Баба ми не спира да си говори сама цял ден. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121328)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баба ми не спира да си говори сама цял ден.
преди: 1 година, 5 дни, прочетена 1016 пъти
Здравейте приятели. Както се подразбира от заглавието положението в което се намирам е изключително напрегнато и изнервящо, баба ми по-цял ден не спира да си говори сама каквото и да прави постоянно намира за какво да мрънка. Живея с нея от много години но в близките 2-3 години положението става нетърпимо без значение дали гледа филм, прогноза за времето или реклами постоянно говори обижда хората с изключително грозни думи които изобщо не отиват на възрастна жена. Най много ме натоварва факта, че цял ден гледа филми по Диема Фемили които са драми и допълнително ме карат да се чувствам зле, защото през целия филм не млъква, говори и обижда хората а и тя самата се чувства зле когато гледа тези драми става нервна започва да блъска вратите в къщи и да говори несвързано. Споделял съм на много хора проблема си и всички ме съветват да и говоря, че трябва да зареже тези драми не трябва да гледа такива филми трябва да гледа хубави филми които са комедии които да я карат да се смее да се забавлява, всеки ден водим този разговор постоянно когато я видя да гледа драми и говоря едно и също но тя продължава да ги гледа и да им се ядосва и да става агресивна и вече незнам какво да правя и към кой да се обърна за съвет затова се обръщам към вас с надеждата, че ще получа хубав съвет. Много ми е зле да живея така и по какъв начин да продължавам да и обеснявам, че не трябва да гледа тези драми а трябва да гледа комедии и романтични филми. Случва се но изключително рядко да пусне да гледа Всички обичат Реймънд и забелязвам, че държанието се променя коренно чувам я, че започва да се смее през целия филм и ми става така хубаво чувствам, че всички напрежения и притеснения изчезват но това е за кратко през повечето време гледа филмите по Диема Фемили които са драма и просто оставам без думи говоря и всеки ден едно и също но промяна няма незнам какъв кеф и доставя да гледа драматични филми вместо да си пусне някой комедия и да се смее от сърце. Моля за вашите съвети ако някой има или е имал подобен проблем ще съм ви изключително благодарен за всички съвети които ми препоръчате.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 дни
hash: 5096a2bad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Това са глупости човек да се нервира на филми. Опитай пак да й кажеш че така само си вреди на здравето. Ако имаш собствена стая седи си повече там и излизай. Не й обръщай внимание. Тя сама си вреди.

 
  ...
преди: 1 година, 5 дни
hash: 0ea214266e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Просто е, бъди добър внук и слушател.
Case closed.

 
  ...
преди: 1 година, 5 дни
hash: ee16503e8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Подари на баба си някоя книга и така ще замени телевизията.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 дни
hash: 1dcd6b4fe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Това е дегенеративен и необратим процес, вследствие на остаряването. По-зле ще става, бъди подготвен. Много е трудно да се грижиш за човек с деменция, потърси и хубав старчески дом или човек, който да е постоянно покрай нея, когато нещата станат по- лоши. Не и се сърди, тя вече не е предишният човек.

 
  ...
преди: 1 година, 5 дни
hash: c363926c80
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Защо пък да не гледа. Кой си ти, че ще й кажеш какво да гледа. И аз по цял ден гледам филмите по Диема фемили и какво от това. Може би баба ти се вживява прекалено. Може би си мисли, че това, което се случва е истина.
Аз също не гледам комедии. Не са ми интересни толкова колкото драмите по Диема фемили.
Баба ти вече почва да има старческа деменция.

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 дни
hash: ff4d3620d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не трябва да гледа нито драми, нито комедии, а изобщо да не гледа телевизия. Телевизията е изключително изнервящо нещо и въздейства зле на нервната система, защото облъчва мозъка с вредни лъчения (вълни), които се предават по въздуха и дразнят мозъчната мембрана. От това тя се е изнервила така и бута, троши, чупи и беснее вкъщи, не се учудвай. За нейно добро, за да не се налага да я вкарвате в психиатрия те съветвам да ограничите достъпа й до телевизия напълно, даже ако трябва и изхвърлете телевизора, само и само да не гледа тия боклуци повече. Ангажирате я с някакви дневни задачи, които да свърши, за да няма време да беснее така. Например, да ви сготви, да изчисти, да отиде на разходка навън, да й вземете комплект за рисуване блокче, четка и бои, за да си разсейва психиката с нещо, за да не мисли за тия гадни драми, защото ако продължи да мисли за тях така както ми я описваш, имам чувството, че хептен ще се побърка и ще направи някоя страшна простотия, след което няма да имате друг избор, освен да я вкарате в лудница. И аз също имам една такава психично болна роднина - в моят случай е майка ми, но тя е още по-зле и от твоята баба. Тя освен, че лудее, беснее и обижда всички, налита и на бой. Не понася никой да й противоречи и да има собствено мнение, различно от нейното, по цял ден надува чалга и Планета, а когато посмея да й спра чалгата, побеснява и вади един нож, с който ме заплашва (не знам откъде го е взела, обезопасили сме цялата къща от остри предмети специално заради нея). Не се къпе, носи едни и същи мръсни дрехи по 2 месеца, цялата къща вони на говна от нея. Както и да е, отклоних се, извинявам се, трябваше да пусна отделна тема за това. Мисълта ми е, че трябва да й създадете някаква разсейваща ненатоварваща дейност, която да я накара да забрави всичките глупости, които гледа и да й спрете достъпа до телевизия на всяка цена, ако ще да мрънка, реве, крещи и пищи - никаква милост. В краен случай, ако и това не помогне - последния изход го знаете.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 дни
hash: 2cfba07dc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Щом домът си е нейн телевизорът също има право да си гледа каквото иска дори на теб да не ти харесва. Щом искаш ти си гледай комедии кой те спира. Но не можеш да командваш баба си.

 
  ...
преди: 1 година, 4 дни
hash: 05ed1b4bd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Махни телевизора или отиди другаде да живееш.

 
  ...
преди: 1 година, 4 дни
hash: 1a329789e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Отиди да живееш другаде като ти пречи.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 дни
hash: 0f6a2d117d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Абе май си прав. Баба ти е собственик на дома и на телевизора но май има заболяване. Не се замислих, че е болна.

Опитай се да разговаряш с нея намери й за заместващи занимания да плете например.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 27 дни
hash: 5dfdfd60be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Точно моя случай, и аз си говоря сам постоянно, но за мен това не може да се нарече проблем. Напротив, кефи ме да го правя тъй като съм на 30 години. Познавам един приятел който е точно мое копие, но аз не обиждам хората

 
  ...
преди: 11 месеца, 27 дни
hash: 35609f7ad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Мислиш, че внука обижда баба си ли?

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 24 дни
hash: f247d793de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От името на учените: ако си говориш сам, не е проблем! Ако започнеш да си отговаряш и дори да спориш сам със себе си, става притеснително. А ако успееш да загубиш спора със себе си и това доведе до комплекси за малоценност, нещата вече са трагични.

Баба ти май още е на първия етап, значи нямаш грижи!

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 2344051883
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Приеми го че е в добра компания. Ако почнат да спорят обаче, не е добре.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker