Майка ми се държи лошо с мен... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми се държи лошо с мен...
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 4686 пъти
Pдравейте, от скоро чета този форум и реших и аз да споделя проблема си. :айка ми се държи ужасно с мен... Изкарвам шестици, в елитно училище съм, ходя на уроци по английски, не пуша както повечето тийнейджъри, не се напивам, а тя постоянно ми крещи за нещо и ми посяга.

Хваща ми ръцете и ми крещи и ми е бие шамари... казва че съм неблагодарна и все ме заплашва с това, че няма да ми купува дрехи...
Аз нямам никакви нови дрехи и когато кажа, че тя е без това не ми купува, тя ми отговаря "няма и да ти купя"

Аз съм толкова чувствителна и започвам да плача и на нея не и пука... държи ме толкова изкъсо, не ми позволява много неща, никога няма пари за мене, но всичко това са подробности.

Най-лошото е, че ме обижда, че съм идиот, тъпа, истерична, проста, животно и още куп други обидни думи. Бие ме от време на време и аз не знам как да и обясня, че не е права, никога не ме слуша и винаги тя е правата, а аз съм виновна...
Моля ви дайте ми съвет

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: a2fcccb07a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Така и така ядеш бой, следващият път й кажи, че ако не си промени отношението и държанието към теб, ще се оплачеш в Закрила на детето за системен тормоз. Иначе това действа на психиката и ще ти остане за цял живот. А за дрехите, да не ти пука. Те и без това в магазините продават само парцали, а ги представят за маркови.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: e40ffc3a7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Отиди на психолог, най-вероятно в училището имате, ако там няма отиди на частно не се срамувай, ще ти помогнат. Аз не съм психолог, но това което мога да те посъветвам е да се върнеш на зад във времето до момента в който тя е започнала да се държи така с теб и да се опиташ да откриеш какво се е променило за да отключи това й поведение.

Може да има проблеми, може просто да е навлязла в критическата възраст, а може да има и нещо което изхожда от теб, но ти да не се усещаш.
Все пак отиди на психолог по-добре на частно училищните са доста слаби имам лични впечатления от тях.

Скоро една такава беше правила тест за интелигентност на децата в училище показвайки им черно бяла рисунка на газена лампа, ха ха ха че кое градско дете от ХХI век е виждало газена лампа дори на рисунка. Успех.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: e3da51b1b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Миличка, майка ти явно е по-лабилна. Постарай се да потърсиш причината за това. Попитай я какви са и грижите, защо се държи така с теб и т.н. Виж какво ще излезе от този разговор, след това ограничи общуването си с нея, ако няма резултат. Не казваш нищо за това какъв конкретен повод предизвиква скандалите?
Сара

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3c0d3a39a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Момиче нещо в думите ти не ми се връзва. Значи носиш й шестицата от елитната гимназия а тя те удря и обижда?!?! Така накланяш мнението, че майка ти е много болна с мозъка. Съвсем ли няма причина тя да ти се ядосва? Баща имаш ли? Той какво мисли? не последно място на колко си години?

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 9398a52860
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Съчувствам ти много. Много лоша ситуация. Има ли друг възрастен човек на който можеш да се довериш?
Майка ти може да не е добре с нервите и да има някакво психическо разстройство. Дали да не отидеш да вашият личен лекар, да си запишеш час и да поговориш за това което става с майка ти. Винаги ли е била такава или след като нещо се е случило в живота ви? Само с теб ли се държи така или и с други?

Според мен, в този проблем има много различни страни над които да се мисли. Помисли добре, напиши на лист всичко за което се сетиш и трябва с някой възрастен да го обсъдиш. Струва ми се, че лекарят е един вариант.

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 42a9dd6aff
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Не се притеснявай, често срещано явление е. Наскоро говорих с приятелка за това (приятелката ми може и да го прочете). Не се отчайвай, аз изкарвам добри оценки, в английския съм м/у 5 и 6, а няма абсолютно никой който да ми помогне, при тва и на курсове не ме записват. В останалите предмети нямам никакви проблеми, уча си, не пуша, не пия, не съм правила секс (малка съм), въпреки всичко си излизам неблагодарен индивид без грам мозък. Тръгвала е да ми посяга за някакви глупости, аз пък спрях да се занимавам с нея (око за око, зъб за зъб, при тва помня с години).

Да, наистина това с парите може да е много гадно, най-вече, ако приятелите ти са с по 20 лева, а ти с 1, но пък не е болка за умиране. Събирай, аз така правя. Рано или късно идва денят в който всичко се връща. Нали се сещаш, че ти учиш, стараеш се да бъдеш ЧОВЕК, че правиш всичко това заради себе си, някой ден това ще се отрази супер на живота ти. Имаш 2 избора- плачеш и се свиваш, или се потиш за да може един ден да постигнеш повече от нея за цял живот да се обърнеш гордо и да кажеш - АЗ успях, въпреки теб, въпреки обидите, аз съм някой и го постигнах сама!

Имай фикс идея това наистина да постигнеш много, да завършиш нещо хубаво, да работиш лека работа за много пари, да си намериш някои свестен мъж, после семейство, знае ли се може и частен бизнаес. Много по-добре е, а? Всичко си има две страни, може да те бие, но пък ти си живей живота, аз лично я избягвам, игнорирам, не стоя много около нея. Така или иначе дали ще й споделя или сама ще се оправям е се същото.
Казвам й проблема- Много се вживяваш, нищо ти няма, здрава си, стига си чела простотии. И самичка си мисля вариант за оправяне.
Не й казвам- Пак сама се справям. :D
Имало е моменти когато съм искала наистина да ми има нещо сериозно, че да види тя колко много си втълпявам глупости. Така че се стегни, това е, да кажеш на закрила на детето какво ще се получи, най-много още бой.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 6022c60c26
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Подкрепям 4. Само се питам иначе, ако все пак си права, авторке и няма някаква особена причина, майка ти луда ли е?
Ако имаш баща или роднини, обезателно отиди там. Това не се търпи! Успех и умната!
А.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a989d67101
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Знам точно какво е чувството... никога да не си достатъчно добър за родителите си, да нямат вяра в теб, да го отнасяш винаги, когато имат проблеми или просто не са доволни от живота си. Дори да не си проблемно дете винаги ще се намери нещо, за което да се хванат. Ти обаче не трябва да забравяш, че това е временно и че животът всъщност си е в твоите ръце. След време ще се изнесеш, може да заминеш да учиш в друга страна, трябва да си силна и упорита и никога да не забравяш за тези трудни моменти, защото всичко наистина се връща и някой ден майка ти ще получи това отношение от теб, което си е заслужила. Послушай номер 6!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 793722a8af
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не е лъжа, че родителите са много изнервени от всичко-логично е за обстановката в която живеем в момента, кризата в страната... Ти се старай в училище, намери си приятели, бъди добро момиче. Постарай се да разбереш майка си и като е ядосана, не я предизвиквай за да не си изкара яда на теб-мълчи си и не отговаряй ако ти се кара. Станете приятелки, не родител и дете. Кажи и, че не ти е приятно да те третират като добитък, че си жив човек и понякога и на теб ти е трудно да се сдържаш. Просто сменете тона и начина на общуване-споделяй с нея повече, задълбочете контактите, показвай и че я обичаш с мили жестове-нещата ще се променят!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: da6b93eb2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   В абсолютно същото положение съм!!!!

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 5724ebd317
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен майка ти те тормози, защото първоначално не вижда реакция у теб (това може при теб да е защитен механизъм, а на нея й прилича на непукизъм и бойкот)
Или когато се разплачеш пък, на нея й прилича на инат и тръшкане и още повече се озлобява... :((
Просто не трябва да спираш да й казваш как се чувстваш и да и показваш, че не се дърпаш и тръшкаш за нещата, които иска от теб, показвай отзивчивост...

Вероятно се ядосва, че не й помагаш, че си мудна и недосетлива, може би твърде много неща са на нейната глава, а ти като голяма вече трябва да поемеш своята част.

Ако е пред критическа или по-лошо - с болна щитовидна жлеза, което се случва вече адски често - й е трудно да се справя с живота, чувства се смазана от умора и стресът й се засилва от ден на ден, а този стрес я доразболява и убива.
Послушай ме, майка ти в момента има нужда от помощ - това е поведение на човек, който усеща, че си отива и в паниката си наранява околните, които не могат да вникнат в нейното нещастие.
Майка ти е болна, повтарям - и опитай по-често да я питаш: С какво мога да ти помогна, мамо? Обичам те, мамо.
Това са вълшебни думи.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 6d1401b6eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Благодаря много на всички ви! помогнахте ми толкова много! явно проблема не е само в нея, благодаря отново за мненията на всички, оценявам го!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 038e4dbb89
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Съхласна съм с номер 6.
Спокойно. Аз съв в същата ситуация. Правя всичко възможно за нея, а тя ме удря, обижда, излиза си, а на мен не ми дава да излизам. Спокойно! Всичко ще се оправи!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 33fdb41f85
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   И аз съм така, изобщо не я интересувам и обиди...

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 415d427fea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Аз съм на 30 години! Семейна жена с две деца! От детството си до ден днешен съм в същата ситуация! Лошото е, че ме обижда и пред децата и пред хората! Грозна картинка! …

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b5a2b093a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Много съжалявам номер 19.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker