Майка ми не ме пуска да се изнеса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми не ме пуска да се изнеса
преди: 11 месеца, 17 дни, прочетена 859 пъти
Здравейте. Аз съм жена на 25 години. Нямам баща, а с майка ми никога не сме се разбирали. Тя е пенсионерка, а сякаш с годините става по-зле. Винаги сме се карали, никога не съм й споделяла, защото тя винаги крещи. Има проблеми с гнева, ядосва се и ми вдига скандали без никаква адекватна причина.
В момента съм студентка. Преди ковид, живях сама в друг град една година - градът в който уча, едновременно и работех там, както и доста преди да стана студентка.
Не издържам вече при майка ми. Не мога нито да уча, нито да живея като цяло здравословно. Под психически тормоз съм ежедневно и нямам нито един спокоен ден, всеки Божи ден - скандали. Тя знае, че искам да се изнеса, когато се дипломирам и започна работа по специалността си, но винаги, когато заговоря за това, вдига един и същи скандал - как имам къде да живея, а искам да плащам пари за квартира; как ще я оставя сама и т. н. Приема това да се изместя като предателство и просто не иска да приеме, че вече съм достатъчно голям човек, който може да се грижи сам за себе си и има нужда от лично пространство. Обяснявам й, че в живота на човек идва един такъв момент в който вече има нужда от самостоятелност, но не разбира и продължава да ме обвинява и да крещи как или ще се изнеса след 15 години, или ако се изнеса, няма да издържа повече от месец и пак ще се върна при нея.
Въпреки, че не работя, аз получавам наследствена пенсия и с майка ми си делим всички сметки поравно!! Абсолютно финансова независима съм от нея. И да исках, не мога да си го позволя, защото както казах е пенсионерка.
Не знам какво да правя. Не мога да продължавам повече да живея с нея. Чувствам се изтощена и уморена, косата ми побеля. През всички тези години загубихме толкова много време в караници и обиди, вместо просто да се обичаме. Тя това не го разбира, но аз го разбирам и се опитвам да имаме мир помежду си, но не се получава. И ме обвинява, че искам да избягам от нея.. ами как да не искам, като нямам минута спокойствие от нея и тя прави така, че да не искам да живея с нея? ! Наистина имам нужда да живея самостоятелно, но изнасянето ми, изглежда, ще е супер трудно.
Има ли някое момиче/жена в моята ситуация? И как се справяте?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 16 дни
hash: 81d1c5c1ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Иска, не иска изнасяш се и толкова! На 25 си, не можеш да жертваш личния си живот заради майка си. Тя и да се сърди и да мрънка, ще свикне. Не си на 15, на 25 си, вземи живота си в ръце. Ако не работиш, търси работа, за да можеш да се издържаш (ако пенсията ти е единствения ти доход). И колкото и да е трудно, и колкото да те увещава да се върнеш при нея, недей. Ходи да я виждаш, прекарвай време с нея, но си имай лично пространство. Това ще ти даде възможност да се развиваш самата ти като личност, ще си по-спокойна, имайки лично пространство и ще ти помогне да имаш нормален личен живот.
Аз бях на 20 когато се изнесох от нашите и не съжалявам. Разликата е, че не живеем в БГ обаче. Нашите в началото бяха против, но имайки предвид, че следвах, работех, имах желаниe да мога да поканя приятели вкъщи на едно кафе дето се вика или гадже примерно (а не ми беше разрешено докато живея у тях) успях да наложа волята си и да имам нормален социален живот. Та преместих се сама, вярно живях в едностаен апартамент, но толкова добре се чувствах. Имах свободата да се връщам когато си искам, да готвя каквото си реша, да разпределям бюджета си както аз намеря за добре и въобще да организирам битовия си живот според моите възгледи. Сега съм на 29 живея с бъдещия си съпруг от когото чакам и дете и съм убедена че ако живеех още с тях, може би всичко това няма да се подреди по този начин.

 
  ...
преди: 11 месеца, 16 дни
hash: 016193793b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Не я слушай. Изнасяй се.

 
  ...
преди: 11 месеца, 16 дни
hash: 0c991e5d51
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Хващай си работа, изнасяй се и грам да не ти дреме. Ако има нужда от пари или нещо, може да помогнеш ако имаш как и това е.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 16 дни
hash: d63e219fdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Хората са преди всичко егоисти. Ти твърдиш, че я разбираш, но това очевидно не е така. Майка ти не иска да се изнесеш по една единствена причина, защото да не остане сама. Тя няма как да е ок с това, че домът й ще опустее. Постави се на нейно място и си представи колко самотно ще й бъде. Неразбирателството помежду ви възниква от това, че докато ти си мотивирана да се изнесеш и пред теб ще изникват нови възможности, за нея това ще бъде до голяма степен край на живота, който познава. В случая и двете постъпвате егоистично. Майка ти е егоистична, защото мисли за себе си и не иска да те разбере, а ти си егоистична заради това, че я провокираш на тази тема. Тя дори и да се съгласи с теб на всичките 100%, ще й бъде гадно от самата мисъл, че ще се изнесеш. Затова моят съвет е просто да не повдигаш и обсъждаш тази тема с нея. Не си разваляйте времето, което прекарвате заедно.

Дали ще се изнсеш избираш само ти. Но много зависи и от конкретната ситуация Авторке. Бих искал да знам дали ще стоиш в същия град или ще се изнасяш в друг. И горе-долу след колко време планираш да го направиш.

 
  ...
преди: 11 месеца, 16 дни
hash: fa337c9981
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Намери си работя, по възможност в друг град и се изнеси! Тя цял живот ще те манипулира и накрая ще останеш сама, най-много с котка. Защото с такава майка, ти и семейство няма да имаш. Тя ця живот ще ти внушава, че си длъжна да и огаждаш на всеки каприз, а повярвай ми с годините ще става по-зле. Така, че бягай докато можеш, като станеш на 40 ще е късно.

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 16 дни
hash: 488b9eaeb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не 25 си. Не ти трябва разрешение от нея. Просто се изнеси. Това, че не може да преживее факта, че си пораснала, е неин проблем. Не е нужно да става и твой проблем.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 16 дни
hash: a16b087f27
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Авторката: Благодаря ви за подкрепата, хора.
До номер 4: В момента няма как да работя, но съвсем скоро завършвам. Дай Боже, ще си намеря работа и редовни доходи. Това би трябвало да се случи в следващите няколко месеца, но не мога да кажа какво точно ще се случи, просто това планирам.
Относно егоизма - не мисля, че съм егоист, че искам да съм самостоятелна на тези години и да се развивам като личност. Все пак вече мисля и за семейство. А тя дори ми е казвала, че иска някой ден със съпруга ми да живеем при нея. И то не го казва с добро, ами с вменяване на вина и осъдително, че няма да има кой да се грижи за нея. Аз винаги бих се грижила за нея, но не и да живея с нея завинаги. Казвам й, че искам да се изнеса, когато ми вдигне поредния ненужен скандал. Обичам майка си повече от всеки друг човек на тази планета, но не мога да живея така. Един вид тя прави така, че да ми е неприятно да живея с нея, а после ме обвинява, че не ми е приятно. Държи се все едно, че съм й длъжна, защото ме е отгледала и аз нямам право на личен живот, трябва да си го посветя само и единствено на нея. А тя в същото време да се държи с мен отвратително. Не мисля, че тук егоистът съм аз. Дори не разбирам защо толкова не иска да се изнеса, при положение, че ние дори не си говорим нормално. Ако ме няма, дори ще й е по-спокойно. При нея по-скоро е чисто его. Че дъщеря й, която е отгледала от бебе, я ''изоставя''. Което не е така, пак бих предлагала да се виждаме на разходка, или кафе. Мисля, че дори бихме се разбирали по-добре, когато живеем отделно. Това да не се разбираме го избира тя, защото с това отношение, дори когато се изнеса, не знам дали можем да комуникираме нормално, че да се виждаме.

 
  ...
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: 58ad3c14b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Как така ще побелееш на 25? На мен първите бели коси ми се появиха на 38 и то след много силен стрес. Детето ми беше в болница и имаше риск за живота му.
Нали осъзнаваш какво ниво на стрес ти причинява тя?
Съветът ми е да се изнесеш от нея. Заради нея няма да можеш да създадеш собствено семейство.
Стресът при този тежък живот в България се отразява зле на нервнопсихическото състояние на хората, но става страшно, когато някой не си дава сметка какво причинява на околните.
При неврозите хората осъзнават, че не могат да издържат на стрес и сами се терзаят за определени свои реакции, но при тежките психически състояния няма обратна връзка.
При майка ти също липсва обратната връзка - затова проблемът с нея е сериозен.
Не е нужно да принасяш себе си в жертва. Ще се съсипеш.
Спасявай се надалече от нея!

 
  ...
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: 4cf4e5ea36
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Описваш майка ми.
Разликата е там че аз замихах да уча заедно със сестра ми тя, дефакто остана със баба ми и дядо ми, баба ми почина няколко годи след това. Сестра ми замина за чижбина и малко след това майками замина при нея. Сега живее със сестра ми мъжа и и детето им във друга държава, след ежедневни двебнави скандали и те искат да се оделят от нея но тя им обяснява че ако останела сама ще сложи ктай на живота си ( майка ми е млада на 50 г) разказавам ти го със две думи защтото романа е голям. Искам да ти кажа да не я слушаш поне си голям човек и имаш нужда да поемеш живота си, ако сега не го направиш ще се наложи да живееш със нея до края. Изнеси се понеже да не стане късно. Помисли за себе си. НИКОГА детето не е длъжно със нищо на родителя. Аз също съм майка болезнено е детето ти да се одели от теб но както казах то не ти е длъжно със нищо. Рускувай докато си млада

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: 2d61340a7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Номер 4. И ти си егоист.
Дори на майка й да й е мъчно за дъщерята трябва да я пусне да изживее своя път. Това е нещо естествено в живота.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: 748bea0d8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Напълно подкрепям мнение 7. Не си длъжна да бъдеш при нея. Единствено уважение за това, че те е родила.

 
  ...
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: d958bc4dcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Бягай, мила спасявай се иначе тя цял живот няма да те остави да живееш живота си както ти искаш! Уви има и такива родители с половинката ми сме пред раздяла в момента заради невъзможността му да покаже характер и да се отдели от мама (мъж на прага на 40 те, всеки ден и се обажда когато пристигне и се прибира от работа, държи му сметка защо се вижда с приятелите си и за една чаша алкохол го изкарва пияница.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 14 дни
hash: 23e6c57a0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   И какво като майка и ще остане сама тя да жертва щастието си заради нея ли? Класната ми сега на почти 70 е стара мома точно от прекомерно отдаване на родителите си. Разберете най- после, че децата ви не ви принадлежат един ден вся някога трябва да поемат по соев път и да живеят собствения си живот!

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 1bab55b35f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Изнеси се, в чужбина да отидеш, също е добър вариант, намери си работа и гадже, твой набор или по - голям с няколко години от теб, в зависимост от твоите предпочитания, да има подобни интереси на твоите и финансово да сте подходящи, така ще си щастлива и фокусът ти ще е изместен към твоя живот, това е правилния път, деистваи, мисли за себе си, животът бързо минава, майка ти ако иска може да си намери мъж или приятелки на нейната възраст, така животът и ще е хубав.

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 9e28fc6fdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Да и в чужбина е добър вариант.

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 88eb98d28a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Имаш право да имаш самостоягелен живот.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker