Баща - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121301)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща
преди: 5 месеца, 17 дни, прочетена 711 пъти
Мисля, че е трудно на жените да изберат добър и свестен баща на бъдещето си дете. Няма как да знаят, какъв ще е предварително, а и не всяка иска да чака до 40г. да бъде майка, да избира дълго, и пак няма гаранция. Доста лоши момчета от квартала ми, се оказаха готини бащи, давайки сигурност, стабилност и внимание на децата си. Разни скромни, добри момчета, се оказаха пълни злобари и си зарязаха децата напълно. Никога не знаеш, кой седи до теб, и какви интереси или нужди има Жената поема риск и се прежалва в един момент, тъй като времето си тече. И всеки със съдбата си, късмета си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 16 дни
hash: 69d226ffa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Тоест май искаш лошо момче да ти напълни фурната и тука само чакаш зелена светлина. Аз наркоман побойник или лекенце препитаващо се с далаверки на дребно още не съм видял да е добър баща, дори жените, които са забременявали са вече самотни майки и отчаяно търсят някое добро момче да им изгледа детето и да ги утешава в самотните студени нощи, но уви добрите момчета, не са вече наивни хлапета.

 
  ...
преди: 5 месеца, 16 дни
hash: d13ede6bb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Не разбирам какво искаш да чуеш, като отговор, но изборът на добър бъдещ баща е толкова труден, точно колкото е трудно да избереш добра бъдеща майка. Така че и за жените и за мъжете е еднакво трудно да изберът.
А този начин на измъкване да обвиним съддбата а не самите себе си за собствения си избор. Тряба да осъзнаете че всеки сам кове съдбата си и никога вината не е на съдбата а на нейния ковач

 
  ...
преди: 5 месеца, 16 дни
hash: d76600cf16
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   От мъж на близо 60г. - щастливо женен.

Този въпрос не стои само пред жените, но и пред мъжете - от мъжка гледна точка - да намерят подходяща жена за майка на децата си и създаване на семейство!

Но първо не съм съгласен с твоите "наблюдения от квартала"!
Моите наблюдения за толкова години са съвсем противоположни:

Накратко: добрите хора стават добри бащи и майки! Лошите хора - стават лоши бащи и майки! Това е истината!

И няма и как да е иначе!

Само, че първо да уточним, че понятието добър е относително! (Но след малко - повече за това. )

Преди това да уточним нещо по-важно - съдба и късмет няма!

Човекът е създаден от Бога със свободна воля и напълно осъзнато, и самостоятелно взема своите решения! И винаги има избор!
И след като вземе дадено решение - му се случват и съответните събития!

Това се отнася за всичко в живота - включително и за избора на съпруг/а!

Така, че всеки затова има разум - за да мисли, преценява, анализира! И трябва да избере подходящ човек за създаване на семейство - без да се влияе много много от външния вид!

Един от основните проблеми е това, че повечето хора избират главно по външния вид! Без значение, дали човекът е подходящ за тях - и после се оплакват...

Аз на младини също постъпих веднъж така - резултатът не беше добър!

След това вече разбрах, че трябва да се гледа много повече характера, възгледите, приоритетите, начина на живот.

Външният вид е важен до степен, че трябва все пак човека да ти харесва, да ти допада. Но това е напълно достатъчно! Повече от това не е нужно. Не е необходимо да си лудо влюбен - дори напротив - вероятността за провал в такъв случай е огромна(говорим след като отминат страстите).

И аз реших, че ще си търся жена, която да е скромна, смирена, добра, благочестива, вярваща в Бога(православна християнка, защото и аз съм такъв).

И повече от 10 години минаха, а бях и вече над 40г., но аз проявих търпение! Не се отказвах и не се отчайвах! Уповавах се на Бога!

И слава на Бога - срещнах такава жена, харесахме се, оженихме се и вече доста години сме заедно. Създадохме си едно добро, сплотено, задружно, сговорно християнско семейство(Сега вторник ще имаме празник - Ден на Християнското семейство и младеж) и живее в мир, разбирателство и взаимна любов!

Така, че съветът ми е: избирайте внимателно! Не бързайте! Изчакахте да мине време и да опознаете добре човека! Не се поддавайте само на чувствата си - те могат да бъдат измамни!
Мислете, анализирайте, преценявайте с главата и разума си!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 16 дни
hash: 6e50a07e27
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Всъщност нещата са по-различни от написаното.
Един мъж търси добра, спокойна и отговорна жена за да направи семейство, не всички успяват в днешно време, просто няма читави жени.
Жената има адски много избор, тоя, оня, опита тук, там, накрая се окаже че направила прекалено много грешни избори, прекалено много мъже сменила, пък това се вижда, не е като да може да се скрие, ментално, физически, а никой умен читав мъж не би се хванал с Мара общата.

 
  ...
преди: 5 месеца, 16 дни
hash: d514ba51aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Да, така е.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 16 дни
hash: 4e5b53f3a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Недейте да плюете само мъжете - аз познавам скромни жени, които за пред теб са скромни, а сменят мъжете всеки ден. Возене в коли, заведения, подаръци (айфончета), моренца и прочие. Такива не самоп не искат деца, ами и се надявам да нямат, за да не страдат малките новородени невинни създания.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 16 дни
hash: 347f8109e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Ех как те разбирам. Хванах си сериозен приятел, който ми се сърди, че не вярвам напълно в него. С две неуспешни връзки където имах безпрекусловна вяра, че ще се получи, а никога не видях отдаденост, и с баща, който само 2 години в бил в живота ми, е толкова трудно да повярвам в някого и да отдам живота си на него. Колкото можем ще преценяваме, а да се надяваме, че накрая децата ни ще получат най-доброто...

 
  ...
преди: 5 месеца, 16 дни
hash: 882c75b931
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Да ти кажа - съгласен съм. Аз, самият, бях голям боклук и кретен. Бившата ми приятелка казваше, че ще си остана сам като кукувица. Е, не позна. Откакто съм с жена ми, не искам друга. Тя е майка на двете ми деца. Независимо колко съм работил и колко съм изморен, винаги намирам време за тях.

Давам пример с обратната страна. Детето на комшиите беше за пример. Нашите редовно ми казва "Взимай пример от Стефчо. Той е такова добро дете". Даааа, "доброто дете" има две деца от две различни жени и не ги поглежда. Но той е добро дете. :D

 
  ...
преди: 5 месеца, 16 дни
hash: 0bcf125a9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Точно така е. И най-лошото е, че не знаеш човека до теб какъв родител ще е докато не стане родител. Дори и да сте живели заедно и 10г. и си мислиш, че си опознал човека до теб, когато се роди бебето разбираш що за родител е. Наистина е риск печели, риск губи, за съжаление. Затова трябва преди да имаш дете от някого реално да успееш да разбереш и да вникнеш в същността на това какво детство е имал твоя партньор и как са се отнасяли с него родителите му, защото той повтаря същия модел на поведение в семейството си и спрямо децата си. Това важи най- вече за мъжете. Но се иска много мозък и аналитични способности за това. Като цяло ако партньора ти идва от неуспешно семейство и той ще е такъв.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 15 дни
hash: 9953edf781
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   От авторката
Вижте, не плюя мъжете, имам чудесен съпруг. Позволявам си да кажа моята женска гледна точка и това, което видях във времето. Съгласна съм с 9, че модела се повтаря. Там е и надеждата, че поради лошия опит, няма да се повтори. Има хора, които стават противоположното на родителите си, осъзнато. Към мъжа, който е срещнал подходящата след 40г., за много жени не е опция, да бъдат майки след тази възраст, и вече имат тинейджъри в къщи. И пак нямат никаква гаранция.
Към 1, за щастие не чакам никой, може би внуци. Не всички са наркомани и побойници, а изглеждат скромни, по = свити, работят си нещо. Даже мисля, че го играят тъжни, чувствителни, с нещастно детство, така да ги жалиш. После излиза чудовището.
Затова казвам, че може би си има и съдба, точно сега, точно с този, не знам.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: de35ab2d18
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Така е да.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker