти-нищо чудно да си пада диваче, ха ха. И още нещо-наблюдавайте го как си играе с играчките, ако примерно плюшена или каквато и да е играчка-ако я гушка и обгрижва-добре, но ако се държи агресивно с играчките си и ги удря в земята -това е знак за вътрешна агресия и в случая е добре просто да говорите спокойно с детето, да му обяснявате спокойно нещата, в никакъв случай не бива да слуша крясъци и да вижда агресия около себе си, защото децата всичко попиват и някои деца просто почват да копират.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 96601aef27
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Между 2-3 г всички са в истерия. Нищо му няма на детето. По-активно е и с по-изявен аз.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 6b5f2b2ec6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Не само вземи помощ а и го води редовно да играе някъде, поне в България парти клубове бол. Не разбирам къде ти е драмата, щом имаш възможност. Освен това за разлика от скандинавските държави децата са постоянно навън, няма сняг, няма дъжд. Яка игра навън, без постоянни забележки стой, не тичай, ще се изцапаш.... и т. н. след два часа игра навън да видим как ще е, естествено ще спи от умора. Просто правилно гледане. Стоиш на страна и си почиваш, а то изразходва енергия. Освин това храната, минимум сладки неща това прави децата хиперактивни и да яде колкото то иска, а не колкото ти искаш.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 6b5f2b2ec6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Деца с военна дисциплина не се гледат, прочети за Монтесори и други школи и осэзтай, че когато налагаш нещо на сила на когото и да било, то не води до нищо добро. Напротив мотивация, гледах по ТЛС за тази английска детитегледачка, която отива при проблемни семейства и подхода и е винаги, дори на две годишно дете да обяснява правилата вкъщи, слага червени и черни точки и това не е военен подход, а мотивация има огромна разлика.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 89e1035e1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Спокойно и моето дете не говореше на две години.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 89e1035e1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Да може да е от храните с добавки. Аспартамът е вреден за малките деца те не трябва да ядат и много сладко.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker