Майка му е .... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка му е ....
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 1152 пъти
Здравейте! Не знам от къде да започна, но майката на гаджето ми е много глупав човек. Аз и той преди живеехме в неговия град, но поради по - добри условия живеем в друг град. Намерихме си работа и си купихме апартамент, почнахме опити за бебе. Майка му взима много лоши решения що се отнася до финанси. Много лоши. Навремето е загубила и двата апартамента, фалирала е семеен бизнес и до днес има 3 кредита. Парите си харчи за глупости. Похарчи около 40 000 за ремонт на апартамент, в който живее под наем. До скоро бяха скарани с приятеля ми, защото аз съм го била отделила, а той не се интересува от нея. Сега се сети къде щяла да живее после и че си нямала никой ( другия й син не контактува с нея). Преожи да вложи пари в нашия апартамент и ако се наложило да и дадем стая. Отказахме. Тя се напи и започна да обижда родителите ми. Тук идва интересното. В сметката на приятеля ми имаше 2000 лв... до оня ден. От вчера са -2. 50. Настана паника, той се обади в банката. Оказа се, че парите са взети със съдебен документ. Тогава аз се сетих. Преди 7 години, когато започна връзката ни, тя го беше помолила да изтегли кредит за нея. Аз му казах, че не е добра идея, тъй като вече никоя институция не иска да й даде и има причина за това. Парите й трябваха спешно уж по здравословни причини и аз излязох лошата. Той го изтегли (не от банка) и тя го плащаше наистина редовно. Когато приключи кредита, тя ни изведе на ресторант. Аз попитах за документ и развалих вечерята. В продължение на 7 години тя го плащала и рефинансирала на ново. В един момент служителка се е срещала с нея за вноските, но не й е давала документ за тях. Може и да е лъжа а може и да са я излъгани, в предвид че не е много умна. Когато е отишла да посочи служителката, такава е нямало, но имали една която напуснала и заминала за чужбина. Свързахме се със компанията и те казаха, че всеки месец са изпращали писма и се е трупала лихва. Адреса, който имат е нейния, а тя била хвърляла всички писма, защото са глупости. Приятеля ми откачи, започнаха едни крясъци, а тя ревеше и казваше, че ще му върне всичко, но като разбра за сумата започна да се оправдава. Той й каза, че ще даде моята банкова сметка, за да си получава заплата там докато разберем дали случайно не дължи още нещо някъде. Тя цял ден ми пише, че това било мой план, за да остане той без пари и да го вържа. Не мога да повярвам как един родител дърпа собственото си дете към дъното. Да той също има вина, но това безхаберие и тази простотия ме убиват. От вчера не му говоря и не му давам да ме пипа. Казах му, че не желая заплатата му. Не искам и моите пари да изгорят заради някаква поредна глупост. Той не е добре и ме боли, че страда. Аз не съм спала. Благодаря ви, че мога да споделя. С моите близки не мога, защото те наистина се опитват да го харесат. Ами ако това бяха единствените ни пари? Ами ако имахме бебе? За първи път го видях да плаче. Какво да правя от тук нататък??

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 3934d631c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   От тук нататък, първото което трябва да решиш дали този е твоят човек. Ако решиш че не е твоят всичко е ясно, казвате си чао, ако обаче решиш че оставаш с него, трябва наистина да си до него и да го подкрепиш. Трябва да изплатите сумата на кредита му, а когато майка му почине той да иде в районен съд да поиска отказ от наследство за да не наследи и други дългове, съответно и от иммоти ще се откаже, но те надали са налични, щом тя иска стая у вас.
И да знаеш никой работодател няма да преведе заплата на даден работник на сметка с друго име, няма как да му превеждат заплатата на твоя сметка.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 07865a1362
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   ТИ сама си си виновна, че си се хванала с такъв тъпунгер. Щом не си го преценила навреме какъв е, сега ще си понесеш последиците.

Дон Жуан

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 741b23cda8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   "Не мога да повярвам как един родител дърпа собственото си дете към дъното. "

Не знам какво трудно има... Повечето са такива. Човекът е егоист, още със зачеването на това дете, замисли се колко мислят с "голямата глава"? Колко се питат - тая "половинка" колко добър баща/майка ще е, и колко гледат да си задоволят нагона/инстинкта? Е, същото продължава и нататък... В тоя случай, наистна става въпрос за много сбъркан човек, и явно другият син се е усетил и избягал навреме. Тия приказки да внасял на твоя сметка не виждам как ще станат. Ако сте женени, сигурно има юридически някакъв начин да се открие обща сметка. Но дали ще се отърве от дълговете... тези въпроси скъпа са за адвокат, не форум. Като нямате пари, пак ще опреш да търсиш помощ от твоите родители. И няма какво да им се сърдиш - за това навремето като са се женели, са гледали от какъв род идва другия, на какво ниво са родителите. Може да не определят какво е детето, но определено му определят старта в живота... Откъсването от токсичен родител е много трудно. Цупенето - как някой може да бъдел еди какъв си, е типично женски манталитет. Ами може, може да е всякакъв, това е негов избор. Твоят избор е единствено дали ще се асоциираш с него или не...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 6c0472c58b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Резил е за пери да се карате. Ако не ви мине до два дена - и ти си се хванала. Здравето ви е по-ценно, а всяка лоша дума много трудно се оправя. Сдобрете се с него, вероятно е разбрал грешката си. Нека не вика на майка си само.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8a99a62842
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Съжалявам за това, което изживяваш.
Но не ми направи добро впечатление това, че делиш хората на умни и глупави.
Така, че и ти не си много умна.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0fdb60ee6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Изтеглил е кредит за да се лекува майка му. И аз бих изтеглил не един, а бих обрал банка, ако се налага да е жива и здрава майка ми. Грешката му е била, е че е оставил майка му, която явно си е простичка жена да се разправя с погасяването на кредита лично. Тя е трябвала на него да му дава в осмата всеки месец, а той да го погасява. Сега обаче освен да се примирите друго не може да се направи.

Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7101ca32a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Махни се от тези шантави хора. Колкото вина има майката, толкова и сина. Не го оправдавай и не го жали. Според мен няма да го направиш, но скъсай с този тип, за да не те подведе на дъното, а ти да си с бебе на ръце, без пари и без помощ.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: db700cd632
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ти добре ли си, вие добре ли сте и двамата. Ти не му говориш и да не тепипал. Шести клас поведение. Така ли се решават проблеми, вие семейство ли сте или две хлапета.
Първо отивате в компанията и черно на бяло договаряте как ще плащате, защото очевидно утре може и да го осъдят и още да плащате. Решението по друга сметка да се превежда заплатата също не е сериозно, цял живот ли ще бяга??? Има подпис, има отговорност. Чувала ли си за запор на имущество, утре може на улицата да ви изхвърлят. Вместо да го подкрепиш, ти се държиш детински и чешеш егото си, как си била права, но това нищо не ви носи. С всеки ден ще плащате все повече и повече. Търси решението, а не проблема!!!
Отивате договаряне как ще плащате, ако майка му ви върне парите добре, ако не какво да се прави. И как ще има още нещо извън този кредит, ако няма друг подпис он негова страна по друг кредит.

Тя цял ден ми пише, че това било мой план, за да остане той без пари и да го вържа. Не мога да повярвам

А това са евтини манипулации на безсилие и ти вързваш и чак разсъждаваш как може...? И какво ти носи това? Ако пишеш, говориш с нея само конструктивен диалог, всичко останало горе, което написа, не слушаш, не се вързваш, не влизаш в безсмислен контакт.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4d74c1b868
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   И тук ще се намерят изверги с подобни наклонности като майката на твоя приятел и ще я подкрепят.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 937b75ae8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Чингис Хан Скандинавеца Аз също съм правила жертви за роднини
И аз бих изтеглила кредит за да спася живота на майка ми.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 614887696e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Аз пък бих го зарязала заради глупостта му.
На такъв мъж как можеш да разчиташ? Теглил кредит, не е внасял лично вноските, не е взел удостоверение за изплатен кредит, че и се сърдел като ти си поискала документ.
Айде у лево, ще му се не знае и пройдохата.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f905d6b0da
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Аз бих го зарязала. Такъв ще те завлече надолу от съчувствие към безотговорната си майка. Кой знае още колко кредити има. А тя като няма жилище, утре ще дойде да живее у Вас или ще трябва да й плащате наема. Като се хващаш с някой, гледай какво е семейството му.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7101ca32a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   12, ама те всичките са такива мъже със скъпоценните си майки, майките им ги манипулират яко. Ние като сме жени излиза, че не обичаме майките ли си? Само че моята и жилище има и кредит не би искала да тегля за нея, в никакъв случай. Като дойде утре детето какво - какво, тя ще гледа детето, а неговата майка ще го манипулира. Като едни ражда се на сина дете, син и дъщеря и те тогава решават да си правят ремонт по къщата, с кредит и сестрата да плаща вноски. А той понеже е с дете не е предвидил вноски и няма и "ох, тук помогни, там помогни, сестра ти поне погасява вноски", а питаха ли го този човек ще има ли как в този момент - не, решиха баш като му се роди дете. Казвам това като пример за манипулация. Тези хора тепърва ще те манипулират и накрая и майка му ще дойде да живее с вас. Няма смисъл да съсипваш бъдещето си.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e0afe3c8b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Майките манипулират да, не винаги децата са толкова виновни.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 6324e28953
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Дори не бих могла да предположи, че съществуват такива кукувица като тази жена. То да го удушиш, му е малко.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker