Със сестра ми не можем да се гледаме, майка понася всичко. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Със сестра ми не можем да се гледаме, майка понася всичко.
преди: 1 година, 28 дни, прочетена 656 пъти
Със сестра ми не можем да се гледаме, тя е по- голяма от мен, майка ни е възрастна. Напоследък изниква и въпроса с делба, майка иска всичко да е чисто докато е жива, а не даа се съдим и да се избием след това.

Накратко, сестра ми има семейство, мъж, който й праща пари, едно омъжено момиче. Аз нямам мъж, работя и така съм решила за момента. Сестра ми винаги е гледала на мен като на храненичка, като дете имах рак, майка не спираше да трепери над мен, което не съм искала. Сестра ми се чувства недооценена.
Фактите са, че тя има съпруг и не малко средства, три коли в семейството, почивки по Турция, аз никога не съм си позволила да си направя ноктите или нещо подобно. Сега сестра ми твърди, че майка я е изхвърлила от живота си, нея и семейството й - същите за които тя се грижи като свои деца.
Най- голямата й дъщеря не ме покани на сватбата си, не пише на баба си, идва си за по месец и не отива да я види изобщо. Кръстена е на нея, за раждането й майка ми й даде масивен златен пръстен. А на сестра ми спретна сватба за чудо и приказ и подари на мъжът й златен пръстен също. Прие ги да живеят у дома, а той заплаши да я бие. Мен ме блъсна с колата на баща ми когато бях на десет и возех малката с колелто, под претекст, че съм ги бавила да се приберат. Посягал ми е не веднъж и два пъти.
Мъжът й е мързелив, дебелокож, грижи се за себе си и не му пука за другите. Още щяха да живеят сестра ми и децата на мухливият таван в съседите, ако дядо ми не си беше ремонтирал къщата да я продаде и да им купи апартамент.
На мен като наследство, когато и двамата ми прародители починаха, остана техният апартамент, в който също сестра ми живя с мъжа си, и дядо стегна къщата защото те нямаше да се изнесат от там, а той го беше нарекъл на мен.

И двете страни са обезпечени, тя повече. Аз нямам уредена работа при семеен приятел и мъж който да носи пари. Въпреки всичко тя завижда и е крайно засегната от изфабрикувани причини. Майка ми искаше да вдигне стена по средата на двора и да раздели селският имот на двете, стигна до там да ми каже, че ще строи нова къща на сестра ми, за да й се реваншира.

Мир между нас няма да има, това е повече от ясно. Предложих й поне да се преструва за да не късаме нервите на майка ни, и да дойде и да каже какво иска. Развилня се и рече, че не ще да ни вижда, щяла да си купи порутена къща в някое забутано село и да си я стегне, и ние сме правели схема срещу нея.


Със сестра ми няма да се разберем, да живеем в един двор - абсурд. Искам някак да закрепя ситуацията за да не се свърши майка ми, която една трошичка да има, ще я даде за нас. Имам нужда от съвет как да постъпя. За протокола - опитах с добро, от тук нататък нямам идея.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 27 дни
hash: 57f7d54c27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Като неще мира забий и секира като е изолираш от живота си и се грижиш за майка си, а сестра ти като се появи се прави че не е познаваш. Най голямото наказание е мълчанието.

 
  ...
преди: 1 година, 27 дни
hash: 2b655848b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Нека майка ти препише къщата на сестра ти, за да има мир. То се вижда каква е и само с добро можеш да действаш. Ти нали си имаш апартамент в наследство, за какво ти е повече? Гледай си здравето и спокойствието.

 
  ...
преди: 1 година, 27 дни
hash: 4b91852660
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Прекъсни връзка със сестра ти. Нека майка ти и остави всичко.
Спокойствието ти е по-важно. Имаш гадна сестра.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 26 дни
hash: 3680bb0f92
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Историята е написана в две теми, с някой разлики които дават по ясна представа. И ако човек направи сметка коя от сестрите какво е получила, ще разбере коя от сестрите е алчна, завистлива и злобна.

Какво е получила авторката от роднините
1 Повече грижи като дете.
2. Получила е 3 висши образования, по времето на които роднините й са я издържали и са плащали семестриалните.
3 Получила е апартамент
4. Получила е пари за стартиране на собствен бизнес, които профукала.
И сега иска селската къща за себе си? !?

Какво е получила сестрата на авторката от роднините
1 Апартамент от дядото
2 Семейни връзки за работа

Сравнението на списъците и извода оставям на вас!

 
  ...
преди: 1 година, 25 дни
hash: 05794bc85b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ясно е, че коментиращите са същите като авторката. Това, че роднините са й дали не означава, че авторката е виновна. Като й дават ще взима.
Хайде и вие като сестрата на авторката изкарвате я виновна, че е получила повече внимание като дете. Как може да злобеете за такова нещо. Ако някой има вина то е майка й, която е пренебрегвала едното си дете за сметка на другото. Та тя е имала рак.
А къде остават добрите сестрински отношения. Май пропускате факта, че мъжа на авторката се е опитал да я убие.

 
  ...


...
преди: 1 година, 25 дни
hash: 1172b7d607
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   5, то не е злобеене, а елементарна мярка. И аз познавам две сестри едната можеше да получи жилище, чрез дарение от майка си, но ОТКАЗА, за да не е ощетена сестра й, нищо, че не са в добри отношения и определи нейната сестра, която не й говори, след смъртта на майка им да получи определена сума (която можеше изобщо да не дава, предвид, че има и деца, и внуци). Авторката, това не го казвам като обида, нямаш деца. Оставяй тези отношения и си гледай живота. Селска къща ли е, какво ли е, да я взимат там! Щом и са агресивни, за какво се бориш? Ти си получила предостатъчно. Разбира се, че е виновна майката. Основно майката. Да, рак, малко дете, но ти имаш 2: при две деца един бонбон да имаш, ще го разделиш поравно: тук имоти, фирми, не е и толкова до парите въпросът, принципен. "Като ти дават, дай", не е съвсем така. Като си възрастен мислиш с главата си. Аз ако нямам деца, а деца ми има, не само няма да я ощетя финансово по никакъв начин, но съжалявам, че го казвам, това не е грубост: ще й остава повече. Защото има хора след себе си. А и авторката профука една фирма, без извинение, оставете селската къща на сестра си и не се занимавайте. И за всичко е виновна майка ви, така не е оправдание да не третираш двете си деца що-годе поравно. И двете винете майка си за развалените ви отношения, тя се е погрижила те да се случат.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 25 дни
hash: 05794bc85b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   5 пропускаш факта, че мъжа на авторката се е опитал да я убие. Мястото на този убиец е е затвора не на свобода.
Да, авторката заслужава много повече. Ако не беше минало толкова много и имаше доказателства трябваше да осъди. Или плаща голяма компенсация или отива в затвора. Мястото му е там. За Такова нещо няма прошка.
Не е длъжна да се отказва от дела си.
На мястото да авторката аз не бих се отказала от дела си дори и заради децата на сестра. Може да е много егоистично но не бих. Моето си е мое. Има една поговорка дават ли ти взимай, гонят ли те бягай.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker