Проблем с дете на 10 години! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблем с дете на 10 години!
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 2002 пъти
Дъщеря ми е ученичка в 4 клас, на 10 години е и има ужасен характер, с който незнам как да се справя. Постоянно отговаря, няма никакво уважение нито към мен, нито към баща ѝ. С училището е същото, в 1клас започна много добре, интерес на 100%, беше първа в класа, след това интереса изчезна, започна да не учи редовно, все повтаря знам си, и като я питам нещо, дава грешен отговор, казвам че не е така, а тя започва да ми подвиква че така и казала госпожата. При разговорите ми с класната ѝ, тя все я защитаваше, а това пречеше и задълбочаваше проблема. Вече я преместихме в друго училище и там пак същото, вече незнам какво да я правя... Постоянно лъже, отговаря, държи се безобразно със цялото ни семейство, дори с по малкия си брат, все едно не разбира че той е на 3г.. Все едно и тя е на 3г., дразни се че той си играе, а тя трябва да учи, неразбира разликата в отговорностите на годините. Всеки ден говоря и ѝ обяснявам как трябва да се държи, какво трябва да прави, и на следващият ден все едно не ме е чула. Отделно от това държанието и като личност е странно, надменно, нагло, самовлюбено, говори си с играчките или предметите все едно са живи(на плюшено куче казва "ела куче тук"), страхува се от всякакви животни, все задава някакви странни въпроси, като за 4 годишно, все едно пада от Марс, не се сеща да се изкъпе, трябва аз да се скарам и пак ми казва чиста съм си, стаята и прилича на катун, общо взето проблема е голям. Иначе иска всичко да и се купува диадеми, и всякакви кифленски глупости за които се сетите, (косата неще да си срещи, ама слага диадемата и вика "хубава ли съм"), даже токчета поиска преди седмица... Чудя се какво да я правя, на лекар да я водя или какво? Опитах всичко, с добро, с говорене, с каране, с наказания, с пошляпвания, нищо не помага.. Дайте ми съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8ffeb21c80
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Въпрос - вие със баща ѝ давате ли ѝ добър пример? Не казвам, че това е проблема, но все пак влияе.

За мен, тук трябва да действа авторитарният подход. Знам, че много хора го отричат и няма да се съгласят с мен, но на децата трябва да им се покаже, че не те командват парада. Строги наказания за всяко едно провинение му е майката.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: acf309bcba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Проблема е в теб а не в нея, всички искат да става на тяхното а вие предполагам като повечето родители сте е презадоволили и трябва да е научите, че за да получи трябва тя да даде нещо от себе си, я оценка, я да си оправя стаята и трябва да и се говори, че умните хора си мълчат а не се правят на много знаещи като не са.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f924d6421b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Трябвало е да говориш спокойно с класната за да разбереш защо я е защитила. Има нещо, което пропускаш.
Варианта е сега да я заведеш на психолог за един разговор, така ще знаеш какво и защо.
За това, че говорила с плюшени играчки- само значи, че има богато въображение и вътрешен свят. Но неуважение към вас (родителите) си има причина. За да се отнася така 10 г дете, причината е във вас със сигурност. Или не я виждаш, или искаш да се налага без да обясняваш, в стил "защото АЗ казвам така".

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 5b7ec0cd12
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Заведете я на психолог.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8a38b8d3eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Трябва да се проведе разговор със специалист със сигурност, нека бащата на момичето също опита да направи нещо.

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: bd0dd8bbbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Или е със СОП или я тресе пубертета

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: bdb1cdb3f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Проблемът надали е от скоро, ама скоро се е проявил. За всичко на света тя трябва да си знае мястото и да има страх от вас. Вместо това вие имате от неа. Баща има ли, с него така ли се държи?

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 699bfc5a15
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   На 10г никак не е голяма, трябва да си изживее детството. Лошото държание е предизвикано от негативни емоции.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 3b05e0a8cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Аз съвети за дъщеря ти няма да ти дам. Но ще ти кажа едно друго нещо - ти си полуграмотна, а какво остава от децата ти. Отрицателната частица не в българския език винаги, ама ВИНАГИ се пише ОТДЕЛНО от глаголите! Вземете го научете това простичко правило, че се излагате! Пише се НЕ ЗНАМ, НЕ МОГА, НЕ ИСКАМ, НЕ ХОДЯ, НЕ ЗНАЯ, НЕ ЗНАМ, НЕ ХАРЕСВАМ, НЕ ЧУВСТВАМ и т. н. Винаги НЕ е отделно от глаголите.
Научи правописа, а оттам почни да учиш и децата си.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: b67afe628b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Проблемът не е детето. С крясъци нищо не става, запомнете го. Пърно вие трябва да започнете да четете, да се срещнете с психолог и да МОТИВИРАТЕ. Наскоро четох някъде как да се реагира, когато както във вашият случай стаята и е неподредена или тя не се е изкъпала. И решението беше в стил, ти си толкова красива, принцеса, но принцесите имат чисти стаи във вашият случай принцесите се къпят и миришат на чисто. Т. е. вие казвате същото, но по друг начин, с ДОБРО и с мотивация. Същото беше и по повод, че детето не иска да отиде в случая на градина. Тя вие едно листче и написа, сега отиваш на детска градина, в 10 ще играете на вън, после ще обявата и после идвам да те взема и ще отидем... и нарисува едно сърце. Тръгнаха спокойно, сложи и раничката, а видеото започна с крясъци как майката трябва да работи, да плаща сметки, рев тръшване и т. н. Да, знам, че сега ще заваля съвети в стил дисциплина и шамар и са сигурно, ще има резултат, но помислете за последствията. Четете вие подходяща литература, търсете добрият опит и практики. Когото сте срещу детето си, един ден последствията ще са жестоки. На моя приятелка дъщеря и на 16 не понасяше майка си, на 17 просто се изнесе и никога повече, не я нарече мама. Освен това няма нищо лошо, че детето говори на предмити, това е игра и така развива фантазията си, що се касае до токчетата и аз носещ вкъщи токчетата на майка ми, обличат и роклите и в тжва няма нищо лошо и ненормално. Превърнете дето си, говорете му, обяснявате му, но с ЛЮБОВ.

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 56dbc15874
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Не знам госпожа, аз ако бях на ваше място щях да й давам благинки само ако си ги заслужи. Както е тръгнало Вие ще си имате нов господар в къщата. Кажете й "ще ти купя това ако си научиш урока" или "ще ти дам да играеш на играта ако си оправиш стаята". Първоначално ще се реве и ще се тръшка, ще прави мили очи и ще се опита да надделее. Не се предавайте и дръжте на своето във всеки един случай. Така се възпитават децата, мен така ме възпитаха и станах отговорен, деен и борбен.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 90989e33ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

12.   Tik-Tok основно, може би и Instagram...

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8979c23aeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Мисля че е късно но с бой пробвалили сте? Здрав пердах всеки ден. Наказана, без пари и удоволствия, от училище вкъщи.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8979c23aeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Мисля че е късно но с бой пробвалили сте? Здрав пердах всеки ден. Наказана, без пари и удоволствия, от училище вкъщи.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 52808ccc8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   С детски психолог пробва ли? Защото от една страна е глезена до безкрай, но от друга звучи като да има проблем, който тя опитва да реши с лошо поведение и открит бунт срещу правилата.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 3b47f9f63b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Виждал съм такова дете веднъж, имаше си етикет на една от съвременните болести. Но не мисля, че трябва да влизате в този коловоз, някои лекари с радост биха ви предоставили диагноза...

По-строго, може би. Не зная...

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 263ae9df2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Аз съм на нейната възраст и не се държа така с моите родители. Мен са ме възпитали още от малка. Не си позволявам да им крещя или да им отговарям. Уча си уроците (от 1 до 4 клас съм на първо място в класа ми). Подреждам си стаята, не ме мързи да си среша косата, не трябва да ми се напомня кога да се изкъпя и съм слагала диадема веднъж (на рождения ми ден). Просто не е трябвало да ѝ позволявате да ви се качи на главата още от малка. При мен възпитанието беше с шамари.
Вторият вариант е да я заведете на психолог поради психологични проблеми.
Дано да се справите с нея. Пожелавам ви УСПЕХ!!!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6a1bd90ecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Ето такива са днешните 10 годишни, искат да се правят на по- големи. На 13 14 ще ви поднесе, че има гадже и пак ще се държи така с вас. Аз съм на 29- почти 30, нямам деца а и не искам и да имам, защото не се знае какъв баща ще изляза. Днешните деца са непоправими.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6a1bd90ecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Ето какво ще помогне изгонете я от къщи за известно време и останете само с братчето й. Така като гледам малкия е по- умен от кака си, каквато и да е тя. (не я обиждам, ппосто щоч се държи така с вас изгонете я от къщи) Мен са ме гонили и знам какво е.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 598c614279
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   И аз имам дъщеря на 10 години но тя не прави така.
Незнам защо вашата прави така.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 598c614279
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Не е добре това което прави щом се е наложило и да я местните в друго училище.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 598c614279
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Мисля, че има психически проблем щом на плюшени куче казва ела тук.
Заведение я но психолог.
Имате ли някакви проблеми с баща й.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 59eb7e3f13
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Авторке, проблемът си е в теб, не в детето! Грамотността и поведението ти не са никак цветущи, но очакваш това от дъщеря си. Първо-частицата НЕ се пише ОТДЕЛНО, а не слято! Второ-когато имаш подлог в изречението добавяш пълен член! Та има ли смисъл да продължавам?? Ти не си се научила на елементарни правила за правопис, а си седнала да притискаш дъщеря си за държание и прочие...
Всичко идва от възпитание.... , ако ти и баща ѝ ѝ давате лош пример, естествено, че и тя ще го последва. Плюс това всяко дете ще се държи така, след като е притискано до такава степен от родителите си. И не знаех, че за 10-годишно момиче диадемите са "кифленски"...?
"(косата неще да си срещи, ама слага диадемата и вика "хубава ли съм")". А ти като майка къде си? Не можеш ли да я срешеш и да ѝ дадеш добър пример? Да ѝ обясниш? Човек, когато иска да има дете, трябва да знае как да се грижи за него и каква отговорност има към него.... , мога да ти кажа в прав текст, че ти си зарязала дъщеря си от всякъде. Виждяш, че не се сресва-не казваш нищо.... виждаш, че не се къпе-не казваш нищо, виждаш, че се държи грубо-пак не казваш нищо.... е няма как да стане. Ти не знаеш как да я възпиташ правилно, защото явно самата ти ѝ даваш лош пример като родител. На нея не ѝ трябва доктор, но на теб ти трябва учител, който да те ограмоти малко от малко....

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 59eb7e3f13
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   20, с това твое разсъждение и на 40 няма да имаш деца...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5cd3997b99
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Стига с този правопис. Жената има проблем а вие я критикувате за правописа. Да не сме в час по български език. Пазете знанията си по български език за себе си жената има нужда от съчувствие а вие.
Не трябва да се отклонявате от темата.
Не пишете нещо по темата за детето а критикувате.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5cd3997b99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Но съм съгласна за възпитанието й отговаряте вие.
Ако не иска да си срещи косата накарай я.
Как толкова малка сама да се сети да се изкъпе ти за какво си.
То трябва да си и учител и да й казваш какво трябва да прави.
Като малка и аз не си решех много косата но бях отгледана само от баба а дъщеря ти има майка, която да я учи на всичко.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5cd3997b99
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Номера 9 и 25 учители по български език ли сте.
Жената има проблем а вие сте се заловили за проблема. Това ли е най-важното в темата. Много сте груби. Ще ви бъде ли приятно ако вие имате проблем а някой се залови за нещо маловажно и почне да ви критикува.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5cd3997b99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Освен това ако коментарът беше написан неграмотно той нямаше да бъде добавен. Щом модератор го е одобрил значи не е написан толкова неграмотно.
.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5cd3997b99
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Спрете с този правопис защото ако вие имате проблем последното нещо, което ще ви интересува е правописът.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5cd3997b99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Да така е номер 20

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 59eb7e3f13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   29, това, че авторката има проблем не означава да пише неграмотно. Ако всички хора разсъждаваха като теб нямаше да има един грамотен човек в България.... плюс това не съм я критикувала само за бедния ѝ правопис, дадох съвет и мое лично мнение по отношение на проблема ѝ. И да, ако пиша нещо неграмотно, ще се радвам да има някой, който да ме ограмоти.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ae2ce71667
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Ами дръжте се и вие по този начин. Когато иска диадема, но в същото време ви отговаря не и вземайте. Просто покажете твърдости дайте да разбере ясно и точно, че нейното държание към вас ще е огледално на вашето към нея, за да се научи, че не може да прави каквото си иска и трябва да има уважение към вас, ако не пробвайте с професионална помощ, за да разберете от къде идва проблема.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ae2ce71667
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   И не знам, защо навсякъде трябва да коментират такива философи. Жената пита за съвет, ако има хора които са минали през това и са имали такива проблеми. Не е нужно да се правите на много грамотни и да коментирате кой как пишел и колко умна била. За това мразя такива групи, сайтове и форуми, защото все има някой, който да поправя правописнигрешки и да те съди

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 59eb7e3f13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   35, самата ти си допуснала правописна грешка в коментара си... , ако мразиш такива групи и форуми, защо коментираш?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 99aa600422
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Да но темата не е за правопис а за една майка, която търси съвет за дъщеря си.
Голяма работа, че е допуснала правописна грешка.
Освен това към правилата пише, че коментари, които са написани неграмотно няма да бъдат добавени.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 99aa600422
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Напук на вас тогава не зная, не харесвам, не чувствам.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 99aa600422
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Не можах да разбера защо темата за правописа ги вълнува толкова много някои.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 99aa600422
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Не вие не давате съвет за правописа вие нападате.
Първо изкажете мнение по основната тема и после с малко думи напишете как е правилно да се напише. Естествено, че може да се каже как е добре да се напише правилно но първо основната тема.
И да звучи като съвет.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f25fe53d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Здравейте, не съм психолог и не мисля да давам такива съвети, но помислете дали детето със своето поведение не напомня на някой ваш роднина, особено ако този ваш роднина е бил отхвърлен именно заради подобно поведение. Има доста неща, които могат да се изяснят, ако искате пишете ми.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 59eb7e3f13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Никой не напада авторката, но нито постъпката към дъщеря ѝ е правилна, нито пък правописът ѝ. Всеки тук изказва своето мнение дали за правопис, дали за съвет. Никой не е длъжен да се съобразява с коментиращите. Това, че за вас правописът и грамотността са нещо маловажно за един гражданин на България.... само мога да ви съчувствам. И не смятам, че е лошо някой да поправи авторката, в случай, че е допуснала грешка в правописа. Колкото до нейния проблем-самата тя не е възпитала дъщеря си добре, ограничава я от всичко и според нея диадемите били "кифленски". А и ми звучи странно майка да не може да се справи с 10-годишно дете, явно тя не прави нещо както трябва. А това с лекаря беше върха на сладоледа...

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b59cd1439c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   Браво номер 41 даваш адекватен съвет.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 31dc5b19b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   Не ме вълнува правописа. Няма нужда да ми съчувстваш защото аз пиша грамотно но понякога правя грешки заради клавиатурата иначе на хартия си пиша нормално.
Добре напишете как правилно да бъде написана думата.
Аз бих написала така трябва да се напише така без да пиша неща от този сорт защо не знаеш да пишеш правилно, научи се да пишеш грамотно и др.
Колкото до самата тема съгласна съм с вас, че грешката е изцяло в майката. Тя трябва да възпитава дъщеря си. Да й казва кога да се реши и най-вече кога да се къпе.
Не може да очаква едно дете на 10 години само да се сети. Тя за какво е нали е родител, тя трябва да възпитава дъщеря си. Аз съм отгледана само от баба но дъщерята на авторката си има майка, която да я учи да всичко. Авторката ще очаква и детето само да се гледа на тази възраст.
Не четете правилата коментари, които са написани неграмотно няма да бъдат добавени значи щом е добавен темата не е написана толкова неграмотно.
Ако бях модератор нямаше да публикувам коментари за правописа.
Аз не съм учител по български език в момента, че да ме вълнува темата за правописа на българите.
Вие учители ли сте, че ви вълнува толкова много.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker