Лоши отношения с майка ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Лоши отношения с майка ми
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 705 пъти
Здравейте, не ми се искаше да пиша по тази тема, но вече се отчаях до краен предел и затова нямаше как да не се опитам да поискам съвет. Става въпрос за отношенията с майка ми. Да започнем, че съм 22 години и някак си с трупането на годините, положението става по-зле. След пореден скандал с майка ми, от който вече чашата на търпението ми преля, не знам какво да правя и как да постъпя вече с тази жена. От както се помня с нея винаги сме имали неразбирателства по всякакви въпроси, било то приятели, гаджета, личен живот, меси се в абсолютно всяко едно нещо, но по доста грозен начин, като не си спестява нито една думичка. Да започнем, че до 18- годишна възраст имах вечерен час 9-10 часа, не ме пускаше абсолютно никъде, а какво остава за дискотеки и други, а за гаджета изобщо да не става въпрос. Крила съм страшно много неща от нея, лъжех я за какво ли не, защото иначе нямаше вариант да живея нормално, когато съм била навън, ми се звънеше през 1 час, постоянни въпроси, а когато на 18 се запознах с момчето, с което имах 3-годишна връзка, беше най-големия кошмар. Страшна драма, че си имам приятел и най-вече, че съм правила секс с него. Когато отидох да уча в друг град, някак си ми беше по-спокойно, че не съм покрай нея, за да ме контролира, да ми се казва кога да се прибирам, защото това е постоянно, като се има предвид, че не съм била проблемна и никога не съм правила глупости, за които да съжалявам. Сега завършвам университет и ми се наложи да се завърна в родния си град, но кошмарът продължава. Имам доста приятели, излизам постоянно, понеже в момента се разтърсвам от раздялата с приятеля ми, с който бяхме 3 години заедно, и някак си искам да се разсейвам, вместо да стоя вкъщи, но уви тя не мисли така. Постоянно стои на прозореца да ме гледа кой ме взима и кой ме оставя, гледа кога се прибирам, става, посреща ме на вратата, чете ми конско. А когато се прибера по-късно от очакваното от нея се започва с “ти си леко момиче, как може да стоиш до толкова часа, какво ще си помислят за теб” и някак си не ми дава мира, защото постоянно се бърка. Работя си, изкарвам си пари, които си харча, не искам и лев от тях, помагам с каквото мога вкъщи, но пак съм крива. Карали сме се много, но последния ни скандал беше ужасен и тя прекрачи граници, които са недопустими, каквото и да съм направила, някак си за мен не е нормално майка ми да ме нарича “курва” за това, че излизам с приятели и се забавлявам като нормален човек на 22 години. Нервите ми вече не могат да издържат. Не й мълча, разбира се, но за мен тази среда почва да става токсична, защото явно не може да разбере, че освен да ме кара да я лъжа, не прави нищо друго. По този начин влияе на психиката ми и ме кара да се чувствам като истински парцал и негодна един ден да си създаде нормално семейство и да завържа отношения с мъж, просто защото се забавлявам, излизам, ходя на бар и т. н. Наистина не знам какво да правя и ако някой се е сблъсквал с подобна ситуация, моля да ми даде съвет как да постъпя вече с нея.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: ddbaea4ff6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Как да постъпиш? Като се изнесеш на кватрира по далечко. Завършила си образованието си, работиш, а още си под покрива на родителите.
Ти си голяма, отдавна пълнолетна, сама трябва да осигуряваш живота си и сама да носиш отговорност за себе си, все пак не си на 15г да живееш с вашите.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 040ff96716
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Имаш работа, доходи.
Излез на квартира, някъде далеч от квартала в който живееш сега.
Но без да казваш на майка ти, иначе ще ти попречи.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 8c2a1a78f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Извинявай, но майка ти на 70 години ли е с тези разсъждения?
На 47 г. съм и дори по мое време да загубиш девствеността си на 21 се считаше за задръстено. Имаше и други като мен, ко около 1/4-1/5 от връстниците. Имаше правили секс на 13, 14, 15г, повечето на 16-17, от 18 нататък вече минавахме в категорията задръстени. Положението за по-големите с около 5 години от мен беше същото - масово на 16-17 г. бяха правили секс. За тези 67, 68, 69 набор повечето към 17-18 г.
Няма никакво право да те обижда.
Сигурно се страхува да не забременееш нежелано, да не те изнасилят или да не се случи нещо друго с теб. Държи се като тревожен човек.
Все пак има телефони и може да й се обадиш или дс предупредиш, че ще се върнеш по-късно.
Някога, когато бях на 16-17 г. предупреждавах родителите ми, с кого и къде отивам на дискотека и ще се приберем към 1 часа и те бяха спокойни, защото познаваха приятелките ми. Разбира се някои бяха на 20-21 години.
Ако отидеш да следваш в друг град, майка ти няма да може да те контролира.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 8f7a79985b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И най-лошата част идва за мъжа/мъжете, които ще имат отношения с тебе.
Тия майките ви, толкова ви промиват мозъците на повечето жени, че всичко излиза наяве с течение на времето. Направо е нетърпимо да си покрай такава жена, която е тотално смачкана психически от майка си.
Другия вариант е майката нон стоп да дава съвети, а дъщерята даже и да ги слуша.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 8b305b64d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не са хубави отношенията с майка ти вярно.

Върпеки всичко, гледай само да не станаш няква курва с бройки в двуцифрено число

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d2b43653be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Аз имах същите отношения с майка ми, обиди, закани, скандали. Прибирай се, защо излизаш, не излизай. В неделя ако излизам ми беше забранено да се прибирам след 18/19 часа, защото на следващия ден /понеделник/ тя била на работа и трябвало да се приготвя, а аз съм и пречела като ме нямало до 22 часа /бях на 20-21 тогава/. Заключвала е вратата и крила ключа, защото не съм си облякла потник под пуловера, било зима и не можело да излизам така /бях късна тийнейджърка/. Когато си пробих тайно допълнителна дупка на ухото се крих с дни, а когато тя я видя дни наред ми крещя, че съм курва, защото само курвите си дупчат ушите. Когато бях на 19/20 години и исках да излизам с приятелите ми до по-късно ми се правеха скандали и ми се казваше, че това са детински изпълниния и съм дърта вече за такива детинщини като излизане.

Това, което пиша тук, е нещо, което никой не знае, нито приятелите ми, нито съпругът ми и ако това не беше анонимно, нямаше да го напиша и тук. Толкова засрамена съм се чувствала през целия си живот от поведението и и на никой не смея да разкажа, за да не ме съжаляват и мислят за жертва, израснала в ненормална среда.

На авторката ще кажа, на 24 се изнесох от нас, не живея в едно населено място с нея дори, тогава тормозът спря. То и нямаше как вече, защото нея явно я дразнеше моето присъствие, в секундата в която се разкарах от живота и не я дразнех вече. Но най-големият ми страх в живота остава, че един ден ще се преврна в нея и ще се държа с детето си, както тя с мен. Бих те посъветвала да се изнесеш, но ти най-вероятно знаеш това вече.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 42c2a34198
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Изходът е един: излизане на квартира.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 21da2442a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Твоето положение пак е по-добре в сравнение с моето. Ще разкажа в какъв Ад живея с години, поне е анонимно, а и да ми се смеят тези, които го четат все тая, трябва да се радват, че не са подложени на такова нещо.
Та така, по-голяма съм от теб, но и до ден днешен майка ми се бърка в абсолютно всичко, до такава степен ми съсипа живота, че съм зле с психиката и като цяло със здравето. В гимназията и дума не можеше да става да си имам приятел, макар че тогава си пишех с разни момчета, излизах на срещи, за които тя не знаеше, но си остана само със срещите и комуникирането онлайн. Гледах съученичките ми как си имат гаджета, ходят по срещи, дискотеки и какво ли не, аз вкъщи стоях и не съм и казвала на майка ми, че ми писна, че не е права и тн, мълчах си и си мислех, че като стана пълнолетна може да стане някакво чудо. Да, ама не, заради нея останах да уча в родния град, нещо което не исках, а целта ѝ беше да ме следи. Съсипа ми и бала, още в 10 вечерта почна да звъни и ме чакаше на прозореца кога ще се прибера. Завърших гимназия, почнах да излизам по-сериозно с едно момче и като разбра побесня. Накрая го зарязах отчасти защото ме беше срам вече от нея и той нямаше да ме разбере, живеехме все едно на различни планети. После почнах да излизам с един колега и тя пак бесня, и с него толкова се получи, не съм споменавала дори какво става вкъщи, той беше по-голям от мен и нямаше да му се занимава с глупости. Един път тя ще се намеси, после втори път и на всеки би му писнало. То не бяха вечерни часове, разпити, не можело в тоя град да отида, за Чужбина и дума да не става, правех какво ли не да си променя живота, тя след това всичко съсипваше. Почнах да ходя на интервюта за работа, не трябвало според нея да работя, да не съм посмяла. Това беше докато учех още. Накрая просто не издържах, психиката ми се срина, почнаха отвратителни паник атаки, плюс депресията която десет години не ме е напускала, до такова положение се докарах, че не можех прага навън да прекрача и приключих с учението. Останах вкъщи и тя само това чакаше, почна още по-голям тормоз, но се и изкефи, че вече нямам никакви социални контакти. Всичките ми приятели ме зарязаха и почнах да общувам с хора в моето положение, които поне не са ме зарязали още. Тъкмо си кажа, че вече съм по-добре и ще почна работа и става поредната гадост и пак не успявам и сега с години се въртя в тоя омагьосан кръг. Ти поне си учиш и работиш, изнасянето ще ти е по-лесно и искрено ти пожелавам да успееш да се махнеш от там. Напоследък чета за избягали от вкъщи момчета и момичета вече пълнолетни заради тормоз, ама моето мина всякакви граници вече, връстниците ми имат вече дете, а аз се разправям с майка ми все. Иначе със сестра ми по друг начин се държи хем е по-малка. От няколко месеца си има приятел, излиза си, пътува, ще учи каквото иска, та явно мен ме мрази щом прави такова разделение и не ме остави на мира, въпреки че е очевидно колко зле вече се чувствам.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: dcfc57ac0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Майка ти просто се тревожи за теб. Толкова ли не схващаш. Мен също са ме държали изкъсо но аз не се сърдя. Какво толкова да излезеш на бар. Аз не съм излизала и какво пак съм пораснала станала човек. Загубих девствеността си чак на 20 години.
Не се дръж като к а за да се държи майка ти с уважение към теб. Не се прибирай късно.
Когато станеш майка тогава ще я разбере.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker