Неприемливо поведение от страна на родителите ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Неприемливо поведение от страна на родителите ми
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 920 пъти
Живея в друга държава, имам малки деца. Комбинация от събития Covid епидемия, страха от мисълта, че мога да заразя някой от не ваксинираните ми роднини и разбира се стреса от пътуване с няколко деца макар и само за няколко часа доведе до малко пътувания до България последните години. През това време доста често родителите ми казваха, че заради нашето решение те не могат да прекарват време с внуците си, как те биха искали да помагат в грижите за тях, а ние им отнемаме тези толкова хубави моменти и аз изпитвах вина заради тези думи. Миналата година брат ми, който живее в съседство до тях стана баща и малко се успокоиха нещата. Изчезна и чувството ми за вина, защото брат ми пътува доста заради работата си и беше помолил майка ни когато имат възможност да помагат на жена му, за да може малко да поспи или просто да излезе навън сама. Родителите ни му бяха отговорили, че не могат, те са отгледали нас и който прави деца трябва да е мислил преди това. Родителите ни са пенсионери, а в моите детски спомени присъства образа на баба ми като човека, който беше до нас през цялото време. Много често когато говорим по Вайбър и им показвам децата те правят някакви планове без да попита дали ние не сме планували нещо и дали сме съгласни. Миналото лято казаха да пращам най-голямото дете (3 годишно тогава) само със самолет и придружител и да стои при тях цяло лято. Не попитаха къде ще ходим ние на почивка, дали искаме да изпратим детето, дали може да отсъства толкова дълго от детска градина без да изгуби мястото си и т. н. Разбира се не се случи, както те искаха и се цупиха няколко месеца.
Винаги спорят за времето за което се прибираме и твърдят, че не е достатъчно дълго. Често казват, че ония другите (семейството от страна на мъжа ми)са в по-изгодна ситуация и са прекарали повече време с децата. Вчера по време на видео връзката ни казаха, че като дойдем това лято ще стоим на вилата на морето и ще обикаляме нещо по Черноморието 3 седмици. Аз много внимателно им казах, че няма как да стане, защото ние идваме за три седмици и няма да напуснем София, един ден децата ще са при едното семейство един при другото, както винаги сме правили досега. След като чуха това те се разсърдиха, попитаха защо толкова малко, защо не искаме да им направим кеф и затвориха. В този момент изобщо не им обясних, че вече имаме платена почивка на море в трета държава. Изключително ми е неприятен начина по който те се опитват да взимат решения за мен и за моето семейство. Съпруга ми е на мнение, че ако той се намеси може да се изпокараме и затова казва, че те са мое семейство и аз трябва да сложа ясни граници и че липсва респект от тяхна страна към мен и създаденото от мен семейство. Имах нужда да споделя и бих се радвала да получа съвет или поне да знам, че не съм единствена в подобна ситуация.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 7f32f94d02
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Не се чувствай виновна.Това е твоят живот и ти решаваш къде и с кого да живееш.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7f32f94d02
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Мъжът ти е прав. Това е твоето семейство и ти трябва да сложиш граници, не може родителите ти да ти се качват на главата.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ff6820014a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не си ни разяснила тяхната гледна точка, само ги обвиняваш и очерняш. Не били попитали вие къде ще ходите на почивка, а ти попита ли тях кога и къде са планували тяхната? Възможно ли е те да са планували тяхната почивка на вилата си по черноморието и в последствие ти да си им съобщила времето по което вие ще сте в България? Твоето поведение авторке не е никак по различно от това на родителите ти.
Ти не можеш да пътуваш с няколко деца, а ако родителите ти дойдат в чужбина да прекарат време с внуците има ли къде да ги пострещнеш за две седмици?
Споменаването на детето на брат ти само наклонява везната в твой ущърб, искаше ти се да ни кажеш че родителите ти не искат да се грижат за свое внуче, но четящите оставаме убеждение че ни казваш че времето с едното внуче може да замени времето с вашите деца.
И не на последно място защо се ваксинира, ако ще имаш страх че след ваксиниране си заразна?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 53abbe4799
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Трябва да обясниш на родителите ти, че вие решавате за вашия живот. И, че също ви се налага да се съобразявате един с друг, с работата си, отпуската, децата, техния режим и т. н. Ваше право е и да ходите на почивка, където искате и имате възможност. А, те да се отпуснат и да си живеят техния живот.
Набързо си избийте чувството за вина. Постепенно ще свикнат, че сте отделно семейство с ваши планове и предпочитания.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e7e926bbca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Децата се отглеждат от техните родители и те не са длъжни да дават нокому обяснения или да се чувстват виновни, че не ги водят при баби или дядовци. Тази селяния да се тръснат внуците на баба и дядо я няма никъде другаде по света.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: d1b86a8d34
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Не се чувствай виновна те те манипулират.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 05da548c8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Същите думи както твоят мъж, отправям към моя и неговите роднини. С разликата, че ти осъзнаваш това поведение и не си му покорна, докато той не само не осъзнава, а се обръща срещу мен. Освен подобни на описаните ситуации и от теб: имаха вариант за подялба на една къща със сестра му и продажбата й и той е повдигнал този въпрос при раждането на нашето дете, на което са се съпротивили и се скарали. При къщата на майка му и сестра му се наложи належащ ремонт, за който той нямаше пари и пое със кредит сестра му, ей каква светица я изкара, а тя е главният човек, опълчил се да не получи своята част при липса на належащи средства. За капак и е решила да не ми говори без изобщо да сме се скарали, което от тяхна страна единият пункт за неуважение към нашето семейство.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: fbe6bbd06e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Съжалявам, но три деца без помощта на бавачка и/или баби и дядовци - С КОЙ АКЪЛ? !

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 72a6e51199
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   1. проблем. Престани да слушаш, гледаш за Ковид, кой бил ваксиниран, неваксиниран глупости пълни. В крайна сметка през тези 2-3 години, имаше опция за пътуване, по-строги, по-нестроги мерки но всъщност много си се филмирала. Кой ги каза, че точно ти ще заразиш неваксинираните си роднини. Разсъжденията ти са абсурдни. Пътуване с деца със самолет не е някакво свръх постижение и голяма драми, милиони деца пътуват със самолет, това отново е някаква твоя проекция на някакви абсурдни вярвания. Какво да кажат тези, които пътуват по 12 часа, само българите драматизират с абсурдни разсъждения и теми в стил: С дете на почивка, с дете в самолет....
2. проблем. Ти си възрастен човек и ти взимаш решение къде ще почиваш, кога ще се прибираш и т. н. Поради тази причина ясно им кажи какво ще правиш, без са се обясняваш и да им угаждаш и оправдаваш.
3. проблем. Твоите родители нямат свои живот и за да запълтят празнотите си, искат нещо да правят, да гледат внуци, да готвят, да ги забавлава някой, да мрънкат, да ти казват какво да правиш и да те командват, като 5 годишно дете.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7bff76316a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Номер 9 Родителите решават дали да пътуват или не също и къде ще живеят.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: c15c21cfc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   От моите спомени няма нищо по-хубаво от ваканция на село при баба и дядо. Аз също живея със семейството си в чужбина и напълно разбирам доводите ви. На нас времето ни за почивка също е ограничено и общо взето кое по-напред. Корона истерията също оказа доста негативно влияние върху много сфери от живота ни. Може би е добре да планирате време с близките, което да е ясно посочено(иначе е ясно, че е крайно недостатъчно), но това е вашата почивка и няма място за сърдене. Иначе от позицията ми на родов терапевт трябва да спомена, че връзката с родителите ви е много важна, както и на внучетата с бабите и дядовците. Определете си време и за едните и за другите баби и дядовци и роднини, така че да знаят, че примерно 3 дни сте при едните, 3 дни при другите и така по-млко ще има разочарование. Успех! Няма идеален вариант, но е важно да запазите добри отношения помежду си - уважение и благодарност. Един ден няма да ги има, а това е доста тъжно...

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e781a030fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   И аз имам мили спомени с баба. Баба ме отгледа.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3abb5ae297
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Можеш да им кажеш предварително плановете и така да изпревариш тяхното планиране. Примерно като стане въпрос за почивка, казваш предварително, в България ще сме еди кога си, при вас ще сме на гости в къщи примерно през ден, така че не планирайте по това време нищо, за останолото време имаме други планове. Казваш предварително и не им обръщаш внимание и готово. Лека полека ще свикнат, макар и цупейки се.

 
  ...
преди: 1 година, 29 дни
hash: 729f659298
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Така е номер 14.

 
  ...
преди: 1 година, 29 дни
hash: 0e3b93a74e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Всеки терор, бил той от непознати или от роднини, е терор. Плановете за семейството се взимат в семейството. Вината ти я вменяват те, не идва от теб, защото ти не си виновна. Единствената ти вина е, че се опитваш да угодиш на всички, вместо да живееш за себе си и за децата си. Твоята главна грижа е твоето семейство, жест е, че ще отидеш да заведеш децата си при тях и да им обърнеш внимание, дълг към тях нямаш.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 29 дни
hash: 2a6159d77c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Съгласна съм номер 16.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker