Можеш ли да живееш сам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Можеш ли да живееш сам
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1381 пъти
Здравеѝте! Искам да споделя историята си надяваѝки се, че ще намеря отговор. На 55 години съм и преди 3 години загубих моят другар и верен спътник в живота си. Започнах да търся нещо, което би заглушило болката и самотата, но наѝ-вече търсех начина, да бъда полезна на себе си и на хората в близост до мен, без значение приятели или неприятели. С течение на времето разбрах, че най-лошото нещо е когато хората около теб не могат да те разберат и искат да те променят, защото трябва да приличаш на тях и да имаш техният начин на мислене и живот. Всички опити да оцелея сама и необвързана беше обвинение, че аз съм луда или нещо подобно. Всеки опит за връзка предлагана от мъж се опитвах да избегна тактично, но в последствие пак се оказвах не нормалната. Гешка ли е, когато човек обичал силно, продължава да обича и вярва, че има живот след смъртта? Грешка ли е да вярваш, че има истински силна обич, любов която не искаш да заличиш или замениш с друга, ако може въобще да се говори за друга такава? Всеки един от нас, когато е бил дете е вярвал в чудеса, вярвал е в щастливият край, като в приказките, но всичко е строго математически изчислено и тази Вселена в която живеем има своите неизменни закони. Аз също се опитвам да бъда реалистична, но няма да крия и ще бъда честна, че това дете през всичките тези години винаги живее в мен и до колкото познавам себе си винаги ще остане там, дълбоко в душата ми прикривайки го с лека усмивка. Човек когато се чувства сам, когато търси приятели лесно може да бъде използван, манипулиран и податлив на отчаяние. Животът понякога ни се струва тежък, но въпреки всичко се бориш и вярваш, че можеш да бъдеш силен, да бъдеш себе си. В трудните моменти човек има нужда от добри хора, приятели, но увисваш пак там някъде с идеята че си по-различен, неразбран и ще си останеш сам. Можеш ли да живееш сам?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 44851841a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Можеш да живееш сам стига да си окей с това и да не ти пречи в живота.

Има хора, които с десетилетия живеят сами или с минимални контакти с околните.

Особено при жените е доста често срещано да останат сами = вдовици, защото много често жените живеят по-дълго от мъжете и така остават години наред сами.

Въпросът е как ти понася самотата. За едни е по-леко, за други по-тежко.

Всичко си е до човек. Има хора, които не са в центъра на вниманието и сред хора ще се побърат, има и такива които са окей с това.

Сздай си начин на живот, с който да се чувстваш добре.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 79f32faf72
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Можеш, но най-вече когато имаш толкова морални и човешки критерии за другите е трудно да си намериш другар. В днешно време много лесно казваме че еди-кой си ни е “приятел”. Думата се девалвира.

Красиви са идеалите ти, само се пази да не им станеш жертва. Негативът на това което казваш е - да не ползваш идеалният свят след смъртта като едно алиби да не живееш живота си тук и да не подлежиш на трудностите му.

Иначе, всички сме “сами”, живеем “сами”. Любовта е това, което ни изкарва от самотата. А тя не променя с насилие, ако някой се опитва да те промени, не е любов. Ти сама се оставяш да бъдеш променена, когато обичаш! Ще усетиш кога е дошъл момента да се промениш, той ще дойде за всеки ни.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 844dab4e66
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Когато целенасочено търсиш приятели и искаш да помагаш, хората го усещат и лесно ще те манипулират и използват. Важно е ти да си знаеш границата кога помагаш и кога те използват и манипулират. Така няма да страдаш ти. Не е лесно човек да живее сам. Хората по природа сме социални същества и имаме нужда от някой до себе си за добро или за лошо. Ако обичаш някого прекалено силно е трудно дори невъзможно да го замениш с друг, но и самотата е много тежко бреме. Ако не можеш да го понесеш намери си другар, и в това няма нищо лошо.











Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 003848ac2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Благодаря ви за отделеното внимание и хубавите отзиви! Да, понякога наистина се чувствам много сама, но животът ме научи да запълвам самотата с различни занимания. Обичам да се занимавам дори и със строителството, защото научих това-онова от моят покоен другар. Обичам предизвикателствата и се радвам, когато имат добър резултат, но нямам вече неговото одобрение с онази тъй скъпа усмивка, която ми даваше криле. Лъчезарните хора оставят в сърцата ни отпечатъка на своята чиста душа и нестихващите тонове на нежност и красота. Двадесет години, заедно в лошо и добро, но никога отегчени и монотонни. Вярвам в прераждането и много често си мисля, че тази връзка с моят съпруг е била от предишен живот. Също така в по-ранните години, много често ми се случваше да имам дежа-вю. Всичко това е безценно и незаменимо за мен! Колкото и странно да звучи, мисля, че ще бъде предателство и нарушен душевният ми мир в една друга връзка.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 2b05a5a9f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Номер 1, 2, 3 са написали прекрасни коментари.
Мога единствено да добавя, че е нужно дълго време, за да преодолееш загубата на любим човек. За всеки това време е различно. Колкото по-млад е човек, толкова по-лесно се преодолява.
Дала си си време и си постъпила правилно, но не е нужно да се самобичуваш.
Ако наистина срещнеш мъж, който да те привлича, по-добре би било да започнеш връзка, да имаш човек до себе си, партньор и подкрепа в гивота, защото не си толкова възрастна, че да прекараш останалите 25-40 г от живота си в самота. Различно е да изгубиш партньора си на 70 г и на 52 г, не като усещане, а като перспектива за самата жена.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8f4295232e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Много съжалявам за това, което си изживяла.
Така е за всеки е различно времето в което преодолява мъката си.
.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0ebc2211f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Ти си просто един нещастен човке, търсещ отговор, който вече знаеш. Майната им на другите, лудите наричат другите луди. Изключителна рядкост са чисти по душа хора, и пасмината винаги ги задушава.
Сродна душа се среща рядко, когато загубиш човека до себе си, губиш част от теб самата. Никой няма право да се бърка в болката ти и ако бях аз, много хора щяха да са яли бой до сега. Сама си добре, по- добре, отколкото би била ако си с някой, който не те разбира.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: eea3f8e73b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Лесно се живее сам. Не сме в средновековието. Има много неща, с които човек да се занимава и без да му е нужна компания.
Реално, хората влизат във връзки, защото им е самотно, тоест скучно или, защото са неспособни да се оправят в живота и им е нужен донор... било то на пари или на емоции. Нямало с кого да споделят.. нямали с кого да вечерят, нямали с кого да излязат, нямали за кого да се грижат... Глупости на търкалета. Сам си си партньор и всичко може да правиш със себе си и за себе си. На когото му звучи егоистично и егоцентрично, може да се прегледа при терапевт за симптоми на лицемерие. Да. Точно така. Хората във връзки са лицемери, защото масово твърдят, че обичат човека до себе си, но въпреки това го лъжат, изневеряват, използват.. това ако не е егоцентризъм в паразитна форма, какво друго е?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8f4295232e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Точно така номер 7.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 29 дни
hash: 4038aff02b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Моите съболезнования за загубата ти!
Няма смисъл да се насилнаш да живееш по начин, който не искаш. Ако се чувстваш добре сама никой няма право да ти налага да започнеш друга връзка, да имаш много приятели и т. н. Това е твоят живот и ти и само ти решаваш как да го живееш, дали сама, дали с партньор, дали с приятели или с 10 котки, изборът е твой! Важното е да се чувстваш добре, а какво ни е подготвило бъдещето, никой не знае, но във всеки случай не прави нищо заради хорското мнение, а подреди живота си така както на теб ти харесва.
В 21 век е напълно приемливо да живееш сама и няма нужда да се чувстваш неудобно заради избора си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker