Как да им кажа, че е разведен и има дете? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да им кажа, че е разведен и има дете?
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 3952 пъти
Здравейте, имам нужда от съвет... Аз съм туркиня 26год. (българска гражданка) родена съм и живея в България, честно казано не се чувствам различно от българите не съм вярваща и не съм възпитана така, уча в голям град имам приятел -българин (живеем заедно от 3 год.)

Преди 1г. казах на нашите за него първо реагираха остро почти 1 година им отне да свикнат с мисълта -бяха в чужбина и предполагам им беше по лесно, и така сега свикнаха.

Запознах го със всичките ми роднини, тъй като сестра ми имаше годеж и ние бяхме поканени, не беше зле нашите се постараха нямаше скандали, някои от роднините реагираха остро, но татко беше плътно зад мен- с което съм горда, обичат ме и аз ги обичам много, но има едно голямо но. Не им казах още в началото цялата истина и нямаше как, а после директно на годежа не исках да развалям годежа на сестра си и сега трябва някак си да им кажа, че приятелят ми (или мъжа ми) живеем заедно те го приемат така - е разведен и има син на 12г., с когото много се разбираме той не живее при нас, но идва през уикендите и повечето празници прекарва с нас.

Но кажете ми как да им кажа това, не мога, страх ме е. Дайте ми съвет, моля ви. Сега те пак са в България и ни поканиха на сватбата на сестра ми :( и не знам как да им го кажа, че да не ги нараня, не знам чувствам се ужасно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: f9130dedef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторката. Само да уточня, че знаят че живеем заедно, не знаят че е разведен и има дете- не бях писала това за заглавие, благодаря ви предварително.

Модератор - моя грешка, извинете. Заглавието вече е коригирано. :)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a48af67c47
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисля, че трябва той да ти предложи брак. Така да докаже окончателно сериозните си намерения, изчакайте с децата, младичка си още, учи и прави стаж.
Но ако той ти предложи брак, значи е сериозен. После нека той сам пред баща ти каже истината. Мисля, че няма да е толкова ужасно, колкото си мислиш, но трябва като мъж да застане с лице пред вашите и да си каже. не е толкова сложно, в 21 век сме. Не е зле да изчакате края на сватбата на сестра ти, за да не си ти в центъра, после тъкмо ще сте заедно, редно е да поиска той ръката ти от баща ти + да си каже истината.
Хайде, смело... ако се обичате истински, няма да имате проблеми. Най-късно като се ожените, като забременееш един ден, вашите ще клекнат!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 6c3709d2f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Страхотно е това, че мъжа с когото си те е приел въпреки, че не си българска - това говори, че е широкоскроен човек и че много те обича.

Страхотное и това, че родителите ти знает че живеете заедно и са го приели.

Страхотно е и това че се разбирате с детето :)

Остава само едно нещо - да кажеш на родителите си за това.
Аз бих го казал на саме първо на майка си и баща си, след това на другите.
Изчакай да мине сватбата и след седмица им кажи.
Щом са приели българин да бъде с теб - вярвам, че няма да си променят много решението.
Може в началото да им е трудно но ти като им обясниш че се разбираш с детето силно вярвам, че ще приемат и това!

А и още нещо - надявам се това е последното нещо което трябва да им кажеш, нали? :D

Упсех ти желая!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 5680f69b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   щом са приели това че е българин мисля че и това ще приемат. аз съм разведена с дете и съм женена за арабин, живея в неговата страна неговото семеиство го прие нормално и детето живее с нас.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 681d8f42f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Понякога човек трябва да изстрада любовта. Ако истински го обичаш, ти няма да се интересуваш от мнението на семейството ти. А за детето, щом идва само през уикендите, какъв е проблема? Казваш на вашите така:Мамо, татко, той е разведен и има син на 12, но аз го обичам и искам да бъда с него. Или той, или никой. ". И ако това не помогне се отдалечи от него, иди при вашите, не яж пред тях, не спи, плачи по цял ден и кажи, че не искаш нищо друго, освен него. Така на тях ще им стани мъчно за теб и ще те разберат. Успех!

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 681d8f42f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Забравих да си напиша името-***Кървавата роза**

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: f7639df43b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен е най-добре директно да им го кажеш и то по-възможност по-скоро. Колкото повече го отлагаш, толкова по-трудно ще ти бъде да им кажеш, а и по-дълго криеш от тях - което също може да ги обиди. Не очаквай, че ще го възприемат възторжено, но с времето ще свикнат.
Просто им кажи, че ще се радваш, ако те се съобразят с избора ти, желанията ти и чувствата ти, въпреки че може би го намират за грешен избор. Покажа им, че разбираш гледната им точка, но въпреки всичко няма да промениш решението си, защото това те прави щастлива. Просто за такава новина, трябва по внимателно да им го съобщиш, но вке пак покажи твърдо решението си.
Ана

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: e50b99c2b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Честно казано, досега никога не съм смятала, че различните малцинства в България са толкава различни. Освен публичната личност Доган, не бях знаела нищо друго за никой друг турчин или туркиня. Сега ми е чудно, че съществува такава дистанция - явно имате друга религия, традиций за които нищо не знам. Обясни повече за това - какви са разликите между българи и български турци. Защо да не може да се женят и защо твойта рода да е против?

Иначе, прочетох разказа ти и мисля, че новината за детето може да им я "поднесеш" като ги поканиш на гости, настаниш ги да седнат и им покажеш снимки на детето първо. После им покажи снимки на детето с таткото и им дай време да почнат да загряват. След това почни да им разказваш.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 5680f69b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   8 не съм авторката, разликата е в религията да българските турци са мюсюлмани. според исляма мюсюлманин може да се жени за християнка или евреика но мюсюлманка не може да се омъжи за християнин. това е така защото според ислямските закони детето приема религията на баща си . та това е нещото което притеснява авторката въпреки че както казва тя не е вярваща, но в семеиството сигурно има недоволни от положението.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 909af565a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А защо трябва да им казваш каквото и да било? Животът си е твой и разведените не са второ качество. Като се ожените сами ще разберат, ще са поставени пред свършен факт!

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: f9130dedef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Много ви благодаря, за коментарите, номер 2 добър съвет и ние така смятаме но е малко страшничко ако имаше как изобщо да не им кажа :( просто ще са много наранени но усти страх и аз незнам от какво, но съм си такава потайна винаги съм била не обичам да споделям може би ме е страх как ще ме възприемат другите затова винаги съм се възхищавала на откритте хора.

Номер 3 няма друго поне за сега :) благодаря ти, номер 4 радвам се за теб че си щастлива. Номер 5-6 обичам го да но няма как да не ми пука за нашите аз си отстоях позициите в началото като им казах че съм с него но това помислих си тогава че ще им дойде множко.
А за бебе искам дете и то много не заради нашите или друго незнам явно съм на такава възраст... правим опити.

Номер 7 така е права си колкото отлагам толкова по-зле се чувствам, вече не мога да дишам, и затова писах тук, преди да им кажа за него беше така и сега пак осъзнавам че още тогава трябваше да изрека цялата истина но беше трудно просто са далече и по тел. е мн кофти, а на живо не ми стига смелост исках първо да разберат, че се държим и че се обичаме и после.... да им кажем и другото.

Номер 8 не сме различни поне аз и ти или твоите и моите родители но може би между бабите и дядовците ни има разлика - те са живеели съвсем разделени, а родителите ни обратното, а ние имаме избор- дали да живеем заедно или много отдалечени като общество. Да има традиции които се различават даже и за моите разбирания има и турци в България които никога няма да ги разбера има и такива българи, това е до човек и до възпитание, аз се радвам че родителите ми не ме оковаха с техните разбирания или по лошо със страховете си, аз ги обичам и затова всичко това ми тежи и затова ме е страх да им кажа всичко и средата влияе на човек, аз просто от много години съм в ралична среда, сега и със стари приятели независимо от това какви имаме много различни виждания за нещата, животът и опитът си казват думата.
Благодаря ви от сърце авторката :)

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ee4972b646
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм на 18, а приятеля ми на 26 и има дете на 3 години и половина на пръв поглед никой неможе да повярва, че той е баща но факт.... Имаме връзка от миналия Март... исками се и аз да покажа своето гадже на родителите си, но изпитвам страх и ужас как да го направя... какво да кажа... имам чуството, че ще се побъркам.. Моля ви дайте ми съвет..

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: f2e65beee4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Аз съм мъж на около 30г и вече разведен с дете, причината-родителите й направиха всичко възможно да ни развалят семейството и за нещастие успяха, жалко за прекрасното ми дете, само на 2г остана без баща :(, но ще правя всичко възможно да не усеща липсата и подкрепата ми за в бъдище.
Та по темата, искам да ви кажа, че това някой/някоя е разведен с дете не го прави половин човек, но е адски важно да разберете истината за развода му, защото да не ви идва и на вас на главата.
Ако чувствате, че човека до вас е правилния избор за вас, дали с дете или не, бъдете заедно, а от хорското мнение след моето погребение :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker