Струва ли си да се потърси помощ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Струва ли си да се потърси помощ?
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 1029 пъти
Здравейте на всички! Моят дядо е на 88 г., преди една година се разболя психически, и то доста сериозно. Драска се по тялото, чак кръв си пуска, буйства, посяга към нож, говори несвързани работи. Нашите го връзват за леглото, за да не става. Много е зле положението, но не искат да го заведат на психиатър, защото нямат доверие, страх ги е, че ще го довършат там. В последните два месеца вече не може и да ходи, в инвалидна количка го слагат и за нея го връзват с колани, защото иначе се опитва да става и напада с каквото хване. Много е зле положението, много се колебаят да го пратят в психиатрия, но ги е страх че ще му направят нещо там. Вие какво бихте сторили в тази ситуация?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: bc9ea725cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Що за въпрос? Човекът е стигнал до положение да не знае кой е и какво прави, да не може да се движи, а вие още се чудите дали да го заведете на лекар? Вие в коя пещера живеете? Какво според вас ще му направят лекарите? Ще го чипират и ще стане робот?

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: a201d34e93
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Могат да му изпишат някакви успокоителни да не буйства, защото така пък се налага да го малтретиране вие като го връзвате.
Разбирам ситуацията, но горкият... а как се чувства ако има моменти на просветление? !
Да поискат посещение от психиатър в дома ми се струва най- разумно, без да го вкарвате в болница. Само някакви хапчета, които да контролират да не буйства.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 26487e94e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   За жалост в края на живота си при всички се случва нещо подобно. Няма нужда от лекар, скоро ще спре да се движи и последното е да спре да се храни и душата му ще напусне този свят. Кога ще се случи никой не знае, но това е пътя на всички ни и времето ни изтича.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 7e5d340d25
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Като гледам каква е прогресията, дали обездвижването или престъпници в престилки ще го довършат си е чиста лотария...
Най-малкото, трябвало е много по-рано да сте го завели да му пуснат едни изследвания на кръвта. Не знам защо поне това не сте направили. При много метаболитни заболявания свързани с хормонален дисбаланс или нарушения в обмяната на веществата се стига до подобни състояния. Понеже не се споменава дали е диабетик, с подагра или нещо др., няма как да съм сигурен дали просто от възрастта не са му избили чевиите или има някаква предистория свързана с подобно заболяване, което поразява и нервната система. Поради възрастта, също изключвам да е ял нещо екзотично и да е лепнал някоя амеба или др. гадинка.
При всички положения - не вярвам да му стане нещо черезвичайно от някоя друга консултация, пък сами си правете сметка после какво ще го правите.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: e096ab9fd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Чакат го да мре, за да му наследят имотите... сега се вдигнаха много цените на имотите и никой няма интерес да му удължава живота на дядката.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 162d3d8497
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Поне при личния лекар не го ли завдохте? Вероятно дядото е с Алцхаймер и лекарствата за него могат да се изпишат и от личен лекар, без да е нужно да го затварят в психиатрия.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: ab9b856d07
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Трябва, длъжни сте да осведомите съответните органи, защото това, което правите е насилие над човека и ще влезете в затвора ако имате съсед като мен, който да ви докладва. Трябва да се викне линейка, да направят изследвания, да викнат психиатър ако е нужно и да даде оценка, чак тогава ако лекарите кажат, може да се лекува в психиатрия, не старчески дом, а спец. лечебно заведение. Казвам ви какъв е редът по закон.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2d05199ceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Предвид възрастта по-подходящо е да се консултира с невролог. Психичните разстройства не възникват толкова късно. По-скоро е деменция.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: d619c8bc44
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   А какво добро му правите като го връзвате? Че вие оказвате насилие над човека и може да ви осъдят за това. Говорете с личния лекар, може да му даде успокоителни. Или да пусне хормонално изследване. Защо сте решили, че е за психиатър. Лекари ли сте? Тормозите човека в последните му години и сте за затвора.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 4e385020e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Симптоматика със сърбежи по тялото има при повишена кръвна захар, при обезводняване, при бъбречни заболявания, при повишено желязо или ниско желязо, при висок калций, висок албумин, които често са свързани с бъбречни заболявания, при чернодробно заболяване, при гъбички по кожата, при алергия към вещества с пряк контакт с кожата - може да е от праха за пране или нещо, с което се маже.
Бъбречните заболявания често водят до нервност, безпокойство, агресия, тъй като организмът не успява да се освободи от вредните токсини, те се натрупват в кожата и едновременно с това променят биохимичния баланс на мозъка.
Не е изключено и да развива деменция, заболяване като Паркинсон или Алцхаймер, но паралелно с тях да има бъбречен проблем.
Трябва да ги заведете на невролог, на нефролог/уролог и да пуснете АСАТ, АЛАТ, ГГТ - маркери за черния дроб, пълна кръвна картина с диференциално броене, CRP. За бъбреците - креатинин, калций, натрий, урея, албумин, изследване на урина.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0f02745789
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Как ще го вързвате. Така още повече влошавате нещата. Той име нужда от медикаменти. Психиатър може и вкъщи да дойде.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1b0ce96c06
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Вие в кой век живеете. Заведете го на лекар. Това, което правите е насилие. Ами ако ви посегне. Защо си причиньвате тази мъка.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 6264812a2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   " Нашите го връзват за леглото, за да не става. Много е зле положението, но не искат да го заведат на психиатър, " -по скоро родителите ти са за връзване, и вземете го изкъпете човека, той затова се драска с нокти, така и краста ще го хване. Връзването няма да го излекува, а вашите по скоро искат да го уморят, затова го връзват а не го лекуват. Лекарите щели да го уморят, а те какво правят като го инквизират, мислят си, че му помагат ли?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 56962d5bd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Да номер 14 те са за психиатър.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker