Манипулативна баба - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Манипулативна баба
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1195 пъти
Откакто се помня имам проблемна баба. Дразни ме, меси се във всичко и за нея няма лично пространство. Когато съм на гости ме следи навсякъде, влиза в стаята да ме проверява какво правя. Причината е, че има някакви проблеми - параноя от това, че някой постоянно се опитва да ѝ навреди. За съжаление няма решение на този проблем, защото не осъзнава проблема си и не иска да си помогне. Самоизолацията от години я прави мнителна и не допуска хора до себе си. Ходи на врачки, които ѝ пълнят главата с глупости и им вярва. Майка ми отдавна я е изолирала и заради това живее сама, но си пишат и чуват всеки ден. Прави грешката да ѝ докладва всичко, каквото се случва в семейството и съм безсилна срещу това, докато не се изнеса. Изманипулура ме да отида на бал и да уча нещо, което не ми се отдава и впоследствие се измъкнах. Жал ми е. Гледам да я изолирам и аз, но винаги намира начин - намери ме във фейсбук, където по принцип съм с анонимен профил, но за кратко си бях сложила имената. Как се справяте с такива хора, редно ли е да спра да се чувам и да пиша с нея или съм ѝ длъжна заради това, че съм ѝ внучка?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: a1a40fd983
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Не можем да променим другите, но можем да променим нашето отношение и да се научим да поставяме граници. И да избираме кого да допуснем в живота си. Имах подобни проблеми с майка ми.
Не си длъжна нищо, освен нормлано човешко уважение. Ако баба ти те натоварва, твое право е да намалиш контактите с нея до минимум. Спираш да ходиш у тях. Тя ако дойде на гости и почне да ти се бърка, казваш учтиво "бабо, това си е моя работа, не искам да говоря по темата". Акаунтът в социалните мрежи си е твой, ти решаваш кого да приемеш и кого не. Мои роднини ми се сърдеха, че не ги приех и после им мина. Та, след като те товари, намали общуването до един телефон на няколко месеца по празници и това е. Някои хора се научават и променят отношението си, а други не. Но ние нямаме контрол над това. Дядо ми, бог да го прости, в последните години съвсем се пропи и откачи. Не можехме да го търпим и спряхме да ходим при него, само на погребението бяхме. Гадно е, но никой не беше длъжен да се тормози с пиянски изпълнения.
И аз си имам много кусури, има хора, на които съм неприятен. СЪответно и те не се виждат с мен. И си е тяхно право, не е нужно всеки да ме харесва.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 4797fe5980
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Щом ти влияе зле да. Майката на половинката години наред е била мачкана и потискана от майка си и преди повече от 10 г. е прекъснала всякакви връзки и с нея и брат и, който също я е тормозил и до ден днешен не съжалява, даже когато разбра за кончината и покрай роднини изпита огромно облекчение. Едната си баба гледах до последно, тя се грижеше за мен даже повече от нашите, при другата гостувах само летата понякога беше добра с мен друг път истинско чудовище. Изкарваше си на мен за това, че дядо и се подкарал задето се забавила с приятелки, веднъж даже си позволи да ми крещи ей така от нищото как навремето не била съгласна с брака на нашите а бях едва на 11 г. Кой нормален човек ще си избива комплексите върху дете? Когато идваше на гости се опитваше да се налага, многократно обиждаше майка ми задето е понапълняла малко на слон, секна и тн, случвало се е и да я напада хващайки я за косата. След време същата тази жена искаше да я вземем у нас след като вече не можеше да се оправя сама и татко беше против, защото е диабетик и здравето му ще се влоши още повече ако трябва да трепери всеки ден дали баба и мама няма да се избият в негово отсъствие. А да не говорим, че почти всеки път като дойдеше и се случваше нещо лошо, другата ми баба падна и счупи крак, за да и отговори вратата след като излезе навън без ключ, след това остана 2 г на легло и почина, веднъж татко се наложи да излиза от работа, че без да иска счупила бравата на външната врата. Сега госпожата е в дом за възрастни хора, по Коледа я посетихме с мъжа ми и малко след като си тръгнахме в два ресторанта не ни отразиха и си изгуби шапката на улицата. Мен може би донякъде ме спаси това, че носех червен пуловер. Направим ли грешката някой от нас или наше да я вземе да я гледа стъпи ли си на краката веднага ще се опита да ни отрови живота. Намери начин да се изнесеш по -възможност по -далеч от енергийния вампир, не и казвай новия си адрес и сведи контакта с нея до минимум.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 6f76f8e034
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Нямам отдавна фейсбук, но като имах, за един ден "пощръклях" и блокирах всички твърде "загрижени" близки, които дори и там прескачаха личните ми граници. Това включва и близка приятелка уж... приятелка, която много настояваше да живея моят си живот по нейно усмотрение, абе луди хора.
Научи се да си категорична в НЕ- то, иначе няма оправия. Ще се лепне като паразит, който да насочва/дирижира/манипулира твоят живот.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: cae5f64567
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   , , Причината е, че има някакви проблеми - параноя от това, че някой постоянно се опитва да ѝ навреди...
Самоизолацията от години я прави мнителна и не допуска хора до себе си. Ходи на врачки, които ѝ пълнят главата с глупости и им вярва... , ,
Ето ти ги симптомите. Живея с такава жена, разбирам те добре.
При една консултация с психиатър, ще й бъдат изписани лекарства, които трябва някой да й ги дава. След прием нещата се подобряват. Успех...
П. с. ако не оправите лудата, тя Вас ще подлуди.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1971ec3354
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Намали контактите с нея до минимум.
Не позволявай да те манипулира.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker