Отношения с родителите и роднини - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Отношения с родителите и роднини
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 690 пъти
Имам усещането, че не съм част от тази род, като цяло. От страна на майка ми, почти никакъв контакт, отговорност и отношение всгодините към ме. Майка ми умира много млада. С тези хора само делби и стрес, бях лишена от наследството, с малки изключения, защото не можаха да си оправят документите и остана нещо и за мен, преди това прехвърляха за да не взема нещо. Но всъщност дори доброволно се отказах от съдилища за символична сума, само за да си спестя всичкия стрес и нерви. За капак имаха наглостта да претендират за грижа за баба ми и дядо ми, с които почти не съм имала отношение понякога с години. От страна на баща ми, лошо отношение, тежко детство, общо взето не искам да се сещам. Независимо от всичко винаги съм се държала добре, каня на гости, правя подаръци на родната от негова страна. В тежък моменти, винаги съм добронамерена, пари не жаля, докато не започнах да си давам сметката, че правя подаръци, каня на гости, готвя, честитя празници и от обратната страна, нищо. Дистанцира се, заминах далеч за да се махна, прибирам се веднъж годишно, първите години обаждам се за празници всички са се събрали, разговор 3 мин. Присъставам ако съвпадне с някой празник, нося подаръци за всички, държа се добре и насреща едни хора, който дори не те канят на едно кафе вкъщи. На едно от последното ми посещение преди 10 г., дори не ме попитаха искаш ли чаша вода, жега август месец. За мен семейството е много важно, но насила нищо не става, иска ми да има отношения, единя кани, другия кани, помага те си взаимно, но не става. Сега, като се върна назад се питам как винаги съм била насреща, как съм им помагала винаги с каквото мога, как примерно платих един голям разход и в замяна няколко дни по-късно дори не ми обадиха за мои празник. Тогава не съм го мислила, казвах си какво от това, голяма работа, но се натрупаха много ситуации и аз сякаш изпуших. Твърде късно забелязах как понякога съм помолила за нещо, наистина дребно и за какви физиономии и отношение е ставало на въпрос. Примерно дошли са вкъщи и примерно да, с
ожат нещо на масата, докато аз слагам прибори и чинии. Никакъв живец, едва, едва.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 50a10a6a3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Нямам един братовчед или роднина с когото да имаме отношения.. без тях е по добре даже бях писал тема преди месец именно на тази тема

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 2c69f3263b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Спри да правиш всичко за роднините си. Можеш да живееш и без тях. Съжалявам за това, което изживяваш.
Преди и аз правех всичко за роднините си но спрях и сега съм много по-добре.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 50b9908193
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не поддържам близки отношения с роднини. Само на първите братовчеди от рода на баща ми честитя празници и рождени дни. Не сме се виждали от години. С вторите изобшо не поддържам контакти. Роднините човек не си ги избира, но избира приятелите си.
Имам прекрасни приятели. Малко са на брой, но са ми като семейство. Подкрепяме се взаимно повече, отколкото братята и сестрите ни.
Държа много на тях и те на мен, и изобщо не бленувам за близки роднински взаимоотношения.
Жена на 48 г.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5eed64e22d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Имаш ли свои деца?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 592e82624c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Историята ти е доста объркана, но горе долу схващам какво искаш да кажеш. Това което мога да кажа е, че аз също се питам понякога защо едни роднини са отбягвани други приветствани. Дори и за деца, повечето родители по някаква белогична причина си избират едното дете и ако ще да комарджия ще е хвален и всичко ще му бъда дадено на готово, а другото дори и да си даде живота в името на семейството няма да има никаква стойност за родителите си. И до ден днешен не могаи не мога да си обясня това.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 767e6acd60
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз съм авторката на темата, да N 5 и гози проблем го има, баща ми си избра другото му дете, което точно както си описал съвпада, хвалете, подкрепяно, за лъжите, измамите не се говори или безусловно защитава в стил, ами те и другите крадат.
N 4 да вече имам и се надявам да градя от тук натък, нещо положително.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 16ea256308
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Здравейте, по отношение на делбите в семейството си има стара българска традиция, а именно, че на първородният син(дъщеря) се е предписвало всичко, имоти, земи и т.н., но при едно усливие, че ще се грижи за родителите си и бащините имоти, когато те остареят и не са способни, а ако си отидат и братята и сестрите му са по-малки, той да поеме грижата за тях - да ги изучи, ожени и т.н.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker