Свекървата иска да живее при нас! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (106802)
 Любов и изневяра (25605)
 Секс и интимност (12566)
 Тинейджърски (20971)
 Семейство (5442)
 Здраве (8508)
 Спорт и красота (4405)
 На работното място (2506)
 Образование (6636)
 В чужбина (1425)
 Наркотици и алкохол (999)
 Измислени истории (766)
 Проза, литература (1570)
 Други (15256)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Свекървата иска да живее при нас!
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 4557 пъти
На 44 г. съм и преди 1 г. се събрахме с моя приятел да живеем заедно. Всичко тръгна чудесно, започнахме да строим къща уж само за нас. Децата ни са големи и долу горе устроени. Можем да си го позволим финансово и се впуснах в решаването на предшестващите проблеми.

Идеята беше къщата да е малка и удобна. Изведнъж се оказа, че трябва да е с повече стаи. Дълго не разбирах защо, но ми светна. Свекървата навива сина да я вземаме при нас. Представете си нова къща с всичко ново в нея.

Аз съм добра домакня и много педантична към реда и чистота и не мога да понеса, че някой ще ми цапа и рахвърля. Тя не е научена на ред, а и е много стара. Има си къща, но като вижда че се грижа за дома е решила да се сдобие освен с нова къща и с прислужница.

Постоянно реве, че е болна и иска да я разхождаме по доктори, за които естествено плаща мъжът ми. Нарежда какво да бъде къщата и какво да има в нея. Колкото пъти дойде при нас, толкова пъти влизам в конфронтация с мъжа си.

Тя ми уби желанието за всичко, а той много се съобразява с нея и винаги аз попадам под ударите. Много е властна и постоянно ме юрка, а разбиранията и са от балканската война. Отчаяна съм, всичките ми мечти рухнаха и нямам желание за нищо. Щастлива съм със съпруга си. Идеята ни беше да сключим граждански брак, той ми го предложи, аз приех с радост и всичко беше до там. Вече дори и дума не отваря за това.

Въртя се в омагьосан кръг между него децата ни две негови и едно мое, а сега и това. Много се страхувам, че ще постигнем всичко, ще устроим живота си и след нейна намеса ще бъда принудена да си отида. Може би за нея това ще е най добро. Не искам да нараня любимия, не искам да влоша отношенията ни, но не желая да се превръщам в прислужница и бологледачка. Моля помогнете със съвет, отчаях се вече и не знам как да постъпя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 86406837b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами съчувствам ти и мисля, че може една от причините за провала на първия му брак /стога да не е вдовец/ може да е властната му майка. Колкото до влиянието й - той си е виновен. Не ми се иска да го сравнявам с герой от турски сериал или направо да кажа, че е смотан. На тези години един мъж би трябвало да оцени кое е важното и естествено да помага на майка си, но ако наистина има нужда и да не допуска намеса в живота ви.

Поговори с него, но внимателно, че този тип мъже са особено чувствителни, когато се каже нещо лошо за майките им. Дано не се разочароваш от приятеля си, защото това си е до голяма степен инфантилно и с определен балкански привкус, а все пак сме 21в. и уж сме в Европа...

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: f52ae1c38e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не разбрах защо не наемете жена да живее при нея и вие да поемете разходите за заплатата и и храната след като можете да си го позволите, има много жени които биха приели такава работа-не плаща наем, защото ще живее там, не плаща храна защото е редно вие да я поемете, не плаща консуматив защото е редно вие да го поемете - защо не ?

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 099317f366
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Чета и си мисля... ти има деца, остаряваш, един ден няма да си в състояние да се оправяш сама... дали няма да искаш да се пренесеш при някое от децата ти?
"не мога да понеса, че някой ще ми цапа и рахвърля. Тя не е научена на ред, а и е много стара"
Интересно ми е и децата ти ли сас е родили научени да не цапат? И тази жена е била добра за отглеждането на приятеля ти, обаче вече като си е изиграла ролята и айде на боклука.
"Постоянно реве, че е болна и иска да я разхождаме по доктори, за които естествено плаща мъжът ми. "
Ами нормално е като е толкова възрастна да се разболява, като по цял ден е сама е нормално и да иска малко внимание... или еб те яд, че мъжът ти изразхожда пари по нея. Не ти е било неприятно обаче, когато тя е харчила пари по мъжа ти, за да порасне, нали?
Нямаш никакво уважение към жената, да не говорим да се опиташ да я разбереш. Тя била не знам каква си, ама е била достатъчно добра да възпита мъжа ти, нали? Нали знаеш, че е повлияла и на мъжа ти? И нали си даваш сметка, че и ти сигурно не си цвета за мирисане? Не е лесно да живееш с някого, но когато това е майката на мъжа, когото обичаш, би трябвало да се опиташ да се нагодиш, особено след като си по-млада от нея и се очаква, че си по-гъвкава.
Лола

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 3951c7b308
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма оправия с това... Постави се и на нейно място - идва нова жена и почва да командва, не иска никой да й цапа и да й се бърка. Не ти го казвам, за да те упрекна, а да помислиш, че истината за отсрещната страна е друга, и някъде там, да намериш спокойствие, за да продължиш да си общуваш с нея. Такива са повечето български мъже, какво да се прави.
А за брак не ти говори вече, защото може би мама му е казала, че ако се ожени за теб, половината къща ще е твоя, а той все пак има две деца, които не са твои. Познавам двойка с подобен проблем, но доста по-възрастни. Ставаше въпрос за къща в Бистрица. В крайна сметка, жената реши, че го обича и въпреки всичко ще си изживее живота с него. Заедно са вече 10 години, но децата му поставиха ултиматум да не се жени за нея. Ти обаче си още много млада и трябва да си изясните отношенията и това, което го притеснява.
Сара

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: e1ae66eb3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Леле, боже! Преживях подобно чудо преди време, мъжът с когото живеех и баща на дъщеря ми беше доста по-голям от мен и абсолютно под влиянието на старата си властна майка. Синчето и вече над 50 лета, свикнала да си го води за носа Ен брой години. И тя, и дъщеря и, демек сестра му.
Влизала е в стаята ни по време на секс и ми е казвала-мръсница. Ровеха в нещата ми и четяха дневника ми. Сестра му ме упрекна в кражба, която не бях извършила, а братчето и въобще не ме защити-недоразумение било... Бременна в 5 месец, ме изгониха на улицата да се лутам по хотели, докато синчето обикаля в командировки страната. После се отделихме и заживяхме отделно, но и два дена не минаваха, без бившият да изтича при майка си да и оправи градината, печката и не знам какво още, при все че вече беше баща на двумесечно бебе. Събота и неделя бяхме при нея задължително... Не ми се продължава да пиша, че роман ще стане.
Връзката ни с времето се разпадна, макар че причината не беше само в майката на бившия ми. Такива мъже, на 40, 50 и т. н. години не се променят! Те остават мамини синчета!! Не искам да съм лош пророк-може и да не оцелеете заедно... Все пак има разлики в твоята и в моята история. Мен не ме щяха и за прислужница...
Мила, много смелост, кураж и такт ти желая! И много любов! Знам какво ти е-преживях го. Опитай с повече такт, отколкото аз успях да проявя... Дано мъжът ти те обича повече, откокото ме обичаха мен.

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 69f2bfe28f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Съгласявам се с номер едно и също ти съчувствам. Не бих искала да живея със стари хора, дори да са моите родители. Но как да накараш мъжа си да живее само с теб и без нея? ! Ако той иска да се грижи за нея и да я вземе у вас - ето това трябва да се постави като въпрос, преди да се настаните в къщата. Иначе, верно ще те използват само.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 0d0e1a815d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ще дам коментар с една история която прочетох не отдавна в една книга : "едно семейство се наложило да прибере майката на мъжа да живее при тях тъй като била много стара и не можела да се грижи сама за себе си, но тъй като съпругата не можела да понася старата жена как разхвърля и как като се храни прави трохи навсякъде, успяла да убеди съпруга си да направи така, че майка му да се храни отделно и сама. Старата жена го приела спокойно, та нали тя е чуждата в този дом. Така минавали дни, седмици, месеци. Веднъж детето (момиче) си играело, бащата го попитал какво майстори, тъй като детето наистина правило нещо подобно на маса. Детето отговорило - ПРАВЯ МАСА ЗА ВАС С МАМА, ТА КОГАТО ОСТАРЕЕТЕ ДА ИМА КЪДЕ ДА ЯДЕТЕ!!! " направи си изводите сама!!!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 66aec7e07d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Да си кажа и аз моя коментар, въпреки че съм мъж (--> няма как да имам свекърва) и съм 3-4 петилетки по-млад от авторката (--> нямам дори и тъща):

Първо, на много хора на средна възраст им се налага да "гледат" родителите си, особено когато остане само единия от двамата. В това няма нищо лошо и е задължение на всеки отговорен син/дъщеря. В описаните по-горе случаи (авторката и номер 5) проблемът не е в гледането, а в напрегнатите отношения между снаха и свекърва. Там вече никой не може да ви помогне отвънка, трябва да решите проблема помежду си.

Второ, когато се стигне до такава ситуация, тука е мястото на мъжа да тропне по масата и да не се оставя на две жени да го правят на луд, пък били те и най-близките жени в живота му. На майка си да каже "Това е жена ми, такава съм си я избрал, ако не ти харесва проблемът е твой" и на жена си да каже "Това е майка ми, нея дори не съм си я избирал, ако не ти харесва, проблемът е твой."

И двете не са лесни за казване, особено това първото към майката, но животът е твърде кратък и без друго напрегнат, че да живеем и за някой друг, вкл. родителите. Те са имали техния живот, какъвто са си го направили такъв е бил (и е), ако аз тръгна да се съобразявам, значи да жертвам бъдещето в името на миналото, което и без това не мога да променя.

Ако не дай си Боже попадна в подобна ситуация бих казал и двете горни изречения, въпреки че ще ми е много трудно. И то не за да защитавам жена си (да не вземе да се възгордее женското тяло), а защото е въпрос на принцип и на житейска философия.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 40bcfc8dc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ами аз какво да ти кажа, на 24 съм , майка на 2 деца....
Не съм научила нещо повече от теб, ще те помоля обаче после да споделиш опита си-не те очакват лесни времена, за тези от нас на които предстои подобно нещо.
Моята свекърва хич не е млада а живеят със свекъра на село.

Няма болница, лекар дори, на мъжа ми брат му живее в техния апартамент (всъщност са се принудили заради тях да идат на село) а няма място, така че явно и мен това ме чака. Моята пък свеки пред мен се държи много мило, а остане ли на саме с мъжа ми почва, че не било чисто, че не съм готвела добре и т.н.
Аз нейния ред в дома и също не го харесвам и не знам как ще е.

Честно казано не са ни помогнали досега, тя не може да понася деца, и финансово само моите родители ми помагат, те са доста млади още на 45-49. Но като дойде болна аз няма как да я изпъдя, все пак е майка на мъжа ми нали?

А на теб ще дам само един съвет, тази къща да бъде на името и на двама ви, защото ако стане нещо (не дай си Боже) ти да си подсигурена, а и да не си си дала парите и труда на вятъра. Или на твое име, или на двамата, в краен случай на децата, но не и само негова да е... Това е моя съветр надявам се след време да кажеш как си се справила с проблема на тези на които им предстои.
Успех...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 097b6924f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Възрастните родители се нуждаят от грижи, но това изобщо не значи, че трябва да се позиционират при децата си, защото намесата в чужд живот и скандалите стават неизбежни. Има програми за социални асистенти, наемат се хора за гледане /стига да можете да си го позволите/, ако се справят сами навестяването и воденето по лекари е нормално - но толкова. Чуждият дом си е чужд манастир, имате си свой живот, а свкървата явно се домогва до постоянен контрол над синчето - постави му ребром въпроса още сега и не си усложнявай живота. Прочее, поинтересувай се, дали същата персона не се е месила в живота му и преди.
Мечо Пух

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 106c9da2a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Един мъж казва на архитекта:
- Направи ми къща, но да е цялата кръгла - отвън, отвътре, стаите, баните...
- Ама, как така....
- Абе, тъща ми каза: "Все ще се намери едно ъгълче за мен"...

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 273f56ab60
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Само не мога да разбера, защо в такива ситуации все възрастните жени се оправдават, а снахите все те са лошите. Имам пресен пример за развод от такива взаимоотношения. Жената е търпяла всекървата 14 години е живяла с нея, след това се преместват сами с мъжа и децата, и тя все се опитва с манипулации да се пренесе при тях, като лъже, че е болна, а щом стане лято изведнъж оздравява. Значи трябва ли тази жена, дето се е борила толкова години за самостоятелност, да търпи още свекървата, понеже била стара и сама. И то при условие, че свекървата винаги са и осигурявали, все тя да има къде да живее, а тя цял живот жертва и иска да трови живота на другите. Така че по-добре си спестете сърцераздирателните истории за старите самотни жени, дето цял живот са тровили всички около тях и после искат гледане и съчувствие. Е историята завърши с развод.
На авторката искам да кажа, колкото и да е зле, че такива ситуации са много трудни- или търпиш и си нещастна, или си отстояваш твоето и не допускаш тази жена до себе си. Това е.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 4337641d1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Много благодаря на всички за съветите. проблема е там, че той е по богат от мен и има голяма фирма. всяка стотинка която изкарвам я давам на него за бъдещете къща. Той има брат който му е съдружник, но жена му явно не желае да се занимава с нея и въобще не и цепи басма. Може би смятат, че на мен по ми подхожда да съм прислужница и се опитват да ми я натресат на мен. Категорично съм решила да не позволя да съсипят живота и мечтите ми, но се страхувам да не се насъскат срещу мен. Смятам, че съм културна и образована жена и не знам как да постъпя. Всичко което постигнем са пише на името на двамата, но не знам дали това няма да ги озлоби повече. С мен за една година мъжът ми постигна това, което не е успял за 20 години с първата си жена, която много вероятно да си е отишла точно поради властолюбието на майка му. Моля пишете ми, за да намеря правилния път.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 5c25bd5f2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ами значи според мен този въпрос трябва да го изясниш. Да го изясните двамата с мъжа ти, или ти за себе си. Така да градите общ живот, а да си в неизвестност относно майка му, не е добре... казваш, че се карате с него, но не споменаваш каква е неговата позиция по въпроса? Той с майка му ли иска да живеете, или не?
Мисля, че трябва да говориш с него и да вземете решение. Ти казвала ли си му на него това, което споделяш тук? Ако с него не сте единни по въпроса, не го виждам...
ако не сте в единомислие, ще трябва или да се съгласи той с тебе, или ти с него. Не знам, ти си знаеш ситуацията... но във всички случаи щом те затормозява този въпрос, трябва да излезеш наясно, да вземеш решение. И на мен преди години ми се въртяха такива номера от сорта "да живеем заедно, да ви купим кола, ние да ви гледаме детето, а после вие да гледате нас" и тн. И те /майка му и баща му/ го обработваха в мое отсъствие, но аз отказах да живея с тях, да ми гледат детето и да ми дават каквото и да било, и мъжа ми застана до мен.
Но в твоя случай е по-сложно. Ако мъжа ти каже, че иска да живее с майка си, ти готова ли си да го оставиш заради това?
УСПЕХ ти желая от сърце, каквото и да решиш.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 8c89ce3854
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Абе стара, безпомощна, ама зла. И иска да руши животът на друг човек, защото не знае кка да се държи или не я интересуа чуждия човек. Това е дилемата. Личната независимост или болката да си отдаден на някой, който никога няма да те оцени. Не знам, аз мисля, че изборът е личен.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 1ea7317a0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Аз също страдам от свекърва ми. Не живее при нас, но това не и пречи да ми вгорчава живота непрекъснато. ВЕЧЕ 18 ГОДИНИ. Постоянно звъни по телефона и съпругът ми прави каквото му нареди. Брат му му казва да си гледа семейството, но той е сякъш омагьосан от нея. Тя припада, вдига кръвно, вдига кръвна захар и още каквото ти дойде наум за да го тормози. И той чак се врътва от притеснение. Първо сасипва живота на сина си после и на останалите. Да не дава Бог такова чудо никому. Когато ви пиша много се ядосвам и сигурно правя правописни грешки, но направо не виждам. Мълчах, мълчах, но вече изпитвам отвращение от поведението и. не искам да събирам грях, че мразя, но не ми липсва желание да превъзмогна всичко. Дано успея. Моля се дано успея. Амин.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 43d0a8ee28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Мъжа ти плаща разноските по докторите, естествено, нали й е син. От това което чета, ти хич не си цвете за мирисане. Жената е отгледала мъжа, за да може един ден той на теб да си построи къща. А на теб не ти ли поема разходите, че не може да поеме и на майка си разходите? Нямало за се превръща в болногледачка-ми ти като остарееш кой ще те гледа? Заслужаваш този добър мъж, който явно е достатъчно голям за да не бяга от отговорност и да се грижи за собствената си майка, която го е отгледала да те зареже и да си вземе друга мила и добра жена.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 43d0a8ee28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   До номер 5, в случая изобщо не става въпрос за мамино синче а за мъж който се грижи за остарялата си майка. Вие като жени не си ли мислите какво ще правите ако сте стари и безпомощни а децата вине ви поглеждат. Напваро се изненадвам колко сте егоистични.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 08c8b26ca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Първо, моите съчувствия!!! Пиша без грам майтап! Моето положение е същото, ако не и по-лошо. Бъди сигурна, че оправия няма да има, докато тя е на белия свят! Живея със свекърва си по принуда, защото е на 84г. и напълно сляпа, но това не и пречи да ми направи живота АД! Няма да влизам в подробности, вероятно много хора няма да ме разберат, но така стоят нещата. Ако има начин се спасявай, ако не, тежко ти!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1cbcfa8b37
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Хора, опомнете се!
Децата ви ще станат точно такива, каквито им се покажете вие сега!
Утре те ще дойдат във вашето сегашно положение, а вие в положението на своите родители, свекърви, тъщи и т. п. Знам, че ще бъдете идеални, но децата ви ще се отнасят към вас точно така, както вие се отнасяте към вашите предци сега! Такъв животът, такъв е законът на живота!
Добре помислете, дали ще ви е добре, ако те се отнасят така с вас!
А и те по този начин ще си осигурят нещастни старини!
Утре започва от днес!
Кога ще го проумеете?
Не съсипвайте бъдещето си!
Не съсипвайте бъдещето на децата си!
Не правете от живота си ад!
Обичайте се, заедно с близките си!
Помагайте си и не си дирете кусурите!
Бъдете благословени!

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a129b281f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Хора!!! Какво пишете и защо съдите авторката на темата? !
Това чудо с мама между младите го има само в България.
Има решение на този въпрос - или жена да я гледа или дом за възрастни.
Остане ли да живее с вас по-добре си събирай багажа още сега, чакат те трудни дни и нощи и накрая пак ще се разделите.
Аз съм имала свекърва, която живееше с нас, почина на 84г., накрая бяха памперси... погуби ми брака, младостта и нервите..
И тези глупости от типа и ти ще станеш възрастна и ще търсиш при кое дете да отидеш /да му съсипеш живота/ Ако една майка си обича детето не би му причинила подобно нещо тя сама би си потърсила дом за възрастни.
Аз имам син и точно това ще направя, ще му оставя къщата да жвиее спокойно със семейството си и ще си потърся дом, защото обичам сина!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 4a85f6621e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Далеч от нея, а ако той не е съгласен-ДАЛЕЧ ОТ НЕГО!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d5b487f6e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Аз имам и свекърва и снаха. Старая се да се съобразявам с правото им на личен живот. Това никак не е лесно, но според мен трябва да спазваш правилото: Не прави на другия това, което не искаш на теб да ти направят. Можете да се погрижите за свекървата, като наемете човек, който да се грижи за нея. Не забравяй, че колелото се върти и има ситуации, които могат да те поставят в зависимост от някого, дори и от човек когото ненавиждаш. Тъй, че е добре да се опиташ да промениш отношението си към тази жена.
"Аз съм добра домакня и много педантична към реда и чистота и не мога да понеса, че някой ще ми цапа и рахвърля. Тя не е научена на ред, а и е много стара. "
Знаеш ли това звучи много грозно. Излиза, че ти си абонирана за младост и здраве.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: a303e9dc6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Все едно четеш моя история и баба ми ревеше само надувала ми е главата.
Аз и на кафе не можех да изляза от нея все питаше досадно къде ходя и с кой все едно съм 1 клас
извинявайте тогава бях на 19 години сега съм на 21.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 8d56dea4d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   А какво да кажем ние, свекъра пиян дойде от село, уж на гости за четири-пет дни. Дори не беше взел много дрехи.
И друг път е идвал, последния път остана два месеца, не издържа повечко, свикнал на село. Този път дойде, вече 3 месеца.
Поне се съобразява за елементарните неща. Чука, като влиза в друга стая освен там, където спи. Не ме юрка, понякога ми помага, пием кафе някой път сутрин.
Иска да работи,

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: d381c0b442
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Мисля, че трябва изясниш първо собствеността и ако приятелят ти оставя този въпрос да виси във въздуха, значи не те обича истински. Да се тревожиш за инвестицията на време и пари и той да не регламентира ясно как ще изглежда всичко занапред, не е никак добронамерено. Трябва да подпишете поне договор, че при раздяла ще получиш инвестираните средства обратно или част от тях. Не съм юрист, но знам за такъв случай.

Що се отнася до свекървата... Какво да кажа.. уважително е синът да полага грижи и е човешко да и помогне за спокойни старини, но не и да страда от това избраницата му. При мен е точно обратното, мъжът ми държи родителите си далеч от личния живот, няма необходимост често да ги посещава, а те са толкова културни и мили хора, въпреки че са много възрастни, хигиената и обноските им са изключителни. Аз го карам по-често да ги посещаваме, защото са много топли и сърдечни и добри хора. Моля се да живеят още дълги години, но възрастта им е свързана с често боледуване. ВВъпреки това винаги откланят помощ, която на драго сърце бих дала, но такова им е възпитанието, не знам. Докато могат сами искат да се борят.
Моят съвет е- опитай се да разбереш дали може да се спогодиш със свекърва си по някакъв начин да се сближите и изградите доверие. Ако не, обясни на приятеля си че това те тормози и искаш тя да не ебблизо до вас. Ако не е добронамерена няма смисъл, животът ти ще стане ад. Успех и обмисли пак какви компромиси можеш да направиш и какви -не.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker