Искам тази работа, но майка ми ще се ядоса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Искам тази работа, но майка ми ще се ядоса
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 3140 пъти
Така, здравейте! Значи първо искам да споделя, че за първи път пиша проблема си в някой сайт. И така историята е следната: аз съм от малък град на 21 години имам по-голяма сестра, която е студентка, деца сме на разведени родители, живеем с мама, а баба е до нас в гарсониера.

Аз съм безработна (малък град работа няма). С баща ми не си говорим, защото се съдихме за издръжка, майка ми се наложи да му плаща много пари в противен случай трябваше да напуснем апартамента или да сме при баба, и все пак му плати, и то много трудно и естествено помагайки и други хора.

Майка ми стана мн изнервена покрай тази ситуация, ние със сестра ми не искахме да видим повече баща ни и дори той каза, че ще ни изтрие номерата, и така 2 години не се чувахме, на село не сам си ходила защото бях ядосана и на баба (неговата майка).

Изминаха 2 години аз започнах работа в един супермаркет, много гадно ми беше срещнах се с адски противни хора, и нали знаете как човек понякога има чувството, че е нежелан и аз бях така.

Един ден дойде баща ми до работа, и не мога да ви опиша какво изпитах, сякаш изведнъж, макар и за малко цялата тази омраза се изпари, няколко дни по-по късно доведе баба в магазина и се разплаках като я видях.

От този момент баща ми ми звъни постоянно, но аз не му отговарям, защото майка ми ме заплашва, аз много я обичам, но имам нужда и от баща (много ми липсва) забравих да спомена, че сестра ми го ненавижда, но аз не сам така, да бях ядосана и аз много в началото, но с течение на времето осъзнах, че не мога да мразя баща си, та нали ми е родител.

В последно време се чухме за малко, каза, че ще ми намери работа, но как да я приема ако мама разбере, ще ме убие (между другото да кажа, че мама кара критическата и се дразни за най-малкото)

Моля ви, кажете ми какво да правя, искам да видя тази работа, искам да помагам на мама, но тя ще се ядоса, по дяволите, наистина не знам, какво да правя, искам да се виждаме с него( не искам цял живот да живея с мисълта, че ни нарани) искам да приема работата и мама да не ме гони от вкъщи, защото това го правя, за себе си и за нея, надявам се да сте ме разбрали, очаквам коментари и съвети. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 9bbbe56e16
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен ще му простиш и ще съжаляваш след време горчиво като мен. Само едно ще ти кажа - за кокошка няма прошка! Ще се убедиш след време, защото сега няма да разбереш.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 711928122c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Aз не те разбирам, съжалявам. Ако бях на твое място не бих приела помощта на човек, който е биологичен мой баща, но ми е причинил огромна мъка и разочарование. Ненавиждам такива хора и не мога да повярвам, че има бащи които заради пустата си алчност са зачеркнали собствените си деца от живота си.

Смешен и жалък е татенцето ти-вместо да гледа на теб и сестра ти да ви е спокойно и да не се чувствате зле след развода на вашите той ви е съсипал. Евала на сестра ти.

А на теб авторке -притеснявай се и мисли какво ще кажеш на майка ти когато татенцето ти намери наистина работа, а не само на думи, колкото да си прави проветрение на устата. всичко хубаво

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 1e6f63bbc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря ви за коментарите :)номер 2 проблема е, че не мога да и кажа, че той ми е намерил работа, а тя същевременно се оплаква, че не ми помагал... абе много сложно е не знам как да го обесня не мога да се изказвам като хората

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 581ad71e0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей,
това все пак ти е баща!
Вски заслужава втори шанс!
Никой не те кара да го заобичаш!

Остави да ти намери работа! майка ти как ще разбере, че именно той го е направил?

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 154fc920fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Пак съм номер 2 няма да философствам относно "баща ти"директно на тревогите ти-ако той ти е намерил работата вече кажи и на майка ти, колкото и да е трудно, че е станало така че татко ти те е уредил да работиш еди къде си. Подмажи се, че ако не е съгласна ще откажеш. Пък може да не е толкова зле колкото си се настроила. И моята майка е с опак характер и когато съм се настроила и очаквам негативната и реакция по повод нещо тя не прекъснато ме изненадва. Сигурно е заради менопаузата, пробвай и ти може да я улучиш на кеф. Друго вторият вариант, който не ти го препоръчвам е да действаш зад гърба и. В смисъл да скриеш кой те е уредил на работата, но истината винаги излиза наяве и после ще е по-кофти. Тя майка ти знае ли, че се чуваш с баща си? ако е така може би това ще те улесни до някъде

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 39a03b8441
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Изцяло съм на мнението на 4.
Според мен, ако майка ти не беше правила мизерии, караници и театри, той нямаше да се заяжда и за апартамента, и за издръжка.
Виж се с него, остави го да ти помогне - дъщеря си му все пак, не е нужно да казваш, кой ти е осигурил работата. На 21 си, търси си квартира, може дори в същия град. Ако баща ти ти намери прилична работа, можеш да се изнесеш от малкото жилище и да освободиш малко място на майка ти, можеш и с пари да помагаш. Но... честно, всичко е с връзки. Ако собственият ти баща не те препоръча на някой работодател, кой ще те вземе на работа?
Хайде, успех и не гледай на нещата през очилата на майка ти - виновни няма. Тъпа ситуация, възрастните са се изпокарали. Какво научи - ами с караници и мизерии нищо не се постига, може би с добър и цивилизован тон, с човечност ще имаш шанс да не завършиш като майка ти в този живот. Успех и горе главата!
А.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 3013e334dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Баща ти не е направил някоя неволна грешка като да те е настъпал например или да е казал или направил някоя глупост когато е бил ядосан или нещо подобно. Един истински баща трябва да обича децата си и да ги оставяш на пътя не е точно израз на обич, това не е просто грешка която да простиш това показва отношение. Има неща в този живот който не бива да се прощават иначе се обричаш цял живот да ти се случват

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b4f2b60403
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Явно майка ти е ужасен, човек щом настройва децата си срещу баща им.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b96cd5bb35
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Тея дето не са го изпитвали това с родителите на свой гръб да не дават остроумни съвети. Аз съм момче на същата възраст. Имам и по-голяма сестра. Баща ни ни остави като малки. 10 години живяхме отделно и реших да му дам втори шанс, както момичето се мисли сега. Моята сестра също си беше твърдо против него. Аз обаче, като авторката просто исках да имам баща. Обаче след някой друг месец той пак провали всичко, ще ви спеспя подробности защото е дълга и широка. И от тогава не съм поддържал контакт с него. Нямам и намерение, защото разбрах че както се казва в поговорката: Вълкът козината си мени, но нрава не. Слава Богу че не съм нищо като него по характер!
Според мен трябва да го зарежеш, както той е направил с вас. Познато ми е положението ти и това колко е трудно с един родител в тая шибана държава, където се работи за жълти стотинки. Най-добре намери някоя сигурна фирма и отиди да работиш някъде навън, както направих и аз и съм много доволен. Живота е труден, особенно за хора като нас, а за други е и по труден. Мотивирай се с нещо което те вдъхновява, имай вяра в себе си и хубавото бъдеще и се бори докрай и както можеш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker