Тежка ситуация в отношенията с баща ми - неразбирателство и дребнавост - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121301)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Тежка ситуация в отношенията с баща ми - неразбирателство и дребнавост
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 525 пъти
Здравейте добри хора. Имам един проблем така да го нарека. Не е тинейджърска история - аз съм на 31, а баща ми на 60. Мъж съм, а родителите ми са разведени. Старал съм се да не накланям везните в ничия полза през годините и да имам еднакво отношение и към двамата. В началото беше тежко и имаше едно противопоставяне и аз бях между чука и наковалнята, но както се казва и това мина. Що годе се успокоиха нещата. Като цяло много често не съм бил разбиран от родителите си като например какво да уча, какво да работя, защо се занимавам с дадено нещо, но слава богу това, че съм помъдрял рано ми е дало насока в живота и съм успял да се справя. Но не е това причината поради която реших да пиша. Последните няколко години много трудно се разбирам с баща ми. Просто каквото и да започна да говоря ги извърта по някакъв негов начин нещата и започва да говори за неговите си теми. Това почти винаги води до скарване между мен и него. Освен това е страшно стиснат и дребнав. Евтин на брашното, скъп на триците. Свидят му се 2 лева за чорапи, а в същото време може да даде 200 лева за ремонт на микровълновата, при положение че нова е 150 лева. Нещата се задълбочиха от т. нар. ковид насам. Започна да гледа разни клипчета в които разни експерти говорят крайно как всичко било с една цел ала бала сещате се. Аз ходя почти всеки ден и той се опитваше да ме убеждава колко били прави тея хора, как аз съм бил с промит мозък и пак се скарвахме. И на мен ми беше странно всичко тогава ама не съм изпадал в крайности. Живея си живота и това е. Сега нещо подобно се случва и по темата за Украйна. Задава ми разни въпроси, убеждава ме в някакви неща и всичко свършва със скарване.
Не е някой пропаднал алкохолик, работи си човека на две места, но не знам защо е такъв дребнав. Започнах да ходя по рядко, защото просто се натоварвам. Много ми е мъчно и просто не знам как да подходя, защото знам че не е лош човек, просто е по простоват така да го нарека. Днес отидох и него го нямаше и ми стана страшно тъжно. Все пак няма да сме вечно на този свят и искам пълноценно да си общуваме и да спре да е такъв дребнав и стиснат. Просто не знам как да го накарам да започне да разсъждава малко по иначе и да гледа по отгоре на нещата. Не е малко дете да го променям.
Благодаря че прочетохте историята ми!
Ще се радвам да споделите мнение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: d7e864f198
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Хората остаряват и с това лошите им черти стават още по-лоши. Не се опитвай да го убеждаваш в твои си вярвания, не се връзвай на неговите и като цяло не влизай в излишни спорове. Съгласявай се с него, помагай му доколкото можеш и както сам казваш - живей си живота. Безсмислено е да превъзпитаваш толкова възрастен човек, просто няма да се случи.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: b65ec3aaea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   С моя баща е същата работа, ама той ме убеждава, че трябва да се ваксинирам, защото правилата били такива. Викам му "Ко ме ебе за правилата е баща ми? " а той почва да ми обяснява колко съм тъп. В крайна сметка живота на човека сам си показва кой какъв е, а не думите.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 6413a0d1ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Мнението ми по това което си описал е че и двамата сте силни характери и двамата искате да убедите другия че не трябва да мисли "простовато", а реалността е че по някой теми сте просто на противоположно мнение. Кой е прав, никой не може да ви каже, защото който и да ви изслуша си има собствено мнение и ще подкрепи някой от вас, заради собствените си убеждения, а вие сте баща и син и не ви е нужно друг човек да подкрепя някой от вас, вие трябва да се подкрепяте един друг. Отстранете от разговорите ви темите по които сте на противоположно мнение и говорете само за това което и на двамата ви е приятно.

Съветът ми е да говориш, с малко думи, да му кажеш много неща, когато тръгне да те убеждава по неговите теми, му кажи, че знаеш че клиповете в нета съществуват и ако искаш ще ги гледаш, в момента си дошъл да видиш него и не ти се слуша такива теми. И купи чорапи на баща си, той ти е баща, вземи 10 чифта и му ги подари, без значение е че той си харчи парите по майстори за микровълнови, помисли че е по добре да ги дава там вместо по кръчми, казина или курви, парите са негови, където иска там да ги дава, все пак и майсторите на микровълнови трябва хляб да ядат. Разбирам че ти се струва простовато да платиш за ремонт на техника 200 лв при условие че новата е на цена 150лв, обаче приеми че всеки си има особенности и не бива да се караш с човека заради това че е взел такова решение.

Човека е вече на възраст, вероятността да му промениш мисленето клони към нула. Изгубена кауза е да го караш да ръзсъждава по иначе. Моят дядо, когато беше на 75г беше вдовец, прибра в къщата си на село, бездомна 38г жена и я защитаваше, защото вечер си играела на конче върху него. Той я хранеше от пенсията си. Поне успяхме да научим жената, че не ни е приятна и през уикендите, тя изчезваше за да не я сварим там. Знаехме за нея, но нито спряхме да го перем, нито спряхме да му чистим и готвим, нито спряхме да му купуваме лекарствата и да го водим на лекар разбира се.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 811942a6af
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Авторът:
Благодаря за мненията. Това за чорапите и микровълновата беше само като пример за да ви покажа как разсъждава. Аз иначе съм му купувал и чорапи и тениски и блузи. Всичко се прибира и седи ново по гардеробите без да има надежда някога да бъде използвано. С техниката е същата работа - взехме пералня и познайте как пере - на ръка. Пералнята се пуска в изключително краен случай един или два пъти годишно. От седене лагерите и ръждясаха. Когато се ваксинирах (нямаше как - иначе трябваше само дистанционно да работя ) баща ми ме убеждаваше че до една година едва ли не ще умра. Големи караници бяха тогава. Просто да се смееш ли да плачеш ли.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: f0ce5f7e83
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ама какво ти е мъчно. Ако ще чорапи да си купува, каквото желае, какъв ти е проблема? Украйна, Ковид просто не говориш с него, какво обсъждате, проблемите на света ли ще решите? Я се осъзнайте. Тате, как си, добре ли си. Чао и готово. Хора, осъзнайте се. Ти си на 31, имаш твои живот и отговорности. Той да си плаща разходите и парите си, както иска. Света ли ще оправиш?

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2b292e5b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Направо му кажи директно, тоя което казваш тука, и че ако не спре да те натоварва ще ограничиш контактите си с него до минимум. Баща ти е енергиен вампир.









Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ffc5c243c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Авторе, по сходни (и по-тежки) причини съм ограничила до минимум общуването с майка ми. Ако не ми беше майка бих я премахнала окончателно от живота си - за толкова силно токсичен човек си говорим.
Между другото брат ми вече я свърши тая работа и я блокира и задраска отвсякъде - ех да нямах гузна съвест да направя и аз така...
С някои хора просто няма оправия. Дистанцията е единственото, което може да ти спаси нервите.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7dc3ea1055
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Е какво толкова е казал човека. Не му обръщаш внимание и до там. съгласяваш се с него. Човек на години е все пак.
Ако иска и чорапи ще си купува.
Мен ме подразни твоето мнение. искаш да променяш човека. Ако живеех с теб със сигурност щях да се скарам с теб.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7dc3ea1055
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Съгласен съм с номер 3 Купи на баща си 10 чифта чорапи.
Номер 6 е това ми хареса. че и майсторите на фурни трябва да ядат.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker