Моля за съвети - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121304)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Моля за съвети
преди: 5 месеца, 8 дни, прочетена 472 пъти
Здравейте на всички! Пише ви момиче на 22 години. Студентка, редовно обучение. Имам приятел от близо 2 години, който учи същото като мен. Обичаме се, щастливи сме и си помагаме един на друг. Семейството му ме харесва и ме уважава, родителите ми също, но понякога не ги разбирам, не знам при вас дали се е случвало. Във вкъщи имаме повече отговорности, в свободното си време им помагам с каквото мога, приятелят ми също(да уточня не живеем заедно все още). Коренът на проблема е че родителите ми винаги намират кусури за моя приятел. Не е израстнал на село, някои неща не са му понятни и го разбирам, но има огромно желание да помага и много ги уважава, винаги като е у дома ги пита дали имат нужда от нещо. Но те казват, че работи бавно, бил муден и още куп неща. Опитвам се да ги разбера, но все пак както казах не е имал възможността да се научи по-рано. Става ми тъжно понякога, защото един ден сигурно няма да го одобрят за зет, а ми се иска, защото е много внимателен, грижовен никога, ама никога не ме е унижавал. Аз оценявам това, че помага и се бори с всички сили да ги впечатли. А и скоро поне след година живот и здраве мислим за годеж, но имам чувството, че няма да го приемат. Искат да съм покрай тях, да им помагам, но дори и да се сгодя аз няма да ги оставя никога. Все казват, че има време за всичко и съм съгласна с това, но това е решение между двама души и аз решавам кой е човекът за мен. Иначе като той си е вкъщи си върши всичко сам(живее в апартамент) и съм доволна от това, че се старае. Общо взето това е моята история, може да не е кой знае какво, има по-лоши неща и е така, но ми се иска да спрат с кусурите и да го приемат какъвто е... няма перфектни. Имам нужда от съвет и ще се радвам, ако някой се включи. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 7 дни
hash: e4c69eeb61
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Разбираемо е, че имаш съмнения на крехката ти възраст.
Разбираемо е, че родителите стоят, като стражи- искат да те предпазят.
Ако ти миличка чувстваш че той е човека- няма какво да те спре.
При мен случая е по- различен.
Майка ми ме поощри в момента на съмненията ми към моя избор.
Не съжалявам.
Тогавашния 17 годишен младеж с големи амбиции се научи на онези “обикновени неща”.
Той беше човека, който ги поддържаше докато не си отидоха.
Той беше до мен, за да ми помогне да превъзмогна загубата им.
Той е човека с който споделям всеки един момент на радост и тъга.
Този е Моя Избор
Вземи твоето решение- тогава всички, ще го уважат.

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 80a746da74
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Ако е толкова добър колкото го описваш - дръж го! Щото не се намират под път и над път! А както има време за всичко, така и няма. Не знам на колко си, но деца най-добре се правят до към 27 -30г. Най-малко здравословни проблеми и ще имате енергия да ги гледате. После става тегаво и скъпо, че и невъзможно за някои хора.
Така че имането на време е много относително.
Вероятно родителите ти чакат някой "по-добър", който може никога да не се появи. Трябва да разберат, че шанса да попаднеш на по-лош е значително по-голям.

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 9aba379e29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Странни изисквания за зет-да е селско момче. Но пък щом живеете на село, има защо да му правят забележки. Все пак си жена и ще ти трябва мъж, който да разбира нещата като твоите остареят. Че и по-рано. Някой да помага с нещата, да ти е опора. Ми не е безразлично.
Какво значи, че вършил всичко сам вкъщи? Той ли е боядисал апартамента, той ли е сглабял мебели, лепил плочки? Той ли е слагал лампи, контакти и т. н.? Разбира ли е от мъжки неща? Това е адски важно.
То е хубаво мъжът да е внимателен, грижовен, ама трябва и мъжките неща са поназнайва. За всичко ли ще викате майстори? Може родителите ти да виждат в евентуалния годеник( който може би щял да ти предложи след година) наистина неподходящ. Работи ли?

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 4f7e9091c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Приятелят ти не е техния вол или магаре. Той е млад и естествено, не е работил 35 години такава работа. Не разбирам и какви са тия напъни за помощ. Помощ не е да отидеш да вършиш работата на някого и той после да е неблагодарен и да те клюкари зад гърба ти. На родителите ти трябва кротко да обясниш достойнствата му и да си спомнят те какви работяги са били на същите години. Освен това, хората не са еднакви, всеки има неща, в които го бива повече и селската работа да не му е най-силната стррана.
Бивша селска снаха.

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 2930539035
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Благодаря на всички за прекрасните съвети, определено се почувствах по-добре.
До номер 3: исках да кажа, че върши домакинска работа(готвене, чистене и куп други), апартаментът е купен така обзаведен, не му се е налагало да върши тези неща, иначе прав/а си ще трябва да ги може, защото е много важно. Проблемът е там, че майка му не му е давала нищо да прави докато е живял с тях въпреки че е искал да и помага, тя не му е давала тази възможност и естествено му бях казала, че не му е направила никаква услуга.. но поне вече 4 години не живее с тях и се оправя. На нищо не са го научили техните за съжаление, а той не е виновен за това и сега трябва да навакса и ще му е трудно, но пък нали и затова сме заедно. Аз също не умея някои неща, не мога да боядисвам да слагам плочки и т. н, но пък кой знае може един ден да ни се наложи. Иначе не работи, следва медицина като мен.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 46b5d56316
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Според това, което описваш приятелят ти е добър и свестен човек!
Така, че дръж го здраво и внимавай, за да не го изпуснеш, защото такива хора не се срещат толкова често!

Ако сметнеш че той е Човекът - бих те посъветвал да заживеете заедно, едва когато се ожените! Вторият ми съвет е, ако сте православни християни: да сключите и църковен брак в Православната църква! А ако не сте - да станете!

Относно това, че родителите ти не го приемат на 100% - това е нормално! Просто те не искат да си далече от тях. След като се ожените и се появят и внуци - постепенно ще го приемат!

Това че е муден и работи бавно - не е проблем - много по-важно е да е прецизен!
А това, че не е израснал на село - е смешен аргумент! Всичко се учи! А каквото не може да се научи - се наемат хора майстори да го свършат!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: b5bd63c9fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Вашите ли са ти по-важни или партньора ти. Няваш робота с вашите и той не е длъжен да им помага и угажда. Като те чета, все едно някоя баба, дали ще го одобрят да зет. Не те, ти трябва да го одобриш. Отсели се от вашите, той също няма какво да им се доказва. Някак си, уж си студентка, но много стари разбирания и манталитет. Вие трябва да се радвате на младостта си, пътувате а не да се въртихе около вашите. Ти не си на 5 г., а възрастен човек. Отдели се. И да трябва да ги оставиш, с тжва мислене ще загубиш това момче, всичко има граница.

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: b5bd63c9fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Вашите ли са ти по-важни или партньора ти. Няваш робота с вашите и той не е длъжен да им помага и угажда. Като те чета, все едно някоя баба, дали ще го одобрят да зет. Не те, ти трябва да го одобриш. Отсели се от вашите, той също няма какво да им се доказва. Някак си, уж си студентка, но много стари разбирания и манталитет. Вие трябва да се радвате на младостта си, пътувате а не да се въртихе около вашите. Ти не си на 5 г., а възрастен човек. Отдели се. И да трябва да ги оставиш, с тжва мислене ще загубиш това момче, всичко има граница.

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: c03d835dbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Абе да не ти пука дали го харесват или не. Ти ще живееш с него не те.
Вече си пораснала млада жена и трябва да се научиш да отстояваш собственото си мнение. Вече не си малкото им момиченце.
Ще се оправиш и без тяхното одобрение.
Смело момиче, вече си млада жена.
Не разбирал от селска работа. ХА, ха, ха. Селяндури. Това да му е кусура.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: 9aba379e29
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   5 от 3
Тоест е мамино синче. Глезено от мама. Ти си жена, не ти трябва да се гърбиш като мъж. Да го глезиш и ти. Може да са прави родителите ти от гледната точка, че не може да разчиташ на такива неща. Поне крушки сменя ли или вика майка си? Щом и не стажува даже, е ясно защо не го харесват.
Малка си, простено ти е, че се взираш само в това колко някой е внимателен. Хвърля ти обещания за годеж след година-две и ти вярваш.
Няма лошо, но си опичай акъла.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: c03d835dbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Абе спрете със селските работи.
Сто пъти двеста пъти е по-важно да се стягате да учите медицина.
Ще станете лекари живот и здраве ще помагате и на родителите си това е по -важно отколкото да върши някой селската работа.

Ако станете лекари ще плащате на някой да върши селската работа.
Кво като не разбира от ремонтни дейности. В 21 век сме. Ще плати на някой да свърши ремонтите.
Така е някои хора могат да си го позволят. Защото учат здраво.
А други тепърва се учат да вършат ремонти и селски работи.

А и спрете да използвате момчето да им слугува. Едно е веднъж да помогне съвсем друго постоянно да го използвате.

По -добре заминете някъде на почивка наслаждавайте се на връзката си отколкото да карат родителите ти момчето да им слугува.
Аз на твое място няма да позволя да използват приятеля ми.
Връзката ни е най-важна а не моят любим да живее в услуга на някого.
Че на всичкото отгоре и кусури му намират.
Намерили са си безплатен работник.
Да платят на някой да им свърши черната работа.


Какви са тези селски разбирания.

 
  ...
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: 72d6bf3abb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   10 попринцип има логика в това, което казваш. Но характера на момчето е сто пъти по-важно от това какви умения има. Искам да кажа, че най-важното е да не я тормози а за другите неща все някак ще се оправят.
Ако имат пари какъв е проблемът да платят на някой да направи това, което ТЕ не искат или не могат.
Най-важното е че следват медицина. Нали най-важното е да си вземат изпитите. Пък и дори да не са заедно ВАЖНО е да завършат медицина.
Добре е да станат добри лекари.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: e535f249a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Базотказен план за действие!

1. Постигате материална независимост
2. Изнасяте се от къщи в собствено жилище или на квартира
3. Духвате им под опашките!

Оттам-нататък - който ви е симпатичен и се държи прилично го каните редовно на гости, който не - да духа таратора!

 
  ...
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: 39d0bcd69b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Браво пожелавам ви един ден за станете много успешни лекари.

 
  ...
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: 5407004266
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   И ти и родителите ти сте със селски манталитет. Приятелят ти е градски човек, не е длъжен да разбира от селски труд. Нито да си прекарва времето на село и да бачка на родителите ти. Който не го харесва, си е негов проблем. Ти у тях работиш ли им нещо на неговите родители? Вместо дс го влачиш на село, идете да се забавлявате. Иначе може и да му писне "селската идилия".

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: a9ba44d138
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Да така е номер 15.
Все едно не им е приятел да дъщеря им а наемен работник. Че и кусури му намират.
А заплата плащат ли му?
Разбирам съвсем човешко е да помогнеш веднъж два пъти но да те карат да вършиш всеки път селската работа че и кусури да намираш това на нищо не прилича.

 
  ...
преди: 5 месеца, 5 дни
hash: dabc9f18e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Намери си работа, квартира и със приятеля ти си живеите заедно, самостоятелно, родителите игнор, много точно си го описала, изборът на партньор е твой, защото ще изживееш живота си с него и искаш да имате хубав живот, това е решението.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker