Как се поднася такава новина? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121330)
 Любов и изневяра (29741)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как се поднася такава новина?
преди: 8 месеца, 1 ден, прочетена 837 пъти
Здравейте! На Вуйчо ми, за жалост след много лутане по болници и лекари, му поставиха диагнозата “рак на панкреаса” и лекарите съобщиха, че този рак е много коварен и лечението ще е трудно, продължително…. и…. съмнително. Да сме готови за най-лошото. На 45 години е. Той има някаква надежда, че ще оздравее, но нещата са наистина сериозни. Ще започва терапии. Проблемът обаче е друг, вуйчо каза да не казваме на дядо (тоест баща му), че е тежко болен, защото можело да се притесни и да се случи нещо с него. Дядо е на 78г. Той отиде да си живее в родното си село, след като баба почина през 2019 г. Тогава се бе доста притеснил и каза, че не иска да е вече в София, защото всичко му напомня за нея и така само плаче. Идва няколко пъти в месеца да ни вижда или пък ние му гостуваме и така. Та се разбраха да не му казват, за да не стане нещо лошо. Не се знаело как ще го понесе. Аз обаче смятам, че дядо трябва да знае за състоянието на вуйчо, все пак му е син, ама не знам как да му съобщя, малко и ме е страх, защото не знам честно, ако му стане нещо лошо, той дядо е малко по-неустойчив психически, приема ги нещата много навътре. Не знам дали е редно да му кажа? Ами, ако с вуйчо се случи най-лошото и тогава разбере, няма ли да е по-добре да е подготвен от по-рано?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 3 часа
hash: 7495a1e2f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   По-добре му кажи. Трябва да бъде подготвен за най-лошото. Пък да става след това каквото ще.

 
  ...
преди: 8 месеца, 2 часа
hash: 6f2854d1cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Не му казвай. Възрастен е - може да получи инсулт, инфаркт от шока и да почине внезапно. Може и сам да сложи край на живота си, щом е нестабилен психически.
Искаш и дядо си ли да загубиш?

Когато ракът започне да напредва, болните започват да слабеят и си личи, че с тях се случва нещо. Тогава дядо ти сам ще започне да се досеща, че здравето на сина му е разклатено.
Оставете го да си изживее старините поне малко на спокойствие.
Баща ми почина от рак. Няколко месеца преди това бил започнал да слабее. Бях в чужбина през това време. Личната лекарка му изписвала чай за болките в стомаха и дори не го изпратила на ехография. Нито майка ми, нито брат ми са обърнали внимание, нито някой ми беше казал. Когато го видях, веднага усетих, че нещо не е наред. Тръгнах по лекари, тогава разбрахме диагнозата, но беше късно. 2 месеца след поставяне на диагнозата - почина. Стопи се пред очите ни.
Остави дядо си, не му причинявай това, а и това е волята на чичо ти.

 
  ...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: dafbbac8f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Кажи му, така поне ще е коректно, трябва да знае, син му е това.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 60068c4ae8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Нямаш право да разполагам с чужда тайна и решението на вуйчо ти за нея! Ако почине от стрес дядо ти, по- добре ли ще се чувстваш? !

 
  ...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: ff406c09a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Не е твоя работа да му съобщаваш. Роднините ти са прави като изчакват. Вуйчо ти тепърва започва терапия и даже и да е малък шанса, има такъв - иначе щяха да му спестят мъчителните процедури. Недейте още да го отписвате и да се държите с него като че ли е пътник - това се усеща и обезкуражава. А и как очакваш да се подготви дядо ти - за такова нещо никога не си подготвен. Най-много да се разболее и той от мисли и притеснения и да му вгорчиш времето, което му остава.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: c5aa928993
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Авторе, по принцип възрастните хора са много по-издържливи и "корави" от младите!

Така, че не се притеснявай толкова!

Аз примерно така се притеснявах, как ще кажа на родителите ми, когато фалирах в бизнеса(имах малък частен бизнес, мо загубих всичко при кризата с долара през 1996-1997г. ) Но те реагираха много добре, понесоха го "мъжки", и дори ме окуражиха и ободриха!

Майка ми се разболя от рак, но не знаеше диагнозата си(лекарите я казаха само на мен, защото тя имаше деменция). Но аз й казах, за да може да знае истината и да се подготви за вечния живот.

Защото ние, православните християни, знаем, че този(земния) живот е временен и човек е създаден от Бога с безсмъртна душа и за вечен живот.

Но е много важно как ще изживеем този живот, защото от това ще зависи, къде ще бъдем във вечния живот: дали ще бъдем с Бога в небесното царство, или в ада - с демоните!

Затова е нужно православния християнин да се подготви преди смъртта си, чрез следните три Тайнства: Изповед, Причастие и Маслосвет.
(Говори с православен свещеник - и той ще ти обясни по-подробно)

Затова най-важното в твоя случай е да се опиташ да подготвиш вуйчо си за смъртта. Прочети му това, което съм написал тук и вървете и говорете с православен свещеник!

Защото този вид рак е нелечим!

Стив Джобс(мултимилиардерът) почина от такъв тип рак - прецени сам, човек с толкова пари и възможности...

Мой близък имаше такъв тип рак - и за година си замина, въпреки най-скъпите болници, най-добрите лекари и операция...

Така, че първо помисли за вуйчо си!


Относно дядо ти - според мен, щом останалите членове на семейството са преценили да не му казват, по-добре е да не го правиш без тяхното съгласие!

За такива неща трябва да има консенсус от цялото семейство!

А и без друго, с течение на времето той сам ще разбере, защото състоянието на вуйчо ти ще започне да се влошава...

Това е от мен. Надявам се, че съм ти бил полезен!

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: da6a71df79
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Мисля, че не е добре да му казвате за да не му стане нещо лошо. Но пък от друга страна си прав ако с вуйчо ти стане нещо лошо и дядо ти няма никаква представа защо е починал внезапно дядо ти ще изжинее много по огромен шок.

Може би макар и минимална има надежда, че вуйчо ти ще се оправи или поне подобри състоянието си.

Затова май най-добре е да му кажете когато съвсем няма никаква надежда да се оправи когато се влоши сериозно.

 
  ...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 9f2eea94e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Според мен не е редно да се мешаш в решенията на възрастните и да взимаш свои на своя глава, особено като не те касае лично теб. Остави ги те да решат, а ти просто бъди подкрепа и за чичо си и за дядо си.

 
  ...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: da6a71df79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Напълно съм съгласна с номер 5.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: da6a71df79
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Да. така е. Това е решение на цялото семейство не само на един човек.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: fb85784b4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Мисля, че е добре да уважиш решението на вуйчо си и да не се месиш в техните отношения. Какво мислим ние не е важно, той така е решил и не е твоя работа да казваш на дядо си.
А ако стане по-зле, дядо ти и сам ще се сети, че има проблем и ще пита.

 
  ...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 096c33e504
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Абе ти мислиш за дядо ти, ама помисли ли за вуйчо си, който ще разбере че е предаден?
Ще дойде момент, ще кажете на дядото. Но нека вуйчо ти да реши кога.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 28 дни
hash: 410fbaa2c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   " Аз обаче смятам, че дядо трябва да знае за състоянието на вуйчо, все пак му е син, ама не знам как да му съобщя, малко и ме е страх, защото не знам честно, ако му стане нещо лошо, той дядо е малко по-неустойчив психически, приема ги нещата много навътре. " - Защо дядото трябва да знае? Ако не му кажете, това не е лъжа, просто не знае истината. Ако не ви пита за диагнози, просто си трайте, а ако искате да го уморите(за наследство), тогава действайте директно, -дядо, синът ти умира, много е болен!? А и никой не знае кой кого ще надживее, може авторът да ги изпревари!? Доказано е, че ако болният не знае диагнозата си на подобна болест, може да преживее по дълго от това да го лекуват мъчително с разни химиотерапии. Каквото и писано, това ще стане, един път ще се мре неизбежно.

 
  ...
преди: 7 месеца, 28 дни
hash: 93755634a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   И като му кажеш какво ще направиш? Дядо ти е на 78години дали ще е способен според теб да бъде подкрепа на сина си. Силни били възрастните хора, има и хора обаче които при подобна диагноза гаснат преди болния. Човек който не минал по този път няма как да знае. Наясно ли си, че с подобна диагноза, всичко приключва окончателно да е такова, каквото е било. Всеки ден ставаш и мислиш, и се терзаеш че не може да направиш повече. Лягаш и се молиш утре да е по-добре, чакаш резулатати, страхуваш се. Решението не е твое, нито на семейството ти, защото не ти си болен или родителите ти. Болен е вуйчото ти, това е негова диагноза и той сам за себе си ще реши дали да каже на баща си или не. Не се приема болестта на дете, ако ще и на 100години да е, но и никак лесно не се преминава през този ад.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker