Как да го накарам да се отърве от миналото? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120985)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да го накарам да се отърве от миналото?
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 961 пъти
Здравейте, имам връзка от 3 г с мъж, който има дете от друга жена живели са без брак. Аз също съм разведена и имам дете.
Минахме през много проблеми заедно държим един на друг.
Уточнявам, че аз си живея с детето, а той е при баща му тъй като в апартамента му е детето.
Миналата година се изнесоха официално от жилището му. Няма да изпадам в подробности в какво състояние намерихме жилището, но всичко е за основен ремонт. Постоянно го моля да започне ремонт, но той постоянно си намира оправдания и отказва. Дори пази дрехи и обувки на детето и майка му. Ако понеча нещо да променя или да изхвърля веднага е проверява и се прибира. Всичко му трябва нищо не мога да променям. Само за уточнение детето е в 5 клас и той още пази раницата и учебниците му от първи.
Все повече и повече започнах да се замислям, че този човек живее в миналото и не знае какво иска.
Имахме планове да живеем заедно, но ако повдигна темата той замълчава или сега не бил подходящия момент.
Детето го вижда всяка неделя никога не съм правила проблем за това, но има забрана без моето присъствие и детето ми. За всичко се съобразява с бившата /ако мога да я нарека така/.
Последното което се случи ме нарани много - бях в болницата и той беше с мен тъй като трябваше да има придружител с мен, но преди да влезна му звънна детето че много е болял пръста и иска да се прибере, но майката не вдига и той естествено веднага да разбира се. Разбрах че се притесни и му казах да отива, че аз ще се оправя и хвана такси. Знае какво ми е положението и си тръгна. Много ме заболя и си поплаках много.
Все повече и повече се замислям, че този човек не е за мен с всеки изминал ден. Макар че и аз той сме направили много един за друг, но миналото е по важно от настоящето и бъдещето за него.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 29 дни
hash: 00c887c58f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Щом казваш, че имаш и ти дете се постави на неговото място, кой би сложила на първо място -детето си или него? Близо е до ума, че всеки родител би поставил детето си на първо място, та дори и да е общо!

 
  ...
преди: 1 година, 29 дни
hash: bd2cfcb0f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Аз също пазя много лични вещи и дрехи на детето от ранното му детство, без да съм разведена.
Но, но, но...
Най-важното е да разбереш, защо са се разделили.
Реакцията му много прилича на мъж, който е съсипал семейството си заради изневяра и сега изпитва вина.
Привързан е към детето и ще изпитва постоянно вина, ако живее с твоето под един покрив.
Проблемите на мъже изпитващи вина към зарязаното дете до голяма степен се решават, когато се появи общо дете.
Ако обаче имаш информация, че той твърде бързо около раздялата е имал нова връзка, може да си на 99, 9 % сигурна, че е изневерявал. Изневеряващите изневеряват и в новите си връзки.

 
  ...
преди: 1 година, 29 дни
hash: 6b9da7d4b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Трябва да осъзнаеш, че макар и разделени с половинката му детето му винаги ще е приоритет за него. Колкото и да те обича не може да спре да се грижи за детето си. Ако бившия ти се е отказал от твоето дете това не означава, че и той трябва да го направи.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 29 дни
hash: 6b9da7d4b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Защо да не пази раниците на детето си от първи клас. Какво като е разделен с майката на детето си това не означава, че трябва да се откаже от детето си. Раниците са важен спомен за него

 
  ...
преди: 1 година, 29 дни
hash: 6b9da7d4b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Коя си ти да изхвърляш. Доста нагло от твоя страна.

 
  ...


...
преди: 1 година, 29 дни
hash: 6b9da7d4b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Само за това си права, че трябва да ти каже директно иска ли да живее с теб или не.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 29 дни
hash: 6b9da7d4b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Защо не може с твоето присъствие и това на детето ти.

 
  ...
преди: 1 година, 29 дни
hash: 60904626c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   № 5 да изхвърлям, защото когато влезнах в апартамента по негово настояване да чистим с извинение само не беше се изходила в хол. Пердетата и щорите беше разрязала, стените бяха удряни и има дупки в момента столовите разкъсани, кухнята залята със сладко, храната в хладилника мухлясала. Матрака намазан с лютеница. Според Вас какво да правя!!! Дрехите и които бяха навсякъде той ги прибра - след като са оставени по моя логика не и трябват и са за изхвърляне.

№ 7 Има ултиматум, че ако иска да вижда детето ние не трябва да присъстваме. Детето се манипулира нон стоп, че аз съм му най-големия враг в живота и съм и взела цялото наследство. При условие, че съм осигурена финансово!

№ 2 Разделили са се тъй като тя е искала той да изкарва много пари и да се движат в определени кръгове. Причини са много потвърдени от приятели, близки и дори познати само:
1. Той е отгледал детето, защото тя не можела до 7 г го е къпал!
2. Не може да готви и майка му е готвила и носи храна.
3. Не чисти.
4. Не може да си измие косата и ходи на фризьор.
5. Спалното бельо като се купи се слага без пране и после се хвърля и се купува ново /намерих 12 комплекта в гардероба и като попитах защо толкоз много той каза/
6. Когато е болно детето той го гледа тъй като тя не може да взима болничен и в момента е така. Само да отбележа че работи в сферата на образованието като психолог.
7. Не знае къде се плащат дори сметките случайно го разбрах тъй като и бяха спрели тока и се обажда да пита защо нямали ток в апартамента
8. Не е искала да излиза с приятелите му тъй като и било под нивото да се събира с тези мизерници.
9. Майка му е получила инсулт и един път не е отишла да я види или да помогне била е на легло и той и баща му са се грижили за жената /къпане и сменяне на памперси дори.
10. Не е присъствала на погребението тъй като била на работа.
Според Вас нормално ли е да живееш с такава жена, която не те уважава а само изисква от теб. Дори секс му е спряла тъй като излизал вечер и трябвало да гледа детето.
6.
Н

 
  ...
преди: 1 година, 29 дни
hash: 60904626c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   № 3 Бившия ми не е оставил детето ми. Изнесох се тъй като през целия си живот на 43 г не е работил. Живеехме с родителите му които ни се бъркаха се за абсолютно всичко от това, че ще излизаме до отглеждането на детето. Аз работя той си почива не бил роден за работа. Когато подадох молба за развод и разбра дойде в офиса ми и му счупи носа и ми пукна скулата от злоба. Дори не плаща издръжка за детето. Проблеми и тормоз имам още от него 4 година. Но както и да е грешката си е моя и си нося последствията от нея.
Моето дете не съм го натрапила по абсолютно никакъв начин още при запознаването ни той беше уведомен за развода, детето и на какво държа. Не съм скрила и излъгала за нищо.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 29 дни
hash: c09576f3b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   В своя дом той решава какво да пази и какво не и кога да прави ремонт. Както и да се среща с детето си насаме. Опитваш се да налагаш свой ред в чужд дом и чужд живот. Като не ти се получава, търси си някой послушко.

 
  ...

...
преди: 1 година, 29 дни
hash: a7f145bf4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Н 8, той щом харесва такива селянки като описаната, вкусът му за жени е под всякаква критика и не ми се струва много читав, ама ти си знаеш. Моят е съвет е да бягаш.

 
  ...
преди: 1 година, 28 дни
hash: 5872386184
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Да сега разбрах защо изхвърляш. Ами да беше написала по-ясно щях да разбера. Не е хубаво да се манипулира детето.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 28 дни
hash: 5872386184
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Промени ми се мнението за теб като написа по ясно нещата. Преди мислех, че си мрънкаща жена но сега разбрах, че си права.
Как така бившата му не знае къде се плаща сметката за ток.

 
  ...
преди: 1 година, 28 дни
hash: 5872386184
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Е щом бившия ти не плаща издръжка и те бие значи е изоставил детето си. Той е лош баща. Съжалявам затова, че те е пребил и че си изживяла лоши неща. Може би затова ти е трудно да разбереш, че той е добър баща и се грижи за детето си. Неговото дете винаги ще е приоритет

 
  ...
преди: 1 година, 28 дни
hash: 5872386184
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Разбира се, че ще си гледа детето, когато е болно. Той е добър баща но бившия ти е лош баща щом дори и издръжка не плаща. Каквото и да е бившата му тя е попаднала на добър баща за детето си.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 28 дни
hash: 5872386184
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Само това трябва да осъзнаеш, че той винаги ще се грижи за детето си. Дори и да е във връзка с теб, колкото и да те обича. Той е добър баща но не и бившия ти.
Разликата е, че твоят те бие и дори не плаща издръжка на детето си той е лош баща а приятелят ти е добър баща и полага грижи за детето си.
Не знаеш какво означава някой да полага грижи за детето ти затова не можеш да го разбереш.
Все пак и двамата имате деца и би трябвало най-добре да се разбирате.

 
  ...
преди: 1 година, 28 дни
hash: c09576f3b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Няма да ти се получи нищо и с този мъж.

 
  ...
преди: 1 година, 27 дни
hash: 986439974f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   И аз мисля така номер 17.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 27 дни
hash: b521328006
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Абе между това да е добър баща и да отглежда едно глезено, мрънкащо същество има разлика. И мен ме е болял пръст като дете и не съм викала нито майка си, нито баща си, а да изостави авторката в такъв момент заради болки в пръста на детето е просто унизително. Според мен те всичките бащата, бившата и детето имат огромен проблем. Дете не се гледа със свръх глезотене, хайде и аз да не съм майка, че да не знам. Според мен като толкова не дават да виждаш детето му, не ти е и притрябвало, само че то е завзело живота му тотално и то не по здрав начин. Има много хора разведени, разделени с деца, ама тая особена ситуация не показва толкова, че той е много обичащ родител, колкото че отглеждат с майка му едно глезено дете. За мен бягай с 300. Само ще си изгубиш времето. Няма да получиш нужната ти обич и любов, ти да му чистиш жилището, а утре ако ти трябва помощ някъде глезените дете ще звънне баш на него, а не на майка си, че кихнало и всичко пак ще се повтори. Не ти е нужен този човек, колкото е кофти бившата му, толкова е особняк и той.

 
  ...
преди: 1 година, 27 дни
hash: 9db301fe16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Няма значение. че пръста го е заболял. Може би е искало баща му да е до него. Правилно е постъпил. Детето му е приоритет.
От значение е и възрастта на детето. То откъде да знае. че баща му е с приятелката си.

 
  ...

...
преди: 1 година, 27 дни
hash: 218077bed7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Авторке, след последните разяснения стигам до извода, че бившата не е нормална, но и мъжът не е съвсем читав, за да е живял с нея години наред. Този мъж е увреден от живота си с нея и не може да се отърси. Не ти трябва такъв багаж, зарежи го и продължи начисто.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 26 дни
hash: 609a215b8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Съгласна съм зарежи го и продължи начисто.

 
  ...
преди: 1 година, 26 дни
hash: 3032409787
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Бягай с 200 от този. Бившата му жена е психопат най-малкото (така като слушам шизофрения обаче, и то от агресвиния вид), детето вероятно ще отключи и то подобни заболявания. Мъжът и той не е наред, че да търпи всичкото това нещо, че и дете да направи. Сега не иска да оправи жилището - явно е с отклонения. НЕ ти трябва да се занимаваш с него! Избягала си от тормоз, че да се натресеш на откачалки.... По- добре сама, отколкото в подобно съжителство. Раздели се с него, но му препоръчай да вземе детето при него на отглеждане, защото майката очевидно е психично болна и се повишава шанса детето да отключи същото заболяване, ако живее с нея.

 
  ...
преди: 1 година, 25 дни
hash: 53071bfc80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Детето няма вина за нищо.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 21 дни
hash: b23cd94e25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Много трудно се живее с такъв тип жена _ мъж. Това е болест, като самият болен не я осъзнава. Невъзможно е да я заведеш на лекар психиатър, не на психолог, защото тя не осъзнава проблема си. Но институциите отсъждат детето на нея. Това е огромен проблем. Много трудно се доказва, че тя е с отклонение, а съдът не си прави труда да вниква в проблема, както го описва по-надолу авторката.
На този баща му е много трудно да приеме именно факта, че детето е отсъдено да бъде с майката. Той не е могъл да докаже, че е проблемна. Това е жесток удар. Не го оправдавам, съчувствам му. Но с помощта на жената, с която живее трябва да успее да преодолее удара.

 
  ...

...
преди: 1 година, 21 дни
hash: b801502b08
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Жал ми е за детето и за никой друг.
Не може ли той да получи родителските права. Ако актьорската наистина го обича ще приеме той да е с детето си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker