Как се чувства родител, който не може да вижда детето си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как се чувства родител, който не може да вижда детето си?
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 4383 пъти
Пише ви майка на 3 деца. Сега обаче става въпрос за най-голямата ми дъщеря. Тя е на 24 години и не живее в България. Гордея се с нея. Тя е много силно момиче, много сериозно и добро. Като беше по-малка имахме (а и сега) финансови затруднения. Нея обаче нищо не я спря. Реши и учи, отиде да следва в чужбина. Работеше и ходеше на лекции. Не мога да си представя колко трудно и е било. Аз обаче вярвах, че като завърши ще се върне в България и пак ще бъдем голямо и щастливо семейство. Тя обаче завърши тази година.
За мое голямо съжаление тя реши да остане там, далеч.

Намерила е човек, който явно я обича, но точно този човек ми отнема детето. Не искам тя да е далеч от мен, притеснявам се за нея. 4 години се държах, защото си мислех, че ще се върне. Само човек, който го е изпитал знае какво е детето му да е далеч и да знаеш, че не можеш да го прегърнеш и успокоиш.

Тя ми казва, че е добре и е щастлива, но само като я чуя и се натъжавам. Тя си мисли, че това са някакви капризи, но не е така. Просто имам нужда да я виждам, когато има проблем да съм до нея и да я подкрепя. Много ми е болно. Виждаме се само по Коледните празници, когато си дойде.
Сега за момент си спомних как през предишните студени дни цялото семейство се събираше край камината и се веселяхме. Кога пак ще видя това нещо?!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 71a31fecc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много егоистично ми звучи. А питаш ли се тя била ли е щастлива с вас. Никога не съм се чувствала добре със семейството си, винаги съм прекарвала ужасно празниците с тях и се преструвах, че ми е много весело и приятно. Те така и не разбраха затова.

Само мъжът ми ме кара да се чувствам добре и щастлива. Как може да кажеш, че този човек ти отнема детето? Той я прави щастлива. Ти трябва да си щастлива за детето си, а не да се чудеш как да крадеш от нейното щастие за твоя сметка. Добре, че моята майка се вразуми навреме, че бях започнала да я намразвам с тази задушаваща обич.
Да звуча гадна и груба, но само който е имал такава майка, може да ме разбере.

Ами твойто момиче на 24 е жена, вземи свикни с мисълта. Тя ще гради свое собствено семейство. Всеки си поема пътя в живота, какво е това мислене? Крайно съм възмутена.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 23d0d95b26
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сигурен съм че не е лесно но поне е жива здрава и обичана кат се върне тука ква ше прави сама виждаш в ква мръсна държава живеем. Хектор

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a01da27482
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Радваите се госпожо че дъщеря вои се чуства щастлива и ако наистина я обичате ще и дадете шанс да е щастлива.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 57e92a06d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Измислено... МАЙКА НЕ БИ ГО НАПИСАЛА
Авторе/ке, ако наистина бе майка, щеше да знаеш как да се изразиш - несполучлив опит!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 507a1a3fda
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Вечният ориент - всички да са ни до задника, да се грижим за тях и да ги окупираме и командваме, да им се бъркаме в живота и да ги наставлявяме до дълбока старост. Няма нищо по-добро от това човек сам да управлява живота си и да е независим от близки и роднини. Нямаме вина, че сме родени тук и сме принудени да търсим хляба си навън. Аз бих се гордял с такава дъщеря, милиони хора по света живеят така и в това няма нищо необичайно, стремежът към по-добър живот движи развитието ни. Два пъти излизах за работа навън - и двата пъти родители и близки се опитваха да ме спират с думите "То всичко ще се оправи" - добре, че не ги послушах. Поисках да предложат нещо по-добро - не можаха, иначе нямаше проблем - купуват ми жилище, кола, вила, осигуряват ми добри доходи - и си оставам тук. Хайде сега аз да питам авторката - с какво щеше да е по-добре, ако дъщеря ти живееше тук, чудеше се как да свърже краищата и живееше в постоянен стрес от несигурност и немотия? Само срещу това да се виждате често и да я подкрепяш - с какво? С думи или ще и даваш заплатата?
Мечо Пух

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: f07afecc86
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Приеми го, майче, приеми го. Колкото по-рано, толкова по-добре за теб. Защото на всекиго рано или късно предстои това. Писано е и в библията. Защото човека ще остави майката и баща си, и ще се привърже към съпруга си.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 4115475880
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Стига сте нападали жената! Едва ли и половината от вас знаят какво й е! Аз не съм майка, но уча в друг град, далеч от моя роден и съдя по моите родители какво е чувството детето ти да е далеч. Те също се тревожат за мен и много тъгуват, не си представям как щеше да е, ако не бях на 250 км. от нас, а на 2500 примерно.

Авторке, радвай се, че имаш такава дъщеря! Тя е силна, борбена и успяла! Всеки родител би се гордял с такова дете. Радвай се и че е срещнала добър човек, който да я обича и да я прави щастлива. Предполагам колко е голяма тъгата ти, но помисли реално - тук като се върне какво ще работи? Дали изобщо ще има шанс да си намери работа по специалността? Едва ли.. всички знаем колко е трудно. Затова радвай се, че си е уредила живота и не си мисли, че са ти я "откраднали". Мисли си колко по-добре ще й е там. Знаеш, че е за нейно добро :))

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 4818336ee5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз също съм майка като теб. Моя син също иска да замине за чужбина. И на мен като на теб ми е свито сърцето, но чесно казано ако има съдбата на дъщеря ти - т.е да е устроен и обичан.. бих се радвала и то много. Това е живота скъпа.. всяка птичка един ден излита. И на нас когато сме били на тяхните години ни е било добре когато сме можели да избираме сами и да сме независими до колкото можем. А детето си всеки родител обича независимо от възрастта му.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ee575da037
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Eдин родител още като се роди детето му трябва да е наясно, че животът си е негов и детето е оделен индивид с свой нужди и желания. Като си я отгледала и възпитала добре и тя се справя добре в живота, това трябва да те радва. Нормално е да се омъжи детето ти далече от дома. Сега е време да обърнеш внимание на себе си, живей своя живот ходи на почивки не се старай да живееш нейния.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 0af3c2c82b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ''Намерила е човек, който явно я обича, но точно този човек ми отнема детето''- това изречение звучи ужасно. За мен сте един незрял човек, а може би и егоист, но при всички случаи незрял и нищо ненаучил в този живот. Добрият родител остава детето си да бъде щастливо- където и с когото и да е то, стига то да е щастливо. Каквото и друго да кажа, само ще ви обидя. За мен сте по-скоро жалка -''отнемали й детето''. Просто нямам думи.

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 0af3c2c82b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Мога да ви съчувствам за тъгата, но не и за егоизма.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2b720a4e5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Подкрепям всички освен номер 7.

Аз имам сходна съдба като дъщерята на авторката. Моите родители обаче не са такива егоисти и дори да им е било мъчно, не са ме тормозили така. Дори им е до ден днешен неудобно, че сама съм се блъскала и не са могли да ми осигурят образованието. Родителите ми са горди с мен, покрай мен и те видяха свят. В момента работя за българска фирма - живея 2 седмици в месеца в България, но пак съм на едни 450 км. от тях.
Виждаме се по скайп.

Миналата година не можах да се прибера за празниците, защото ги прекарах със семейството на мъжа ми, тази година съм при тях.

Слава Богу, имам разбрани родители и никога не биха си помислили, че мъжът ми (небългарин) ме краде или отнема от тях. Радват се, че ме глези и обича, чакат внуци един ден. За тях той дава, не взима.

Не съм съгласна с номер 7 - мила, ако човек е учил в чужбина, вярвай ми - в България можеш да работиш за чужда компания на същите пари, които би печелил на Запад. Просто е много трудно да се прибереш, защото и приятелите ти са там, а и вече и семейството ти, начина ти на живот е там, имаш любими неща и места, жилище....

Който е учил в добър университет и добра специалност в Западна Европа, САЩ, Япония, има стаж, знае езици - вярвай ми, никога няма да остане без хляб и в България ще си живее много-много добре материално погледнато.

Аз при тези обстоятелства бих предпочела детето ми е на 25000 км., не на 25, но да знам, че е щастливо, че е взело хляб в ръцете си и, че прави това, което ИСКА.

Децата не ни принадлежат, те имат право на свои живот. Както и ние - който си е изгледал децата, да търси ново амплоа в живота си. Не можеш да ИСКАШ и да ИЗИСКВАШ от друг човек да си жертва живота, всичко, което е изградил, личното си щастие, за да можеш ти да го виждаш, особено, ако си родител и обичаш детето си, никога не би го изисквал от него.

Авторката е за мен пълен егоист. След някоя година ще почне да мрънка, че нямало кой да я гледа, да си измисля болести, да критизира дъщеря си, да я обвинява и в крайна сметка да я загуби - защо - ами от прекалено гледане на турски сериали и възприемане на остарелите ценности там. Събудете се, хора!!!!
А.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 24c85fa215
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Майче, и аз съм майка със същата съдба. Само човек, който може да ти обуе обувките знае как се чувстваш. Аз също не мога да намеря мир със себе си, аз имам едно дете. Сама съм като куче. Моята дъщеря е на друг континет и я виждам още по- рядко. Не мога да се побера в кожата си- не мога! Тя вече 3-и години е на другия край на света. Аз 3-и години не съм спряла да плача. Това което говорят другите е само когато са си гледали и собственият живот, когато не са били близки с децата си или с родителите си. Това, че не съм плакала пред нея не значи че не го правя. Всичките тези сълзи ми донесоха и доста болести- Внимавай! За последните 10 месеца съм влизала 4-ри пъти в болница, а по принцип съм доста здрава. Критическата ме хвана на 47, а тя ми донесе и още повече несгоди. Направих от притеснение микро инсулт, излизах от ритъм пулса ми е 140 кюртажи. Знам какво ти е, знам и те подкрепям- дано поне твоето дете да ти е благодарно и да те уважава, да се обажда и да ти дава много поводи за усмивки, че аз май не съм си възпитала добре детето, макар да загърбих живота си заради нея и родителите си. Пази боже, сляпо да прогледне. Нека твоята дъщеря те прави щастлива!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 82c0f51550
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Аз съм и майка, и дъщеря - затова те разбирам прекрасно.
Много добре знам какво е онова топло и силно чувство, което за други се свежда до "посещение", те затова недоумяват.
От сега ми се свива сърцето като помисля как децата ще поемат своя път и ми се иска да не свършва днешния ден, защото нямам право да ги спра. Нямам право да ги спра, но тъгата ще я има.
А за моите родители отдавна съм решила... аз никога няма да замина далеч, макар че с моята професия в чужбина имам огромни перспективи. Никога няма да изоставя родителите си, ще продължа да живея близо до тях и да ги виждам когато мога. Защото от година на година те все повече ще се доближават по безпомощност до децата. Това е мое лично усещане и решение - не го натрапвам на никого.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e77dd6dec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Децата са птички и един ден поемат своя дълъг полет. Радвайте се за дъщеря си. А и сега в 21 век не е пречка да си общувате всеки ден- има интернет, телефони... По този начин ще си останете част от живота й. А и вие винаги ще бъдете нейното семейство и нейните родители, макар и да изгради и свое собствено и самата тя да стане родител. Тъй че не тъгувайте чак толкова. Събирайте парички и при възможност и отидете и вие на гости.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker