Вариант ли е самоубийството? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Вариант ли е самоубийството?
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1074 пъти
Вече не издържам с родителите си. Бременна съм почти в 9 месец, с "мъжа" се разделихме и се наложи да се върна при тях. Нямам работа и пари. До една степен аз съм си виновна че вечно вярвам на хората, заради това останах без нищо. Но друг е въпроса, че те прекаляват. От няколко години насам и двамата не могат да живеят без бира. И то не по няколко чашки за спорта, ами по 8 литра на ден само двамата, понякога и повече. В началото като си дойдох като по чудо ме разбраха и се държаха нормално, но главен фактор беше милата ми баба защото тя винаги се е застъпвала за мен повече от тях. Мисля си, че им беше добре когато ме нямаше, но баба беше вечно сама и вършеше цялата работа. Сега точно на Коледа влезе в болница и ще е там до края на седмицата и не се знае дали и след това. А те вече си правят каквото си искат. От 10 сутринта се почва с бирата, нерви, заяждане за най-малкото. Вечер е още по страшно защото се повтаря едно и също и се чудят кой да псуват и на кого да си изкарат нервите. Когато им се опълча по някакъв начин се почва пак викане, караници, преди ми посягаха но сега може би заради бебето не го правят, а вече и това очаквам. Страшно грозна картинка са. Моля се всеки ден за баба, защото без нея щях вече да съм умряло, но все повече мисля, че може би смъртта е най-добрия вариант. Моите нерви също не издържат, но не си го изкарам на никой!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: b4bc8445f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Потърси помощ!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 64234c7604
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Не е вариант. Има центрове за майки с бебета в страната, в твоята и подобни ситуации. Биреният алкохолизъм е ужасен, ще те побъркат у вас. Иди при социалните по местоживеене и поискай съдействие за настаняване някъде. Ще имаш бебе, трябва ти сигурност и спокойствие, то не е виновно, че не си случила на семейство и мъж, че нямаш работа и пари, нали?

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: da2b6e1f5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не, не е вариант. Ще утрепаш нормален човек, за да живеят тия пияници. По-скоро варианта е тях да утрепаш, в кръга на шегата. В трудна ситуация си се вкарала, мисли как да излезеш от нея. И впрягай "бащата" на детето за издръжка.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: ab4f4b1971
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Потърси консултации с психолог никой няма да ти откаже и без пари, а ти трябва да мислиш само за бебето и баба. Самоубийството е много много лошо нещо, вселената не предвижда такъв край. Човек трябва да се бори цял живот, не се знае къде по пътя кой ще срещнеш и ще ти помогне. Отиди при кмета и му обясни ситуацията поискай общинско жилище и помоли ако е възможно общината да отпусне финансова помощ за теб и бебето. Не се предавай!!!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: be7abf2c42
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Според библията самоубийството е най-големия грях. Само Бог има право да дава и да отнема живот. А иначе какво ще постигнеш? Ще оставиш детето си сираче, а ти в гроба. До като попа не те е опял всичко е поправимо. Живота постоянно ни изправя пред трудности с, които да се борим. Както ти казаха отиди в такъв център за самотни майки, и от там лека по лека ще ти по откат да си стъпиш на краката. Но трябва воля мойто момиче. Воля и желание за живот.

Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f15398b50f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Разбира се, че не е вариант. Потърси социалните за помощ при раждане и социално майчинство, щом не работиш. Малко е, но е по-добре от нищо.
Потърси център за майки с деца, където можеш да останеш след като родиш. След това когато детето направи годинка, можеш да мислиш за ясла и работа. Няма да е лесно, но ще се справиш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: a7242a60d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Здравей!
Нямаш ли приятелка, при която можеш да отидеш? Не взимаш ли някаква болнични в момента?

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f023287ef1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Самоубийството никога не е вариант! Кураж! Ще се справиш! Гледай си детето и потърси начин да се махнеш от тази среда!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 7210e6a14d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Първите 2, 5 месеца ще ти е доста трудно, с недоспиването и умората но после ще започнеш да св радваш на бебето.
Детето ще ти даде сили да се бориш.
Един съвет от мен, след като не умееш да защитаваш себе си, защитавай детето си. Разсъждавай така - всичко, което даваш на друг, е кражба от настояшето и бъдещето на детето ти. Това е начинът да предпазиш себе си и детето си.
Тезу инстинкти ке сработват съвсем в началото, докато детето е още бебе, но добре запомни това изречение по-горе и всеки път, когато нвкой се опитва да вземе нещо от теб, си го повтаряй.
Споделям го от личен опит. Мен ме ограбиха много близки хора, точно когато бях с малкото бебе на ръце, а когато аз минавах през труден момент, ми обърнаха гръб. Като се замисля, ако бяха останали в живота ми, ложеше да измъкнат и повече през годините. Зачеркнах ги завинаги и не желая нито да ги виждам, нито да ги чувам повече

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 9b0f2f7e56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Съжалявам. Защо се разделихме с бащата? Не може ли пак да се съберете.
Самоубийството не е вариант още повече, че носиш дете в утробата си.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: d1db2195b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Може и да не ти се вярва, но смяната на мястото прави чудеса. Намери начин, продай нещо, открадни пари. Държавата помага на млади майки. За самоубийство не си и помисляй. Живота ти може да е лайнян, нечестен, гаден, но си е твоят живот и имаш право на него. Да не говорим, че това бедно детенце, дето мислиш да убиеш, ти си единственото, което има. И то няма вина за случващото се, има право на шанс и на по- добър живот от твоя.

Никой не е казал, че ще е лесно, нищо качествено не се постига лесно. Събери си нещата и отиди у приятелка, регистрирай се в бюрото по труда, започни някаква работа на смени, излез от токсичната атмосфера и гарантирам, че живота ти ще се промени. Има дори изоставени къщи по селата, ако не друго.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 704251c94a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Точно така държавата помага на млади майки.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 861e277148
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Съгласна съм само да не краде пари кражбата е престъпление.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker