Има ли приятелство в този свят или човек е сам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121343)
 Любов и изневяра (29747)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Има ли приятелство в този свят или човек е сам?
преди: 7 месеца, 8 дни, прочетена 1963 пъти
Здравейте,

Бих искала да споделя разочарованието си с вас и да разбера какво се случва в този свят?
Имах рожден ден преди ден и след като бях предупредила предварително всички 10 дни по-рано за предстоящото ми празнуване, се оказа, че всеки по някаква причина няма да дойде, освен най-добрата ми приятелка. Майка ми ме приема да я почерпя в конкретен ден и час когато на нея и е удобно, а въпросната приятелка ми подари подаръче за 10 лв при положение, че на другия ден е на разкрасителна процедура за 100 лв. Не ме разбирайте погрешно, тя винаги ще е най-добрата ми приятелка и е важен жеста, но аз ще се откажа от собствения си кеф, ще взема на заем 30 лв, но като правя подарък, ще го направя като хората.
Преди година собствения ми мъж ме изостави понеже не издържа на напрежението от множеството инвитро процедури.
Как да вярвам, че този свят е добър и човечен, когато виждам, че нямам никой до мен. Явно човек се ражда и умира сам и има някакви хора които временно го съпътват в живота? !
Всички поканени (около 7 човека) на рождения ден се извиниха и пожелаха още другата седмица да се видим, но на мен ми тежи и не искам да спирам вярата си в хората и приятелството помежду им.
Ще се радвам да чуя вашето мнение. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 92

преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 5fc720dc5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Все повече си мисля, че човек е сам. Моите приятели им давах всичко през годините, а те ме предаваха: отлъчваха ме от групата без причина, говореха ми зад гърба, взимаха ми пари и вещи назаем, които не връщаха, бях на линия да си споделяме винаги, а дойдеше ли рожден ден или сватба непоканеният човек бях аз. Въобще оставах си самотно без причина. Затова вече няма да се доверявам на никой и ще си гледам моя интерес.

 
  ...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 7e5caa5f9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Няма приятели! Осъзнах го и вече не търся.

 
  ...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 1c6e3fe955
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Трудно се намират истински приятели.
Най-добрата ти приятелка може да ти е подарила подарък за 10 лева но важното е че дошла на рожденния ти ден.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 9f76133f95
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Разбирам те напълно. Не, че няма приятелство, но наистина е много трудно да го откриеш. Преди си мислех, че това са просто приказки, но от опит се убедих, че са изключително верни. Тези хора изобщо не са ти приятели. Дори и тази, която е дошла видимо, за да отбие номера. За съжаление и аз минах през подобни неща. Почти всички от най-близките ми "приятели" се оказаха просто едни използвачи, които се изпариха моментално щом ползата им свърши. Спряха дори да си вдигат телефоните и едва ме поздравяваха, като се видим на улицата. Съветът ми е да се дистанцираш от подобни индивиди. Няма смисъл да си губиш времето с тях. Да, отначало ти е много тъпо и се чустваш супер самотен, но постепено си създаваш нови контакти. Имай предвид, че старите "дружки" не те забравят толкова лесно. Като усетят, че явно си изгубил интерес и от доста време не знаят какво се случва, започват отново опити да се навъртат около теб, за да разберат дали евентуално не може пак нещо да смучат. Трябва просто тактично да ги отклониш. Далеч не си единствената, която минава през това. За съжаление е масово явление.

 
  ...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 74c24378df
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   При такова отношение чудиш ли се защо приятелките ти са се отказали да дойдат. Ами много просто защото може би нямат възможност или не искат да ти направят скъп подарък. Ти няма да оцениш подаръка подарен от сърце и това, че те са там а ще искаш понеже защото ти правиш скъпи подаръци и те да ти подарят скъп подарък. Какво може би би се надявала да събират пари за да ти купят скъп подарък. Ами хората са си в правото въпреки че имат пари не са длъжни да ги дават за скъп подарък, те решават дали ще направят скъп подарък или не. Ти господар на парите не можеш да им бъдеш. Ако решат ще си дадат парите за разкрасителни процедури не за сто а за 500 лева.

Вместо да те радва тяхното присъствие ти мислиш какъв подарък да получиш.


Вместо да си супер благодарна на най-добрата ти приятелка, че се е съгласила да ти дойде на рождения ден ти се изказваш супер зле за подаръка ти за 10 лева. Е не си ли малко нагла.
Ако иска приятелката ти ще си даде всичките пари за разкрасителни процедури Ти господар на парите не можеш да и бъдеш.
Не заслужаваш и най-добрата ти приятелка да присъства на рождения ти ден.
Заслужаваш да си сама.
Аз не съм като теб.
Аз съм много зелем и скромен човек. Подаръците не ме интересуват.
На твое място бих била супер благодарна, че най-добрата ми приятелка е дошла на рождения ми ден. Пък дори и без подарък.
При такова отношение аз също не бих дошла на рождения ти ден.
А и не бих приела скъп подарък. Ако го приема се задължавам и аз да ти направя скъп подарък. Ти няма да се зарадваш на подаръка ми от 10 лв.

Много ме разочарова затова че мислиш за скъпите подаръци.

Замисли се щом и мъжа ти те е изоставил дали вината не е у теб.
Не, сериозно замисли се над някои неща.
Не ти го казвам с лошо. Но определено трябва да помислиш над някои неща.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 74c24378df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Съгласна съм номер 3. Вместо да е благодарна на най-добрата си приятелка че е дошла на рождения й ден тя мисли защо й е подарила подарък за 10 лева. Малко е нагло. Как очаква приятелите й да дойдат на рождения й ден. Ако аз отида веднъж сигурно ще ме коментира зад гърба ми, че съм и подарила подарък за десет лева. Сигурно и тях така коментира зад гърба затова после не е странно, че не искат хората да й дойдат на рождения ден. Прави са да не искат.
Аз й да се излъжа веднъж повече няма да й стъпя на рождения ден.



Може би съжалява повече, че не е могла да си получи скъпите подаръци отколкото, че приятелите й и близките й хора не са дошли.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 74c24378df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Материалното е прекалено важно за авторката. При това положение не е чудно защо приятелите й не я искат. Трябва да обърне повече внимание на земното.
А приятелите щом и бившият й мъж не я иска ясно каква е работата.


Спрете да разсъждавате по детски всички хора са лоши дай да ги оплюем.
В един отношенията и двамата души може да имат вина.
Няма как всички хора да са виновни само авторката да е невинна.
Естествено е възможно и приятелите и мъжът и да грешат. Но авторката да е невинна и да се оплаква като малко дете не е редно.
Всички хора са лоши.

 
  ...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 74c24378df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Какво означава това. Ако имаш само 10 лв за подарък по -добре да не идваш.

 
  ...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 2b3364f1e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Какво да ти кажа, трябва да спреш да имаш очаквания. Миналата година на рождения ми ден исках да изляза с мъжа ми, на него не му се излизаше. Бях решила, че ми се ходи някъде и купих подарък на сестра ми екскурзия до Дубай, тя не пожела да идем, че трябва да ангажира да гледа някой детето. После реших, да я подаря на мъжа ми, той с е ядоса и не пожела да ходим. Та ако ходя някъде повече няма да чакам на никого.
На колко си години?
За съжаление не можем да искаме от гарата да се държат както на нас ни е иска и да ни угаждат.
Човек има малко близки хора около себе си.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 7 дни
hash: 52c538bfa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Имаш ли очаквания винаги ще си разочарована. Не очаквай и не искай подаръци, не сравнявай процедурата и с твоето очакване.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 7 дни
hash: 64afade370
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   5, егати злобата изкара срещу авторката.
Хайде, стига комплекси, ако обичаш.
И тя си е споменала, че не става дума за стойността на подаръка, а за това, че мацката има възможност да даде повече, но е преценила да не го прави и е решила просто да отбие номера едва ли не от съжаление.
Много ясно, че не ѝ е било за подаръците, а просто ѝ е станало гадно заради отсъствието на хората, които са ѝ отказали. Ако ѝ дреме за това колко е скъп подаръка, това би било друго, но едва ли е така...

Авторке, приятелства след 30 години няма. Има само познати, които те ползват според това доколко си им полезен и приятен.

Не търси приятелства, научи се да живееш сама.
Аз няколко рождени дни си ги изкарах сама и си ми беше супер. Познавам стотици хора и от тях едва трима или четирима ми честитиха празника извън членовете на семейството ми. Няма как да накараш някой да си спре ежедневието и да мисли за теб, когато не си му важен, това е. А в днешно време никой на никого не е важен.

 
  ...
преди: 7 месеца, 7 дни
hash: eae62f9b4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Да, има истински приятели в този живот но тях могат да ги оценят само хора за които е важно истинските им приятели тоест те да присъстват на рождения им ден и без скъпи подаръци. Хора за които е важно моралната подкрепа, която си оказват.

А не такива, които гледат в джоба на приятелите си колко пари за разкрасителни процедури ще похарчат. Един добър приятел няма да наднича в джоба на приятелите си. Един добър приятел няма да го направи.
Това по-скоро прилича на завист.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 7 дни
hash: 7bf6c14a9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Мисля, че вече няма истински приятели или не се цени достатъчно. По-скоро имаме много познати и повечето хора са използвачи, затова се държат добре и се мазнят когато искат нещо да им свършиш, а пък после те оставят когато нямат нужда от теб вече.

 
  ...
преди: 7 месеца, 4 дни
hash: e50faf7abb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   да оставим настрана подаръците. да приемем че сте прави все пак не е ли най-важното. че най-добрата приятелка е дошла на рождения ден.
Поне тя е дошла. Авторката нямаше ли да се чувства още по-гадно ако и най-добрата и може би единствена приятелка не беше дошла.
Дори да е от съжаление.

 
  ...
преди: 7 месеца, 4 дни
hash: ff285d9db2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Нормално е да искаш подарък средно ниво, празникът ти е веднъж, чувстваш се някак значим, че е помислено нещо хубаво да ти се подари, остава спомен, това те кара да си празнуваш празниците, като имаш такива, тия с евтините подаръци, те карат да се чувстваш зле, защото и това което са дали им идва много, не харесват празници, затова и не се стараят при избора на подарък, винаги давам добър подарък, така и аз се чувствам хубаво, не опират до пари нещата, а до желание.

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 3 дни
hash: 6536b25e78
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Изобщо не става въпрос за завист, нито за надничане в джоба на другия, както някои са се изказали по-горе. Подарък за 10 лева в днешно време, при положение, че очевидно не си закъсал за пари си е чиста подигравка. То един нормален букет цветя струва повече. По-добре нищо да не носиш, отколкото да показваш подобно неуважение. Не виждам и защо авторката трябва да бъде благодарна на тази си приятелка, задето е дошла. На такива поводи се ходи с удоволствие и желание. Ако на някой му тежи и му коства усилия, по-добре изобщо повече да не търси другия за нищо.

 
  ...
преди: 7 месеца, 3 дни
hash: 06f7411f74
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Хубаво или лошо но всеки си е господар на парите. Всеки решава как да си похарчи парите дали за скъп или евтин подарък. Няма смисъл да се гледа кой колко пари.
И стиснати да има какво изборът им е бил такъв.

Съветът ми към Авторката е и тя да купува скромни да не кажа евтини подаръци щом на нея не й подаряват да не кажа скъпи а стойностни.
Подаряването на нещо стойностно задължава човек и той да отвърне със същото. Но като няма големи очаквания няма да се разочарова.

Има и нещо друго може подаръкът да е по скоро лош избор на вкус, да не е практичен. Някои хора не умеят да избират подаръци. Въпреки, че е от 10 лв. Може човекът да е преценил, че е практичен.

Дори и да има разкрасителни процедури за 100 човекът може да е преценил, че точно 10 лв. Може да отдели. Всеки си прави сметка на парите. Както и за 10 лв. да избере практичен подарък. Не е хубаво да се гледа кой колко има.

Най-добре авторката да каже, какъв точно е този подарък за 10 лв. За да не гадая напразно и да разбера кой прав кой крив или за да не защитавам подарилите подарък за 10 лв. Може да е нещо, което има сантиментална стойност. Сувенир например.
Не ми хареса това, че авторката определи цена на подаръка 10. 00 лв. Ако беше написала, че подаръкът е непрактичен или не й харесва по щях да я разбера.
А и откъде знае, че е струвал точно 10. 00.

Лично аз бих била супер благодарна ако най-добрата ми приятелка дойде пък макар и без подарък.

 
  ...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: 90a96b7717
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   18 зависи, аз последните месеци оставам без пари доста преди заплатата. Всеки си знае колко пари има.
Един подарък може да евтин, но може да се хареса.
Има неща, които може да изглеждат за 10 лв, но да не са толкова.
Може просто това да е харесала.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: b9d131d179
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Може и от 200 лв. са купиш боклук, хората масово не могат да избират подаръци. Бях на рожден ден на дете, блуза от Лидэл, ениска, дънките класически, изчистени от пазара, но тъй като умея да подбират материи и разцветки майката остана възхитина, дойде да ме пита, защо такъв скъп подарък съм купила, чак на мен ми стана неудобно, как да и кажа, че тениската е от Лидъл в комплект с още една, едната остових за моето дете, а дънките от една серия, да имаше разпокъсани тип пролеташки дънки, но аз купих сини, класически които рядко можеш да намериш на фона на евтино изглеждащи дънки. Така, че цената не е критерии, винаги съм с най-хубавия подарък.

 
  ...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: 06f7411f74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Напълно съгласна номер 20. Точно това се опитвам да кажа цената не винаги е критерии. Знам ли може за 10 лева да е купила някакъв сувенир, който има емоционална стойност или подаръчен комплект абе с една дума нещо красиво. Трябва да гадая какъв е подаръкът ли. А и може просто да го е харесала.


И какво сега да си развалят отношенията заради подарък, който струва 10 лева. 10 лева ли е цената на тяхното приятелство. Редно ли е някой да определи цена на тяхното приятелство.
А и как авторката знае, че подаръкът й струва точно 10 лв. Касова бележка ли имаше. Може просто да е избран с любов. Обич.
Но е редно все пак да се каже какъв е подаръка.
Наистина ли е смешен.

Аз не се вълнувам от подаръци.
Бих била доволна дори само на нещо скромно. По-важното е че хората на които държа са до мен. От това по-голям подарък няма.
И два 5 пет лева да струва подаръкът ми много важно. Има хиляди по-важни неща в този живот.

Да може подаръкът, който е избран да е проява на лош вкус. Да е непрактичен как да кажа неподходящ и какво от това. Случва се понякога подаръкът да не се хареса. Има толкова по-важни неща в този живот. Човешките отношения например.
Случват се такива неща но е важно как хората се държат един с друг.
Аз съм изключително скромен човек. Предпочитам нещо скромно отколкото нещо скъпо от човек, който не ми е толкова близък. Ще ми е неудобно да го приема.


Какво щом приятелката й е на разкрасителна процедура за 100 лв. за 100 лв. ли трябва да направи подарък на приятелката си.

Може да е малко но да е подарено от сърце. Аз съм на този принцип.
Винаги влагам душата си когато избирам подарък. Но и да не ми се хареса подаръкът ами какво да направя. Вкусът на другия човек е друг.

Аз не мога да си представя да напиша за най-добрата си приятелка, че ми е подарила подарък за 10 лева и то в анонимен форум. Пък дори и да ми подари и смешен подарък пък ако ще и 10 фирми да има. Нейна си работа. За мен това е предателство.

Както и ако чуя, че най-добрата ми приятелка коментира за гърба ми, че съм и подарила подарък за 10. Лв. Ще ми стане много неприятно.


Лошият избор на подарък все пак не е краят на света.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: 06f7411f74
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Прав си 19. Трябва ли човек да даде и последните си пари за да не направи лош подарък. Все пак човек може да взима добра заплата но може заплатата му да отива за лекарства, за кредити, за жилище знам ли за такива неща.
Точно така всеки си прави сметка на парите. Естествено, че и един евтин подарък може да се хареса.
Подразни ме това, че авторката написа, че подаръкът й струва 10 лева. Ако беше написала просто, че не й харесва подаръкът или какъв точно е по щях да я разбера.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: a5459721b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Ами щом е в правото си да иска средно ниво подарък тя ще осигури ли мега вечеря или ще я почерпи с нещо дребно или само с торта.

 
  ...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: a5459721b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Незнам струва ми се прекалено авторката да има претенции за подаръка при положение, че никой друг няма да отиде на рождения й ден. Всеки на нейно място би бил супер благодарен, че най-добрата му приятелка е дошла на рождения ден. Няма и да помислят за подаръка.
Може би има причина толкова души да не искат да дойдат на рождения й ден.
Бих я разбрала, че й е гадно, че не искат да отидат на рождения ден ако не беше написала за подаръка.
По -добре ли щеше да се чувства ако приятелката й не беше дошла с подаръка за десет лева.

 
  ...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: a5459721b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Аз бих била много благодарна ако най-добрата ми приятелка дойде на рождения ми ден пък макар и без подарък.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: ff285d9db2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Всеки иска як подарък, хубаво е да има точност, взимам подарък, които ще се хареса, нормално е, и да нямаш, пари ще намериш, то ако човек чака да подари нещо хубаво като има пари това няма как да стане, взимаш заем и това е, тези неща се помнят, важно е празнуващия да има приятни емоции, това са традиции и етикет от много отдавна, важно е да се спазват, ако пък не желаеш празници и подаръци, казваш, че не искаш да те канят и да се ангажираш и с подарък малък дори, също и, че не искаш и да ти подаряват никакви подаръци.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: ff285d9db2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Харесвам да подарявам забавни подаръци, също и да получавам интересни подаръци, така съм възпитана, а и е навик.

 
  ...
преди: 7 месеца, 1 ден
hash: 06f7411f74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Аз не държа на тези неща. За мен уважението е по-важно. По-важно е хората, които обичам да са до мен.
Бих се зарадвала и на скромни неща малки неща.
За мен е важно подаръка да е подарен от сърце.
Има ли останали и други хора като мен, които ценят малките неща.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 12 часа
hash: 59bb847365
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Няма приятели. Няма дори и роднини. Всеки е готов да те прегази за пари или имот. Казвам го от опит. Сега ако те видят, че си добър, човечен и гледаш да помогнеш примерно, няма да се поколебаят да те използват и после ще кажат, че сам си си виновен, понеже си я глупав, я луд.

 
  ...
преди: 7 месеца, 6 часа
hash: 10c98c8e32
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Съгласна съм с някои и за 200 лева може да се вземат боклуци както и с по-малко пари да се избере нещо хубаво. Човек може да избере неподходящ подарък.

 
  ...
преди: 7 месеца, 6 часа
hash: 10c98c8e32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Номер 20 дава страхотен пример с дънките от Лидл.

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 6 часа
hash: 10c98c8e32
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Не съм съгласна с някои да се искат пари назаем за да се купи скъп подарък. С малко пари също може да се вземе подходящ подарък. Важното е да е от сърце.
А и няма съветващите да искат другите пари назаем да връщат те парите. Лесно е да се вземе но е трудно да се връщат.

 
  ...
преди: 6 месеца, 29 дни
hash: 9c2bf2f075
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   А и какво излиза щом нямаш пари за скъп подарък по-добре да не ходиш на рождения ден.
Ами в този случай правилно са преценили хората. Може да имат пари за скромни подаръчета оглт 10 лв.

 
  ...
преди: 6 месеца, 28 дни
hash: 8f0a75a4b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Авторке, не се отчайвай. Българинът в мнозинството си приема приятеля, като дойна крава, която да смуче колкото може, без нищо да дава от себе си. Свърши ли ползата обаче, свършва и "приятелството". Свестни хора има, просто трябва човек по-внимателно да избира обкръжението си.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 28 дни
hash: a62f1b53bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Разбирам те. И на мен би ми станало малко обидно. Аз ако не знам какво да подаря, ще взема един нормален букет и бонбони например. Случвало ми се е баща ми да забрави, че имам рожден ден, а още живеехме заедно. Случвало ми се е също да ми подарят носни кърпички и сапун. Неприятно е, но има и по-лоши неща.

 
  ...
преди: 6 месеца, 27 дни
hash: b304ed7976
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Еее, чак носни кърпички. Това е подигравка. Сапун съм чувала, че не е хубаво да се подарява.
Да, бонбони и букет е страхотен избор за подарък.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 19 дни
hash: 6eac24546a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Човек е сам през по-голяма част от времето но на този свят има добри хора, които са и свестни приятели.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 18 дни
hash: 63b8adcef2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   До Авторката
Историята ти ми напомня много на моята. Ще се опитам с няколко примера да ти споделя какво се случи при мен, за да не допускаш моите грешки.

Приятел 1 - познаваме се някъде от първи-втори клас и бяхме неразделни от трети-четвърти. Живеем на една улица през две къщи. Всички ни знаеха, като уж най-добри приятели и аз наистина така го приемах. Още като бяхме малки обаче, правеше впечатление, че ако някой го извикаше с по-интересно предложение за игра, той веднага отиваше, без въобще да му пука, че аз оставам сам. Същото беше и когато започнахме да излизаме. Получеше ли по-добра оферта от някъде, не се колебаеше изобщо. Никога не ме е питал имам ли какво да правя или пък да ми е предлагал да отида с него. Докато аз се съобразявах и съм го взимал с мен дори, когато съм излизал с приятелка. С останалите в компанията го бяхме свикнали дотолкова, че му огаждахме за почти всичко. Ходехме, където на него му се ходи и когато му се ходи. В един момент момиче, към което имах много сериозни намерения ме изостави без обяснения и имах нужда от приятел. Той не се отзова изобщо. Непрекъснато ме отрязваше и все имаше уж някаква работа. Въпреки това обаче, за мен си оставаше най-добрия ми приятел и дори през ум не ми минаваше, че някога ще сме нещо различно. Е, да, ама изключително много бях сбъркал. Човекът си намери нови приятели и аз му станах ненужен. Спря абсолютно всякакъв контакт с мен. Стигна до там, че като се засечем на улицата само ми махваше и веднага извръщаше глава. Сега от известно време разменяме по няколко думи, но до там. Така е вече 11-12 години.

Приятел 2 - докато имаше полза от мен не спираше да ми звъни постоянно. Като казвам полза, наистина имаше сериозна такава. Няма да уточнявам каква, но не става въпрос за дребни услуги, въпреки че и такива съм му правил много пъти. Когато обаче усетиха с приятелката му, че кранчето вместо да тече, започва да капе, решиха че явно вече нямат нужда от мен. Моментално станаха изключително заети. Даже спряха да си вдигат телефоните, а като се засечахме на улицата демонстрираха високомерие и правеха физиономии. Така 3-4 години пълна тишина. Звъняха само, когато имаха някакъв зор и евентуално да не изтърват нещо. От началото на тая година обаче отново се завърнаха на сцената. Мазни, "любезни" сякаш нищо не е било. Естествено, пак имат зор. Чак тръгнаха да ми се жалват как никой не им бил звънял. Сякаш аз съм този, който спря да им вдига или пък им се правеше на зает.

Приятел 3 - това ми е първият приятел в живота. С него се познаваме откакто се помним. След пети клас някъде обаче, всеки си тръгна по свой път и въпреки, че живеем на няма сигурно и 20 метра един от друг, постепено се отдалечихме. Не сме се карали извън разни детски глупости и си запазихме уважението. Така до преди време, когато се засякохме случайно навън и той беше доста разговорлив. Честно казано тогава много се зарадвах, защото си мислех как тъпо сме се отдалечили през годините и ще е супер пак да сме си старите приятели. Оказа се, че приятелката му го е оставила и му е тежко, което беше разбираемо. Започнахме да излизаме заедно и общо-взето се виждахме доста често. Започнаха обаче и молбите за услуги, които отново не бяха за дребни неща. В крайна сметка не стига, че негови много близки хора се изплюха на всичко, ами и като видяха, че повече няма какво да вземат, дойде познатият сценарий с невдигане на телефон и "много съм зает".

Мога още доста да пиша, но и без това стана дълго, а уж щях да бъда кратък. С всички тези хора съм прекъснал връзка и наистина е тъпо да си почти без приятели, защото аз поне съм доста социален и не обичам да се затварям вкъщи. Още по-тъпо е обаче да бъдеш използван и да знаеш, че звънне ли ти някой подобен, то винаги има някакви задни мисли, а не просто да те чуе или да пиете кафе. Съветвам те да бъдеш изключително внимателна с тези твои "приятелки" и усилено се оглеждай за нормални хора около теб. Един-двама такива са напълно достатъчни.

 
  ...
преди: 6 месеца, 18 дни
hash: c9f72d8495
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Не мога да повярвам. че повечето хора няма да оценят жеста. че най-добрата приятелка на авторката все пак е дошла на рождения ден а мислят. че е подарила подарък от 10 лв.

Най-големия й подарък е. че най-добрата й приятелка е дошла на рождения ден иначе щеше да бъда сама. което е още по-гадно.

 
  ...
преди: 6 месеца, 18 дни
hash: c9f72d8495
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   Съгласна съм с теб напълно номер 42.
Това. което си споделил е по-подходящо за темата Има ли приятелство в този живот отколкото че някой не е дошъл на рождения ден на авторката както и за подаръци.
Аз винаги подарявам нещо от сърце пък ако не се хареса проблемът не е мой.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 18 дни
hash: c9f72d8495
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   А и още нещо ти си много добър човек номер 42. Искам да бъдеш щастлив.
Не заслужаваш приятеля ти да постъпи така с теб.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 18 дни
hash: babeb8267a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Авторке, колкото и да ти е чудно, ходене на празник струва пари и много хора отказват точно по тази причина.
Може да си разочарована от приятелката си, но не е нормално да очакваш тя да се лиши от нещо, което тя иска за себе си/100 лв/, да вземе на наем още 30, та ти да я мислиш за приятелка.
За протокола- богати хора са идвали на скъпоструващи празници с дрънкулки от сергиите, едно увяхнало цвете, декоративна свещ, без нищо и подобни. Да, не ми е приятно, но освен да мисля, че излагат самите себе си, не съм разсъждавала колко са ми приятели.

 
  ...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: dc80ae39fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   Важен е жеста, не търси колко струва! Например може да се запознаеш с много богат човек, но той да е кръгла нула като поведение и обноски, както се казва 5 стотинки не струва. Ти ако гледаш само материалното, това е друго нещо.
За мен лично човек ако иска да почерпи, не трябва задължително да чака нещо в замяна. Искал си, почерпил за здраве.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: 700ed55e64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Разбира се номер 47. Жеста е важен. Макар и с подарък от десет лева пак може да покажеш, че приятеля ти е важен за теб. Важното е че си се сетил за него.
Освен това подарък от десет лева може да означава много неща. Наистина може да е простотия но може просто да струва десет лева но да има все пак някаква стойност. Трябва да гадаем ли какъв е подаръка.
Разбира се че ако човек иска да почерпи ще го направи за здраве.

Аз много обичам да подарявам подаръци.
Може човек да е подарил нещо от сърце за да зарадва рожденика. Просто това е харесал.
Дори да е неподходящ. За мен е по важно желанието да зарадваш някого отколкото самия подарък. Желанието да покажеш, че някой е важен за теб.

 
  ...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: ff285d9db2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Връщат се заемите, като работиш подходяща работа, защото митът отлита от празника, хубаво е да е като хората или да се пропусне, канене на гости, подаръкът е отношение, както и почерпката, винаги черпя задоволително, човешки неща са, помнят се.

 
  ...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: 700ed55e64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Разбира се номер 46. Има логика толкова хора да не искат да отидат може би защото нямат пари за скъпи подаръци.
Авторката пак нямаше да е доволна ако й бяха подарили всичките подарък за десет лева. Може би щеше да ги одумва. Може и да не искат заради отношението. Представяш ли си да ги одумва, че са и подарили подаръци за десет лева.
Първия път може да се излъжат но втори път няма да отидат. Има логика в това нали.
Не може всичко да е както иска авторката.
Хем да отидат хем да иска скъпи подаръци или не скъпи а нещо по така.
Това са преценили хората това са взели.
Друго е да си каже че иска приятелите й да присъстват пък макар и без подаръци.

Ако приятелката ми коментира зад гърба ми, че съм и подарила подарък за десет лева. Ще ми стане много обидно и повече няма да ми е приятелка.


Авторката е определила цена на приятелството им 10 лева. Толкова ли струва приятелството им 10 лева.
Ако беше истинска приятелка щеше да се радва, че най-добрата й приятелка е дошла на рождения ден. Щеше да се радва от сърце, че най-добрата и приятелка не я е изоставила и е решила да е с нея на рождения ден.
По-бих я разбрала ако беше написала, че подаръкът не й харесва случва се или че подаръкът е неподходящ или какъв точно е този подарък.
Дразни ме, че написа цена десет лева. Тя видяла ли е цената. Може само да изглежда, че струва десет лева.

Ами защо приятелката трябва да се лиши от козметична процедура за 100 лева за да купи на авторката скъп подарък.
Както и да иска пари назаем. То е лесно да се поискат но нали се сещате, че тези пари трябва да се връщат.
В такъв случай излиза, че по -добре приятелката й наистина да не ходи на рождения ден. Има логика нали. Щом не желае да се охарчва по -добре да не идва. Но в такъв случай авторката пак няма да е доволна и ще пише най-добрата ми приятелка не дойде на рождения ми ден. Е не може вълкът

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: ff285d9db2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   Хората е естествено да искат готини подаръци, все пак, ако черпи в супер заведение и каквото поискаш за ядене, не върви да му дадеш просто някакъв подарък, коректно е да е подходящ подаръка, това е жест на уважение към човека, етикет.

 
  ...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: 946a9b4a9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

52.   Номер 50, не авторката е определила цена на приятелството 10 лева, а "приятелката" й. Да се появиш на рожден с подобен подарък е просто смешно, при условие, че очевидно нямаш парични затруднения. Това е много важна подробност, която авторката изрично е споменала, за да няма недоразумения. Не става въпрос за човек, който си брои стотинките. От собствен опит знам, че подобни "приятели" се разбягват моментално щом вече нямат полза от теб. Преди време бях обграден точно от такива и точно такъв "скромен" подарък ми бяха подарили. В стремежа си да дадат колкото е възможно по-малко пари дори бяха на границата на подигравката. А аз им организирах парти в заведение с изцяло покрита консумация. И не, нямаха парични затруднения. Същите "приятели" ме забравиха веднага щом спрях да съм им полезен. Авторката е напълно права да се чувства обидена. На нейно място аз бих бил изключително внимателен с тези хора.

 
  ...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: 700ed55e64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

53.   Напротив. Аз купувам това, което мисля, че ще се хареса. Пък ако не се хареса проблемът не е мой. Случва се подарък да не се хареса.
Това не е края на светът.
Има толкова по-важни неща от подаръците човешките отношения например.
Това дали човек е лицемерен или не. Може приятел да ти подари подарък за 200 лева и пак да ти направи мръсно зад гърба.
Естествено не купувам някоя простотия. Гледам все пак да има някаква стойност. Но не обичам да се изхвърлям.
Винаги купувам нещо от сърце. Как да кажа искам просто да зарадвам някого макар и с нещо дребно.
Има разлика в това да купиш нещо смешно носни кърпички например или шампоан и сапун, душ-гел и нещо, което струва десет лева но може да стане за подарък.
Е за ресторант може и да сте прави но в такъв случай човек отказва поканата.
Всеки си прави сметка на парите. Няма как. Не може да задължите никой да се изхвърля със скъпи подаръци или не скъпи а както вие казвате за нещо по така.
Но тогава ще се пита този защо отказа поканата защо не дойде. Е не може вълкът сит и агнето цяло. Особено при тази скъпотия едва ли на някой му е до подаръци.
Не може да задължите никой да прави скъпи подаръци както и да иска пари назаем.
Не съм съгласна с това.

Може би има и хора, които биха се зарадвали и на малките неща. Като мен.
Аз се радвам и на малките неща. Аз съм изключително скромен човек.
На мен ще ми е неудобно ако някой ми направи скъп подарък.
Може би има и други скромни хора като мен.

А и в случая на авторката тези хора са постъпили правилно. Преценили са, че нямат пари и не са отишли. Толкова е просто. Значи няма проблем.
Значи да отидат със евтин подарък е лошо да не отидат по -лошо е решете тогава какво е редно.
Никой не можете да накарате насила нито да дойде на празника нито да се изхвърли със скъп подарък.
Желанието за скъп подарък за мен е като изгонване.

В друг случай все пак скромен човек би се зарадвал, че някой се е сетил за него.
Дразнят ме хора, които определят цена на подаръците и искат нещо по така.
Аз пък не искам. Искам хората, които ме обичат да се сетят за мен.
Ако искам скъп подарък сама ще си направя или нещо по-така.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: 700ed55e64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

54.   Стига с това подаръкът трябва да е като хората, че се дразня.
Може и с нещо дребно да стоплиш душата поне на скромен човек като мен. Важен е жеста.

 
  ...
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: ff285d9db2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

55.   Квалитетния подарък е отношение.

 
  ...

1-50 от 92
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker