Баща ми е боклук и ме съсипа и ми повлия на живота. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121343)
 Любов и изневяра (29747)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми е боклук и ме съсипа и ми повлия на живота.
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 1117 пъти
Здравейте. Вече не знам какво да правя и имам нужда от голям съвет. По принцип човек не може да си избира родителя но това не значи че аз трябва това нещо да го трая докато стана на 18. Аз съм момиче и съм на 15 години. През всичките тези години от моя живот аз бях просто перфектното дете, учех най-много от всички имах само шестици винаги пълна отличничка с много приятели общителна социална с много познания и обща култура. Но от две години насам се случва следното нещо (или поне от 2 години съм започнала да го забелязвам), а именно осъзнах какъв боклук е баща ми, от две години насам имам над 1000 ситуации, в които се е случило някъв скандал или проблем, който никога не тръгва от мене и той над сто пъти в тези ситуации ми е нанасял страшни травми, обиди, насилие, най-лошото е че вече се случва твърде много пъти и това нещо още не е спряло, обижда ме с много жестоки неща, които са били тъпня, нещастник, неадекватен, тъпа, малоумна, че трябвало да се върна към победния път иначе съм имала нужда от психиатър и след като всичките ето ей тези неща станаха прекалени, след като прекалиха от тогава с мен стана нещо. Повлия ми страшно негативно на живота, дори заради него отказвам да уча, защото той ме смаза психически. Когато съм се опитвала да разговарям с тях и да се оплаквам от обиди да казвам, че той ми е повлиял за всичко в живота те и от това казват че аз съм ги съсипала а това не е вярно. Баба ми понякога е на моя страна но друг път казва че аз съм го ядосала затова реагирал така а това е недопустимо за един баща да напрай тва с детето си и да не му пука. Днес за стотен път от моя живот аз съм на училище разревана и разтреперана и не мога да повярвам че може да направиш това с детето си. Той е виновен за всичко и аз не мога да живея по тоя начин стигало се е до там да му желая смъртта но само наум, така не се живее. Снощи се опита да ми каже че ме бил защитил от майка ми и че ми говорел толкова дълго време и аз не съм разбрала, затова ме обидил. Сто пъти съм им казвала право в лицето че тези травми и обиди от него за причината да ми се повлияе по този начин на живота и това отдавна трябваше да се спре но няма мачкането продължава, не мога да живея в такъв ад. С кво съм го заслужила не знам. Моля ви за помощ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 71da092901
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Нищо не можеш да направиш в момента, освен да се успокоиш. Ти не си виновна. Представи си, че стои една стена и баща ти обижда нея. Бъди хладнокръвна, иначе ще се съсипеш. Състави си ясен план стъпка по стъпка, който да следваш, как на 18 ще се махнеш от този дом. Излизай повече и стой по-малко у вас. Ако имаш как, преспивах понякога при приятелка. Събота и неделя по цели дни излизай.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1419ead808
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   През пубертета обикновено всички минават през тези емоции. Родителите са враг номер 1 и т. н. В 99. 9% от случаите всичко, което родителите правят, е за добро на децата. Но децата го разбират едва, когато хормоните се успокоят

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 6a2eaecc6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Имах подобно детство. Колкото повече ме тъпчеше, толкова повече глупости правех, до степен да си съсипя сам живота. Изпуснах да ми се случат много хубави неща заради мои грешки, продиктувани от неговото поведение.
Не прави моите грешки. Учи колкото можеш, като завършиш започни работа и се изнеси в студентско общежитие.
Всичко ще се нареди, просто бъди силна.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5e83176dc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Били споделила някои от ситуациите за да ти дам по-адекватен съвет.
Сигурна ли си, че не го предизвикваш с нещо.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ac722475a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Събирай пари, за да можеш на 18 да ке махнеш, да си намериш работа о да живееш нормално. Съвсем сериозно, не споделят с никого, просто събирай за да можеш да се махнеш.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0e184a2800
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Да събирай пари и се изнесли.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1c790bfb3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   А ти нищо, само учиш и си много готина, а той просто върви и ти съсипва живота. Има такива хора, може да си служила, ама не съм убеден. Иначе, ще имаш как да станеш на 18 и да си живееш както искаш. За толкова умна и учена млада дама, ще се избиват работодателите.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: fe2e5ed720
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   И аз мисля нещо такова номер 9.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7a3fea71dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Мисля, че преувеличаваш ситуацията. Доколкото виждам от историята ти, не става дума за физическо насилие и застрашаващи живота ти ситуации. Става дума за нанесени обиди, които най-вероятно си провокирала с нещо. Ако не си - много съжалявам за ситуацията ти. Но отново, това не е животозастрашаваща ситуация и прекаляваш в поставянето на етикети.
Ако съм ти баща и разправяш наляво и надясно, че ти съсипвам живота заради някакви обиди, казани по време на афект, аз също бих се замислила дали да не те пратя при психиатър.
Пробвай като за начало да не го провокираш с нищо и тогава, ако не си оправи отношението, оплачи се на социалните и отиди в дом, щом толкова те афектира.
НО недей да разиграваш театри и да се правиш на жертва без да си реално такава...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 008c422857
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   А не се ли замисляш, че вече те тресят хормоните и това до голяма степен е променило твоя мироглед, усещания, чувствителност? Предполагам знаеш за вечната борба на родителите с децата им тинейджъри. Децата си въобразяват, че трябва да се борят за повече права и свободи, а родителите не знаят как да се справят с тези желания на децата им и понякога изпадат в крайности в желанието си да помогнат и да не "изпуснат" детето си. Историята ти въобще не е уникална и ми звучи точно така. Номер 2 го е казал кратко и ясно, споделям мнението му. В общия случай родителите мислят само доброто на децата си и ако реагират остро и с обиди понякога, това е защото просто не знаят какво да правят - виждат, че децата им престават да учат, започват да наблягат на срещи с други неособено добре държащи се деца, притесняват се докъде може да стигне всичко това, че ще пропилеят бъдещето си. И назрява конфликта... А ти не мислиш ли, че от едно ученолюбиво дете си станала едно мрънкало на което другите му са виновни, че не желае да учи и да се развива, а най-виновен е баща ти, който ти се кара за това? Имай предвид, че СЕГА е моментът да наблягаш на ученето, а не след 20 години, СЕГА или НИКОГА. Това, което посееш сега, ще жънеш цял живот. Дори да приемем, че баща ти наистина е ТИРАН, то трябва да стиснеш зъби и да наблегнеш на ученето заради твоето БЪДЕЩЕ. Искаш ли да имаш добро бъдеще или не? Отговори си на този въпрос и остави хормоналните си драми настрани, доколкото можеш...

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 15 дни
hash: ac5a08a436
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От Авторката:
Дали сте ми полезни съвети, мерси. Просто исках да ви кажа, че и снощи се случи подобна ситуация след като от няколко месеца нямаше никакви проблеми просто вече не издържам смятам да си тръгна от там биха ми били много полезни ваши съвети щото вече наистина не знам как да се справя с тея обиди защото единственият ми проблем в живота ми са тези обиди опитах се да си намеря всякакво решение, някакъв вариант но не мога моля ви за помощ!

 
  ...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 1924fb70d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Еми след като пораснеш, ще осъзнаеш, че и родителите са хора. Следователно и родителите могат да бъдат пълни боклуци. Могат да мразят децата си, могат да ги обиждат, могат всичко. Приказките, че мама и тати винаги ти мислят доброто, са ала бала. Това са клишета, които не са верни. Много често приемат децата за вещи, това е типично за старото поколение. Те самите си правят секс, обаче на децата не дават. Те самите са пушили трева, ама на децата и цигари не дават да пробват. Моята майка си измисли една страшна лъжа. Чак сега когато съм на 30 осъзнавам, че и за това ме е излъгала. Вика дори 1 единствена цигара да изпушиш, се зарибяваш и не можеш да се откажеш доживот. Така се напраших и не бях пробвала до късни години - бях задръстена зубърка. Просто са жестоки наистина. Така не се възпитават деца с лъжи, лицемерие и обиди и фалш.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 67e7e07a59
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Еми за голямата работа ли се мислиш номер 16.
Не си изгубила много от това. че не си пропушила. Ти добре ли си бе. По-Добре ли е дробовете ти да бяха станали на пепел заради цигарите.
Запазила си си здравето.
Хората дават мило и драго да не пушат тя ще се прави на голамото работа като пуши.
Правилно ти е казала майка ти. Отказала те е от вредния навик. По-добре. че си се наплашила. Запазила си си Здравето. От това по-важно има ли бе.

Жестоки били родителите й по-специално майка й. че я е отказала от тютюнюпушене. Леле смях.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker