Мисля, че мамят дядо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121357)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18568)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мисля, че мамят дядо
преди: 7 месеца, 23 дни, прочетена 995 пъти
Здравейте! Дядо ми е много възрастен, на 94 години е, сега декември ще навърши 95, юбилей. В последната година му се появиха разни проблеми с паметта. От време навреме го хващат като че ли състояния на деменция. Иначе си е активен, деен, с бастунчето си излиза на разходки. Живее си сам, отделно. Вдовец е от много години. Та по тази причина често го навестяваме, ту аз, ту майка ми, ту татко и т. н, храна му носим и така. Нашите заминаха в провинцията за няколко месеца и се налага аз да го посещавам по-често. Напоследък обаче забелязах, тука един-двама месеца, пенсията му, той си я държи в една кутийка на шкафчето, я няма. В такъв смисъл, че прекалено бързо му свършва. Той взима около 700 лв., като си плати сметките, хапчета не пие, не плаща големи битови сметки, пари дава само за ток, вода, парно и храна. А и той яде малко, има и дни, в които не хапва, дава малко разходи за храна, почти ние му носим. Винаги му остават пари в кутийката. Обаче като го посетих днес, пак установих, че кутийката му е празна. Питах го на шега, че нещо да не е почнал да ходи по кръчми, че така бързо харчи пенсията, той ми отговори, че уж някакъв мъж, представял се уж за домоуправителя, идвал в неговия апартамент два пъти седмично през последните два месеца и събирал уж пари за ремонтни дейности на входа, и казва дядо, че първия път му дал общо 500 лв. от пенсията, а вторият път каза, че не помнил общо колко му е дал, защото по думите на въпросния мъж- толкова общо стрували разходите и също заявил, че ще му търси още, тъй като имало доста ремонт да се хвърля на блока. Тоест общо 4 пъти е идвал да му търси пари за ремонтни дейности, според мен не е нормално. А и блокът им е саниран, не е в някакво окаяно състояние. Та на мен специално ми стана чудно, а и на другото отгоре ми дойде на ум, че пък домоуправителят им доскоро беше жена. Не знам. Повече не го разпитвах. Не съм споделяла с нашите да не ги притеснявам, ама ми е малко странно наистина с тези суми. Вие какво смятате? Наумила съм си да разговарям със съседи на дядо поне да ги питам дали и при тях е ходил въпросният мъж. Но, ако се окаже, че е жертва на измама, да се възползват от състоянието му, защото наистина лесно може да бъде преметнат на тази възраст. Чудя се!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 22 дни
hash: f6e88edc45
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Говори задължително със съседите

 
  ...
преди: 7 месеца, 22 дни
hash: 44ec65812a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Трудно можеш да разбереш дали дядо ти го мамят или не при условие, че има проблеми с паметта.

 
  ...
преди: 7 месеца, 22 дни
hash: bc3f28e677
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Обират дядо ти до шушка, а тя се чудела! Разпитай съседите и ако прецениш може да подадеш сигнал в полицията даже. Как така ще влиза и рови непознат в дома му? ! Дядо ти е под заплаха, действай!

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 22 дни
hash: 08dab60b9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Според мен е жертва на измама. Какви са тези ремонтни дейности 1000 лв.
Кажи на родителите си.

 
  ...
преди: 7 месеца, 22 дни
hash: 08dab60b9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Възможно е да е жертва на измама.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 22 дни
hash: a32da291c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Напълно е възможно да е жертва на измамник. Говори със съседи. Вижте кой е този човек, който е идвал. Колко пари липсват и за какво са взети.
На една приятелка така вуйчо й така някой му беше взел 2000лв.
Освен това обикалят и имоти измамници, които подлъгват възрастни хора да им преписват имотите си. Бъдете бдителни.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 22 дни
hash: 047a1e9c42
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Ти 6 ти клас ли си? Естествено, че го мамят. Обаждай се на вашите и стойте при него да не е сам, за да решите този проблем.

 
  ...
преди: 7 месеца, 22 дни
hash: 9159b06acb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Сигнализирай в полицията, мнимият домоуправител си е обикновен измамник. Те на стари хора най-налитат..

 
  ...
преди: 7 месеца, 22 дни
hash: a3362622f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Задължително говори със съседите, разпитай и за реалния домоуправител на блока и говори с него/нея също. Сметки вече се плащат и онлайн, така че всякакви такси за входа можете да започнете да му плащате онлайн, като по този начин дядо ти няма да се налага да дава сам пари ако пак дойде някой "домоуправител". Определено го мамят горкия човек и се възползват от състоянието му, няма да се изненадам и някой съсед да има пръст в това, все пак те най-вероятно знаят, че човека има проблеми с паметта от възрастта си и може въпросният да е нечии съседски познат, който да влиза в роля. Не оставяйте нещата така и кажи и на вашите.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 22 дни
hash: bab54ceedd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   100% измама, сложете камери или бъдете там и сигнализирайте веднага на полицията, ако има камери във входа може да го хванат и да му върнат парите, не отлагайте ами кажете на родителите си.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 22 дни
hash: 96b3579486
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Определено някой му точи парите с измама!
Не оставяй нещата така! Разбери кой е човека и веднага в полицията!
Ако беше редовна "работата" щеше да има квитанции с подпис и печат. Пък и никой нормален човек нямаше да дърпа от дядо на 95 г без да е говорил с близките му.
Утре ще го излъже и договор за покупко- продажба на жилището да подпише... в полицията и бързо!

 
  ...
преди: 7 месеца, 22 дни
hash: 08dab60b9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Само номер 2 мисли, че човекът си измисля защото има проблеми с паметта.

Ако беше вярно наистина щеше да има подпис и печат. А и тези пари се събират от всички живущи, щеше да има бележка на входа, щеше да има и някакво събрание във входа.
Какво ли си мислят наивен човецец дай да го измамим.
Нека разбере не е сам. Близките са му до него. Ти, майка ти, баща ти.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 21 дни
hash: 8b730d8ebc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   94 годишен човек не трябва да се оставя сам- да излиза, да пазарува, да приема лекарства, да плаща, да разговаря с непознати по телефона, да отваря вратата на непознати. Всички тия изманени пенсионери по телефона са такива, които не могат да съобразят какво им се говори и какво е реално. Той може външно да изглежда добре, но ако можехте да го наблюдавате непрекъснато и да разговаряте с него, щяхте да видите, че не става да живее сам. Родителите ти са си отишли някъде на село, но са те оставили ти да съобразяваш за него. Много удобно. Ти пък много умно преценяваш, че няма какво тях да ги притесняваш, а ще питаш по форумите. Извинявай, но не се ли сети, преди да пускаш тема тук, че можеш да питаш първо домоуправителя. Явно, не.
Съветите, които давам са от опит с майка ми, която е по-млада от дядо ти. И тя се оправяше, уж, сама, докато не се загуби, откраднаха й пенсията, изпи си всички лекарства за половин месец, припадна ми в ръцете и т. н. За пазар, който струваше 20 лв, тя извади да ми даде 200 лв. Представям си и как е плащала в магазина. Много хора биха се възползвали от такъв човек.

 
  ...
преди: 7 месеца, 21 дни
hash: 8cb4b0fe80
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Подобно нещо беше и при майка ми. Забелязах, че парите и изчезват и се поразрових да видя какво става. Оказа се, че една, която и се прави на приятелка - продавачка в кварталното магазинче, много фино и ги измъкваше. Успяваше да и отклони вниманието и когато майка ми купуваше нещо на стойност 3-4 лв. дава 50 и получава ресто 4-5 лв. И така няколко пъти в месеца, колкото да и замине пенсията.
Затова, един ден се разходих сам до магазина, застанах срещу нея, а аз съм 185 см, 110 кг, активно трениращ. И най-учтиво казах, че съм забелязал, че някой измъква парите на майка ми. И ако го разбера кой е, ще мина през него като товарен влак, независимо дали е мъж, жена, млад или стар.
И всичко приключи тогава, на момента.
Ако има кой да сгъне на 4 "домоуправителя", или поне да го уплаши здраво, не се колебай да го направиш

 
  ...
преди: 7 месеца, 21 дни
hash: 8402080550
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Че на света съюествуват измамници е така, но пък коментиращите съвсем искат да поставят всички възрастни под запрещение.
Възрастните хора понякога имат желания които не искат да споделят с внуците си и се стараят да измислят лъжа при въпроси къде са ти парите.
Когато моят дядо бе на близо 90 години канеше в дома си на село една "обща" жена на 48г и казваше само на сина си, че тя обичала да играе на конче, а той вземал виагра и й давал някой лев!
Ако дядото на авторката е в подобно положение, как да разкаже на внучка си нещо подобно? И защо съветвате авторката да вика родителите си, тя вероятно е на 55-60 г възраст, колко да е разликата между дядо и внучка 40-50 години най много.

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 21 дни
hash: d8349ff9b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Такси също даваш 50 лв, казва, че си му дал 10 лв и иска още да му платиш сметката, която е 15 лв, ако не се усетиш веднага, таксито ти излиза 55 лв, два пъти позната ми каза, че й се е случило така, втория път човекът й казал, че всичко било много скъпо, като ползвам такси, гледам вече цена, на която работят за курс, примерно 10 лв, а тези с курс скъп да си сложат стикери, че таксито е скъпо, не всеки има такива възможности, може да е с 50 лв общо за седмица за храна човекът и да няма възможност да ползва скъпо такси.

 
  ...
преди: 7 месеца, 21 дни
hash: 8094643024
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Да кво ли си викат беззащитен страрец няма си никой дай да му вземем парите.

 
  ...
преди: 7 месеца, 20 дни
hash: f9b3d5beef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Кажи на баща ти. Това е мъжка работа. Ако тръгнеш да се ровиш може да изядеш шамарите някъде. А и ние мъжете знаем как да ги хванем такива и накажем.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 20 дни
hash: 8094643024
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Да 19 по принцип съм против насилието но е добре да покажат на измамника. че старецът не е сам. Има хора зад гърба му и не може да си прави каквото иска с човека.
Трябва някой да му вземе страха да видим дали ще има смелост да мами невинен старец.
А и едва ли ще се уплаши от полицията. Докато полицията го намери ще мине много време.

 
  ...
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: da485e80a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Предлагам Ви да останете да спите в жилището на дядо ви няколко дни с надежда да хванете кой го навестява. Говорете с дядо Ви вие да му вземате и да му носите пенсията. Пуснете и жалба в полицията, сложете камери, за да установите кой е ако не го видите и съответно проследите къде ходи. Тъй като този тип измамници рядко се впечатляват от полиция, помислете дали не е по-добре да платите на някой да смели виновника от бой, така че да заобикаля блока отдалеч.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 3160e72df7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Съгласна номер 21. Не се плащат от полиция тези гадове.
Но е по -добре някой просто да ги сплаши малко.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker