Старите хора и техните навици - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Старите хора и техните навици
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 1194 пъти
Здравейте. От известно време насам ми прави впечатление, че колкото повече остаряват хората от поколението на майка ми, толкова по не знам.. перфекционисти стават.
Пример. Вечеря в точно определен час, след това на момента се измиват съдовете и всичко да блесне. Сутринта първо кафето и после в 5ч миене и чистене. Не може примерно в 5 да станат, кафе. и към 7-8 поне да чистят.
Аз съм разхвърлен човек, но си подреждам нещата не със ставането ами след кафето. Какви спорове е имало, че не било възпитано това.
Не ми харесва как някои родители са научили дъртите си деца наготово. и ако им кажеш нещо и те ще викат, ами той Петко е уморен.
Та въпроса ми към вас е: има ли смисъл това да ме дразни (очакванията на старите хора да живея по техния начин, когато се прибирам за ден-два) и как да обясня, че никой няма да дойде в 7 сутринта да точи лекции, че не си си измила чашата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: 4d084ac01d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Не се разбира на теб какъв ти е проблема. Хората си имат навици и убеждения, и ги правят в собствения си дом, на теб обаче какво ти пречи? Мое право е да си мия чиниите в дома си, ако реша и в 2 сутринта. Вероятно искаш да ползваш нечии дом без да спазваш правилата на собственика, е не става така. Когато си на гости си длъжен/а да спазваш правилата на дома, но имаш пълното право да не отиваш на гости с преспиване и да не си държиш вещите в дом където не искаш да спазваш правилата. Ако хората за които говориш са в друг град, в техния град има хотели, вземаш си стая и ходиш на гости у хората само за час два.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2124e6fd4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Разбира се, че няма никакъв смисъл в това. Аз съм на принципа те да си карат както им харесва, но да не натрапват вижданията си.
Аз си върша домакинските неща, когато ми е кеф, предпочитам да си запълвам времето с доста по-приятни неща.
Има ли сготвено и дрехите да са изпрани /семейна съм, все пак/ - всичко друго може да почака.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 938131ae74
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Toва са вече вкоренени навици, не толкова перфекционизъм. Вероятно и ти имаш такива, макар че не си "стар". В къщи всеки има навици, включително и такива, които дразнят другите. Дори, кучето ми е с навици по минути, без да знае колко е часа.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: f8a4e521fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Няма нищо общо с перфекционизма това. Повече закърняват, озлобяват се, стават негативни, ограничени и не приемат новото. Такова е комунистическото поколение. Няма никакъв перфекционизъм в това.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 86f3da0d3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Всяка жаба да си знае гьола! С няколко думи не е нормално 3 поколения да живеят под един покрив и същите тези 3 поколения да се "подпират" на рамената си (поне за мен) всеки трябва да поеме отговорност за собствените си действия и живот било то на 20 или на 70г. А не да се дразниш на баба ти що става рано сутрин или те на теб що се прибираш в 2 през нощта, а те вече сънуват 2ри сън.

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2781eadb1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   По скоро при тебе е така. Майка ми и баща ми са малко към другага страна. С еремето все по-малко им пука за нещата и така трябва да бъде. Реално като се замислиш на стари години, освен да си здрав какво друго има значение?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 79b4c5f54c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Ходи възможно най -рядко там и споделяй колкото се може по -малко с тях иначе все ще ти дават непоискани съвети. След определена възраст вече трябва да се постави някаква граница. Баща ми например като му споделих, че докторът ми е искал панорамна снимка преди вадене на мъдрец тръгна да мрънка "Ама не можа ли да ти направи само на конкретния зъб в тая клиника само са гледали да ти вземат парите ", само че ако не беше тая снимка нямаше да знам, че проблемният зъб не е само един а всъщност се оказаха два. Реших наскоро да се консултирам дали мога да си сложа импламт на мястото на лиспващ зъб загубен донякъде заради неадекватни лечение от бившата ми зъболекарка, защо не мост, само че той се налага да сменя мостовете през няколко години а първото е вечно. Тръгна веднъж да ми опява как негов приятел за по -евтино ходел при студентите, и как съм щяла да ходя в клиниката през крив макарон ако съм нямала прилична заплата. Той и за здравето пак цепи на две стотинката, на мен евтината зъболекарка сега ми излиза скъпо. Още помня как когато бях на 6 се развика на баба защо ми взела скъп сироп за кашлица, а не по-евтин. Преди да отидем на море с половинката тръгна да ни налага заведенията където той е ходил не издържах и му казах да ни остави ние да преценим къде да отидем по наш вкус. Вече гледам да ме ходя всяка седмица при тях и да не споделям всичко.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: b4a8c6ed35
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Ти не си научен на ред. Защо трябва да си разхвърлен? Нима това ти харесва? Или те мързи да си подреден? Те били от старото поколение, а ти си от новото. И с какво си по от тях? По устат си. Какво демонстрираш? Къде ти е възпитанието? Горното е част от него. Ако си някой учен, професор, зает с труд, та да търсиш оправдание. Но надали...

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 519ace4800
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Към номер 8 само да вметна, че родителите е трябвало да го научат на ред когато е бил малък, а те може би са били заети да гонят кариера в работата и са пропуснали този момент, така че вината до някъде е и тяхна. Освен това за някои хора хаосът е ред така казваше един мой учител по история, бюрото му може и да не беше подредено като в аптека, но оставяше така нещата си, че да може после да ги намери.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 484f78dd88
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Така ни учеха нашите родители, учители, после в казармата. Става въпрос за воля. Младото поколение идея си нямате от това.
Не разбирам защо роптаеш - та нали теб никой не те кара да си стриктен в битието си? Ти с какво право съдиш някого затова, че е стриктен, при положение, че не ти пречи? ! Имам дъщеря на вашата възраст. Просто съм вдигнал ръце и максимално избягвам контактуването. Не давам почти никакви съвети. Само пари. Бъдете здрави и по-скоро си създайте свои деца, на които да давате пари за абсолютно всички техни приумици без никога да възразявате! И никакъв акъл да им не давате! Следващото поколение няма изобщо да има нужда от това. Телефоните им ще мислят вместо тях. Няма да имат нужда да си приготвят храна, да си мият изобщо съдовете. Само вие ще трябва да изкарвате пари и да им ги давате без мърморите като 50-годишни старци (тогава).

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 4d084ac01d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   До 10 те младото поколение вече са такива, имам пример пред себе си, млади хора живеят на квартира купуват си готова храна, купуват си пластмасови чинии и прибори за да не мият чинии и така вече доста време. Може би ние старците грешим, като им се месим с пари.

 
  ...
преди: 1 година, 26 дни
hash: afbea8e508
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   При мен не е така.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 24 дни
hash: bf1619f0b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Как не е при теб (12)? Не се месиш с пари на младите ли ;)?

 
  ...
преди: 1 година, 24 дни
hash: 0a78bf136b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Аз съм млада на 33г.
Имам малко дете.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker