Той иска дете, а аз не! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Той иска дете, а аз не!
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 4425 пъти
Здравейте!
На 23 г. съм, а приятелят ми, с когото живеем заедно, е на 38. Не е бил женен и няма деца. Всичко естествено беше повече от чудесно в началото, но сега ежедневно се караме за какво ли не.

Една от честите ни теми за спорове е факта, че той иска дете, а аз не се чувствам така сигурна с него и дали изобщо сега е момента за това. Обичам го и знам това и за него, че е така. Грижовен е, съветва ме, изслушва ме, старае се нищо да не ни липсва, угажда ми, но не съм сигурна, че не ме обича заради това, че постоянно му се натяква, факта, че не е станал баща, от страна на родителите му и че "вижда" в мен опция това да стане.

Честите ни кавги завършват с идеята, че сме различни на възраст и всеки възприема нещата по различен начин и аз съм малка, за да го разбера, а той улегнал, за да разбере "детските" ми настроения. Когато се опитам да му кажа, че искам да поизчакаме относно детето, той се ядосва, понякога дори побеснява!

Чудя се дали иска да е с мен и ме обича заради мен самата или обича идеята за дете от мен?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 6c79d0a772
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако сега се карате, какво ще стане след като станете семейство и имате проблеми?
Ти си млада не е нужно да раждаш, още повече че не си сигурна във връзката ви. Вземи решенито спрямо бъдещото ти дити, как би се чувствало то а не спрямо теб или него, а и си много млада за да се отдаваш на деца, казва ти го жена която е родила на 19 , и смисъла на живота ми са двете ми дечеца. Поживей си още, той ако те обича ще те разбере :)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 48966aabe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Баща ми е на тази възраст.... Та той може да ти е баща....
след 30г. , най - много 35г. се предават само по кофти гените... малко е позакъснял за деца и иска да с навакса... едва ли е заради теб и щото те обича... гледа да хване оследния влак дето се вика

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 13ab754ee3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Тук често се твърди, че голямата възрастова разлика не е проблем, но си е такъв. Той отива към 40, за кога да чака, на 50 да става баща ли? Или на 50 да води дете в градината? Ако го обичаш и смяташ да живееш с него, не виждам причина да не родиш на 23-24.
Мечо Пух

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 800887ff85
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ясно е, че човек на такава възраст ще има такива мисли. Ти толкова ли не помисли за това, когато реши да имаш връзка с по-голям? После всички говорите как възраст за любовта нямало и т.н.. Може да обича теб самата, но човек, който иска дете ще си говори за това и би могъл да постави това пред любовта съм към теб.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 956bc406e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Според мен човекът те обича искрено, а ти него може би не. От своя житейски опит ще ти кажа, че имам две деца и два аборта. Абортите бяха от мъж, когото не обичах или по-точно, късно разбрах, че не го обичам, а децата са плод на любовта ми към двамата най-обичани мъже в живота ми. Децата са смисълът на живота ми.
Може би още не ти се поема такава отговорност, млада си, искаш да си поживееш.. Но мъжът до теб е на повече години и ти си си го избрала.

Приятелят ти иска да отгледа дете с теб, докато е в разцвета на силите си. След 5-10 години ще му е сто пъти по-трудно. Не мисля, че обича "идеята за дете". Не вярвам да има нормален човек, който да не желае да възпита и отгледа деца.

Винаги съм мислила върху голямата възрастова разлика. При мен също е било така, но на друга възраст. Е, не е едно и също 23 и 38 и съответно 38 и 53.

Да, млада си. Разберете се за разумно изчакване за дете от порядъка на 1-2 години, зависи и дали учиш или работиш. Не забравяй, че трябва да имаш трудов стаж и добра заплата 1 година, за да получиш прилично майчинство. Не знам дали работиш. Дете се гледа с много пари и ако имате стабилна работа и договори и двамата, ще се справите.

Трябва да си отговориш на въпроса защо не си сигурна в него, какви са конкретните причини за това. Иначе ще почна да гадая.

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 34a59a205b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А ти заради какво си мислиш, че той е с тебе - за да си пипате ушичките и да си гъделичкате петичките ли?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 389466b792
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Към 5, да доходите ни са прилични и не мисля, че в това би имало проблем, а относно образованието, завършила съм го вече(висшето).
Сигурна съм, че го ибичам, но дали желанието за деца не надделява пред желанията му към мен като личност и жена? Трудно би се дал по-конкретен отговор когато не се познават отделните хора като такива, просто исках да чуя повече мнения и естесвено да споделя мислите си... Поради тази голяма разлика търся помощ от тук, за да си обесня ситуацията.
Благодаря за коментарите!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8688d4010b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Здравей!

Разбирам те много добре. Само едно мога да ти кажа- не си вкарвай филми сама и не се тормози. Ако не те обича като личност и жена, едва ли ще иска дете от теб. Като жена ти винаги ще си обвързана с детето си, а това е отговорност, която плаши. Аз самата съм на 26 и искам дете, но понякога се съмнявам дали съм готова. И това няма нищо общо с доходи, образование или каквото и да било.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 0cd67e6991
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   РАЗЛИКАТА Е ГОЛЯМА!!! От личен опит мога да ти кажа, че моя вече бивш мъж ме използва да му родя дете. Нашата разлика беше 16 години, аз на 20 той на 36, имаше чувства и от двете страни, но негов приоритет беше детето. Аз се вързах на неговите приказки като пълна глупачка, че ако не му родя дете, рано или късно ще се разделим и така, детето стана факт. Много ми е болно, защото въпреки че си имаме едно прекрасно момиченце той ме заряза и заживя с друга жена, спокоен че е създал поколение. Моя съвет е да не бързаш, ако тоя човек иска да е с тебе ще чака, а ти няма за къде да бързаш, защото повярвай ми ще съжеляваш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 6398980bca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Деца не се създават заради мнението на бабите и дядовците. Разликата ви от 15 години не е толкова голяма. Щом имаш този въпрос "дали желанието за деца не надделява пред желанията му към мен като личност и жена? " направи проба съгласи се прави се, че имаш голямо желание за дете а вземай противозачатъчни без да знае, до шест-осем месеца ще разбереш дали детето е толкова важното или ти за него. Но да знаеш свекито след втория месец "опити" ще почне да приказва яловица и т. н. така, че трябва да играеш цирк да плачеш, че не си бременна и т. н.

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 82e0939f5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Разбира се, че не те обича, само заради идеята за дете е заради тебе и не иска да изпуска последния влак.
На двама души, които истински се обичат деца за свръзка помежду двамата не им трябват!
И това ти го казва човек, който има страхотна връзка с човек от повече от десет години и нямаме и не искаме деца!
Заедно сме, защото си подхождаме, разбираме се чудесно, имаме си общи интереси и никога не си омръзваме, а постоянно сме заедно. Толкова много сме привързани един към друг, че не можем да дишаме един без друг. А другите около нас само ни завиждат и ни прокобват да си имаме бебе, но ние не им се връзваме. Знаем много добре, че когато детето се появи връзката ни ще се разпадне, защото вече няма да си обръщаме чак толкова внимание един на друг, а вече всичко ще се върти около проклетото дете. Знаем, че ще последва и развод, който ще навреди и на нас, а даже и на самото дете.
Така че- вади си изводите!
Ако познаваш добре себе си и него ще ти е по-лесно да вземеш някакво решение!
Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker