Отнесени от вихъра?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Отнесени от вихъра?!
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 2618 пъти
....от къде да започна или с какво?
Аз, жена около 40-те, с доходна работа, даже работохолик, добре изглеждаща, и добре облечена, с образование, издигнала на на пиедестал семейството си, а най- голямото ми богатство-децата ми.

Съпруга ми- с няколко години по- голям от мен, изглеждаш много добре за възрастта си, нали е 2-3 часа във фитнеса или на стадиона, с две висши, безработен, и в постоянни командировки- участия в конкурси...

Живота ни- всяка стотинка за... първия ни апартамент, първия ни ремонт, първата ни кола, второто ни жилище, втората ни кола... и последващи други инвестиции, първата ни почивка... от квартирата, като най ефтина до най хубавите хотели, и тук и в чужбина...

Не ми бе минавало през главата, раздавах се както за децата, така и за него... докато една вечер БАЛОНА се спука!... Всички ни завиждаха на "щастието"!

Той си има любовница. Бях потресена! Давах му всичко: любов, внимание, секс, подаръци, и ЕДИН КОМПЛЕКС на малоценност, та затова той е мъж в очите на момиче на годините на децата ми- с кола, с пари? Добре изглеждащ... било кризата на тази възраст, колко продължава, две години или...

Входирах молба за развод, а го обичам, но на него така му изнася... Дома и семейството срещу нея! Повече от 20 години спомени срещу мъжа в него! Не мога вече да правя компромиси със себе си, а и не трябва заради децата ми, ако не заради себе си, нали?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: c23aa932c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом се е стигнало до тук ти да разбереш значи има чувства към въпросната и развода е единственото разумно решение от твоя страна. Успех ти желая....

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 0b91883f3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не разбрах, как така е хем безработен, хем в командировки, хем има кола и пари?
Не, че ме интересува. Не разбрах и какъв ти е проблемът, решение си взела, според мен - правилното. Само много ми се струва повърхностно мисленето ти относно брака ти - всичко уж перфектно, а човекът потърсил друга жена, но ти си знаеш. Желая ти успех, ще се справиш, каквото и решение да вземеш. Важното е, че не си зависима от него материално, още си млада, ще започнеш нов по-щастлив живот - реален такъв, не фалшив.
Успех.
А.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 120e3b57bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   от авторката,
Да безработен, но материално осигурен от моята фирма- с кола, с достатъчно пари от касата на фирмата ми... с нови дрехи, да се чувства мъж... Взела съм решение, да, но ми кажете какво да правя с чувствата си. Две години се боря с тях, правя компромиси със себе си, но уви... за него няма едната или другата, за него е две дини под едната мишница... Не е достойно , мисля!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 49dddc4d5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако правилно разбирам, той е финансово зависим от тебе и няма друга работа. Ами в такъв случай ще дойде моментът когато наистина ще му липсваш и той ще иска при теб да се върне.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 6419ea0acb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Дала си му всичко.... но може би не себе си. Въпросът не е какво ще му дадеш ти, а какво ще си дадете заедно един на друг. Каква ще е вътрешната ви връзка и нуждата един от друг. И знаеш ли, никога гледната точка само на единия не е достатъчна. Ти казваш хубавите неща за теб, но дали това е всичко?

Любовта е много крехко нещо, тя се полива и отглежда като капризно цвете всеки ден, години наред. От двамата-задължително. Казваш,че го обичаш, но явно е спрял да има ''антени'' за твоята любов. Не му я даваш във вида, който на него е нужен. Остави да си урежда живота както прецени-или ще го уреди, или ще го съсипе. Бъди силна!

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3e5fd9c725
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Бий му шута и му вземи всичко. Такива неблагодарници само това заслужават. Аз на твоя място и бой бих му теглила.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 244327a45a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Една приятелка преди време ми каза "Късаш и хвърлаш, може да кърви, може да боли но с времето минава", не и повярвах тогава но да знаеш, че е вярно

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 557e1f54c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Просто му спри кранчето и не се развеждай, докато не си сигурна в решението си. Но парите му трябва да свършат. Да видим тогава, как ще си купува дрехи, как ще зарежда резервоара на колата и какво точно самочувствие ще демонстрира. Сара

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b9bd38bb0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Вероятно и ти имаш някаква вина за ситуацията - работохолизъм, липса на време за семейството, покровителство над съпруга ти и т.н. Но и той не е за оправдаване - остави го на собствена издръжка да видим с какво ще впечатлява момиченцата. Чувствата - рано или късно ще отшумят, по-важно е ти самата да си направиш равносметка.
Мечо Пух

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: fde48ea8de
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Наборе, понамали егото малко! И всичко да е така, както го казваш, начинът по който го казваш е абсолютно смехотворен - каква била, какво била дала и какво не била дала... В бизнеса може и да си голямата шефка, в къщи също може да си такава, но в живота си човек като всички останали - със своите мисли, тревоги, мечти, нужди и страхове... както и той, както и ТЯ.

Остави малко "достойнството" на заден план, постави се в ролята на страничен наблюдател (все едно не става въпрос за вас), и така освободена от емоциите, трезво анализирай ситуацията. Не си ли задушила прекалено партньора си със своето "големеене"? Ако ти нямаш нужда от "друг човек", защо смяташ, че и той не трябва да има (или всички не трябва да имат)? Всеки човек е отделна вселена, никой никого не притежава и на никого не може да държи сметка... Можеш ли да си представиш какво (вътрешно) изживява мъжът ти в момента? Ти завиждаш ли му или смяташ, че след като ти нямаш нужда от това, то и той не трябва да има такава? Или смяташ, че не си е "заработи"/"платил" достатъчно за "удоволствието"? Ами ако ти беше попаднала в неговата ситуация?

Вътрешни импулси никога през живота си ли не си изпитвала - импулси извън логиката и разума? Или ако си успяла да ги подтиснеш - това ти е донесло нещо добро (на психиката ти, на теб и на хората около теб)? И недей да залагаш на това, че на тебе НИКОА не може и няма да ти се случи... Напротив - отричаш ли го, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще ти се случи - ей-така, за да видиш как стоят нещата "от другата страна", и да разбереш че съвсем не са толкова розори, глезени, разхайтени или злонамерени...

А иначе - що пък да не се разведете? Разведете се! Едни познати така се преоткриха...

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 070e25fc4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Криза на възраста ли е, кво е незнам. Със същия проблем се боря и аз вече 2 г. Кога свършва тази криза ако някой знае нека каже. Уморих се вече нямам сили. Мислиш си това е за последно, обещания обещания. И пак всичко отначало. Мислиш си, че сте изплували нооооооооооооооо, хаха. Оставила съм го сам да си преценява до къде може да стигне. Къде свършва себедоказването и от къде започва предателството. Все още не е престъпил тази граница. За мен извевярата е в ума и сърцето на човек.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: f332309383
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Тази криза на възрастта държи поне 10 -15 години, т. е. докато му става. аз съм жена на 45 и от 6 години имам този проблем... любовница на годините на сина ни, че даже и една година по малка. Оправия няма, той се прави на света вода ненапита, тя изцежда всичките му пари и аз като теб съм принудена да ги издържам, защото е като зомбиран и няма реална представа какво се случва.

Много добре те разбирам, ситуацията при нас е сходна.. аз ангажирана по цял ден с работа по фирмата, а той ангажиран от кафе на кафе... и от скука-любовници... Казвам че е докато му става, тъй като имам приятелка която вече над 15 години страда от кризата на застаряващия и мъж, колкото повече остарява, толкова повече иска да, навакса, и сега е на 56 той и продължава да кръшка с млади, кучки, а тя не може нищо да направи.
Както и аз впрочем, не е толкова лесно раздяла, свързано е с материални делби и т. н.

Моят съвет към авторката е и тя да си хване любовник, така няма да и пука, а и самочувствието че е хубава и искана жена ще потушава обидата от мъжа и. Поне при мен е така, и при приятелката ми също.... Никой, абсолютно никой няма да и е признателен че му е останала вярна, децата тръгват по своя си път, а тя избирайки, по4теността, губи страхотни изживявания и се обрича на самота. Живота е твърде кратък за да го пропиляваме без любов и секс

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker