Свекървата и живота след появата на бебето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Свекървата и живота след появата на бебето
преди: 5 месеца, 3 дни, прочетена 2816 пъти
Здравейте, аз съм жена на 30 г. Имам бебе на 6м. Мъжът ми страшно много уважава майка си, гледа я, помага и, постоянно и звъни и я посещава 2 пъти в годината:на панаира, а за козината идва за поне месец при нас. Проблемите между нас са много от отдавна, както и между нея и сина ѝ, защото и той я вижда и и се кара, че е изперкала. Живеем в малък апартамент, в момента както подразбирате съм по майчинство. Едва ги изтърпях след раждането на бебето, нея и майка ми да ми се месят във всичко ама уж искали да помагат... Карай. Сега тя е дошла, на всяка крачка ме ядосва. Гледа ми и ми казва какво да хвърлям и какво не. Много вода съм пиела, боса съм ходела. Абе гледай си работата, аз съм си в къщи. Детето трябва да яде захар, щото оглупявало. На изследвания да не го водя, щото ще го боли. Месене какво ще яде, месене как да е облечен. Е писна ми. Сега вчера стана адски скандал и тя се меси между мен и мъжа ми да го защитава. Падна ми в очите. Болна била, стара била, вдигала захар. Ми аз нямам право на нищо така ли? Не съм се била усмихвала на Детето, не съм си гледала домашните задължения. Първо, аз мразя да готвя и немога. Няма начин да ме задължи. Не желая да съсипвам продуктите. Второ. Когато я е нямало, колкото съм могла съм мила, чистила. Сега апартамента е тесен, тя само ми се бута и от нея не мога да правя нищо. За всичко което направя, забележка. Ми съжалявам. Предпочитам да си релаксирам и да си видя нещо друго полезно, вместо да се занимавам с нея. Пак не може. Тя иска хем да е до синчето, хем да и мълча, хем да има внуче. Ми няма да стане. Другият и син я търпи 5 дни като му иде на гости и накрая си я кара или си я праща на рейса, защото и той едва я издържа. Затова си мисля, че не всичко е в моя телевизор, поправете ме ако греша. Как да постъпвам с тая жена. Предупредила съм мъжа ми, следващия път аз или няма да ходя или се изнасям на някъде:село, хотел.... без значение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 94

преди: 5 месеца, 3 дни
hash: e8ff875132
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Боже, не мога да търпя подобни хора! Радвам се, че ние с мъжа ми не се намираме в такава ситуация, ние със свекървата се разбираме перфектно, но едно от причините е тази, че не живеем заедно. Там където са младите, старите нямат място. Не ми пука дали звучи грубо. С мъжа ми си имаме нашето си време. Родителите и на двамата ни посещават от време на време, за кафе, за обяд или вечеря и дотам, както и ние ги посещаваме. Като ни трябва още време за нас двамата, оставяме детето или при майка ми или при неговата и те са повече от доволни. Говори със съпруга си и му кажи какво мислиш и как се чувстваш, комуникация трябва! Една нова мама се нуждае както от време за бебето, така и за себе си. Аз малко се обърках дали живеете заедно, или тя идва от време на време да постои за кратко? Ако е второто, недей много го мисли и я изтрай, но аз не бих била съгласна да живея с когото и да е, освен с мъжа ми! Нито с моята, нито с неговата майка!

 
  ...
преди: 5 месеца, 3 дни
hash: 783cf2ad3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Абе жена, не се вживявай толкова! Какъв хотел, какви 5 лева!

Просто не й обръщай внимание!

Казваш й - да майко, добре майко, и си правиш нещата по своя начин. Но трябва да има мир, спокойствие и любов!

А за готвенето - ами вземи се учи по малко! Има готварски книги, рецепти, видеоклипове...
Готвенето се учи - никой не се е родил научен!

 
  ...
преди: 5 месеца, 3 дни
hash: ec6c0e58f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   Доста агресивен, невъзпитан и груб човек си. Цяло чудо че някой се е излъгал да ти направи дете. Не стига че нищо не можеш ами си и нагла. Като не можеш нищо естествено че ще идват да помагат и ще се месят. Сама си си го направила като си мързелива и "релакса" е по-важен. Това е домът на сина й и ще идва когато й е кеф. Ако беше домакиня и се справяше никой нищо не би ти казал. Не мисля че ще те търпят дълго. Ориентирай се какво ще правиш като останеш сама.
Ж, 25

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 3 дни
hash: 1f50202e89
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Една свекървешица ако те мрази винаги ще намери начин да ти го покаже. Стой надалеч и това е. Повечето са така.

 
  ...
преди: 5 месеца, 3 дни
hash: 3ac4ec932d
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

5.   Би ли споделила от кво толкова си се изморила, че "релаксираш"?
А между другото, у вас кой готви? А тва бебе като порастне утре, него кой и с кво ще го храни, след като ти не обичаш да готвиш? Или тва са подробности, днешно време всичко се поръчва? Или мъжа ти трябва да готви, щото нали сме 21 първи век, не трябва да робуваме на старите догми. Направо си ви представям как той запрета престилката да сготви на семейството докато ти отиваш да мъкнеш 50 кг торби с цимент и да бъркаш бетона за да излееш плочата на село. Или да смениш маслото и накладките на колите:)

Тва бяха риторични въпроси, не се коси да отговаряш, че туко виж си се попотила и ще ти трябва пак релакс след тежката работа. Просто съм кеф и реших ей тъй да се посмея. Бъзика настрана, ние знаем много добре както точно правиш и къв ти е проблема....А най голямата трагедия е, че хората покрай теб не го знаят....Има време, ще разбереш, както и те. Продължавай в съшия дух. Ние знаем как свършва и тази твоя история...Но не забравяй - ти си уникална и заслужаваш по добър мъж и живот :) Ето, чу това за което дойде тук :)

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 3 дни
hash: 7f7a2f8792
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   О, колко познато.

Бившата ми свекърва беше същата. Търпях 10 години, защото не исках детето да расте в разбито семейство. Накрая си грабнах багажа и детето и чао. Бившият ми мъж, разбира се, веднъж не се застъпи за мен. "Ама майка ми за хубаво гледа". Като е за хубаво - да гледа за теб.

Помисли си много хубаво, скъпа. Ако мъжът ти не ѝ тропне с крак и не ѝ каже да престане, тя ще продължи да се меси.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 3 дни
hash: 44c63a7970
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Какви да тези простотии.
Ясно и казваш, аз съм голям човек а не 5 г. дете иэмога да се грижа за себе си.
За детето също. Ще хе помоля да те се меси, решенията ги взимаме ние. К се, как, какво ще се прави е ваше решение.
Мъжът ти трябва да разбере, че тя му е майка и както казват психолозите има йерархия и и те бива да се сменят ролите, т е. тя да е детето и да я обгрижвате.
Хора разберете отделите се от родители си!
Гости един месец, не е гости. На мама й ефскучно и си избива комплексите и времето при вас.

 
  ...
преди: 5 месеца, 2 дни
hash: 1f50202e89
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Прочети "Снаха" на Георги Караславов и ще си отговориш сама на много въпроси.

 
  ...
преди: 5 месеца, 2 дни
hash: d8298a0d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   С дърти вещици няма мир и разбирателство. Ще се меси ще ти трови живота, за тия чуми те са си идеал за подражание, те са най-великите, тяхната дума е закон. Много ясно че ще се карате с мъжа ти, това и е целта на кобрата. Събираш и багажа и обратно, от където е дошла. Такива са чумите не помагат а само вредят, рядкост е чума да гледа дете.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 2 дни
hash: 4fc270fce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Към всички, но главно към номер 7. Просто този ден ми беше прекипяло и реших да се излея тук, всеки да напише каквото намери за добре... Много неща не написах, трудно ми е да не се впрягам но опитвам. Все пак всеки трябва да мине по своя си път а част от ученето ни е също като родители. Опитахме се още в началото да поставим някакви граници, както при нея така и при майка ми, но уж с нея мъжа ми се опитва да и мълчим, както и аз, за да не я разсърдим и да иска да си замине че и тя за най-малкото като децата а и нали е с диабет... Не живеем заедно и слава на Бога :различни поколения, различни времена, различни навици.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 2 дни
hash: 1f50202e89
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   9, точно така е. Може и до удар да стигне. Мълчиш им на забележките, правиш им подаръци, само и само да те унизят накрая и да настройват мъжа ти против теб. Далеч! Ако трябва той да си води детето там без теб. То това е и целта им. Вещици.

 
  ...
преди: 5 месеца, 2 дни
hash: ad810d26f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Честно казано от прочетеното не ми изглеждаш читава жена, друг въпрос е и, че пишеш не мога слято, което говори за ниска проба неграмотност и простотия…

Аз не бих била доволна от такава снаха, която пърди по цял ден на дивана и не може да сготви една вечеря. Отделно си на 30 години, а не млада жена на 20-22, която няма още житейски опит. От написаното става ясно, че свекървата не те харесва, но истинският въпрос тук е какво да харесаш в жена, която е мърлява, хаплива и мързелива. “Чистя колкото мога”, “от нея не мога нищо да свърша”, “предпочитам да си релаксирам”.. аз имам дете на 1г. и колкото и пъти да е идвала свекърва ми е било идеално изчистено, както когато дойде който и да било друг, защото не обичам мизерията. Всеки ден минавам с прахосмукачка и парцал, чистотата е важна за детето. Създай си правилни навици, започни да правиш нещо продуктивно. В противен случай не очаквай различно отношение.

Ж27

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 2 дни
hash: d50d0c4506
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Не може свекървата да отиде в дома на сина си и на снаха им и да им държи сметка. Ако иска снахата цял ден ще си лежи. В дома Си снахата решава КАКВО и КАК КОГА да прави. Просто си има правила.
Свекървата може да вземе отношение само по отношение на детето.

 
  ...
преди: 5 месеца, 2 дни
hash: 1890589220
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Само една жена може да мрази друга жена толкова силно. И въпреки това да и се усмихва миличко и лицемерно и при най-малката възможност да й забие нож в гърба. Че и да го завърти след това, за още по голямо удоволствие....

Което иде да напомни на мъжете на какво са способни жените.

 
  ...
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 0224916a55
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Айде 12. Почна се със слугинския манталитет.
Само че В ДОМА СИ СНАХАТА РЕШАВА КОГА, КАКВО И КОГА да прави.
Просто си има правила.
Вие бихте ли отишли в чужд дом да се разпореждате дали всичко е изчистено и какво не, дали е подредено. Не нали.
Тогава кое дава правото на свекървата да се разпорежда в чужд дом.
Синът й вече не е МАЛКО момче а МЪЖ с отговорността.
И да има проблем той е на него и на жена му. Не на майка му.

Единствено свекървата може да вземе отношение ако детето е оставено, гладно, жадно и с мръсни дрехи. Пари. Обувки.

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 1f50202e89
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Че и ти не си читава, не си много си разглезена казваш какво няма да правиш, то не остава нещо, което да правиш. Не готвела, ще се научиш не заради друг, а заради детето ти да яде готвена храна, може ли такова нещо, с какво ще го храниш, с боклуци ли

 
  ...
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 4d56fe038d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Ще ти разкажа личния си опит, можеш да си вземеш някои бележки.
Аз съм тих, кротък човек. Не се впечатлявам много някой като ме нагрубява, защото имам адекватна самооценка и чуждото мнение не ми влияе особено. Със свекървата всичко бе наред до годежа ни. Като решихме да се женим, започна едно негативно отношение към мен, но по завоалиран начин. Когато установи обаче че ние сватба за 200 човека няма да вдигнем, ако ще и света да срути върху нас, а след това се оженихме тайно, за да спрем всички спорове, отношенията ни открито станаха враждебни. Но тогава имаше отрицателно отношение и към мъжа ми, което поне беше справедливо. От сватбата нататък видехме ли се, все нещо намираше да каже. За едно нямам вкус, за друго нямам усет. Тази манджа тъй не се готви, а онзи сладкиш изглежда като нещо върнато от корема. Това не се прави така, другото не трябва да се прави, третото защо не го правя. Ялова съм била, защото две години след сватбата ние все още дете нямахме - а ние изобщо не пробвахме тогава. Но на мен ми минава и заминава през ушите, изобщо не съм си го слагала на сърце. Коментирах веднъж с мъжа ми, той ми каза, че тя има право да си изрази мнението, а аз имам право да не го приема. Казах добре, тъй да бъде. Веднъж ми кипна като разбра, че ще раждам секцио - за майка не съм ставала щом едно раждане не съм можела да мина. Имах много проблемна бременност, с близнаци бях, чудеха се как да запазят децата хем в мен, хем да не се увредят, беше ясно че няма да мога да ги износя, а тая ми обяснява по телефона някакви глупости. Но имах по-важни неща, за които да мисля, не си го сложих присърце, родиха се децата и животът продължи по стария начин, но и с упреците, че заради нещо, което не правя както тя си представя, значи не ставам за майка. Съпругът ми е ставал свидетел на подобни реплики, но си мълчи.
Децата станаха на 3 и нещо, тя ни е на гости за седмица. 1-2 дни минават обичайно. Идва третият, в който е много слънчево времето, много хубаво измежду период на валежи и хладно време. Решавам, че трябва да излезем навън да си поиграят, а те искат да останат вкъщи да гледат телевизия. Казвам им да си изберат дали ще играят вкъщи или навън, защото телевизия че няма да гледат цял ден трябва да им е ясно. Те се разплакват. Аз излизам от стаята нещо да направя и я чувам как започва да им говори, че съм много лоша към тях, не съм искала да се научат на хубави неща от телевизията, жалко че имали такава лоша майка като мен. Е, в този момент ми идеше да й извия врата! Взех си децата, облякох ги, излязохме, тя дойде с нас. Съпругът ми имаше малко работа навън, след което дойде при нас. И докато децата си играеха на площадката на две, на три проведох един разговор с двамата, че майка му вече няма място в този дом; ако той смята нейното мнение и поведение за адекватно, значи следва да се разведем; че децата до навършване на пълнолетие няма да останат насаме с нея без аз да съм там и че си тръгва в същия ден и повече да не се появява за повече от няколко часа у дома.
Е, мъжът ми не схвана съвсем идеята ми, защото след време забрани на моите родители да остават вкъщи след като неговата майка не може. Аз го оставих да си прави каквото иска, въпреки че моите родители към него нямаха никакво негативно отношение преди това, а дори и след това не са си позволявали да говорят на мен и децата ни против него. Само му казах, че не е прав, но ще се съобразя с детската му прищявка.
Децата вече са на 10 години. За сега успявам да поддържам каквото казах в онзи разговор.
Не се трогвам, когато на мен ми говорят, че за нищо не ставам. Но не е допустимо при положение, че гледам децата си с много обич и внимание, което се вижда и с просто око, някой да тръгне да ги настройва срещу мен. Особено докато са малки и всяка дума може да има траен отпечатък върху тях. Нямаше как да го допусна и много се радвам, че успях да чуя онзи ден, защото иначе можех да имам сериозен проблем с малките.

А като послепис съветът ми към теб е да усетиш къде е твоят праг на търпение и след това да отстояваш границите си. С цената на всичко. Без твърде много емоционалност. Защото в него ден аз исках да крещя, да я удрям дори, да й изхвърля багажа барабар с нея през терасата, да й забраня да вижда децата изобщо, но тези неща нямаше да бъдат допуснати от съпруга ми и е нормално - тя му е майка. Лоша, добра - майка е, баба е. Така че много внимавай, ако направиш нещо да ограничиш досега й с теб/вас, какви граници ще поставиш, защото вариантът изобщо да не се виждате реално няма да е оптимален според мен.

 
  ...
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 081c0d5dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Коя майка ще хареса мързелана, която не умее и не иска да прави нещо поне? Какво правиш за тоя мъж, освен че си родила?
Много те търпи мъжът.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 1f50202e89
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   На мен също ми е въпросителна дали свекървата няма да настрои детето ми против мен, направи така, че да не стъпвам в дома й, а сина й да води детето, което е адски несправедливо, неговата сестра, която ме е блокирала и има отвратително отношение към мен да си играе насаме с детето ми, сякаш е нейно право. Силно се надявам, че детето ми е достатъчно умно и един ден ще отсее фактите, пред злобата, която се лее по мен. В тази битка ме оставиха сама, защото настроиха и мъжа. И да ме обиждат, и да хокат, той е на тяхното мнение

 
  ...
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 358222b8ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Може да е Мързелана номер 18 но снаха й не е в нейния дом.

Дори да му е майка не може да държи сметка на снаха си.
Ако мързеливата снаха живее в дома й тогава може да недоволства но в случая с какво право.
Снахата си е в дома. В общия им дом със сина й.
Ако иска и на пода в кухнята. Сещате се. В дома са си.
Не може някой да отиде в нечий дом и да държи сметка. В дома си човек се чувства най-защитен.


Това какво прави ли не прави снахата си е проблем между СИНА И СНАХАТА. Свекървата не трябва да има мнение по този въпрос. не трябва да се меси.

А и не е важното дали свекървата ще я хареса важното е мъжа й да я хареса. Все пак с него делят общ дом. общо легло. Може пък в секса да е добра вие откъде знаете.
Може да го обича. да го даравя с внимание. да има човешки качества.
Но вие не разбирате от тези неща.
Щом той си я търпи проблем няма.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 358222b8ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Авторке не искам да звуча като слугиня но е добре да понаучиш да готвиш нещо вкусничко за детето.
Може да не е сега но гледай след време да понаучиш нещичко.
Важно е мъничето да се храни добре.

Съгласна съм с другите по отношение на храненето на детето. Това е част от грижата по детето и за това нещо свекървата има право да се меси.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 4294fde138
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   18 тя да не му е майка, мъжа да не е сакат, що и той да не сготви, ако не има готово. Но едни яйца да се спържат, да се нарежат картофи, месо да им се сложи и подправки и да се сложат във фурната, не вярвам да не стане работата.
Мина времето в което жените правят всичко вкъщи, а мъжа какво прави за нея?
Не ми казвайте, че дава пари.

 
  ...
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: e1353b402c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Не трябва да обръщате внимание, бъдете над тези неща. Един ден ще разберете, че тази напълно чужда жена, която по стечение на съдбата, няма никакво значение за вас. Това е зла, завистлива и ревнива жена. Игнорирайте я напълно. За да ви дразни толкова, значи на подсъзнателно ниво сте позволила тя да ви бъде съдник. Вероятно подсъзнателно смятате, че не се справяте и търсите нейното одобрение, за което допринасят нейните манипулации

 
  ...
преди: 5 месеца, 13 часа
hash: bbfbbb5b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Така е номер 22.
И той трябва да прави нещо за жена си.
Трябва да има еднопосочност.
Наистина мина времето в което жената е слугиня.
Но явно номер 18 е жена от по-старите поколения НЯМА КАКВО ДА й се сърдим.


Все пак ако СИНКОВЕЦА иска храна може да си поръча АКО иска чистачки може да им плати и да изчистят. Може и те двамата да си изчистят
Ще изчистим.

Но ако иска да бъде обичан трябва да цени други качества в партньора.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 13 часа
hash: bbfbbb5b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Искрено ти съчувствам номер 19.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 12 часа
hash: 1ec17833aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Разбира се, че семейството трябва да живее отделно. Бабите трябва да виждат внучето, но не и да се месят в отглеждането му. Свекъва ти определено прекалява.
Обаче и ти имаш нужда от корекция в начина, по който поставяш границите. Това се постига с ясно, спокойно, но твърдо отношение, не със скандали. Примерно: "за детето е добре да се води на периодични изследвания, защото това изключва някои болести". Точка, ти си майката, педиатърът така е посъветвал, тя няма думата.
За домакинстването - да, ти си си вкъщи, обаче вероятно има какво да се желае в това отношение (сигурно меко казано :-)) Твоето прилича на чист мързел. За всички е по-добре, ако поддържаш прилична чистота и правиш домашна храна. Не е добре да се храниш с готова, да не говорим, че и е скъпо, особено за детето. Никой не се е родил научен, има клипове, сайтове с рецепти, пробвай се, съвсем добронамерено ти го пиша. Веднъж ще объркаш, 2 пъти, на третия ще се научиш.

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 часа
hash: 081c0d5dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   22, и ти си същата, нали? Въпросът не е, че мъжът не може да се оправи, а че реално не е длъжен. Все едно си е взел жрица вкъщи, която е родила. Едно е да не проявява желание да свърши нещо, друго е даже да не се опита.
Не се чудете защо мъжете изневерявали. Не всичко е вдигане на крака.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 6 часа
hash: d915803542
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

28.   Да. И аз съм същата номер 27. Животът си е мой и аз решавам как да си го живея. Не ми пука кой какво мисли.
Не съм на никого в дома а в моя така че не съм длъжна да се отчитам на Никой. никой.
Гледайте си вашия живот и не се бъркайте в чуждите. ЯСНО ЛИ Е?

Така или иначе нищо няма да промени вашето мнение.
Има кой да ме търпи. Има кой да търпи и авторката така че не се грижете за чуждите интереси.
Айде. Мъжът за да търпи жената значи има защо.

Слугини. Гледайте навреме да сте изпрали и изгладили. Също така и сготвили. Айде. Животът ви само около домакинството се върти нали така.
Ясно е вие сте от по-старите поколения и само това ви е в главата.
Жената да е слугиня на мъжа. Навремето затова са ви взели да сте добри слугини. Тогава е било важно една жена да е добра слугиня.

Може пък един мъж да търпи една жена защото е добра в секса.

В 21 век не може една жена да се цени по това дали е добра домакиня.
Има решение. Това е било валидно за по-старите поколения.
Днес има толкова много техника, технологии.
Обществото напредна.

Все пак ако иска чистачки ще се обади на такива. Ако иска да му е сготвено ще се обади и на готвача, готвачи. Има и готова храна.
А и може да си изчисти. Има и готова храна. Ще поръча такава.


В ТОЗИ СЛУЧАЙ ТАЗИ СНАХА СИ Е В ДОМА. Не може някой дори свекървата да й държи сметка какво да прави или не прави. Просто си има правила.
Жената не е направила нищо лошо, че да заслужава осъждане. Ако има лоши навици, които пречат на нормалното родителстване тогава има право да се намеси. Говоря за алкохол и наркотици, цигари. Ако детето е оставено гладно да. Но то в случая не яде готвена храна така че има време авторката ще се научи.
Да, съгласна съм да се намеси ако нещо засяга пряко внучето й.
Ако е гладно, с мръсни дрехи, болно, от неглижиране ДА, да, ако е жадно.
Примерно ако са му пропуснати профилактичните прегледи да. ДА тогава естествено съм съгласна.
Но просто в този случай мисля, че не става въпрос за ДОБРОТО на детето ама изобщо а за контрол на тази Майка. Майка, майка. Та свекървата не я оставя да диша.


Естествено детето трябва да яде домашна сготвена храна. Но оставете тази майка малко да диша бе. Раждането е огромна промяна в живота на една жена.
Сигурна съм, тя ще се стегне. Но първо трябва да се стабилизира.
Да свикне с отговорността. Да се оправи.
Има време ще готви цял живот на детето си. Тя с радост ще се опита да му приготви нещо вкусничко. Има време. Просто сега не е дошъл моментът.
Ще се оправи жената.
Досега е живяла на един живот изведнъж на друг.
Всичко ще се оправи.
Може да има и някаква депресия.

 
  ...
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: d68d967c5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Че трябва да се развият някакви умения (домакинстване, ремонти и т. н. ) вкъщи - трябва. Това не е до пол, не може един общ дом да е мъжка/женска работа. Особено при бебе вкъщи. Като сте си само двамата е лесно и бързо. Но с дете ще се чисти, пере и готви постоянно, няма начин.

Но и свекървата ми звучи малко прекалено "провинциално" и "патриархално" за времето, в което живеем. Направо като от класическата литература е излязла.

Все пак добре, че имат желание и сили бабите да помагат, това е огромно облекчение за една майка. Не е разумно да се караш с тях и да ги гониш. Има и такива, за които "който има деца, да си ги гледа" е закон и ще се радват на внучетата под снимки в социалните мрежи и евентуално за празниците. Докато ти изнемогваш, особено ако мъжът пък е твърд привърженик на "традиционните ценности", но само за жената.

Период на напасване е, ще мине. Стисни зъби и заедно избутайте тези първи години на детето.

 
  ...
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: 081c0d5dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

30.   28 от 27
Едно време жените са раждали няколко деца и са въртели къща. И работели на полето. Как не са се депресирали? Как са си опазвали браковете?
Сега забременеят и хоп-болнични от 2-3-ият месец. Защото всяка носи престолонаследник и трябва цели 9 месеца да го мъти. Мъжът бачка за двама. Не чисти, не готви, защото носела друг живот. Депресирала се е. После роди и е пак в депресия. Стои 2-5-10 години без работа, възстановява се от депресията. Но всеки ден се иска да се яде, да е чисто и уютно. Мъжът, колкото и да я отменя, ходи на работа. И той има приятели, роднини. И той има живот. Майката кисне с другите депресирани мами по кафенета и молове. За работа не се сеща, в депресия е.
Може много да се пише, но като те чета на мъжете май им е по-изгодно да плащат за секс. Не може цял живот да ходят по ресторанти, да взимат готова храна за вкъщи. И да плащат на помощници, че на неговата ръцете и са навряни някъде. Никой мъж не иска Мастършеф или чистота 5-звезден хотел, а поне малко старание.

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 27 дни
hash: d68d967c5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   Едно време са живеели няколко поколения под един покрив и жените са си разпределяли задълженията. И жената след раждане, ако оцелее, е лежала най-малко 40 дни, докато сестри, баби, лели и т. н. я отменят. Много жени са умирали при раждане, или сравнително млади от изтощение.

Гледането на бебе и малко дете не може да се сравни с 8-часов работен ден по никакви условия. Родителството е работа 24x7. Естествено, че жената ще иска и да излезе навън като нормален човек. Животът ѝ не приключва, защото е родила.

Жената не е благотворително дружество, нито източник на някакви услуги. Събира се с мъж, защото тя иска. Домакинства, защото иска или се налага. Не е задължена.

Едно време мъжът е носел парите вкъщи. Сега и двамата работят, даже много често той се "трепе" само на думи. Жената получва майчинство, а и заплатата не е само за нея. С нея плаща сметки, издържа си детето. 2-3-годишно дете все още е зависимо от майка си, затова поне за това "благо" у нас е грозно мъжете да мрънкат, че били "прецакани" и било дискриминация. Не е случайно и по-ранното женско пенсиониране.

Мъжът не е задължен да работи тежък физически труд. Има и много добре платени интелектуални професии. Е, за това се иска и образование, да.

И при 50:50 разходи вкъщи, да се говори за "женска" работа е безумие. Спокойно, не се става "джендър" като поемеш готвенето, детето, прането и т. н. за малко. Напротив, това те прави истински мъж.

Да плащаш за секс не е за хвалене.

 
  ...
преди: 4 месеца, 27 дни
hash: fa44aa1c3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Ще ти разкажа как е при нас, а ти ако искаш извлечи някаква поука.
Живеем в чужбина, така че свекървата като дойде идва за повече време и понеже и аз като теб съм по майчинство се налага да се ТЪРПИМ. С мъжът ми сме предупредили, че не сме хотел и който иска да ни дойде на гости трябва активно да помага в къщи. Съответно веднага се разпределя работа за свекървата. Като цяло имам много домакинска работа. В къщи е идеално чисто, а храната винаги е домашно приготвена. Съответно си искам свекървата като дойде да ме отмени в домакинството и да ми остане време за себе си и да си почина. С мъжът ми също използваме посещението й за да излизаме само двамата.
Тя, както и майка ми не си позволяват такива забележки, каквито на теб ти правят, защото аз съм си домакиня и то перфекционист така, че няма за какво да се хванат.
Създай работа на твоята свекърва, за да не скучае и да се чуди за какво да се хване. От друга страна подобри себе си и започни да се интересуваш от хранене, за да не си храниш детето с боклюците от магазина.

 
  ...
преди: 4 месеца, 27 дни
hash: bf53e17a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Много точно казано номер 32.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 26 дни
hash: 081c0d5dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   32, сегашните мами гледат да киснат вкъщи до първи клас. Детето все още сучи, все не е готово за големия, лош свят. Държат го като затворник вкъщи, даже някои не го пускат на детска градина. Жената домакинствала, ако искала. Тоест тя не яде. Кара на фотосинтеза.
Задължава мъжът си и той да пости.
Виждат се депресираните мами. По кафенета, молове и всякакви магазини. Харчат пари онлайн, а детето реве на заден фон.
Мъжът да поемал. ОК. Или просто ще си намери жена, която няма да е изпрала, защото и е по-важен турския сериал.
По-добре да се плаща, отколкото да се чудиш кой ден е на кеф принцесата.

 
  ...
преди: 4 месеца, 26 дни
hash: f6458259f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   Абе стига с тези обяснения колко трудно било майчинството, щом е трудно кажете на мъжете си те да вземат отпуск за отглеждане на дете, а вие работете носете пари и плащайте сметки! Толкова е лесно, ходете си по 8 часа на ден на работа, после се прибирайте да помагате на татковците с домакинстването и отглеждането на дете.
Така ги разправяте нещата все едно ние четящите деца не сме имали и не сме виждали. Особенно в днешни дни отглеждането на дете е толкова лесно колкото никога досега не е било!!!!
32 пък реши да ви убеждава че пра баба й лежала 40 дни след раждане, това са лъжи, на втория ден цялостното шетане и готвене в къщата е било задължение на родилката, лихуса означава да не излиза извън двора, да не ходи на нивата и с менците за вода, с цел да не вдига 30 кг менци пълни с вода и да не я урочаса някой за да не й спре кърмата. Иначе пране готвене тупане метене са нейни задължения в цялата къща пере и на свекърва си, не са давали на лихуса да прави кисело зеле, не са й давали да пипа люто, това е, другите жени ходят да носят вода, да копаят, да чистят на животните. Нима някой повярва че лихусата лежала 40 дни, а някой друг пере насрани пелени?

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: 996528fd41
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Скоро не съм се включвала. Дайте сега да се разберем. Не съм живяла точно по тези времена дето казвапоследната жена, но като цяло имам бегла напредстава за какво се говори Значи има го и момента че тогава е имало и някакво производство, сега в апартамент, , модерните" всичко купуваме. Не е вярно, че нищо не искам да правя. Правя си. Декорирам, пускам пералня, пазарувам за бебето, храня го, понякога преобувам. Тя за това каза, че идва да помага И помага. Простира, сменя пелени, храни го. Но каза, че не можела да му готви. Не я и карам, но има претенции да е със захар защото оглупяваме. Аз що съм ядяла захар? ! Ми що, щото така съм научена. Сега гледат хората да дават възможно най-късно захар.. не. Авокадо не Това не и харесва. Онова не и харесва. Парите на масата бих сложила и да ходи тя да пазарува. Биологично, чисто, евтино и да видим. Като захвана да правя някаква паста или нещо което на мен ми се иска тя ми се меси, мрънка и ме дразни. Развали ми цялото желание. за това не искам нищо да правя защото тя ми окупира цялата кухня. Реших си проблема с пюретата и заминах на фитнес. Аз ако карам така ще полудея. За до Коледа.... последните дни в които трябва да издържа нейните глупости, бях написала 1 списък мъжа ми да напазарува продукти с които да правим маса за Бъдни вечер, където ще сме тя, двамата и сина(единият разведен с 2 деца и нова приятелка на 22 г) и мъжа и който също с него постоянно се кара и се чуди горкия къде да избяга от нея. Та каза, че тя и детето нямало да ядат на Бъдни вечер месо, понеже били, , болни". Аз си съгласувам нещо с него, говорим.. ако трябва всеки да каже какво ще яде за да може да се организира трапеза и т. н тя на всяка крачка се заяжда. Е извинявайте... не знам вече.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 8dd491c667
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Хайде като почнете да хвалите онези времена. Ами заминавайте си там тогава.
Как не споменахме и раждането на нивата.
Какво ме интересува какво е било преди сто години..

Ясно, права бях, че тези, които критикуват са жени живяли в по-стари времена.

 
  ...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 081c0d5dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   36, какво значи понякога, че го преобуваш? ! Комшийското дете ли гледаш или своето?
Какво авокадо те гони? Ти с авокадо ли си расла? Твоята майка, баба? Че ти само паста ли правиш? И по фитнес търчиш, а иначе много милеем за детето.
Това са съвременните млади мами. В главата им фитнес, био скъпи храни, авокадо, чия, манго и полуфабрикати. На Бъдни вечер се яде постно, не знаеш ли? !

 
  ...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 081c0d5dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   39, тогава им е било милион пъти по-трудно на жените да се оправят и са успявали. Сега само хленчат.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 8dd491c667
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Ами все нещо прави грижи се за детето. Та това е най-важното.
Под понякога го преобува аз разбирам, че и някой друг го преобува примерно свекито.
Да ако детето е оставено непреобуто и гладно тогава свекървата има право да се ядоса това е част от грижите за детето. А това е важно.
И то изключително важно.
Но за останалите неща не съм съгласна.
Ако иска ще ги прави.

Само не разбрах какво лошо има човек да отиде на фитнес номер 41.
И каква връзка има фитнеса с детето.
Ами явно 41 е от старите лелки, които милеят за онези времена.
Чудно как не спомена и раждането на нивата.
21 век сме. Всичко се променя, което е нормално. Технологиите се развиват да. Но въпреки това една жена-майка може да изпадне в депресия.
И това е научно доказано не са мои измислици. Ясно ли ви е.

Да, хората се интересуват от други неща. Какво трябва да се интересуват от бродерии ли, да седнат младите да плетат ли така ли.
Най-добре да почнат чорапи да плетат а. И чорапогащи. Да тъкат.
Или да ги Интересува нивата Пардон Раждането на нивата. А. Хахаха.

От това да отидат със стомната за вода ли. И други старовремски неща.
Оф.
Това е проблем на поколенията. Май. Естествено младите ще се интересуват от други неща.
Даже е добре за здравето човек да отиде на фитнес. И аз бих отишла но нямам пари. От фейсбук, Инстаграм, от молове, от Айфони и д-р. Неща.
Нормално е. Не са онези времена.
Както вече казах това са жени от по-старите поколение. Напълно нормално.
Разсъждават си по свой начин. Няма какво да им се сърдим. Те са си прави за себе си.

Но за мен е важно, че някой е решил да се храни здравословно. Всмисъл добре е за здравето. Лично аз не виждам нищо лошо. Говори добре за такъв човек. Все пак си е негова работа с какво ще се храни нали така.
Когато някой му дава пари за скъпите био продукти и храни тогава може да му държи сметка.
Авокадо лично аз много обичам. Харесва ми вкусът му. Е и.
Сякаш номер 41 дава парите за тези скъпи удоволствия манго, много обичам, авокадо, чия, полуфабрикати, био скъпи на авторката. Когато тя почне да й дава пари за тези неща тогава има право да критикува. Но иначе не.
Това какво си купува с парите си е лично нейна работа. Каквото иска това ще си купи. Точка..
Не е длъжна да се отчита на никой.
Още повече на една непозната жена от един анонимен форум. Ясно ли е.
Ама че наглост.

Да, естествено всеки знае, че на Бъдни вечер не се яде месо.


Авторке няма нужда да пишеш, че правиш тези неща. Аз много добре разбирам.
С времето ще се научиш да правиш много неща. Споко.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 541f4a8425
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Момент, момент. Забравих да спомена и Киноа.
Да подразня номер 41.

 
  ...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 081c0d5dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

45.   43, майка на 6-месечно дете си остава бебето вкъщи, за да ходи на фитнес да задява фитнес батките и да прави селфита. Все е по-нормално да си разхождаш детето с количката, а не да търчиш по фитнеси. Нали отговаря за друг живот, нали е много отговорна. Това не е кукла, да я тръснеш на друг, и да ходиш да живееш живот като на свободна жена.
Здравословно хранене е когато сам си произвеждаш всичко и знаеш какво влагаш.
Същата си като авторката. Тя е родила, май и тя не знае защо. Ти още май не си, но като ти се случи, ще търчиш по молове, фитнеси.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 081c0d5dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   43, щом го е написала с изненада, значи не знае, че се яде постно...

 
  ...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 7b2061836d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   Не само киноа а и днес видях кекс с киноа.
Купих си само Киноа.

 
  ...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 7b2061836d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Е това е нелепо номер 46. Как да не знае.

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 7b2061836d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Номер 42. Тогава може да е било по-трудно но хората са се подкрепяли нали.
Не са гледали на жената като на добиче, което може само да ражда и да слугува на мъжа и да е робиня. Тоест всички задружно са си помагали. Нали така.
Както номер 32. Написа. Тогава са си поделяли задълженията. А и ако една жена родилка е пред умиране Няма как да стане и да чисти примерно колкото и да се налага. Нормално е. Колкото и да е било трудно.
Просто хората са си помагали.
Трудностите сближават хората.

Но в днешните времена като че ли се овълчиха много. Ами логично всеки си мисли, че някой няма нужда от помощ.
Както и за една майка. Щом не са онези времена значи няма нужда от помощ и подкрепа. Но не е така всеки има нужда от помощ и подкрепа.
Психиката на жената също е важна. Много. Едва ли тогава е нямало психиатри и депресии. Не вярвам. Сигурна и тогава е имало но жените не са смеели да се оплачат. Просто не са познавали друг живот нормално и са се примирявали.

 
  ...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: f6458259f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   На село баба ви скубе Щир-а, като досаден плевел да го хвърли на сметището, че селскостопанските животни (крави овце, прасета, кокошки) не го ядат, днес техните внучки кръстили семето му киноа и си правят кекс и се хвалят с това.
Умни момичета и ла*на ще проядат стига някой да им измисли модерно име.

 
  ...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 541f4a8425
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

54.   Освен това майката е написала, че ще полудее.
Ами в този случай е добре да отиди на фитнес.
По_добре отколкото да си го изкарва на детето.
Ще разпусне малко и после ще се върни към задълженията си.
Какво толкова. Всеки човек има нужда да разпусне.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 4c5e640dea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

55.   Какво бе. Майката не е пренебрегнала нуждите на детето си за да отиде на фитнес. Какво толкова е станало. Не го е оставила само. Недейте да преувеличавате. Наистина недейте. Да.

 
  ...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 081c0d5dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

59.   50, нямаш връзка с реалността. Тогава жените са имали по 5-6 деца и са вършели всичко наравно с мъжете. Няма майчинства от по 2-3 години, някой редовно да я отменя и такива. Няма излишни глезотии. Точно тогава жената е била средство за деца и труд, какви помагания те гонят? Това, което го има сега като помощ и облекчения, никога не го е имало. Дрехи сами са шиели и прали на ръка. Няма молове и онлайн поръчки. Както и пюренца и сокчета.
54, щяла да полудее. От какво? Че не става за майка. Ми да отиде на козметик, масажче, да удари няколко шотчета. Да се поснима с батките във фитнеса. Да разцъка из Инстаграма и Фейсбука.

 
  ...

1-50 от 94
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker