Трудна ситуация с роднини - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Трудна ситуация с роднини
преди: 1 година, 10 дни, прочетена 758 пъти
Отскоро сме семейство с моя съпруг.
Мисля че имам лек проблем със свекърва ми и свекър ми, които са страшно настоятелни хора и държат нон стоп да сме заедно, като ако ги помолим за лично пространство, започват да се държат особено и да се сърдят, като изобщо не се съобразяват с желанието на другия и пак си правят тяхното.
Родителите му са от друг град, но не много далеч от нашия в който живеем, въпреки това гледам всеки месец до се виждаме, имало е и поводи, които са ни събирали по често., но почти не прескачане месец.
Само че моята свекърва когато се съберем държи само тя да говори и последните пъти се получи малко грозно когато на събиранията присъстваха и моите роднини като не им позволи да вземат думата. 5 астрономични часа говореше само тя, като те мълчаха и слушаха от какъв аристократичен род произлиза, колко е красива, роднините й колко са издигнати, какви връзки притежава на високо ниво, определя себе си наполовина италианка, наполовина испанка и т. н.
Всеки път когато се виждаме се слуша един и същи репертоар и на мен главата ми вече гърми и започнах да се изнервям защото смятам че подобно държание е неуважително нито към мен нито към роднините ми, все пак не сме нива под нейното, нито сме на лекция.
Съпругът ми работи и в града на родителите си и в нашия в който живеем и смятам че е добре че си се виждат всяка седмица но вечерите си се прибира при мен. Забелязах че правят опити да го задържат последните пъти на вечери и се прибира късно, докато ние имаме правило на което държим с него и то е да си вечеряме заедно и това не ми прави добро впечатление, все пак вече сме семейство.
Също така свекърва ми настояваше до скоро да НЕ му готвя аз а тя да ни изпраща храна уж да не съм се преуморявала но на мен не ми изглежда нормално като негова съпруга да не се грижа за него и да не готвя а също и ми е леко обидно да си яде само от манджите на майка му при което й се каза че искаме да си приготвяме сами храната защото смятам че това сплотява едно семейство когато жената събере всички на вечеря.
Да но тя се разсърди жестоко и при последното ни гостуване ме гледаше на кръв и дори не прие тортата която бях купила за да се почерпим.
Впоследствие започна да звъни и да правят коментари със свекър ми защо съпругът ми бързал вечер да се прибере при мен а не оставал при тях и коментират че щял да си счупи краката от бързане да си дойде пре мен което ми е обидно.
С него рядко ни остава време за почивка и обикновено ходим на тяхната вила, като те много настояват да идват с нас.
За сега не сме оставали заедно но последният път когато разбраха че ще ходим ми звъняла цял ден да настояват че искали да дойдат, а аз просто исках малко да си отдъхнем и да си бъдем двамата.
Вече започвам да се чувствам виновна че не искам да оставаме с преспиване и да ходим на почивка с тях и се притеснявам че ако им се откаже ще се разсърдят за пореден път.
Уважавам ги, както казах виждаме се всеки месец, но смятам че като семейство трябва да имаме лично пространство.
Или. може би аз не съм права?

Моля за съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 10 дни
hash: 6738d3157c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Напълно си права, вие сте си отделно семейство и не е нужно да се съобразявате със свекърите. Ще си ходите когато на вас ви се иска и когато времето ви позволява. Дай нота на съпруга си, не се разправяй със старите, или да си гледа новото семейство, или да си ходи при мама. Това са днешните мъже, мамини синчета, все трябва да се държат до фустата на мама. Затова трябва да има отново казарма, че от меки китки, и жените страдат, а и държавата е незащитена.

 
  ...
преди: 1 година, 10 дни
hash: 0f55d50801
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Според мен, мъжът ти може да остава някой път да вечеря с тях, за да се видят като родители с дете. Все пак, ако въртят интриги, не е добра идея. Ако изпраща някаква храна, която тя е приготвила и ви харесва, също можете да приемете. Всеки има любими храни от детството си или майка му готви много добре. Всъщност, ти можеш и да не ядеш от нея, ако не ти харесва. Иначе, системни съвместни почивки са ми малко пресилени.
Трябва да намерите баланс в отношенията. ти не се карай с тях, нека мъжът ти да слага границите. Постепенно ще свикнат. Грозно е, обаче родителите да се отхвърлят като вече несъществуващи, щом децата им са се оженили.

 
  ...
преди: 1 година, 10 дни
hash: 0779c562f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Твоите поне са канили теб и семейството ти. Моята свекърва и до сега не е поканила майка ми, при положение, че живеем в апартамент на майка ми с него (тя не живее с нас), а първото нещо, когато ми се роди детето, което направи сестра му беше да ме блокира във фейсбук. Повдигнах и този въпрос, и други въпроси пред него, при което се изкара, че не съм разбрала правилно и всеки си има лично пространство. Въобще свекървите имат някакво странно схващане за нещата и или казват пред сина си, че е за предпочитане да идва без жена си или гледат да задържат и подобни номера. Които някой без семейство ще каже какво пък толкова, но когато това е бита ти е трудно. Тук много зависи позицията на мъжа и дали той защитава жена си и как реагира, говорим дори зад гърба на жената. Никой дето се казва не може да го задържи без той да се е съгласил за това. Тоест той си има глава на раменете и каквото и да са роднините му, може или да опонира или зад гърба на жената да сплетничи. Ако е говорено с него, че е добре вечерята да е вкъщи и въпреки това настоятелно продължава в този дух, Ами грешката си е негова.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 дни
hash: a422d37419
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Това си е проблем, имах връзка която се разпадна заради това. Жената с която бях беше същата, държеше поне 2 пъти в седмицата да сме при техните и да седим и да си говорим глупости, което беше просто ужасно, защото беше скучно и чиста загуба на време. После започнаха да я надъхват че не съм ставал заради тези мои откази да ходя.

 
  ...
преди: 1 година, 10 дни
hash: fc2ddbda6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Тоя съпруг само се надявай да не е станал мамино синче, че с такива родители... не е лесно да израстнеш без психологически отколонения.

Като го играете традиционно... жена да готви в днешно време, да напира даже... да се жени... още малко ще кажеш че и дете искаш... толкова не-21 век... работа на мъжа е да се отдели като самостоятелен и да си гледа семейството. Още повече, че неговите собствени родители са проблемните, а не да трябва да се бори примерно с твоите, което е по-трудната ситуация. Аз лично не разбрах от писаният ти, той вижда ли го изобщо като проблем, прави ли нещо...

Иначе какъв съвет очакваш? Негови са родителите, говори с него, отвори си устата, общувайте нормално, а не да ескалира ситуацията до бой. Виж го разбира ли че има проблем, какво практически ще направи, ще подобри ли ситуацията. И не бързай с децата...

 
  ...


...
преди: 1 година, 10 дни
hash: 413fe7a7ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Събираш приятелското войнство и ги молиш за съдействие. Обясбяваш ситуацията и ги молиш да се обадят по време, в което и съпругът ти е там и да уговорят среща с вас.
Започваш още от сряда да заемаш петък вечер, събота и йеделя с приятели - кино, заведение, разходка в парка, спорт или фитнес, изложба, пътуване до близък град и т. н.
На мъжът ти също ще му еопадне да бъде сред връстници.
Рецептата действа безотказно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 дни
hash: 6329f5083e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Ти си прав авторке. Тя те манипулират с чувството за вина.

 
  ...
преди: 1 година, 10 дни
hash: 6329f5083e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Свекър ти и свекърва ти не постъпват добре. Не мога да повярвам, че е говорила пет астрономически часа. Не е добре свекърва ти.
Естествено, че ще си готвите сами ще е много лошо ако чакате все на майка му да ви сготви.
Ако продължават така май ще се наложи да прекъснете връзки с тях. Не е редно това, което правят.

 
  ...
преди: 1 година, 10 дни
hash: a2ae3458e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Прочети малко по темата и ти и мъжа ти, какво значи да се отделиш от родители си, кога и колко контактхда имате... Защо събираш такива гости с родата. На родители му им е скучно, синдром на празното майчино гнездо и от там идват проблемите. Разрови се, прочети и ще осъзнаеш защо така се държат.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 дни
hash: ab11429aa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Номер 3 по-добре е да нямат контакт и да те блокират във фейсбук отколкото да говорят зад гърба ти и да ти създават проблеми.

 
  ...

...
преди: 1 година, 9 дни
hash: ab11429aa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 2 да съгласна съм някой път може да изпратят ако свекървата стотви нещо вкусно но всеки път.

 
  ...
преди: 1 година, 9 дни
hash: 8c1e39fabf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Оженихме се той на 24г., аз на 19, като аз съм едно дете. Роди се сина ни, след 1г и дъщеря ни. И свекър ми вдигна още един етаж на къщата и ни го даде. Моите родители го обзаведоха. Не е имало скандали и караници. Децата пораснаха и се изучиха. Дъщеря ни отиде на другата улица, зет ми са двама братя, всеки живее на отделен етаж, свекървата са много добри и много помагат и на двамата си сина. Сина ни лекичко ни подготви да му оставим етажа да си поема семейството. И така ние пък обзаведохме апартамента на дъщеря ми на първия етаж и слязохме долу с нейното разрешение. И така 38г. заедно. Където можем, помагаме и не се бъркаме в семействата и на двамата. Бягай докато няма дете. После ще е по трудно, особено ако не го кръстиш на свекървата....

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 дни
hash: 6c6c342bd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Сподели на мъжа си какво изпитваш и чувстваш кажи му, че това е проблем за ТЕБ и го помоли ЗАЕДНО да решите проблема. Това е решението. При това, колкото по бързо, толкова по малко рани за всички участници.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker