Майка ми ще ме побърка.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121301)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми ще ме побърка..
преди: 11 месеца, 1 ден, прочетена 655 пъти
Здравейте, както личи от заглавието, става дума за моята майка... не знам от къде да започна. Тя е свикнала винаги някой да е обгрижва и помага за всичко, най-вече финансово. Като има днес някакви пари ги харчи без да се притеснявай за утре..
Цял живот сме живели при родителите й, които постоянно й помагаха както финансово, така и че се грижеха основно за мен. От малка ме тормози, когато става дума за пари, било то да ми взима парите, които съм получила за някой празник или да ме кара да работя в производството.. където е и тя. Всичко, което изкарвах с тежък физически труд през летата като ученичка, ми се вземаше и ако дори изхарча 5лв от тези пари следваше побой.
Много пъти ми е казвала, че й държа пари, за дето ме е родила и гледала...
Вече съм голяма, имам мъж и не живеем в града където е тя, но тормоза продължава... постоянно ми звъни и ме изнудва за пари и проблема никога не е бил, че ги няма, а че ги харчи за 1-2 дни по заведения, джунджурийки и после няма иска от мен. Същото прави и с баща ми, той й дава почти цялата си заплата и е принуден да работи на 2 места, за да му оставя нещо и за него, но и от тези пари и дава голяма част.
Взима пари от всичките ни познати, като понякога твърди, че не е вярно и не им ги връща, тя просто забравя...
От мен също иска постоянно и аз й пращам, като много пъти съм чувала репликата "Ти никога нищо не си ми дала, лъжеш".
Проблема е, че аз не съм богаташка, работя честно и изкарвам парите си с много труд, както и мъжа ми. Последния месец изтегли кредит, който изхарчи за удоволствия и сега отново е без пари като ме тормози психически всеки ден. Звъни ми, пише ми по цял ден, докато не се пречупя и не й дам пари, дори лъже, за да постигне каквото иска. Когато се възпротивя започва да повишава тон и да ме обвинява, че тя нямала пари и как така нямало да й да.... Тя просто смята, че съм длъжна.
Страхувам се, че на мъжа ми в един момент ще му писне и ще имаме проблеми заради нея.
Знам, че ще ми кажете просто да спра да й давам, но тя е манипулатор, казва че ще влиза в болница, че няма какво да яде и на мен ми става жал....
Не знам какво да правя, психически съм много зле вече след толкова години тормоз. Тя гледа на мен само като касичка и постоянно се интересува какво може да вземе от мен, а като имам проблем ми казва, че се "самонавивам" и че тя е с проблемите, аз просто не съм важна за нея, даже не знам дали ме обича като дете, по никакъв начин не го показва.
Единственото, която иска от мен за материални изгоди...
Не знам какъв съвет да поискам, но се радвам, че си излях мъката. Ще се радвам, ако някой даде съвет или сподели опит...
Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 1 ден
hash: 6606b1cc7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Категорично спри да и даваш пари! Нека си дрънка, хич да не ти пука. Не и отговаряй, да я блокираш чак не, но не се поддавай, иначе наистина ще си имаш проблеми.

 
  ...
преди: 11 месеца, 1 ден
hash: a8c8c0e0f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Наистина, трябва да спреш да й даваш. Тя е някакъв невероятен експлоататор. Не съм чувала за такъв случай. Като цяло, намали или дори спри комуникациите с нея. Дори да влиза в болница или да е гладна. И докато тя е здрава и права, не си й длъжна да я спонсорираш. Тя е като малко дете, на което е сте пропуснали възпитанието. Уверявам те, че повечето идиоти разбират от дебелия край на тоягата.

 
  ...
преди: 11 месеца, 1 ден
hash: 18ed838fb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Трудно ще ти е, но с години си и гледала номерата, така че трябва да кажеш не веднъж и завинаги. Иначе манипулациите и тормозът никога няма да спрат. А и си права, накрая на мъжът ти ще му писне и ще е прав. Така, че трябва да решиш проблемът кардинално, дори ако това означава да я блокираш, да си смениш телефона и да преустановиш всякакви контакти с нея. Така, както го описваш не е нито болна, нито престаряла, може да работи, освен това и баща ти и дава пари, така че направо си ви работи всичките с нейните драми и ви върти на пръста си. Е, някой трябва да сложи край иначе до живот ще ти е качена на главата.
Събери смелост и действай! Само така ще си запазиш семейството.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 1 ден
hash: 74b9723bea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Как така сте допуснали тя да си харчи парите а вие да и давате. И баща ти цялата си заплата.
Не е луд този който яде баницата а този който я дава. И на мен ще ми е добре ако си харча парите за каквото си искам и като ми свършат някой да ми дава.

Разбирам да й дадете когато наистина се нуждае от помощ.
Може да й дадеш пари не директно а като й купиш това от което се нуждае.
Не позволявай да те манипулира.

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 часа
hash: 068534651f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не е виновна тя, а ти! Не си на 15 г. и майката е брутален манипулатор, това е каца без дъно. Първо, тя те е родила, защото тя е скала и НИЩО не и дължиш. Само уважение, пише го и в Библията. Затова ясно, любезно и кратко, без доказване и обяснения и казваш нямам пари и слагаш точка. Не се оправдавай, защото няма за какво и не си и длъжна. И понеже имам пред себе си такъв пример, жената изтегли кредит за да е угодно и задоволи този потребност и това не помогна, сега е още по-лошо, неблагодарността е още по-голяма, а обвиненията жестоки. Затова излез от тази ситуация. Излиз защото заради миналото убиваи бъдещето, лишаваш твоето семейство. Като ти каже няма какво да яде, кажи и ела сготвила съм супа, реакцията ще е недоволство, защото целта не е да се засити. Много си слаба, без граници и достойнство. Пак ти казвам хиляди да извадиш няма да спре. Никакви пари!

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 12 часа
hash: 068534651f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не я изслушвай, защото това ти влияе, не и прекратява разговора. 3 това не е решение, да спреш контакта с родителите, уважение и приемате на родителите такива каквито са, но не им вървим по свирката.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 12 часа
hash: cf7157ccbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Що за майка е тя.

 
  ...
преди: 11 месеца, 8 часа
hash: ffdf2c75af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И аз се включвам с мнение, че НЕ трябва да й даваш пари. Защо не й кажеш като ти каже, че няма пари - Нали работиш, как нямаш пари? И като ти отговори, че не й стигат и отговаряш, че явно харчи много да се съобразява или да смени работата! Парите ти трябват на теб и семейството ти! ТОЧКА!

 
  ...
преди: 11 месеца, 5 часа
hash: 0428e5b694
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Ега ти майката!!! Аз съм на 60г., а моите родители са на по 89г. И още ми помагат, с каквото могат.... вдовица съм и имам деца, обаче те си имат свои деца и трябва да се грижат за тях. Аз се грижа за моите мама и татко, защото съм им една, а и те още се държат, аз работя, и имам пари и ги подпомагам, а ти спри да даваш, давай когато има нужда, а не за боклуци и дрънкулки, баща ти също да скръцне със зъби и.... има навик, има и от вик....

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 3 часа
hash: dd955c6503
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Игнорирай, я, да вземе заем, като и трябват пари.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 29 дни
hash: a7de8242e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Да си намери работа и да изкарва пари като и се харчат! Как може родител да иска пари от детенцето си за глупости... да беше нещо сериозно поне или да и помагаш с наем, сметки, а тя ходи на заведения.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker