Какво да правя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121564)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18620)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Какво да правя?
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 1228 пъти
Здравейте,
След 4 години опити, 3 инсемимации, 2 пъти инвитро, 1 биохимична бременнлст и 2 аборта (първото заради малформация и второто спяла сърдечна дейнлст на плода) мъжът ми се почти отказа от опитите ни за дете. Според мен не успя да издържи на напрежението. Каза, че най-после иска да сме нормални, да си живеем живота, да съм му обръщала внимание (тъй като карам допълнителни курсове и на моменти нямаме много време прекарано заедно), да спра да говоря за дете и да не говоря за осиновяването (чакаме да ни предложат дете за осиновяване) и че е приел да подадем документи за осиновяване само защото ме обичал, а не го искал. Искал наше без да следим овулации, просто да живеем, да не ходя на лекари, да не пия нищо. Всъщност е добър човек, но самият факт че правим секс три пъти месечно (30 годишни хора сме) и че често ми отказва секс ме дразни. Многократно е разговаряно, ч3 искам да видя в него борба за дете, да видя старанието му. Само че той се отказва от мечтата ни и ме оставя с 1 или 2 опита месечно. Единствения ми избор е нов трансфер на ембриони, зсщото когато няма секс, няма и дете. Много ме боли, но за децата си и мечтата СИ съм готова на всичко. Ако трябва ще ги гледам сама и наистина го мисля. Постоянно ме обвинява, че нещо не е почистено, че съм егоист, не му обръщам внимание, не искам да се виждаме с хора и че съм вманиачена, което донякъде е вярно, но аз хвана ли си 1 цел, не спирам. Не знам какво да правя. Моля за съвет. Не мога да живея живота си докато не постигна целта си, досратъчно време чаках и бях спокойна. Чудя се какво бъдеще имаме заедно, как ще я караме занапред, има ли смисъл и че мечтата ми успя да ни раздели, а аз толкова искам да бъдем пълноценно и щастливо семейство...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 9ae2f7ff22
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Аз съм минала по твоя път и знам колко е тежко. Кажи на мъжа ти, че почти няма двойки, които забременяват естествено. Последните години всички са с ин витро. Ако някой успее естествено е голям късметлия. Дали е заради чернобил не знам но е така. Мен нищо не би ме откозало от мечтата ми за дете. Още повече сега като имам и знам какво е. Според мен си починете известно време и пробвай пак.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7477191d1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Като ти е много зор да имаш дете и имате не разбирателства за какво сте заедно? То ся като имате проблеми после ще е война. Всеки по пътя си най добре явно плана на господ е да нямате деца с този чове, а ти като си мислиш че изтърваш влака прави си опити с донорска сперма или си намери друг, файда няма да го томозиш че и себе си.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 271aed5fce
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Отиди и си направи исследване на микро и макроелементите в кръвта. Скъпичко е (около 700лв), но е доста вероятно да разбереш, защо не можеш да задържиш бременностите.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 6a792e478c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Номер 1, какви са тези фантазии, Чернобил бил виновен, всички били забременявали инвитро. Забременях от раз, когато реших, че трябва да имам дете. Пушите като комини, пиете като смокове и вечно сте на диети, ето защо не може да забременеете.
Разбира се има и медицински причини.
Съветвам авторката да си направи тест за тромбофилия. Има го в Цибалаб. Много важен е MTHFR генът, който отговаря за усвояването на фолиева киселина -B9 и витамин B12. Произволното тъпкане на жени, носители на този ген със стандартна фолиева киселина при тях води до натрупване и до увреди в зародиша. Трябва да приемат единствено метилираната форма на фолиевата киселина. -methylfolat, както и метилиран B12.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c735e78613
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ти си абсолютно точния пример на жените, които ползват мъжете само и единствено за разплод. На всяка цена искала дете, мечтата ни, не вашата мечта, а твоята фикс идея.
От такива жени бягам с 300

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: aed00f74ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Авторке-ти и да родиш дете, то пак НЯМА ДА Е ВАШЕ, защото никой не е ничия собственост, вие създавате само физ. тяло, нямате контрол над това коя Душа ще се инкарнира в това тяло.
По-добре си осиновете дете, което си няма дом и семейство, отколкото да водите други Души на тоя побъркан свят.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: fd999c78db
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   №3, какви изследвания да си прави като осеменителят не иска да си свърши работата? " Всъщност е добър човек, но самият факт че правим секс три пъти месечно (30 годишни хора сме) и че често ми отказва секс ме дразни. " По скоро търтеят трябва да се ангажира и да си върши работата, а не жената да се тормози заради него. Авторката нищо не е изтървала, още е 30 годишна, при добър самец ще си роди здраво дете.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 705cfe9a2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ако трябва да правя секс без да имам желание, само за да не сърди другия и за да се получи забременяване, сигурно и аз няма да го искам. Сексът е проява на любов, естествено и спонтанно нещо, а мисля, че за него е станал някакво задължение в борбата за сбъдване на твоята цел. Може и да греша, разбира се, това е нещо много лично и интимно, вие си го знаете най-добре. Ако отидете за празниците, за един уикенд поне някъде, на спа, на място, където не сте ходили, след романтична вечеря, без да говорите за целта, може да прояви желание.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 271aed5fce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   До 7
След като тъпаниш на осеменителя, че не прави любов от обич, а е осеменител, е нормално да не иска да свърши работа!!! Мъжете с изключение на амишите, не правят секс с цел производство на бебета, те правят секс за удоволствие и една жена искаща бебе трябва да знае че като му каже "в овулация съм" "температурата ми се повиши с половин градус" "в следващия час е момента да зачена" и други подобни, той му увяхва желанието. Правенето на бебета не трябва да е самоцел, а трябва да е продукт от любовта на двама души, бебетата не са поръчкови материали.
А ако Авторката подобри количеството на всички минерали и витамини в тялото си да са в граници ще забременява само като мине покрай мъж и няма да губи плода! Три аборта за 4 години говоят за недостатъчно елементи за доизграждане на плода и тялото изхвъля плода. Кой знае още колко спонтанни аборти е правила без да разбере.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 10032a6941
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Абе то му е втръснало на мъжът от нея. Разбрахме какво е Лимонтузо тя. Но... за нея предлагам оферта, дава технически параметри на желаното дете и ми се обажда... Гаранция за Коледа ще е готова.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 6989e7ade8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторке, сипаха ти доста, но като изключим просташките изрази, съм съгласна по същество.
Внушила си правенето на секс като отчайваща нужда да се прави бебе. Отнемаш по този начин удоволствието от изживяването, любовта в акта, а и очакванията "този път трябва да стане" са прекалено натоварващи.
Спри се малко! Спомни си защо си точно с този мъж, а не друг например. Вложи любов дори без никакъв секс известно време, докато той те награби с желание и страст, а не като "домашен ангажимент".
Разбирам стреса, болката, нуждата и дори гнева ти. Но всичко това е изместило любовта, задушевността между вас.
По вероятно е напълно да го откажеш дори от себе си, вместо да правите бебе с любов и желание...
Спомни си, че си жена на първо място. В твоята глава вече си майка без дете, имаш майчиния инстинкт, но бебето го няма и това те "влудява" но за него си все още само съпругата му, жената която е избрал по любов, а сега жената, която го притиска психически до степен малтретиране... Не го карай да се чувства виновен, че не се получава още, да става секса задължителен ангажимент по график.
Ти можеш да си следиш датите и да го прелъстяваш по- от рано през деня, за да е вечер в нетърпеливо очакване без да мисли, че правите дете, а прави страстен секс с жена си.
Мъжете нямат майчин/бащин инстинкт дори когато има вече бебе, още по- малко пък когато е само проект. Те защитават потомъка си, но не изпитват още същата любов като нас. Та не са различни в едно и също тяло, не са били две сърца в това тяло, не са споделяли същите клетки, храна, въздух в едно и също тяло. Няма как да чувстват този инстинкт. Те опознават и се привързат към децата си най- силно през първата година на пеленачето. Природата (висшият дизайнер) е разпределил функциите ни перфектно.
Успокой се и извади от себе си жената, в която съпругът ти се е влюбил.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: df54e8a7c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Какво е това да се прави секс по график. Аз не бих се съгласила не мога да си представя, че ще правя секс с някого по график и с цел забременяване. Дори да не мога да забременея за мен е по-важно да се оттавам със желание на съпруга си.
Авторке това за теб е фикс идея. Спомни си защо си се влюбила в мъжа си. Прекарайте повече време заедно, заминете някъде отпуснете се, забравете за бебето и нещата може да се получат. Може би ако си спокойна ще забременееш. Не е ли важна вашата връзка за теб. Той не те ли прави щастлива. Аз мисля, че е по-важно да запазите вашата връзка. Не сте ли щастливи заедно. Ако го притискаш прекалено той може да те изостави.
А и може бебето да не се получава защото не трябва да имаш дете от този човек. Как така искаш да видиш в него борба за дете. Ами ако този човек не иска дете.
Съжалявам но аз не мога да те разбера, аз никога не съм искала да имам дете, забременях непланирано, след като се роди детето изпаднах в следродилна депресия така че наистина не мога да те разбера. Може би си прекалено вманиачена на тема дете. Той се е съгласил да осиновите заради теб, внимавай да не съжаляваш за този избор. Ами ако не иска да се грижи за детето и го направите нещастно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: df54e8a7c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Аз мисля, че е най-добре да спрете с опитите за дете и да се фокусирате във вашата връзка. Ти обичаш ли този мъж.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: df54e8a7c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Отнемаш удоволствието и на двама ви. Спомни си кога сте се запознали. Ако продължаваш да го притискаш може да го откажеш от себе си.
На първо място трябва да мислиш за любовта ви. И да нямате дете пак може да сте щастливи защото се обичате. Ти все още си неговата съпруга той те обича.
Съгласна съм номер 11 по-рано да го прелъстява през деня.
Да съгласна съм мъжете нямат бащин инстинкт.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ce1c27e496
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Слаб е психически. Не може да направи жертва, гледа само неговото дупе. Пожелавам ви да си направите дете.
Дано тогава да се окопити, за мене това не е добър знак. Когато двама души имат цел я следват независимо от всичко. Нарушавал му се комфорта. Каквото за него такова и за теб.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0c27e77624
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Как така е слаб психически. Може просто да не иска дете. По-добре ли е да направите едно нещастно дете. Когато двама души имат цел добре е да я следват но тук става въпрос за човешки живот. Това не е някаква прищявка. Не може после да го върнат ако не им хареса.
Аз съм на мнение, че ако не са съвсем сигурни дали искат дете по-добре да не създават нещастно дете.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0c27e77624
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Авторке по-добре се откажи от тази фикс идея. Намери си друга цел и я следвай.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 9d50cdc890
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Здравей,

Ще ти кажа за себе си - една биохимическа бременност и един спонтанен аборт, жена на 30 години съм. Казвам го за да знаеш, че много, ама много добре те разбирам какво изпитваш.

Обаче, мисля, че бъркаш. Говориш за себе си, твоите мисли и проблеми. Разбери и мъжа си. По това, което си писала, оставам с впечатлението, че мъжът ти прилича на моя - много ме подкрепяше в тези тежки моменти и НЕ ПОКАЗА СЛАБОСТ - нито един път! Но това не означава, че той не го изживя трудно. Травмата от тези събития не е само за жената. Да, мъжете държат положение - не плачат, не говорят толкова много, повече слушат, но това не означава, че не ги боли. По това, което си написала, съдя, че мъжа ти просто не е готов за още едно разочарование, може би на подсъзнателно ниво или на най-съзнателно ниво. Бил е силен, подкрепял те, но няма сили да преживее тези неща отначало. Мисля, че е прав, че си егоист. Превръщаш идеята ви за общо щастие във твоя висша цел и фикс идея. Правиш графици, сипеш обвинения, нямаш настроение, нямаш желание за нищо друго, че кой иска това?

Прочети по темите какво искат мъжете - искат жената да им е опора, да им носи настроение, да се чувстват добре като са си вкъщи. Ако не осъзнаеш, че бъркаш, нещата няма да приключат добре. Той се опитва да ти каже и покаже, че вече няма желание да прави неща на сила, че вече не му е хубаво като се прибира вкъщи. Иска неговата си жена обратно, а не вманиачената жена нямаща желание да излезе от вкъщи.

Моят съвет е да направиш това, което моя мъж направи за мен - даде ми време да се възстановя психически. Дай му време, нека отново види в твоето лице жената, с която иска да прекара дните си. Не бъди вманиачена, не помагаш на никого. Когато е готов, ще видиш, че сам ще го поиска, ще му дойде желанието. Създай му нужния комфорт - стани пак веселата мацка в компания, грижи се за себе си, за дома, за него и нещата от само себе си ще се получат. Не съм лекар, но силно вярвам, че психическата нагласа влияе на крайните резултати. Поела си по лош път, осъзнай се на време.

Пак казвам - разбирам болката ти! Да, не съм преживяла толкова много, но познавам разочарованието, страхът. Познавам усещането да видиш двете чертички и ужасът, който после се стоварва на главата ти. Работи върху себе си! В момента толкова си си го втълпила, че не виждаш хубавите неща, а именно: имаш прекрасен мъж, който те обича и уважава, нямате проблеми с изневери, алкохол, пари и др. Живота ти не е лош! Преминавате през трудност, ще се справите ЗАЕДНО. Имате нужда от взаимната си подкрепа. Промени егоистичното си мислене - твоята цел, твоите деца - НЕ е правилно. Ето го правилното - вашите деца, вашите желания, вашите цели и мечти.

Съжалявам искрено за всичко, което си преживяла и ти желая успех!

П. С. Има един доктор, който е светило в областта. Познавам няколко двойки, които се кланят като чуят името му - доц. Петър Игнатов. Сравнително млад е - може би 40-45. Знам, че не ти е до акъли къде да ходиш и какво да правиш, но все пак го споменавам, ако си отчаяна от твоите доктори.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 51e6e57975
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Ти сигурна ли си, че спермата му е годна? Спермограма правихте ли? Може да пробваш инсеминация с донорска сперма.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0bf593bf46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Абе какво да се успокои, бе хора. Жената, казва, че е на 30, минала е през аборти, съществува проблем. Иска да има дете. Що пък не? ! Аз имам аборт зад гърба си и знам каква травма е, даже понеже тук е анонимен сайт ще споделя, че изпаднах от шока в нещо като психоза, роднините ми бяха много притеснени за мен. Завиждах на спокойствието на мъжа ми, макар че може и вътрешно да го е изживял и бях много обидена на неговите родители, че никой дори не звънна един телефон как съм. Почувствах се сама в този свят, лекарите не даваха гаранция, че изобщо ще мога да забременея, беше късен спонтанен аборт. После имах късмет, но нови шест месеца се чакат преди нов опит, четири месеца до забременяване.... Тези, , които карате авторката да се отпусне там гримира, излиза, обгрижва мъжа си: тя иска дете, явно че съществува някакъв проблем при наличие на аборти и на мъжа й просто не му се прави секс? Това, предвид мъките през които е преминала авторката си е чиста проба глезотия, разбира се, че ще иска всичко възможно за дете и аз бих, а и след такива преживявания просто да се отпусне на човек не му се получава. По мъжа ми съдя: той като има грип, с ниска температура, вече умира, вече е много зле. Моят аборт тогава беше и безумно болезнен, което е рядкост и съм много по-държелива на ситуации в живота, но колко може пък човек все да е силен? Опитът за бебе е усилие на двамата, не може толкова мъки и изпитания, а той не му се правело секс: егоистично е от негова гледна точка. И й прави забележка, че не му било чисто, както на него не му се прави секс, така на нея няма пък да й се чисти. В тази ситуация егоистът е той

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: cc238eac35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Съжалявам, не мога да те разбера. Никога не съм искала да имам дете. Забременях непланирано. Незнам какво е да искаш да забременееш планирано. Аз пък изпаднах в следродилна депресия. Може би болката е по-голяма при спонтанен аборт.
Не мога да разбера болката ти. Съжалявам.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 9168eefc78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Може след толкова аборти да е изгубил надежда.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker