Не съм близка с баща ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121365)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не съм близка с баща ми
преди: 2 месеца, 22 дни, прочетена 563 пъти
Здравейте, момиче съм на почти 24 години и никога не съм била близка с родителите си макар, че живея с тях.. скоро завърших университет, вече работя, но за в момента съм при тях защото не съм си стъпила достатъчно на краката. Най-вече не се разбирам с баща ми. Помежду ни няма конкретен конфликт просто винаги сме били отчуждени и при него се чувствам напрегнато. От малка отношенията ни са студени, но нещата ескалираха когато ме удари когато бях на 15 защото видя снимка на която се целувам с гаджето ми. При него чувствам нещата които чувствах по време на 7 годишната ми токсична връзка. Като цяло не е лош човек и като родител никога не ме е лишавал от нищо от финансова гледна точка, не ми е забранявал, винаги съм отивала където и когато искам и тези емоции които изпитвам ме карат да се чувствам гузно, но за жалост не мога да ги променя. Той работи в чужбина но през половината време си е в България, леко токсичен човек е с който не може да се спори и се пали лесно. Мога да разговарям с него 2 минути насаме и после няма какво да си кажем. Не знам какво да правя, но определено не бих могла да говоря с него открито.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 22 дни
hash: c6421e6c40
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   7 годишна токсична връзка. Явно малко са те възпитали. Глезили са те.
Ударил те е, защото на 15 трябва да учиш, а не да се мляскаш. А и имаш и робска психика, щом 7 години седиш в някакви гадни отношения.
Близостта е от двама. Ти правиш нещо, и той прави. Той си е свършил работата като родител.

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 153497cec4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Авторке, аз не разбрах каква е целта на темата ти?

Съвет не виждам да искаш. Просто реши да споделиш с нас ситуацията?

Какво да ти кажем.
Нищо кой знае какво не можеш да направиш, щом така са се стекли нещата и никога не сте били близки.

Но виж сега, може и да се стигне до ситуация, когато в даден етап от живота - да станете по-близки.

Според мен - ти се дръж винаги с любов и уважение към него, и рано или късно това ще даде плодове.

Но от това, което пишеш - по скоро обърни внимание върху себе си, защото как може примерно да стоиш в 7 годишна токсична връзка?

Аз лично "токсични" връзки никога не съм имал, защото разпознавах още от първите срещи неподходящите за мен жени и прекратявах овреме отношенията ни, или по-скоро - изобщо не ги започвах!

Аз винаги съм търсил само сериозна връзка с цел брак и създаване на семейство, и отсявах и игнорирах веднага всички повърхностни жени, които искаха несериозна връзка.

Научи се и ти да постъпваш така, ако искаш да срещнеш и задържиш подходящи я за теб мъж и да създадеш семейство!

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 5a616e66e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Това си зависи изцяло от човека.

Аз също никога не съм бил близък с баща ми. Въпреки, че съм мъж. Никога я е нямало тази връзка баща - син, за която много хора говорят.

Моят баща е работохолик и рядко обръща внимание на каквото и да е друго. Да, той не ме е лишавал от нищо материално. Просто не обръщаше почти никакво внимание на мен и на брат ми. Просто виждах някаква досада в очите му, когато трябваше да говори с нас.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: eacc7112c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Щом е такъв не е добре да живееш при тях.
Само ти ще се тормозиш.

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: d16e644e8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Мамино златно, мама и тати я издържат, баща ѝ крив. XD Един шамар преди 9 години, при това с причина, и ти още не можеш да го преживееш. Този токсичен, онзи токсичен, тук бих добавил усмихнато човече с пот на челото. Отгледал те е, продължава да те гледа, работи в чужбина, за да нагъваш пачки. :) Това, че не сте в "приятелски отношения" не значи, че не сте близки. Той ти е дал всичко и продължава да ти дава. Какво още искаш, да те хване за ръчичка и да ходите за сладолед? Ти трябва да му благодариш.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 9e0f5a0daf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Изнеси се, нямаш място на 24 при родителите ти.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: dcc8c936ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Типично женско поведение - "всички около мен са ми виновни"...

Значи викаш си имала токсична тийн връзка, ама баща ти като ти е зашил шамара в опит да те предпази да не се зарибяваш с момчета толкова малка, и той е станал токсичен... Не знам какво да ти кажа, така както го описваш, май ти не знаеш как да си близка с някой (имам предвид - извън секса). Иначе на тая възраст щеше да си най-вероятно на квартира с някой мъж, да правите семейство, а не вкъщи при мама и тате. Принципно, минеш ли 25, започнеш ли работа... не става да живееш с родителите си, пък дори да се разбирате. Ама като нямаш финансите, като си самичка и се нуждаеш още от тях, ще си ги търпиш. Как се чувстваш, никой не го интересува. Това е когато собственият ти свят, собствените ти представи, се сблъскат с реалността. Никой не го интересува. Като не искаш да си с тях, бачкай здраво, прави пари, и се изнеси.

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 9e51e56d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   "Като цяло не е лош човек и като родител никога не ме е лишавал от нищо от финансова гледна точка, не ми е забранявал, винаги съм отивала където и когато искам и тези емоции които изпитвам ме карат да се чувствам гузно, но за жалост не мога да ги променя. " и " Не знам какво да правя, но определено не бих могла да говоря с него открито." Как какво да правиш, на 24 години си, защо живееш като паразит върху гърба на баща си, а го оплюваш по форуми? Вината е в тебе, не намесвай баща си, махай се от домът му, и си чупи главата сама!

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: a83af0db52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Не мога да кажа, че не си прав номер 10. Много мъдри неща казваш. Така е да. Прав си. Може да си малко груб но такава е реалността.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 844a6ed9b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ами да де. По-добре да не живее там.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 71f74be2f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Той е против да се изнеса и да живея сама… Пък не искам да се хващам с първия срещнат само за да се изнеса! И това е фактор..

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 6e84b84006
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Права си авторке. Родителите са ти виновни, за това че са изградили в теб инфантилен характер. По-лошото е, че сега цял живот ще си недоволна, дори да получаваш от всичко по много. Безкрайното глезене до това води.
И каквото и да се каже би било без значение.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 9579533459
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ами докато се съобразяваш с неговото мнение, че е против ще трябва и да се съобразяваш и с неговите настроения.
И това е фактор.

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 844a6ed9b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Ами щом е против нямаш право да се оплакваш.

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 3c36f93b7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Не добрата връзка с баща ти би могла да ти повлияе върху избора на партньор. По-скоро поработи върху това, с на баща ти не му обръщай внимание. Той няма да се промени. Казвам го от личен опит. Тези многознайковци, които те съветват да се изнасяш, могат да ти намерят квартира, да ти плащат наема и тогава да дават съвети. На чужд гръб и сто тояги са малко. Някой горе беше писал, че на тази възраст трябва си на квартира с мъж. Нека той ти покаже един свестен мъж готов да изгради семейство. Повечето са не ориентирани госпожички.
Реално, ако се търпи те и нямаш сериозен конфликт, можеш да отложи малко изнасянето. В момента квартирите са изключително скъпи, а на всичкото отгоре и неоправдано. Двустаен 1000 лв. Храна, сметки, обяд в работата, непредвидени разходи. Трябват ти минкмум 3000 лв заплата. Ако караш и кола...
Иначе хората много знаят къде трябва да си на твоята възраст. Но хората не ги слушай. Те винаги ще говорят. Също така не хващай някой, само, за да се изнесе, защото, ако не се разбирате много бързо ще се върнеш вкъщи.
1. Помисли да посетил психолог няколко пъти, ако е необходимо, защото неприязанта, която изпитваш към баща ти може многк да ти преди в личен план.
2. Работи и до спестявай парите, които евентуално би давала за наем или близка до цената на наема сума.
3. Изнеси се със свквартиеантка. Например някоя позната или приятелка. Така ще си делите наем и сметки, но пак ще ти отиват минимум 800 - 1000 лв за това, че не си у вас.
Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 2f8e6d35e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Иска ми се да имах баща...

 
  ...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: 3dac9bb879
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Разбирам те. Тези, които те винят гледат повърхностно на ситуацията, тъй като родителите все пак са те отгледали и дори в университета са те издържали. Похвално е за тях, тъй като докато учех аз и работех. НО зад повърхностните заключения трябва да се каже, че щом никога не сте имали близки отношения, ами може би баща ти не е опитал да ги изгради още като си била малка. В интерес на истината аз също не чувствам баща си близък, не мога да му кажа доста лични неща от живота ми. Поддържаме сравнително добри отношения, но чувството, което описваш ми е много познато. Не знам, може би и аз имам някаква вина, но ми се струва, че той ако е имал желание е могло да си бъдем близки още в по-ранна възраст, понеже колкото по-рано, толкова по-добре. Той все пак е бил и е по-големият, така че нека коментиращите да не съдят така сурово.

Съвет как да се сближите май не мога да ти дам, но все пак опитвай ти от своя страна да поддържаш добри отношения с него и да го уважаваш. На сила не стават нещата (сближаването), но едни нормални отношения са постижими. Сега пишейки и замисляйки се - Съдейки по себе си, вероятно и при теб е така, като цяло и аз май не искам кой знае колко близки отношения, понеже интересите са ни абсолютно различни. Можеш да си зададеш и ти този въпрос.. Искам ли АЗ да сближавам отношенията ни?

Второто, което вече е съвет е категорично да опиташ да не прехвърляш лошия опит от семейството и лошите неща в новите си връзки. Имам предвид това, че стоиш 7г в токсична връзка е много проблематично и трябва да работиш върху себе си и да не допускаш подобно нещо втори път. Дори да не си получавала достатъчно внимание, любов и уважение в миналото от другите, първо се опитай да си ги даваш ти самата. Така ще бъдеш склонна да ги получаваш и от другите и няма да търпиш токсични отношения. Няма идеални връзки, било то приятелски или интимни, но когато нещата ескалират и са токсични - здравословната, нормална реакция е да кажеш СТОП и ако няма подобрение да си тръгнеш.
Желая успех!

 
  ...
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: 844a6ed9b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Да де но тук не става въпрос само че няма близки отношения. Въпросът е да не търпи тормоз защото живее в неговата къща.
Да не се изживява онзи като тиранин.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: dcf5b0fb2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   И аз не съм близка. При мен идва от причината че на няколко пъти си е позволил да удари майка ми. Тя може би прости, аз - не. И в моя случай баща ми работи в чужбина и ми купува всичко. Майка ми е на минимална. Но да ти кажа толкова пъти ми се е искало да му кажа да си събира техники, мебели, да си взима колата и всички други боклуци и да се маха от живота ми. Нямам нужда от боклуците му след като не може да даде спокойствие. Майка ми е всичко. Баща ми е по-хубаво когато в на работа и го няма по цяла година
ж, 26

 
  ...
преди: 2 месеца, 12 дни
hash: 7aa738a949
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Мила, както виждаш тук адекватни съвети ще получиш в много малка степен останалото е нападки и обиди! Съветът ми е да потърсиш след работа професионална помощ, психолог би могъл най -добре да ти помогне и след това лека полека да започнеш стъпки по изнасяне от вашите. Не можеш да ги промениш, но можеш да промениш своя живот!

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 12 дни
hash: 8646b6e81c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Абе май е по$добре да сте си отделно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker