Искам да избягам от вкъщи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121311)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Искам да избягам от вкъщи
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 907 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 12г.
Искам да избягам от вкъщи по няколко причини:
1. Майка ми ме нарича: к*чка, нещ*стница, идиотка, боклук, тъпанарка и т. н. Казва ми: Дано да умреш по-скоро!
2. Майка ми ме тормози с училище. Ако не изкарам 6 на някакъв тест ме заключва в една стая и ме кара да препиша целият учебник по предмета.
3. На нова година, майка ми се наяде отиде в другата стая за да гледа "Съни бийч". А ние с баща ми сами посрещнахме годината, защото тя беше заспала.
4. Тя ми забрани да си пиша с моята BFF.
Няма къде да отида, но много искам да се махна.
Моля, дайте ми съвети какво да направя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: b8d811c456
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Ако това е вярно, говори с някого. Класен ръководител, педагогически съветник, училищен психолог или някой роднина.
Ти сигурна ли си, че не я предизвикваш с нещо? За да е толкова агресивна?
Баща ти, какво мисли? Защо не предприеме мерки?

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: b444b06c93
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Помни, ако трябва си записвай как те кара да се чувстваш всичко което преживяваш, защото едно такова младо съзнание е предразположено да забрави и прости всички несправедливости спрямо него.
И когато станеш на 18 години използвай тези свой записки за мотивация да направиш живота си прекрасен. Да не зависиш от никой, да не се задоволяваш с малкото, използвай успехите си като оръжие за да натриеш носовете на всичките кито са те наранили и да им докажеш че си по-силна и по-добра от тях въпреки трудностите които си преживяля.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 505838f58a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Е хайде сега номер 1 едва ли я е предизвикала, че да ги каже тия думи - Измислена история

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: fa52894ec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Тя е за лекарства.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: e659f7ddcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Да поразсъждаваме по точките.
1. Голяма част от българското население поколения наред се е научило да изявява яда си с подобни епитети "идиотка, боклук, тъпанарка", да неправилно е и е неприятно, но заради това да искаш да нямаш майка е малко прекалено.
2. Преписване на цял учебник е доста строго наказание, но мисля че авторката преувеличава, надали е преписала дори 1 учебник. Вярвам че е възможно майката докато е ядосана за ниска оценка да казва че учебника трябва да се препише, но надали някога наказанието се е изпълнявало цялото, верочтно винаги приключва до първите две страници. Все пак авторката е 5 клас и трябва родител да й настоява за образованието.
3. Това със заспалата майка и будуващата петокласничка в полунощ, ме учудва. Напълно нормално е майката да заспи когато е уморена, без значение, дали неуморените празнуват, а не е нормално дете на 12г да не е сложено да спи още преди 22ч.
4. Нормално е всяка майка да контролира контактите на дъщеря си особенно в началото на тийн възрастта.

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 4109787047
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Говори с баща си и в никакъв случай не прави глупости!
Къде ще идеш? На улицата? Че да те пребие и изнасили някой още първата нощ?
Така, че първо потърси решение с баща си, а ако трябва и с училищния психолог. Ако положението е толкова нетърпимо и баща ти не може или не иска да се справи, най-вероятно временно ще идеш при роднини, леля, баба и т. н., но в никакъв случай не прави нищо на своя глава. Явно баща ти е по-добрият родител, така че търси помощ от него.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 973adf36e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Не си казала нищо за баща ти - той как реагира във всички тези ситуации.

И от кога е това поведение на майка ти?

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: c4edf1c20b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От авторката
до номер 5

1. Не съм казвала, че не искам да имам майка.
2. Забравих да напиша, че съм преписвала по 30стр. от учебника, а не по 2.
3. На 9г. съм стояла до 2ч., а после съм ставала в 10ч. Не виждам защо има проблем? Има 8 часа сън.
4. С моята BFF се познаваме от бебета. Майка ми и нейната майка са BFF. Не разбирам защо има проблем да се чувам с нея.
Пиши в коментарите.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 1af4e0d13d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Здравей, мило момиче!

Пак не казваш нищо за баща си - защо? Едно време майка ми като беше в критическата изреждаше почти същите обиди, само "дано умреш" беше заменено с "дано умра", "дано да водите същия живот като мен". В общи линии беше страшно. Събота и неделя сме се събуждали, защото блъскаше някакви предмети от яд на живота си. Имало е дни, в които не сме излизали от стаята си от страх. Ориентирахме се в коя част на апартамента блъска /по звуците/ и се промъквахме да ходим до тоалетна и после пак обратно затворени. Нищо не помагаше за успокоение. Ставали сме рано сутринта /преди нея/ да чистим за може да си почине. Пак ставаше и започваше да реве и да блъска. Пробвали сме и да излезем преди да е станало - после тъпкано ни се връщаше, че сме се скатали от домашните задължения.

Баща ми работеше до късно всяка вечер. Събота и неделя също ходеше на работа. Майка ми цял живот е била на държавна работа. Прибираше се в 17:30 и събота и неделя си беше вкъщи. Всички тези дивотии ги вършеше докато баща ми беше на работа. След като се прибере, сменяше лицето.

Преди това говорихме с бабите и с татко - те помага, но на момента. После зад гърба им, пак беше същото. При нас "ада" свърши като премина през критическата. Нещата се успокоиха и стана много грижовна и любяща майка. Но все пак, разбирам те. Изживяла съм същото. Пробвай с баща си и с бабите си да говориш.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: e659f7ddcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Авторке номер 5 съм
1. Не си казвала че не искаш майка, само искаш да бягаш от дома си и да й причиниш притеснения които може да я убият, като инфаркт примерно, междувременно навън наистина може да ти се случат неописуемо лоши неща от които домът на родителете ти те предпазва засега.
2. Не е важен броя на преписаните страници, важно е че преувелиаваш и никога не си преписала цял учебник, тоест майка ти не е толкова зла колкото се опитваш да я очерниш пред нас.
3. Проблемите със съня са три, първият е че обвиняваш майка си затова че заспала, вместо като нейно дете да я съжалиш, че дори на нова година е толкова уморена че не са й стигнали силите да стои с вас. Вторият проблем е че си мислиш че ти малолетното дете имаш права да решаваш кога да си лягаш. Третия и най-голям проблем е че още си малка и не разбираш колко вреден за детския ти организъм е дневия сън и съответното нощно будуване. 8 часа дневен сън не са равни на 8 часа нощен сън, ти не си робот, който да изключиш за даден период, ти си човешки подрастващ организъм, който се нуждае от нощен сън за да израстват правилно въртешите ти органи. Будувайки до 2ч и ставайки в 10ч ти тормозиш всичките си още детски вътрешни органи, объркваш биологичния часовник и съответните химични и биологични процеси, на бъбреците, черния дроб, стомаха, сърцето, яйчниците си, а след време ще искаш да си здрава жена и да имаш деца. Детските ти бъбреци в онзи ден в който с будувала до 2 ч им се е наложило да продължат да работят в дневен режим до 2 часа, пренатоварили са се и дори след това да си спала 8 часа до 10 ч сутринта това не може да изтрие химичния проблем който си им сервирала, ако правиш това редовно, те няма да израстнат напълно здрави бъбреци, когато порастеш, един ден ще ходиш по лекари за вътрешни болести заради тези нощни будувания които сега им причиняваш на вътрешните си органи.
4. Това че майка ти е приятелка с дадена жена, съвсем не ти дава права сама да решаваш кога и колко да си пишеш с дъщерята на жената, може дори жената да се е оплакала, че пишеш на дъщеря й в неприемливо време на денонощието или че трябва да имате време за учене, а ти занимаваш дъщеря й с писаниците си и затова да ти е забранила. Нима очакваш майка ти да ти се обяснява с подробности кое кога и защо ти е забранено и какво си е говорила с приятелката си за вас дъщерите им? Ти си дете и щом майка ти каже че нещо трябва да се изпълни значи е правилно и толкова. Когато ти станеш майка, ако си умна, ще разбереш защо!
Знам че родителите понякога грешим, но винаги го правим с добри намерения и от обич към децата си, особенно майките които се карат и забраняват те най много обичат децата си. Когато не обичаш някого обикновенно не ти пука за него и ти е все тая дали той учи и дали с ниските си оценки цял живот ще работи като чистач. Когато обичаш дете искаш то да се образова добре, за да стане умно, за да има престижна професия и висока заплата в бъдеще.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: c4edf1c20b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Номер 5

ПАЗИ МЪДРОСТТА ЗА СЕБЕ СИ, ДРУГИТЕ ИМАТ НУЖДА ОТ СЪЧУВСТВИЕ!!!!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 5da03dc244
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Номер 5 Защо дори и на Нова Година не може детето да си легне малко по–късно. Преувеличаваш с тези глупости за съня. Незнаех. че будуването вреди на вътрешните органи.
Момичето не е казало. че не иска да има майка не преувеличавай.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 5da03dc244
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не бягай от вкъщи.
Мисля. че историятя е измислена.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: c4edf1c20b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От авторката

Благодаря на номер 9 и 13 за милите думи! :)
На всички, които казват, че историята е измислена просто няма да обръщам повече внимание и да се ядосвам излишно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker