Не зная какво става със синът ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не зная какво става със синът ми
преди: 1 година, 9 дни, прочетена 1987 пъти
Със съпругът ми имаме две деца – дъщеря и син. Дъщерята е на 29, женена с 1 прекрасно детенце. Моят си на 32, ерген, живеещ сам. Знам, че не е редно да се меся в личният живот на децата си, но моята пуста майчина загриженост ще ме съсипе. Проблемът, най – вероятно, е в нас със съпруга ми. Нека обясня.

Моят син беше бурен тийнейджър. Да, беше добър ученик, но вършеше и много глупости. Баща му два пъти го прибра от районното, за малко да го изключат от училище, прибираше се късно – изобщо цялата палитра от „хубави“ работи в тези години. Нищо не ни подготви за следващото нещо.

Като повечето тийнове, синът ми си имаше гадже. Предполагам какво са правили, когато ни е нямало, но съпругът ми ми забрани да казвам каквото и да е. „Сега му е времето да опитва. Да не искаш да го правиш монах? “ това бяха думите на мъжа ми всеки път, когато се опитвах да кажа каквото и да е по въпроса. Та неговото гадже тогава „Ина“ дойде веднъж вкъщи и ми каза, че е бременна. Направо ми падна кръвното. Та те бяха на 17 и въобще не бяха в позиция за деца. Те, самите, бяха още деца. Прибягах до близката аптека, взех тест за бременност и резултата беше положителен. Казах на Ина, че трябва да говорим с родителите ѝ, защото от наша страна няма да има проблеми, но тя си има родители. Ина се разтрепери и ме помоли да говоря с тях, понеже не знаела как ще реагират. Накратко – не реагираха добре. След дълги крясъци и викове, седнахме да поговорим като възрасни хора. Достигнахме до единодушно решение, че трябва да се прави аборт. Ние с мъжа ми предложихме да платим цялата сума, защото все пак нашият син я е надробил. Родителите на Ина, обаче, казаха, че за детето трябват двама и предложиха да разделим цената. Речено – сторено.

Ина направи аборт и си взе една седмица болничен от училище (двамата със сина ми бяха в едно училище). Естествено, нейните родители ѝ забраниха да се вижда с моят син. Наказания бяха наложени и от двете страни. Моят съпруг беше страшно ядосан, защото моят си не е ползвал презерватив. Това беше нещо, което ние научихме на по – късен етап. Общо взето, премина всичко. Но след този случай, моето момче като че ли рухна психически. Стана затворен, мълчалив, не излизаше с приятели, не излизаше и с момичета. Дойде ред да замине в друг град за университет. Същото продължаваше и там. Съседското дете беше в същото общежитие и ни докладваше. След лекции, синът ми се връщал в стаята и не излизал, освен да отиде до магазина.

След университета, реши да остане в същия град и така до днес. Моята дъщеря се омъжи, има дете, а моят син седи сам като кукувица. Отидохме му на гости, поприказвахме. Баща му го пита за някоя булка, моят син каза „не“. Страхувам се да не си остане стар ерген.

Моля ви, добри хора, кажете ми как да помогна на сина си? Знам, че е голям мъж, но за мен, той винаги ще си остане детето ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 9 дни
hash: 294796ebce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Остави го, ако ще да остава ерген, ако ще не. Знаеш ли колко млади на неговата възраст са ергени и ергенки, страшно много. Според мен е било грешка момичето да направи аборт, но това е вече минала история. Ако се появи правилната, появи, ако не - не, познавам жени на по 38, живеещи с мама и тате и нито те се усещат, че времето лети, нито родителите им са разтревожени. Ама грам. Честна дума. Не се тревожи, има време, а и сега мъжете и на по 40 стават татковци, знаеш ли колко мъже на средна възраст има по детските площадки? Мнозинство.

 
  ...
преди: 1 година, 9 дни
hash: 2c8a80b4d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Изпаднал е в депресия. Не е трябвало тогава да се намесвате. Трябваше да го оставите да си вземе сам решението и да се справи сам.

 
  ...
преди: 1 година, 9 дни
hash: ea2643f7b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Това, което се е случило няма как да се забрави. Страх го е. Може обаче просто да не е намерил човек, с който да иска да споделя за всичко. Не можете да направите нищо. По - добре да е сам, от колкото с човек, с когото не иска. Това е моето мнение.
Момиче 13

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 дни
hash: 29c7e75442
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

4.   Какво ще помагаш? Вие сте го унищожили, като сте убили детето му. Ако имахте два грама сивак, още тогава щяхте да ги подкрепите да си гледат детето и той сега щеше да има семейство. От къде на къде вие ще взимате решение като той е бил на 17, може да се каже мъж вече. Спрете да се месите в живота на децата ви, когато те вече не са деца. Уж за добро……. но пътят към ада е послан с добри намерения.


Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...
преди: 1 година, 9 дни
hash: d1cfdaa5cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Вие ли сте виновни? Синът ви сам си е виновен! На 17 години не е използвал презерватив. Когато е бил на 17 години, презервативи се продаваха още тогава във всички хранителни магазини, аптеки, бензиностанции. По биология още в 6-ти клас учат полова система най-подробно, така че оправдание не му търсете.
Има един-единствен виновник за онази случка.
Какво се случи с Ина? Тя има ли деца и може ли изобщо да има?
Ако още страда по нея, защо не я потърси?
Дъщеря ви всъщност е млада майка, предвид че живеем в 21-ви век и 90% от жените отдавна раждат след 30 години, а мъжете не бързат да създават семейства преди 35.
Той може да има връзки, но мимолетни. Може да не среща жена, която да смята за подходяща за дълга връзка. А може и да има приятелка, но да не споделя.

 
  ...


...
преди: 1 година, 9 дни
hash: 12d1bfcbcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Толкова се е стресирал от преживяното в ранна възраст, че сега няма никакво желание за действия в същата посока. Разумно сте подходили тогава - разговорите, решението за аборт от двете страни - не може да ви упрекне човек. Но защо сте ги разделили с "Ина"? Да, сбърка ли са, но не е било непоправимо. Така сте пресекли бащинството му, приключили сте връзката му, а сега искате да се отпусне и да направи същото, за което е бил сериозно наказан. И пак да кажа - не ви виня за тогава. Но настоящата ситуация изглежда следствие на тогавашната. Дано нещата се наредят благополучно. :)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 дни
hash: 12e5343438
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Убили сте детето му, как да се чувства? Все едно някой да ви беше накарал да абортирате. Да не говорим, че може да е обичал и момичето.

 
  ...
преди: 1 година, 9 дни
hash: cddb53bee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Как може накарали сте приятелката му да абортира. Заради вас той е загубил детето си. Да се смее ли да се радва ли. Не ви ли тежи на съвестта. Такъв ще е заради вас.
Нейните родители също са виновни.

 
  ...
преди: 1 година, 9 дни
hash: cddb53bee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   На 17 години не са толкова малки, почти пълнолетни са. Толкова ли не можехте да помогнете за бебето. Дъщеря ви си има дете, видели сте си внучето и какво ви пука за сина ви. Не помислихте ли, че и той може да иска да си види детето. Но помагате за другото си внуче нали.
А и не можахте ли да обясните на сина си, че има предпазни средства по-рано. Вината за всичко е изцяло ваша. Така сте си възпитали сина.
Родителите на момичето са същите като вас. Нямате капка съвест. Толкова ли не можаха да подкрепят дъщеря си. Нямам думи.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 дни
hash: 298d7b2557
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   За мъжете и на 50 не е късно, оставете го сам да си реши какво да прави с живота си.
Много мъже нямат жени до себе си.
На 17 г не е добре човек да става родител все пак, но в миналото са раждали на тази възраст.

 
  ...

...
преди: 1 година, 9 дни
hash: cddb53bee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Но дъщеря ти не си съсипа живота нали.
Защо мислиш, че той щеше да го съсипе. И бебето щеше да бъде твое внуче нали. Какво значение има възрастта. Как може да делиш внучетата си така.

 
  ...
преди: 1 година, 9 дни
hash: cddb53bee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Пазарили сте се за аборта и двете страни повдига ми се от вас.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 дни
hash: cddb53bee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Да най-добре е младежите да не се виждат повече.

 
  ...
преди: 1 година, 9 дни
hash: cddb53bee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Дано поне дъщеря ти бъде щастлива. Да й е живо и здраво детето.

 
  ...
преди: 1 година, 9 дни
hash: cddb53bee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Ще стои стар ерген като сте го разделили с Ина. Виждате ли по-добре с Ина отколкото стар ерген.. Но за съжаление не може да върнете времето назад.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 9 дни
hash: d43112f937
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Прекалено много го дундуркаш. И аз направих аборт назкоро ибто от мъж на 29. Какво остава за 17 гофишен хлапак. И сега да му се беше случило, нямаше да го заьържи. Мъжете в днешно време да инфантилни. До към 40 сменят секс приятрлки и чак после почват да се замислят за нещо сериозно. Какво значи да остане сам? Разбирам да беше жена да го мислиш. А той може и на 50 да направи семейство. Възгледите ти са архаични. В днешно време е ужасно трудно да направиш сериозна връзка. Казвам ти го като жена. Аз съм на 36 и още не съм срещнала някой, който да иска семейство. Есички са незрели.

 
  ...
преди: 1 година, 9 дни
hash: 96b18acd6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Вие сте родители, трябва да подкрепяте децата си, а не да им прехвърляте вашите надежди. Вашият син си знае най-добре, какво прави, какво иска и дали го иска изобщо. Предпочитате може би да се хване за първата срещната, да и направи дете и до края на живота си да се обвинява после, че е направил нещото защото такава е смейната традиция.
От прочетеното стигам до извода че синът ви е отговорен, лоялен и умен, ако това ви е малко, съжалявам.

От стар ерген.

 
  ...
преди: 1 година, 9 дни
hash: d8de4b3e53
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Синът ви се е травмирал много от случката с аборта. Вероятно е изпаднал в жестока депресия още тогава. Идете с баща му при психолог и опишете ситуацията подробно от-до. Ще ви посъветва какво да правите, а най-добре сина ви също да посети такъв специалист.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 дни
hash: 87a86f0574
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Нов сценарий за Ромео и Жулиета. Първо му убивате живота, после се вайкате как да го спасявяте!? Вие сте го превърнали в убиец, затова вече не иска жена. На 17 години, били деца, а навремето баба ви на колко е раждала? Циганите и на 12 раждат и отглеждат деца, тези се завайкали за 17 годишни, като, че те са единствените. Не е трябвало да постъпвате така, случилото се не можете да върнете, но ако са се обичали, не е трябвало да принуждавате момичето да абортира, защото аборта е убийство и се смята за грях, а сте се дребнавили и за парите, нямам думи!? Вайкате се за сина си, а как се чувства момичето? Имало ви е доверие и първо на вас се изповядва, а вие сте я смачкали психически. Тази травма няма кой да излекува, даже и времето не може да изтрие, явно ще си остане стар ерген, колкото и да ви е мъчно. Както се казва, любовта ръжда не хваща, особено първата любов. Вместо да се ежите на младите, ако момичето не е вече семейна, по добре се сватосайте и помогнете на младите отново да продължат любовта си, така взаимно ще си излекуват една огромна душевна травма.

 
  ...
преди: 1 година, 9 дни
hash: 8cbcd9c9b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Той ви наказва, подсъзнателно. Отидете на психолог.

 
  ...

...
преди: 1 година, 9 дни
hash: cc14d9869e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Мисля, че това родител да принуди детето си да направи аборт е престъпление и трябва родителите на Ина да бъдат вкарани в затвора. А вие най-добре се разкарайте от личният живот на синът ви, защото той сега е на границата да се откаже от вас, а вие сте слепи за това, защото сте с повредени мозъци.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 дни
hash: 04fd4560aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Аз ще кажа какво мисля по въпроса. Синът ви наистина е изпаднал в депресия от тази случка. Типични симптоми на депресията са затваряне в едно помещение и липса на контакти. Той е постъпил безотговорно като не е използвал предпазни средства, но и вие сте виновни за неговото психично състояние към момента. Първо сте му убили детето и второ сте го отделили с момичето, което очевадно е обичал. Е, кой нормален няма да се депресира след това! А относно това дали да му се бъркате-вие вече достатъчно сте му се бъркали в живота, така че престанете, защото той най-добре си знае какво прави.

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: 28e7e93dfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Ето как се скопява един мъж. Почва се много рано. Прехвърлят му се надежди и цели и желания, които той може изобщо да не иска да осъществи и не харесва. След това всяко решение, което взима му се казва, че не е добро. А не дай си Боже да направи нещо подобно, му се вменява вина и се съди все едно е престъпник. И после мама пита какво стана със сина ми. Ето това стана, тотално сте му резнали крилата.

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: 011b13154e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   От цялата тема, коментар номер 5 е най - свестен. Аз съм на годините на синът ви. Презервативи са продаваха под път и над път. Няма абсолютно никакво извинение да не ползва. Особено щом вие сте знаели, че той води полов живот.

Всички други "светци" и "светици" по - добре да си мълчат, защото не знаят какво е било финансовото положение и на двете семейства. Всичките голям го вадите, ама ако бяхте вие в тази ситуация, щях да ви питам как щяхте да реагирате.

Коментарът на 20 направо ме хвърли в тъча. Сериозно ли сравняваш времето на баба ми със сегашното време? Лмао. Бягай от тука направо!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 дни
hash: 011b13154e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Авторката съм. Ще отговоря на някои коментари.

"Защо не оставихте бебето"?
Защото бяха на 17 и противно на коментари от някои хора, те са деца. Ина искаше аз да говоря с родителите ѝ, защото на мен те ми имат доверие.

"Не можехте ли да му помогнете финансово"?
За съжаление, не. Аз бях без работа тогава и карахме на заплатата на мъжа ми. Родителите на Ина също нямаха кой знае каква възможност.

Към номер 11 - не, дъщеря ми не си съсипа живота. Дъщеря ми беше със съпруга достатъчно дълго време, работеха, живееха отделно от нас. Тя не чака помощ от нас, въпреки че ние предлагаме.

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 дни
hash: 1e122d6133
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Вината е във Вас. Той може би още не се е отърсил от случката преди години. Замислихте ли се как ще се чувстват синът ви и момичето? Да, били са непълнолетни, да, станала е белята, но това не означава, че трябва да извършвате убийство, абортът е точно това и аз съм твърдо против такива неща. Сещам се за едно момиче, което на 17 роди и майка ѝ, както и родителите на момчето, я подкрепиха и в момента ѝ помагат да си гледа детенцето. По ТЛС също има предаване за непълнолетни двойки, които също получават подкрепа и си отглеждат децата, въпреки че още не са завършили гимназия. Колкото и шокирани да сте били, разочаровани също, не е било редно да постъпвате по този начин. А и те не са били на по 14-15 години, понеже има и такива случаи.
Може да преживява все още всичко това, може затова да не иска да си намери жена. Човек, ако изпадне в депресия, повярвайте, не му е до нищо. Отчаянието е ужасно нещо. Ако реши и почувства нужда да намери човек, с когото да прекара живота си - окей, ако ли не- това си е негов избор и дори да ви е гадно, оставете момчето да живее както иска. Немалко хора стоят необвързани, дори са на повече години от синът Ви.

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: e7ffddb83a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Не разбирам как може да стигнете до решението за аборт. Що за акъл? Сега щеше да е голямо хубаво дете.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 дни
hash: 8764d9537b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Чета големи глупости в коментарите. Колко хора познавате с връзки от 17-годишна възраст, които са просъществували? Освен, ако не са цигани, разбира се, но и тогава не е сигурно. Човек трябва да си намира партньор в по-зряла възраст, а не когато е още дете. 21 век сме, все пак! И ако някой ми каже как в миналото са се женили на 15 и са оставали до края на живота си заедно - имали ли са избор?

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: c91788c949
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Поне ако можете помогнете да се съберат с Ина.

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: c91788c949
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Не мислете за сина си. Роденото в правилния момент внуче ще ви утеши.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 8 дни
hash: c91788c949
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Не може кога вие решите. че е правилния момент той да се ожени.
Навремето може би е бил правилния момент но вие сте го изпуснали.

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: c91788c949
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Ами ако вас ви бяха накарали да абортирате.

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: a871be51ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Авторке вие не сте си взели поука.
На 17 са били все пак не са били на 13-14. Да разбираемо е донякъде, че не сте имали финансовата възможност да помогнете за това дете но ако наистина искахте да помогнете на бебето да се роди щяхте да намерите изход. А и момчето ви скоро щеше да стане на 18 щеше да работи.
Станалото станало но вие не изпитвате съжаление за внучето си, което не е могло да се роди заради двете семейства. Не ви ли е мъчно, че едното ви внуче не е могло да се роди. Не изпитвате ли поне малко съжаление.
Как пък двете семейства не са намерили начин да помогнат на младежите.
Пазарили сте се за аборта вместо сумата за аборта е могло малко по малко да се уговорите как да помагате на младежите.
Сега по-добре ли стана синът ви сам, съсипан без жена до себе си.
Не се ли убедихте лично, че е бил по-добър вариант да оставите бебето,
да са семейство с Ина синът ви можеше да е щастлив с жена си и детето си а сега е сам и нещастен.
Би трябвало да съжалявате за грешките, които сте допуснали. Да си казвате по-добре с Ина и бебето отколкото сам.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 дни
hash: a871be51ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Да но когато прегръщате внучето на дъщеря си не се ли замисляте, че внучето на сина ви не е могло да се роди.
То също щеше да бъде ваше внуче.
Не ви ли е съвестно? Не изпитвате ли съжаление? Нямате ли угризения на съвестта. Само защото бебето от сина ви нямаше да се роди в правилния момент.

 
  ...
преди: 1 година, 5 дни
hash: a2d39bfa36
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   Стар ерген? Това ли е единственият ви страх? В такива ситуации родителтие опищяват света и никога не се поставят на мястото на децата.

На момчето му е било за първи път, не сефте а да изпробва да бъде с момиче, да бъде харесван и да прави дивотии, за които не е знаел нищо и не е имал опит. Бебето също е било ново. Някой попитал ли е него или въпросното момиче те какво искат? Или с цел да ги предпазите изкормихте зародишът от корема й, на него му бихте два шамара и проблемът е решен? И сега маминка се тревожи дали няма да остане без внуци, вместо как младият вече мъж преживява факта, че са го разделили с приятелката му на крехка възраст и са убили детето му.

ДА, може и да не го е искал и сам е щял да предложи аборт.
ДА, на 17 деца не могат да гледат деца.
Но мога да си представя патакламата и как един неопитен в тия неща млад човек, който на тия години мисли, че света му е в краката, преживява подобно нещо.
Откъсни му главата, че е забременил момиче, след като бащичко го е подкрепял "сега да опитва и да не бъде монах", после като прекършиш духа му иди му кажи "чукай сине, щото с баща ти искаме да имаш деца".

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 дни
hash: 06c3f9e422
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   Точно така не са попитали за мнението младежа и девойката.
Постъпили са жестоко с него. Не се тревожат какво изживява и че може би обича приятелката си.
Баща му е виновен казвал му е да опитва да не бъде монах. Сега искат да имат внуци.
Няма ли да проумеят, че нещата в живота на сина им не се случват в правилният момент.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 дни
hash: 1cee4adf93
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   На 17 г. забраняват да се виждат. Вместо скандали е трабвало да ги оставите те да решат, били са почти пълнолетни. Да, рано е за дете, но станало е, можеше да са заедно и днес да се радвате да пораснал внук. Затова човек не трябва да се меша, авторитарно поведение, скандали и крясъци нещо, което нищо не носи. Решение за чужд живот, забрани. Сега най-добре повече не се мешайте, достатъчно сте направили. Всеки родител прави най-доброто за детето си, но това добро ли е? И моят син е 17 г. , приятелката му имаха съмнения, че е бременна, докато бяха в болницата им казахме, че каквото и да е станало винаги ще ги подкрепим.

 
  ...
преди: 1 година, 3 дни
hash: 2c37d0f510
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

52.   Проумейте, че нещата в живота на сина ви не се случват в правилния момент.

 
  ...
преди: 11 месеца, 28 дни
hash: c62c5c7a87
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   Ами не е нормално 17 годишни деца да гледат деца и решението за аборта е било правилно, въпреки че това му е нанесло травма. Грешката и на двете семейства е била, че са поискали младежите да се разделят.
Интересно би било да се разбере дали Ина има семейство и деца и дали той все още мисли за нея.

Ж 46

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 27 дни
hash: b9ca758d1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

54.   Значи могат децата да правят деца а да поемат отговорност са малки и не могат. С подобно мислене никой няма да получи добро. Но вие продължавайте да ги глезите.
За мен щом децата могат да правят секс вече не са деца а пораснали хора с отговорности. Няма да възпитам децата си така да бягат от отговорност.
Какви деца бе на 17 години. След една година стават пълнолетни. Ще може и работа да си намери момчето.
Трябвало е да попитат и за мнението на младежите. Как може нещо да е правилно когато нанася травма на друг. Не сте добър човек номер 53.
Ако Има е свободна може с Ина да се съберат. Може момчето още доя обича.
Колко хора има станали човеци родени от млади майки. Не е било невъзможно да си гледат детето.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 27 дни
hash: d6c21db5f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

55.   Здравей,

Мисля, че те нападат излишно за нещо случило се преди толкова години. Остави ги съдебните заседатели, не са били на твое място, не могат да си представят ситуацията /аз също/. Мисля обаче, че сегашното му състояние не е следствие на тази случка. Имам познати, които са минали през аборт в тинейджърските си години и сега са омъжени с деца... Просто сега е много модерно всичко да се отдава на проблеми в детството. Глупости, мен ако питаш. Да, има и травмирани, но са много малко. Всъщност, ако се абстрахираме от историята с аборта, синът ви не се отличава от много други младежи, които са си цъкали игрички на компютрите. Не се отличава и от моя мъж, който преди да ме срещне работеше по 27-28 дена в месеца, излизал е един път месечно до кварталната кръчма и 3-4 пъти годишно с приятели от детството...

Та, според мен просто не си е намерил правилното момиче/жена/булка. И това ще стане. Аз като човек на годините на децата ви - 30, мога да кажа, че натиска от роднините изобщо не помага и се научаваме в даден момент да ви игнорираме. Откакто навърших 23 баба ми се е притеснила, че ще остана стара мома. Е, след време срещнах мъжа ми, вдигнахме сватба, сега е притеснена, че нямам деца. Аз не ѝ споделям, че имам проблеми и имам един спонтанен аборт за да не я притеснявам. Само ѝ отбивам и игнорирам приказките. Все ми дава примери с други от родата, каква била сестра ми на моите години, майка ми, тя, седмата ми братовчедка, на една баба от село внучката ѝ и т. н. Мисля, че и сина ви прави същото - игнорира ви и не знае вече как да ви обясни, че просто не е срещнал жената, с която иска да създаде семейство.

Ако не беше историята с аборта, всички коментари щяха да са в стил "защо се месиш, защо не го оставиш сам да реши, теб какво те интересува" и др. подобни. Така че моят съвет е - оставете го, когато му дойде времето, нещата ще се случат от само себе си. Всъщност неговата възраст е перфектна за един мъж да си намери половинката. Трябва да е напреднал в работата, да е развил някои от силните си страни, абе МЪЖ, стъпил здраво на земята. Няма ги тези ограничения като биологичен часовник, стара мома, мома с котки, неоправена кривотия и др. етикети от обществото. Свободен, млад, образован мъж.

И последно да обобщя - на въпроса ви как да му помогнете - ами не му пилете на главата, не му натяквайте, не му напомняйте, че му е време. Нека сам реши коя и кога е подходяща. Може би неговото "затваряне в себе си" е чисто и просто следствие на пубертета, а не случката с Ина, лош тайминг. Не се обвинявайте, нямате вина, много младежи са в подобна ситуация, без да са преживели това, което е преживял сина ви.

Успех и търпение!

 
  ...
преди: 11 месеца, 27 дни
hash: 80a63d58c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

56.   Историята е измислена, личи си по стила на писане.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 27 дни
hash: 368443419d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

57.   Измислена ли номер 56.
Може и така да е. Защото никоя майка няма да постъпи така със сина си.

 
  ...
преди: 11 месеца, 27 дни
hash: 368443419d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

58.   Няма значение колко години са минали. Травмата си е травма.
Била съм на мястото на авторката така, че имам право да я съдя.
Е не точно. Забременях непланирано, нямахме никаква възможност за гледане на дете, нямахме жилище но потърсихме помощ от държавата и ни помогнаха. Сега вече си гледаме добре детето. И аз се колебаех дали да не направя аборт но избрах да родя детето. Избрах да се боря.
Вие сте избрали лесния изход.

 
  ...
преди: 11 месеца, 27 дни
hash: 368443419d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

59.   Аз съм на 33 години номер 55. Само с три години съм по-голяма от теб.

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 27 дни
hash: 368443419d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

60.   Оставете на мира сина си. Когато му дойде времето нещата ще се получат.
Оставете го да живее спокойно. Не му натяквайте нищо. Оставете го да бъде господар на живота си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker