За парите и децата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122777)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14525)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

За парите и децата
преди: 10 месеца, 16 дни, прочетена 2733 пъти
Много пъти съм се чудила. И в университета, и в работата колежките сме на мнение, че ако нямаш стабилни доходи по-добре изобщо да не създаваш деца. Какъв е смисълът? Давам пример с един познат. Едвам завърши училище след това започна да работи като сервитьор и барман. И така до вече 37г - никакъв напредък. Нито университет, нито курс записа, нещо да се осъвършенства, да се развие, да се подобри, книга или учебник не е отварял от училище. Седи на 1000лв заплата и плюе по държавата, по Боко, по Кирчо, по Кокорчо защото няма пари. Същевременно плюе жените че никоя не става и не иска да има връзка с него, пък той вече мечтаел за деца? Ок, бе пич, ама какво можеш да дадеш на тия деца - собствен апартамент няма, пари няма... Остави всички разходи около и след раждането. Ами след това? Какво могат да дадат подобни типове? Като детето порасне и тръгне на училище няма да може да помага с домашните, но няма да има и пари за частни уроци. И това дете ще е пълен аутсайдер където и да отиде.
Това със сигурност не е единичен случай. Преди да искате дете замислете се какво можете да дадете. Как детето ви отива в училище и се свива по ъглите, защото баща му е барман, а на другите деца е инженер, зъболекар, адвокат... Ни финансова стабилност, ни гордост, да се похвали колко се гордее с баща си и как баща му е пример, как иска да учи, за да стане като него.
От тази гледна точка жените сме по-мислещите и по-адекватните. По-добре от време на време с мъката че нямаш деца, отколкото всеки ден да гледаш детето ти да страда всеки ден. Срещала съм тук мъже да пишат "Щом ромите могат, всички могат". Тоест няма значение че детето ще расте в мизерия, важното е семето да е посято и да не се затрие знатния им род. Най-вероятно става въпрос за мъже подобни на моя познат. На това му се казва висш егоизъм. Да знаеш че детето ти ще страда, но все пак да искаш дете, само за да се хвалиш пред родата какъв майстор си и какви деца правиш.
Та мъже преди да изискавате помислете. Какво мога да дам на това дете. Ще се гордее ли с мен или ще се срамува?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 70

преди: 10 месеца, 16 дни
hash: 8e6bcbbc87
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   С колежките може да си говорите колкото искате, обаче някак отстрани нещата изглеждат смешно.
Какво значи пари? Колко пари искаш? Колко искаш от мъж за да му родиш? Ако този някой е прасе обаче ти обещае всичко, ще обречеш ли бъдещето ти дете на неговия ген, защото плаща? В кое има смисъл?
Най добре не раждайте, че само като ви чета и ми се гади.

 
  ...
преди: 10 месеца, 16 дни
hash: 667572f99b
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   Тези теми вече станаха направо досадни и даже мисля, че са провокация.

Всеки да прави деца ако и когато пожелае. Само че ако повечето жени разсъждават като авторката след 40-50 години държава като България просто няма да съществува.

Не може жените в България да имат пари за фризьори, маникюри по 30-40 лв, да се почива на хотел 3 пъти поне в годината и същите самозабравили се и меркантилни същества да казват, че нямат пари да гледат дете.

Значи такива кифли(авторке не се засягай, говоря за цялостния манталитет), такива кифли очакват поне 1000 лева 'бонус', след всичките им прищевки на месечна база - нокти, прически, стоки от мола и ресторанти, за да се 'чувствали сигурно' и да родят дете.

Ами намалете си харчовете и парите ще ви стигат за всичко. Жени, осъзнайте се. Има фризьорски салони и козметични студиа на всеки ъгъл в София.

Повечето от вас не правят буквално. НИЩО СМИСЛЕНО в живота си, а претенциите са ви до небесата. Авторката писала как ще се чувства детето сред деца на адвокати и инжинери и дава пример с барман.. при положение, че барманите са 0. 1% максимум от всички, а адвокати и инжинери са 2-3%.

И какво, само 2-3% от хората ли трябва да имат деца - най-богатите, а вие само да се гримирате и да висите в ресторантите? !

ОК, да приеемем, че бащата на детето трябва да е инжинер, адвокат или бизнесмен - абе човек с пари. Приемаме го. Че само такива хора трябва да иммат деца, за да са 'обезпечени и да не растат в мизерия'...

Значи всички дето бачккат за малко пари - строители, полицаи, учители, чистачи, продавачи, шофьори в градския - на тях им забраняваме да правят деца, за да няма деца, които не са перфектно обезпечени.. абе забраняваме на плебса да се размножава с 2 думи, щомм не си богат не може..

И.. сега идва въпросът на вечерта към авторката, но и към другите с повърхностно мислене - ако тия с мизерните доходи не се размножават и не правят деца, след 50 години като измрат КОЙ ще върши цялата евтина и мизерна работа или тогава ще сте само богаташи - инжинери. и адвокати и деца на такива(бъдеши инжинери и адвокати) и всички ще сте си щасливи и ще харчите и гледате деца с по 10 000 лева на месец? !

Т. Т.

 
  ...
преди: 10 месеца, 16 дни
hash: e2924485dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   Видяхме и интелигенцията колко струва. Зъболекар, инженер и архитект са ми казвали "Не съм готов". Като само със зъболекаря съм имала връзка и това беше причина да се разделим. С другите двама това беше причина да не започна отношения. Стига въпросният мъж да е всеотдаен, другото ще се нареди. Ако е щедър като отношение, ще измисли как да си подсигури детето. И на две места ще работи, ако трябва. За тия неща трябва сърце и душа. Не казвам, че трябва да се мизерстват, но ако човек иска, начин винаги намира.
Казвам го като жена, която е имала досег все до мъже с професии и като потенциални партньори и като приятели.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 16 дни
hash: 35ea9ada33
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   И да, и не.

Амбицията, образованието, кариерата - не са за всеки. А и не всеки, който е амбициран успява. Образование, курсове, квалификация, пък струват пари, готови пари, които трябва да имаш, да дадеш в дадените срокове. Да, можеш и сам да се образоваш, да четеш, но искат насреща документ. Трябва и време. Понякога и други фактори има.

Та, случаи всякакви. Да не бързаме да съдим, след като не сме в чуждите "обувки".

От друга страна пък какво им е на професиите, за които се изисква средно образование? Работиш, плащаш си сметките и данъците. Лошо е да укриваш доходи, другото е все честен труд. И той заслужава да бъде добре платен. Искаме и сервитьорът да ни обслужи добре, и в магазина да има кой да ни продаде хляба, и храната подбираме не само по цена, но и по качество. И да ни е чисто навсякъде трябва. Също както са важни образование, здравеопазване, технологии. Всички сме свързани.

Мен лично ме дразни друг момент, който правдиво е посочен - хем да не си опитал да мръднеш нанякъде, хем да се сърдиш, че "вселената, извънземните и прочие" са се наговорили точно на теб да ти пречат да живееш добре. Има мъже, които направо са се предали. И, разбира се, жените са виновни, че не ги искат и нямат семейства. И под жена разбират вечно най-лъскавата. Т. е., хем отгоре трябва да паднат някакви големи пари, хем манекенките да са техни, хем и да не искат нищо от мъжа и да боравят с лекота с работа, домакинстване, дете и да посрещат вечер мъжа с усмивка.

Жените като че ли по-рядко се оплакваме "от живота". Стискаме зъби и това е. Няма време за депресии, запои, самосъжаления.

 
  ...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: c985541350
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Няма значение социалния статус, може да се вземе заем и да се плаща на малки вноски дълго време, масово хората нямат достатъчно пари, но това не е фактор да нямат дете, защото то израства и може да има успешна професия, не е определящо каква работа имат родителите на детето, всеки човек има собствен път в живота, правилното решение е да имат хората потомство.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: 6156e4bb30
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Навремето не всички деца са създадени от хора с финансови възможности. Важното е след появата на детето майките и бащите да се трудят за повече доходи. Имам дете и не е създадено във време когато имахме финанси. Моя приятелка е на същото мнение като теб, трупа още да имало, с общ доход с мъжа й 6000 и още няма дете, чакали. 33 сме. Така че... То и времето лети. Не всички са адвокати, лекари, нека и барманите имат деца.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: d4de61d0f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Аз не искам да имам деца, но по скоро това е егоизъм защото деца се гледат и с малко пари стига родителите да са готови да се лишават от много неща. Огледай се, по твоята логика 80 процента от хората трябва да нямат деца. Но от друга страна аз не искам да жертвам всичките си пари и време за някой друг. Това е егоизъм, а не някой който няма пари, а е готов да жертва малкото си пари и остатъка от живота си за някой друг. Друг е въпроса, че има хора без пари които правят деца и след това ги оставят на произвола на съдбата.

 
  ...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: bd67ff9464
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Мила моя, твоето дете може да страда и да бъде много нещастно дори и да е има супер богати родители. Даже като порасне по много ред причини някой ден може а и със сигурност ще стане наркозависим, защото по това залитат богаташите. Ти не бери грижа колко беден бил "този" или "онзи", защото по принцип "бедните винаги се поддържат и са много по-сплотени, помагат си в нужда и за празник и делник пак са си заедно. Същото не мога да кажа за богаташите. Те са много заети, постоянно летят насам натам и грижите за децата остават на някой друг, после защо били аутисти

 
  ...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: 116e215318
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Това е вярно, но е в сила колкото за мъжете, толкова и за жените. Не виждам защо само мъжът трябва да е с образование и професия, а жената - не. Детето трябва да се гордее и с двамата си родители.
От жена

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: d4fe5dfcb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

10.   Въпросният келнер между другото с бакшишите може и да изкарва повече от повечето висшисти, които масово бачкаме за 1, 5 к. Аз лично не съм от тия висшисти, но принципно.

Да не говорим, че вече един фанясаджия или тираджия изкарва колкото шестима учени от БАН, пък нека да не е прочел една книжка. Така че поне от финансова гл. т. професиите и образованието не са това, което бяха едно време.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: ac856d5759
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

11.   Аз съм на противоположното мнение авторке!
Барманите и не много успешните хора, трябва да създават деца, защото ако те не създават деца, ще трябва да внасяме индииски младежи!
Ти като инженер печелиш добра сума, но за какво ти е тя ако няма, бармани, камериери, хлебари, пекари, мелничари, шофьори, чистачи и всички онези на които плащаме да ни вършат тяхната услуга. Искренно пожелавам на твоя познат барман да има деца, за да има млад български барман на лобито в българския, хотел който ще посетя след 20 години, пожелавам му и дъщеря за да има кой да ми нареже салата, с удоволствие ще платя с данъците си образованието им в гимназията по туризъм.
Замисляш ли се авторе кой нагледно реализира проектите на инженерите? Какво е работата на архитекта, ако няма зидари и строители, няма ли работата му да си остане само чертеж на компютърния софтуеър, ако няма кой да работи на машините за строене, ако няма кой да произвежда строителни материали?
Съветвам те авторке да посетиш Лондон за да видиш твоите убеждения до къде водят. Водят до внос на работна ръка от нации които раждат, тоест до заплащане на тези нации да размножават техните гени.
Ние като държава вече сме го преживели това, преди 600-800 години сме приели не малка група индийски работници, които днес наричаме роми, те са били приети като хора които да вършат работата, която българите не са искали да извършват, като дялкане на дървена посуда лъжици копанки и плетене на кошници, помощ в тежка физическа дейност, като пренасяне на камъни и копане на основи с лопата и т. н. Сега сме свидетели как същото се случва в западна Европа и се учудвам как е възможно човек, който се има за образован, да мисли като теб?
На всеки образован реално са нужни около 40 необразовани, които да извършват дейности нужни на образования. Не ме разбирай погрешно че имаш нужда от 40 слуги, но със сигурност се ползваш от дейността на хиляди и цифрата "40" е осреднено число. Примерно днес очаквам пратка от чужбина, нуждая се от труда на краниста да разтовари пратката ми, нуждая се от труда на шофьора и т. н. Отделно се нуждая от труда на човека който подрежда зеленчуците в магазина за да може онзи които готви за мен да иде и да избере зеленчуци за салатата ми!!! Разбира се до мен ще достигне само резултатът от техния труд, но аз го оценям високо защото ми е важно да не се налага аз да рина кравешки фекалии за да мога да пия млечен шейк. Някой трябва да върши тези дейности за мен и предпочитам той да е българин, а не внесен младеж от друга нация, за да не страдат внуците и пра внуците ми от бъдещи гета на чуждоземно насеение, което твоето мислене е довело.
Оглеждайте се бе хора, учете се от историята и от това което виждате че става у съседа ви и ако не ви харесва резултата не правете същото!!!

 
  ...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: 84473c01ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

12.   Ти просто си решила, че ако не срещнеш зъболекар, лекар или адвокат няма да имаш деца и сега искаш удобрение. Тоест, ако съм чистач според теб да нямам деца, защото няма да имат пари за частни уроци. В училище имаше деца на обикновенни бачкатори дето си бяха лидери и синове на богаташчета дето си бяха аудайдери. Парите дават самочуствие, но понякога. В сайта е пълно с добре подсигурени финансово мъже, дето се оплакват как жените ходели с някакви утрепки, а те са на доживотен абонамент при проститутките. Не всичко е пари.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: 41f3ef666e
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

13.   Не може всички да са инжинери, трябва да има и бармани. Очакванията ви за живота са нереалистични и той ще ви отхвърли сам.

 
  ...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: 1f0526e3a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Селин Дион е 16-то дете в семейството.

 
  ...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: b4fa1d2262
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   То в България само най-богатите вече деца правят (и етноса ама тях не ги броя). Разходете се по площадките и ще се убедите. Всички са паралии.
Предпочитам барман, сервитьор, продавач, дето взема 1000 лева, но да е без пороци-курварство, комар, наркотици, алкохолизъм, пред професор, инженер дето затънал в пороци да ме бъхти.
Дом имам, ще работя и аз за 1000 лева, все тая, мъжът ако се напъне ще стигнем 2300 доход за 3 членно семейство(както дават по статистика че е нужно). Ще отгледаме едно дете, ако трябва и в чужбина ще отиде мъжът или всички.
Спокойствието цена няма, по-добре кротък мъж, отколкото да има пари извратеняк, после раздрщели, съдилища.

 
  ... горе^

...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: 355d77e1a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Децата са щастливи, те обичат родителите си, дори и да работят за малко.
Парите не са фактор, аз не съм ходила на частни уроци. Нито ме е било срам, че родителите нямат висше образование.
На децата не им пука, те са щастливи дори с няколко бонбона в джоба.
Нищо не пречи двама работещи за 1000 лв, много хора работят и за по- малко, да са заедно и да имат деца. Много хора с висше, също имат ниски доходи.
По- добре с едно дете, отколкото без деца.
Пари се изкарват, но се живее с хора.

 
  ...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: 7236678b58
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   Дърти моми тръгнали да обсъждат хора с деца. Гроздето е кисело май. Няма никакво значение какви пари изкарваш, ако можеш да осигуриш покрив и храна на децата. Това да нямаш деца по собствен избор е престъпление срещу природата.

 
  ...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: 37e7e7deca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Според мен важното е хората с малък бюджет да не създават по 10 деца понеже няма как да ги гледат.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: 5a0846558e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   На бедните трябва със закон да им се забрани-прекаленото размножаване, максимум 1 дете. Защото после горките деца страдат, принудени да търпят разправии за пари, селяния до шия, отвратителна, депресираща мизерия и като капак-едното дете да гледа как селяните, които по документи му се пишат, , родители ", приписват наследства и пари само на другото си дете, което е тяхно копие-тъпа овца в стадото. А непокорното дете-Индивидуалист, хем търпяло селянията и агресията на дъртите, цял живот, хем после-лишено от пари и имот или в най-добрия случай- делба по равно на мизерното наследство на дъртофелниците.

 
  ...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: be00e7177e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   в София 5000 не са нещо особено, стигат да преживяваш и толкова
явно се очаква мъж над 10к

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: d365d8fdc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Много си зле честно, ще си ходиш с дипломата и ще си сервираш сама. Всякакви хора и професии има и трябва да има!!! Много ограничени разсъждения.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: b4a4732554
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Ако чакаш всичко да ти е перфектно, че да родиш, ще има да си чакаш. Няма мъж, който да е хем богат и успял, хем с добри гени, хем хубав, хем с добър характер, хем добър баща, хем добър съпруг, хем добър любовник, хем и да си пасвате, хем да няма и пороци като жени, комар, алкохол. Дори да има такъв мъж, за него ще се бият милиони жени и надали ще вземе точно теб. Защото едва ли и ти си всичките тези неща.

Живота никога не е перфектен. Винаги се прави компромис с нещо. Ако е богат, няма да иска точно теб. Ако иска теб и е богат, пък ще е кофти характер или няма да е добър баща/съпруг. Ако е добър съпруг, ще е грозен и няма да го искаш.

То и аз искам Бриджит Бардо на младини да е майка на децата ми, ама уви.

 
  ...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: f862f3dd35
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Вижте за всеки влак си има пътници - за по-бедните и нереализирани мъже има по-невзрачни и неатрактивни жени с някое килце отгоре, мустак и т. н или азиатка/африканка/филипинка. Просякът няма право да избира и се задоволява с каквото му се даде. Това е реалността колкото и да е тежка за някои хора.

НО от друга страна, за по-успешните/топ мъже - около 20% от мъжете се борят много жени и те имат най-голям избор, но там действа принципът, че цял живот не може да се яде една и съща манджа - почват изневерите/ разбито семейство и децата пак биха израснали без баща/майка заради това.

Така че най-добре според мен е да не се изпада в крайности. Да, никой не иска да е с беден/грозен/нереализиран партньор, но другата крайност също води до проблеми в семейния живот и мога да ви изреждам примери с известни личности по света и у нас до утре.

Ако човекът е здраво стъпил на земята, има визия за бъдещето, цени ви и уважава, не е лицемер - за мен е добра партия. Другото се гради с времето и/или е преходно.

 
  ...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: a4f3809902
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Донякъде разбирам авторката.
Дотам, че човек трябва да е поне малко подсигурен тоест да може да задоволи жизнените си нужди преди да създаде дете. Но не трябва човек да е супер богат за да има дете. Едно дете може да се гордее със баща си само и ако постъпките са му добри. Защо да не се гордее и ако баща му си изкарва парите с честен труд. За мен това е най-важното. Един родител трябва да научи детето си и на нещо добро.

По -добре ли ще е ако баща на детето си изкарва парите с мръсен труд.
Ако е пласьор на дрога примерно или крадец. Тогава би трябвало да се срамува от баща си а не че баща му е барман. По -добре барман но честен отколкото човек забогатял чрез измами. Постъпките са важни.

Да, съгласна съм едно дете трябва да се гордее с баща си заради постъпките му а не защото е богат. Или само заради обществения му статус, че е лекар, полицай, банкер, адвокат. Да се гордее и с двамата си родители.

Авторке все пак живеем в България. А България е бедна страна.
Колко процента са лекари или учители примерно. Сигурно 1 или 2 процента.
Масово са бармани, продавачи, работещи на ниска заплата.
Разбирам да дадеш за пример една богата страна където повечето са много богати да. Едно бедно дете наистина ще се чувства супер гадно. Тогава наистина е по-добре да не се създават деца.

Авторката изпада в някакви крайности.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: 9c1ea34ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

25.   Авторке, ти си жив пример защо аз съм твърдо убеден, че жените НЕ трябва да имат ПРАВО НА ГЛАС.

Ти си с промит мозък от американските филми и интернет пропагандата. Така се започна "демокрацията" у нас - С ЛЪЖА. Започнаха да пускат западни филми, в които се дават богаташи с луксозни коли, цицести жени, които ги сменят всяка седмица или през месец, изобилна храна на масата, като че ли ще ядеш сам вол и някои други хитрости. И? Българинът като цяло не само, че не забогатя, но обедня. И то страшно. Преди сме имали държава със значителен суверенитет, държавна собственост, образование, медицина, наука, история, която се изучава и не е девалвирала, туризъм и пр.. Сега всичко е в частни ръце, ако отидеш в болница, трябва да си плащаш за всичко, хотелските стаи са от 100 нагоре, храната ти е под всякаква критика от към качество - като за второразрядни животни. И оттук идва илюзията ти.

Вас жените ви излъгаха много по-лесно от мъжете. Това е, защото "имате големи интелектуални възможности" и "много добре развито шесто чувство". И много добре надушвате опасностите...

Първо, на този етап от развитие на човечеството и с тази световна власт НЕ може и никога няма хората да са богати ВСИЧКИТЕ. Даже е много по-вероятно всичките да станеме еднакво бедни, отколкото еднакво богати и натам сме се запътили, ако не виждаш.

Второ и много важно нещо - в човешката история ЖЕНИТЕ са били натоварени с ОТГЛЕЖДАНЕТО И ИЗХРАНВАНЕТО НА ДЕЦАТА. ЖЕНИТЕ! Мъжете са воювали, създавали са условия за по-добър живот, вършили са къртовската работа, умирали са по-рано и жените САМИ са се грижили за отглеждането на децата. Сега, вие, новоизлюпените гъски, решихте, че за да родите, всичко трябва да е подсигурено за 20 години напред, въобще за да се решите да забременеете. Ами то в живота няма нищо сигурно, освен че някой ден ще пукнеш! Смъртта ти е абсолютно гарантирана, но не и животът. Кой нормален европеец въобще си е въобразявал януари 2022 г., че след месец ще започне най-кръвопролитната война на европейския континент след Втората световна война? Никой не можеше да си въобрази, че в наши дни ще се води война тук в Европа. Никой! Досега от украинците са загинали 500 000 на бойното поле (без цивилните жертви), милиони ранени и инвалидизирани мъже (вероятно поне 3 милиона), стотици хиляди жени и деца жертви на трафик на хора. От руска страна бройката също е значима. Може да предположим, че със сигурност над 100 000 мъже са загинали на фронта и още стотици хиляди са инвалидизирани.

Тези мъже дали нямат жени и деца? Тези деца сега колко са обезпечени според твоите критерии? Замисли се! Историята се повтаря. Каквото е било преди, това е и сега. А бъдещето ще е още по-лошо и несигурно.

За такива като тебе най-правилното решение е въобще да не раждате! Отиди на запад, там доброволно ще те стерилизират. Даже ще ти го направят безплатно по техните здравни фондове. А иначе, ако искаш, срещу заплащане има камери за асистирано самоубийство. В една примерна демократична страна като Швейцария, където всичките мъже масово отговарят на твоя финансов стандарт, най-добронамерено ще ти прекъснат живота в една от техните камери. Какво да кажа? Умни богаташи!

Номер 11 добре ти е описал нещата.

Ти и да родиш, децата ти пак ще са обременени. Може и не толкова финансово, но от духовна гледна точка. Огромната част от хората, които са постигнали значими открития в науката или големи постижения в изкуствата са били бедни, много бедни. Чудно, твоите бъдещи деца дали въобще ще са от успелите в живота? Или ще сътвориш едни добре обезпечени лентяи, които без мама ще го закършат яко в живота? Ако с тоя акъл, където го имаш, не го закършиш много по-рано от тях. :Д

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 14 дни
hash: 143d764e81
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Реален случай с позната латинка:
Запознава се е с богат арабин преди няколко месеца, от емирствата.
Той е от тези, които имат по 4 съпруги, в момента има 2 и предлага брак на латинката да става трета съпруга. Тя прие.
Говорили сме си по темата, други освен мен също говориха с нея и всички бяхме с идеята да и "наливаме" акъл уж...
С другите по не се е отпуската да споделя, но на мен ми каза така:
"Виж, аз знам, че след мен ще има и 4- та. Ще приема и нея, разбира се, знам в какво влизам. Ще го имам от време на време. Ще знам къде е когато не е с мен. Колко от вас, другите жени като единствени съпруги знаете къде са мъжете ви, когато не са с вас? Той ще е с още 2- 3 съпруги освен мен. А вашите с колкото могат навън. Ще съм презадоволена от всичко, ще помагам и на семейството си. А вашите мъже ще делят заплатите си между вас и други навън, а може и изобщо да не вкарват в къщата. Ако се скараме, ще отиде при някоя от другите съпруги да го утешава. А с вашите или си ставате токсични с разправии с часове или излизат навън и търсят други реоаксиращи средства. Алкохол не пие никога, не се дрогира. Няма да съм дом. прислужница, ще имам няколко такива на разположение.
Децата ни ще живеят без липси и ще учат в най- добрите университети.
И при всички положения някак ще ми е по- добре ако ще страдам за нещо и ще плача, да си страдам и плача в лимузината, палата или в някое СПА.
Кажи сега: защо според теб трябва да се откажа от него и избера някой "бял" човек? ! (Това защото аз така се изразих)
Питах я за любовта къде остава тогава. А тя ми отговори:
"Не влизам вече в този капан! Пък и защо мислиш, че не съм се влюбила и в него освен в живота, който ми предлага".
Е, пожелах и от сърце да е щастлива с избора си.

 
  ...
преди: 10 месеца, 14 дни
hash: 143d764e81
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   25, а ти си живото доказателство защо аз съм убедена, че мъже като теб трябва да бъдат аборигени дори в зряла вече възраст да са...
Вие сте останки от подминати от еволюцията. Или в пещерите или аборт... или поне кастрация, че да не се размножават поне.
Вие сте недопустим вирус в днешно време!

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 14 дни
hash: d6827900fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   Интересно тогава как циганките раждат по 6-7 деца, а циганина няма 5 лева в джоба? И като станат повече ще ви видя какво ще правите умните българи.

 
  ...
преди: 10 месеца, 14 дни
hash: a4f3809902
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Забравих да добавя номер 24 съм. А и в живота всичко е преходно.
Един беден човек може да забогатее ако работи усилено и има късмет както и един богат човек може да закъса финансово. Да фалира.
Та кой е допускал, че ресторантьорите ще закъсат ковид кризата.
В живота всичко се случва.

А и да видим авторката какво дете ще възпита.
Ще го направи ли стойностен човек. То така на думи е супер лесно човек да се прави на велик.

 
  ...
преди: 10 месеца, 14 дни
hash: 5b4fd068f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   28 ти ако искаш имай си, но ние предпочитаме на едно дете да дадем добър живот, отколкото да гледаме деца без условия. За да имаш дете трябва да му купиш дрехи, не да търсиш от боклука, да му осигуриш качествена храна, да можеш да му обърнеш и внимание.

 
  ... горе^

...
преди: 10 месеца, 14 дни
hash: d3e7edfb89
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   На думи е лесно, но на практика? Детето ще слуша как майка му и баща му водят спорове за пари. Как трябва да се лишат от нещо за да има за друго. Та един рожден ден е 500лв. Никой не събира децата от класа вкъщи както ние. Всичко е в детски център, с кетъринг и аниматор. Така са научени днешните деца. Ще съсипят детето от подмятания ако е различно. А лятото, когато няма училище? Приятелка плащаше 900лв за занималня месечно. Огледайте децата в парка, за тийновете да не говоря. Никъде не съм казала че жената не трябва да е образована и с хубава професия. Имам приятелка учителка, казва "така си личат образованите хора от необразованите, родителите имащи образование изискат от мен и са всизкателни. На необразованите им е все тая"
Моите познати с деца хвърлят луди пари по тях. Децата им имат какво ли не - от понита до лв и атв-та. Представям си как моето сред тях би стояло и гледало, защото не мога да му купя нищо с 1000-та лева заплата. И не, предпочитам да нямам и само аз да страдам.
26. го описа най-добре. Малко са жените отказали такава сделка. И аз познавам такава история, но с българка, отишла да работи като учител в Дубай. Нейните думи са "Какво като ми изневерява, нямам страх за утрешния ден, ако се разболея или катастрофирам и умра децата ми няма да мизерстват. Какво като има други жени, нали имам всякакви удобства, мога да се кача на частния самолет и да отида където си искам. ". При всички положения те са по-добре от нас, цял живот чакащи промяна, И бедняците изневеряват, на мъж вяра да нямаш. По-добре с рога, но на яхта или в частен самолет отколкото търпяща капризи за манджи и живееща от заплата до заплата в панелка. Любовта и уважението днес са ден до пладне.
Авторката

 
  ...
преди: 10 месеца, 14 дни
hash: b3a6140321
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Раждаемостта е по- голяма в бедните държави, колкото по- образован е човек, по- малко деца има.

 
  ...
преди: 10 месеца, 14 дни
hash: d62a17df64
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   Авторке, абсолютно си права. Изпитано лично. Мрънкащите тук ще признаят ли, че никой не ще да влачи на гърба си хрантутник, който го мързи да се напъне малко, за да осигури семейството си. Аман от ленивци, с мързел нищо не става

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 14 дни
hash: c72cf21428
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Какво ти дреме кой колко е непрокопсан. Нали не се очаква от теб да изкараш 200K за жилище. Защо пак си недоволна?

 
  ...
преди: 10 месеца, 13 дни
hash: 79f2d9b411
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   Само пари са ви в главата ясно.
Авторката е прекалена материалистка. С нея оправия няма. Не може да се спори с нея. Естествено, че човек трябва да има пари за да задоволява основни нужди на детето си преди да го създаде но чак да задоволява всеки негов каприз не съм съгласна. Какво значи така били научени днешните деца. Децата се научават така както ги възпитат родителите. Ако родителите ги научат да тропат с краче и да искат да получат веднага всичко, което имат другите деца всеки техен каприз да бъде задоволен те ще свикнат ще станат разглезени и егоисти.
Едва ли всички деца си правят рождените дни в анимационен център, детски център. Не вярвам всички хора в България са толкова богати.
Но ако родителите възпитат децата си че не могат да имат нещата, които имат другите деца поне не веднага децата няма да искат всичко, което искат на момента. Няма да се разглезят толкова. Или поне ще се научат да бъдат търпеливи да чакат докато получат нещата, които искат.
Разбира се, че и децата не трябва да се лишават прекалено.
Самата аз имам дъщеря но дъщеря ми не си интересува много от това какво имат другите деца, проявява разбиране не тропа с краче ако не може да има това, което иска.
И милиони да имам няма да задоволявам всеки каприз на детето си. Примерно ако имам дете, което иска всичко, което имат и другите деца. Защото ще я разглезя. Прекалено си се фокусирала над материалното.
И някои други коментатори.
А къде остават моралните ценности. Не е ли важно един човек да изкарва по честен начин хляба си да е добър. И моралните добрите постъпки въобще ли не са важни. Не е ли важно да научите децата си да правят и добри неща.
Но богатите хора явно мислят по друг начин. Да унижават бедните надути пуйки.
Ако един родител има пари няма лошо и да осигури рожден ден да 500 лв. на детето си. Но да се очаква, че всички майки са длъжни да осигурят рожден ден на детето си за 500 лв. не съм съгласна.
А и защо ми давате за пример България.
Дайте ми за пример богата държава САЩ, Франция, Германия и др. държава Италия.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 13 дни
hash: 79f2d9b411
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Много ми дреме на мене, че някай ме мисли за мързеливец или човек, който няма амбиции.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 13 дни
hash: ac856d5759
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   До 31 Авторке за твое дете ли говорим или дали да бъде роден бъдещия мияч на фантазираната ти лична лимозина? Ако днес не се родят деца от бедни родители кой ще ти мие лимузината след 20 години???
В темата говориш дали барман, който с години не се развива да създава деца, в 31 говориш, че за теб било по добре с рога но на яхта.
Ако говорим за създаване на твое дете, сама можеш да решиш какви са ти приоритетите, щом не ти е проблем да си държанка на някой ок. Но когато говориш за децата на бармана, вече е проблем, защото лишаваш цялата нация от бъдещи български работници. Надавам се, теб никой не те кара насила да раждаш от познатия ти барман, така че проблема който разискваш липсва. Ако той желае и си намери някоя касиерка или сервитьорка да му роди деца на теб какъв ти е проблема??? Ако твоите деца са от милиардер с частен самолет те няма да учат в едно и също учебно заведение с твоите деца, така че какво ти пречат децата на "бедняците"

 
  ...
преди: 10 месеца, 13 дни
hash: 79f2d9b411
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Съгласна номер 37. Авторката има сбъркана ценностна система. Въобще не мога да я разбера. В началото малко я разбрах, че човек трябва да има финансови възможности преди да създаде дете но тя изпада в някакви крайности, които вече не мога да разбера. Прекалено много материалното я вълнува. Даже сякаш то е най-важното за нея. Материалистка е. Аз си помислих, че коментар номер 31 е на друг коментатор и се изненадах като прочетох, че е на авторката. Значи тя е обсебена от мисълта за богатството. Тежък случай.

 
  ...
преди: 10 месеца, 12 дни
hash: 89471b2ef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   В какъвто и палат да живееш, пак може да не си щастлив. Самолетчета, ала бала, ти като ги имаш тези неща бързо ще ти омръзнат. Човек не може же да има всичко, както решаваш и гледаш на другите децата. Ето и примера с палата, палат има, ама мъжа не е само твой например
Ето пак човек няма всичко, което иска.
А, защо само мъжа да осигурява богатството. Нали жените също работим. При двама работещи, ще се осигури всичко необходимо.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 12 дни
hash: d3e7edfb89
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

40.   Явно в детската градина на племенника ми всички са богати, защото винаги рождените дни са в детски център. Да не говоря за нещата, които виждам на улицата - невръсрни бебета и малки деца с маркови маратонки. Второкласници ходещи с 50лв дневни и айфони. Реалността отвън е много по-различна от това което казвате тук.
Този изрзах за рогата и яхтата е световноизжестен. Но тук мислите че само в България жената е материалистка. Не, не бих родила от мъж с 1000 лева заплата. По-добре бездетна отколкото с дете разсящо в лишения. Да се чудя от къде да изпрося количка, от къде да изпрося дрехи. Логиката на необразования човек е "За какво да учи, аз и без висше имам работа. Децата за въпросния барман са като някаква фикс идея няма представа какво ще прави след това. Само раждането вече е 2500. Или трябва да раждаме в държавни болници върху легла от соца със скъсани чаршафи? И след това да се започне с просията. Барманът от моятя история няма никакво желание за развитие. И така са голяма част от хората като него. Имаше епизод на "Смени жената" едното семейство живееше в крайна бедност, но направили 3 деца. В края едно от предложените нови правила беше един пъ в седмицата да поръчват пица, но родителите казаха че нямат възможност. Дечицата така се свиха и помръкнаха че ми се доплака. Ето тези двама родители са от типа хора без възможности, но създаващи деца - хора егоисти. Бащата - льохман работещ като пазач заяви че няма друга работа за него, майката с болки в гърба и неработеща. Явно са от типа хора, за които е по-важно разбирателставо да има, не пари. По-добре да ме мислят за меркантилна, златотърсачка и не знам каква, отколкото да съм в положението на това семейство.
Авторката

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 12 дни
hash: 977a9a18dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

41.   Авторке, едно време и аз разсъждавах като теб. Сега ще ти кажа, че парите не са всичко, знам, че звучи като клише, но това е самата истина и го казвам от личен опит. С мъжът ми сме в началото на 30-те години. Така ни се стече живота, че успяхме да си направим и развием собствен бизнес и материално можем да си позволим почти всичко. Живеем в луксозна къща, караме скъпи коли, ходим по почивки в чужбина и отстрани погледнато всичко ни е наред. Не го казвам са се хваля, просто това са фактите. Само че за сметка на това за тези години в които развивахме бизнеса отношенията ни се влошиха до крайност. Вече няма никаква любов между нас, нямаме отношения, живеем като съквартиранти. И не, не е по-добре в луксозната кола или къща, с човека с който уж сте се събрали с любов да живеете заедно, а се подминавате като непознати. Мога да ти кажа, че преди като нямахме пари, но още имахме чувства и отношения между нас бяхме по-щастливи. Сега сме едни нещастници, затворени в златна клетка. Неслучайно се казва, че богатите също плачат. Хората около нас се чудят защо още нямаме дете като всичко ни е осигурено и можем да му дадем един уреден живот. За себе си съм решила, че посмъртно няма да родя дете в такива обстоятелства. Да, може да е осигурено с всичко, но докато расте ще вижда как родителите му се ненавиждат и със сигурност няма да е по-щастливо. Около нас имаме примери на двойки, които почти нямат финансови възможности, но си родиха и по 2 деца дори и си ги гледат в любов и разбирателство. Бих дала всичко да върна времето когато нямахме пари, но с мъжа ми имахме хубави отношения и чувства, но за съжаление това с пари не мога да си купя.

 
  ...
преди: 10 месеца, 12 дни
hash: 514b03b287
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   41 защо сте в такива отношения, без деца може да отидете някъде заедно, макар че и без това нямате деца и няма кой да пречи на отношенията?
Децата са изпитание за двойката, а защо не помислиш да родиш, времето минава, поне дете да имате?

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 12 дни
hash: fa545a70bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   А какво освен материалното е важно за теб.

 
  ...
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: 61eb468569
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

44.   Аз подкрепям мисленето на авторката. Само който не е бил в такава ситуация, си говори общи приказки без да се замисля в реални факти. Например моето семейство е бедно и ме е отгледало в лишения, и цял живот се влача по квартири. Не притежавам дом (тоест няма къде да отида дори временно). Дори по време на ковид имах няколко месеца без работа и се влачих на няколко места по познати. Накрая намерих работа и взех отново квартира. Ако не получиш заплата, всеки месец имаш риск да не можеш да си платиш наема т. е. риск от това да си бездомен реално. Ако се случи пак някоя криза, хора като мен са в рискова ситуация.
Иначе заплатата ми е горе долу ок за стандартите на България, и се образовах през годините. Исках да изляза от бедността, но това не се случи. Факт е че без подкрепата на семейство, е много по-трудно да си реализираш базовите неща. Ако остана без работа, се връщам в същия порочен кръг. Дори съм сменяла градове по тази причина (намирайки работа и квартира в друг град). Защото като няма къде да останеш месец-два, трябва да действаш бързо. Това живот ли е?

Аз също нямам деца, защото как мога да направя дете, като утре може да останем на улицата? Ако мъжът е като вас, беден като галош, много трудно ще се измъкнете от порочния кръг.
Само хора, които не са живяли така, могат да си говорят празни приказки.

Ос, всъщност ако бях родена в богато семейство, можеше да спестявам тази заплата, така че един ден да купя и аз, евентуално за да подсигуря и бъдещите ми деца. Но при такива обстоятелства, как да купиш дом като ти едва наема си покриваш? Разберете че системата на управление е такава, и ако човек няма гръб, дори и да се образова, пак ще взима колкото да си покрие нуждите, без семейна подкрепа, си за никъде, освен ако не си някакво изключение от правилото и си гений който пробива на световния пазар с някаква иновативна идея. Да, има такива случаи в историята, но никой от вас не знае дали точно той ще направи дете-гений, което ще се осъществи. Това са именно изключения от правилото, другите 'родители' обричат децата си на номадски живот и мизерия.

 
  ...
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: ff0816d800
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   Темата отразява масовото мислене в обществото. Подсигурен означава на 45 години(какъвто е и масовият баща вече), на 25-30 колко пари да имаш? В България какво означава да си учил или да можеш много? Университетски преподавател съм(доктор на техническите науки съм) и заплатите ни са колкото на касиери в Лидъл(да, работата е много по-лека), но заплатите са ни еднакви. 10 години бях и в частния сектор-единствено се сблъсках с кофти условия и шуробаджанащина. В България 50% от висшистите са икономисти и юристи, мислите ли, че всичките тънат в просперитет? Станах баща на 30 години и имах 1000 лв спестени пари(разбира се е било по-добре да имам 20 000, но с 5 години стаж колко да си спестил). Пред очите ми са минали хиляди студенти, повярвайте ми, кадърните и работливите се реализират в живота-миналата година завърши едно момиче-сирак с пълно отличие, взимаше 2 стипендии от университета, получаваше стипендия и от бъдещия и работодател, отделно превеждаше от английски и немски-разбира се най-вероятно не е имала студентски живот-разбирай да виси безцелно в заведенията, но със сигурност ще има огромно професионално бъдеще. Разбира се е важно партньорът ти да се е реализирал, да взима добри пари, но на 30 това е леко невъзможно. Забелязвам, че много жени работят като например секретарки в някакви фирми, но искат мъжът да има професия и стабилни доходи.

 
  ... горе^

...
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: 565e85874c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

46.   Не е точно така номер 44. Аз също съм сменяла десетки квартири, губила съм работни места, живяла съм в центрове за временно настаняване.
Но въпреки това гледам ведро на живота.
Просто вие сте прекалено черногледи. Всичко е временно, преходно.
Вече имам стабилна работа не живея в център за временно настаняване.
Слава богу вече не закъсвам с парите.
А и да закъсам важното е да съм жива и здрава. Пари се изкарват но здравето се губи.
Най-важно е човек да е здрав.
Доволна съм че съм заедно със съпругът си. Той ми е огромна подкрепа.
Може би вие прекалено мислите за хорското мнение.

 
  ...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: 1c34aaf7f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

47.   31, ма' сакън рождения ден на малкото да не е в детски център, където едно сокче от 200 мл. е 6 лева. Малкото не знае къде се намира, дреме му на него, че ще хапне торта в семеен кръг или с още 10 деца и истерясалите им родители. Впрочем, тия дето организират такива грандиозни партита за малкото си сукалче, сякаш невербално си ги мерят с другите родители. "На Пешо му взели торта за 120 лева, аз ще взема на моя за 220". Това е манталитетът на масовката.
Колкото до малкото сукалче, по-скоро му правите лоша услуга като го дундуркате наляво-надясно и го гледате като писано яйце. Не съм казал да го оставите да мизерства, но го научете, че всяко нещо се постига или с труд, или с кражба. За второто може и да му го спестите.

 
  ...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: ddf0e713d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

48.   Всички искаме мъж със стабилни доходи, но ако чакаме прекалено може и да останем сами. Не е нужно да се чака само на мъжа, в България малко мъже могат да си позволят жена им да не работи. Не е лесен живота, особено с тези ниски заплати.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: ddf0e713d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   40 да, децата масово носят Адидас и други марки. Защото тези за 20 лв детето ще кара седмица с тях. Това лято взех три чифта сандали за 70 лв общо, но за тези пари може да се вземе един чифт и да изкара лятото.

 
  ...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: ddf0e713d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9936 гласа)

50.   Авторке, за да искаш богат мъж, не трябва или ти да си такава, ти защо взимаш 1000/2000лв. Защо ти не подсигуриш дете, а чакаш на мъжа?
На колко си години?
Не е ли по- важно мъжа да ти харесва, да ти е приятно с него.
Защо да дават хората 100 лв за няколко пици, като вкъщи ще си направят сами, може и децата да се научат.
Да не трябва децата да не получават нищо в живота, но не трябва и да получават всичко?

 
  ...

1-50 от 70
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker