Проблем семейния живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121201)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблем семейния живот
преди: 1 месец, 28 дни, прочетена 925 пъти
Първо здравейте на всички. Чета ви от време на време и по някой път се изумявам на различни истории, но ето, че дойде времето и аз да споделя моята и да поискам съвет.

Накратко, мъж съм на 33, жена ми е по-малка от мен с 2 години.
Заедно сме от близо 8 години, като от близо година и половина сме женени. Нямаме деца все още, въпреки че аз много искам вече.

Малко преди да сключим брак, преди около две години тя реши да отиде да работи в друг град, където и предложиха доста по-добро заплащане, а и беше сериозно "обработена" от доброжелателни колежки и аз не успях да направя нищо по въпроса, въпреки че знаех какво ще следва от това. В началото нямаше проблеми и успявахме да запазим отношенията си, но малко по малко започна да се натрупва напрежение и различие в нас. Надявах се, че след сватбата тя ще реши да се прибере и отново да живеем както преди, но за съжаление явно съм се залъгвал и това не се случи.
В началото тя живееше там с една колежка, но след като тя реши да се върне обратно, се наложи жена ми да отиде да живее с други колежки (едната, от които крайно не харесвам и смятам, че е истинско зло в буквалния смисъл).
Тази нейна колежка е доста по-голяма от нея и с две деца (разведена), като жена ми доста се сближи с нея и вече са направо неразделни. Заедно работят, заедно ходят на почивки и т. н. Тази жена и влияе изключително негативно и естествено това се отрази и на отношенията в нашия брак, а жена ми дори не дава и дума да се каже за нея и не разбира, че я манипулира с цел да има с кой да си ходи по почивки и да има компания.
Доста търпелив човек съм, но естествено бавно, но-сигурно започна в мен да се натрупва напрежение и то почна да излиза осезаемо миналата година декември, когато и почти бяхме на ръба на раздялата, но някак "залепихме" нещата.
Говорили сме за темата за нейното връщане, но не иска и да чува за това, деца не иска в момента, понеже смята, че ще повлияе на кариерното и развитие и ще я дръпнат надолу.
Аз наистина я обичам много и искам някак да се получат нещата, но вече серизно си мисля, че тя си играе с мен и ме върти. Не ми се иска да приключват нещата, но явно натам отива всичко.
Извинявам се, ако съм писал малко хаотично, но това е доста дълга история, която вече продължава 2 години и имам чувството, че живея в някакъв друг свят, който определено не е моя.
Ще бъда благодарен на мнения от Ваша страна, историята е абсолютно реална.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 27 дни
hash: 87e7a1e7d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Или отивай да живееш с нея в новия град, ако наистина си влюбен в нея. Или и бий шута - ако не си влюбен в нея. Трето положение няма.
За да бъде влюбена жената, трябва да си до нея. Колкото повече сте разделени, толкова повече тя ще изстива към теб и накрая ще сложи край

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 14dd8a03cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Такава си избрал. Не мисли че тя се е променила заради Еди коя си. Отговорността и кръста си ги носи тя за нея си.
Дали е разведени а с две деца или е нешо друго не е от значение, преди да е била разведена е била нечия съпруга, преди децата е била нечие гадже.
От описаното разбирам, че не си само ти на клона, но това друга тема. На жена ти не и пука за теб или ако и пука и се държи така, значи е прекалено подвластна на чуждото мнение, което пак няма да завърши добре за теб.
Натам е свирено, не задълбавай агонията а приключвай, че руло виж един ден дошла бременна и ще се чудиш твое ли е или не.

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 7b06c20200
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Това не е твоята жена, ако беше щеше да си живее с теб, нямаше да предпочете парите пред теб. Съжалявам, вие искате различни неща от живота, остави я и си гони твоите цели.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 27 дни
hash: b203dfb184
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Да ражда, тогава ще сте заедно, аз на 29 имах две деца. Сега съм колкото теб и се чувствам стара тепърва да раждам, действайте по въпроса. Не и говори нищо, понякога е по- добре да не сте винаги заедно.

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: cf76473533
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Интересно ми е колко изкарваш. Ако жена ти прави по-голямото число а ти гравитираш около минимума, на нея й е ясно, че стандарта ще се понижи ако имате дете. Възможно е и да не те вижда като бащата на децата й.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 2518197f00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До 1 - предлагал съм да отида там, тъй като мога да работя и от вкъщи. Не искала, понеже не искала да живее там, а в момента буквално е там половината седмица.
До 5 - далеч съм от минимума, над 3 на месец, така че не мисля, че вадя малко. В момента и тя вади колкото мен, естествено, че при евентуално дете ще ни паднат малко доходите моментно, но пълно щастие няма, а и се развивам и доходите ми се покачват, не стоя на едно място и да чакам. Имам жилище също така, така че не се налага да плащаме и наеми или кредити.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 27 дни
hash: d42b6b3beb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Както описваш нещата тази жена просто те разиграва и използва. Да приеме добра оферта за работа в друг град бих го разбрал. Но да ходи на почивки с приятелки без теб е пълен абсурд за семейна жена. Освен това е над 30 и е време поне да помисли за деца, а не да те реже моментално. Трудно е наистина, но според мен не си губи времето с нея. Тя си води своя живот и изобщо не се съобразява с теб.

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: d2970dba50
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Вие сте проформа семейство.
За съжаление само на хартия, а физически не сте заедно.
Проведи сериозен разговор с нея, няма какво да търпиш и чакаш, давай й свободата. Всеки е поел по различен път, тя ти губи времето, мотае те. Не сте един за друг.
Разделете се, няма да ти е по различно от това в момента.
Бъди честен със себе си, дори си много търпелив към нея, изглеждаш в очите й като без характерен.

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: dac4d8018b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Приемате за даденост, от 8 години сте заедно, а като цяло гледам че повечето млади хора не са по брака и децата.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 15aaa576fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Е и аз съм близка с някои колежки. Защо си мислиш, че непременно някой й влияе. Тя си има глава на раменете и може да преценява.
Дали е разведена жената или с две деца няма никакво значение. Чак пък била и истинско зло в пълния смисъл на думата. Малко се съмнявам.

Как така в друг град. Вие не живеете ли заедно. А ако не колко често се виждате.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: d46b7ff7e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Чакам коментарите на жените как си пълен комплесар и как тя имала право на личен живот, в който ти изобщо не си включен, макар че сте заедно от толкова години. И едва ли не трябва да се радваш, защото тя ходи без теб на почивки и е щастлива от това. И ти ако я обичаш, ще се радваш тя да е щастлива, самичка на почивка с нейна приятелка. Олеле майчице.. Просто ми е ясно какви неща ще се изпишат и тук.

Но в крайна сметка ако човек реагира емоционално на цялата тая работа, ще полудее.

Моето мнение е, че трябва да се разведеш. Няма да ти е приятно да излезеш на пазара дето се вика. Защото в момента е много зле от към жени. Буквално всяка една прави номерата, които съпругата ти прави. Не сте един за друг. И доказателството за това е, че си нямате детенце все още. Ако бяхте, щеше да се случи от само себе си. Просто не сте на едно ниво. На теб ти трябва обикновена жена, която също да търси спокойствие. А не на 29-30 да ми ходи сама по почивкИ. На почивки бе човек. Нашата си ходи на почивки с нейна приятелка. Изобщо не ми се намеква какво се е случило... Не съм бил там ама можем да предположим.

А тия дето ще нападнат автора, са сигурно тия които си имат приятели, ходят на бар без тях и после говорят как невинния флирт с други мъже бил окей и бил само за малко.

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: cb6584e678
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Според мен възрастната колежка и служи за параван о си ома друг.
Ако обичам един мъж, ще искам да правя секс всяка сутрин и всяка вечер с него, а не да се доказвам в работата в някакъв си друг град.
Какви почивки с приятелки, при положение, че нямате деца?
Всяка млада жена иска да отиде на почивка с любимия мъж!
На почивка без съпруг и с приятелка младите жени ходят, само ако двете са в дълго майчинство и трябва да занимават децата на открито, а не да висят в задушния град.
Обясни й, че не може повече да продължавате така. Кажи и, че на твоята възраст и без деца очакваш да правите секс всеки ден, да се забавлявате, да пътувате, да имате съвместни преживявания.
Ако тя отсега има нужда от преживявания с други, по-добре да се разделите и всеки да поеме по пътя си.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 26 дни
hash: b0166480ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   За да се е принудила да ходи в друг град да работи за повече пари, значи че ти не си мръдна за по-добри финанси.
Е, как да ражда и деца? Като не не можеш да подсигури така, че на нея да не и се налага да ходи в друг град за повече пари, как ще подсигуриш и за дете? Или идеята в да я затвориш колкото може по-бързо с едно дете, пък после бързо да се връща на работа за малко пари, но да има и за хляб към боба?
Жена на нейата възраст отдавна е готова за деца, е излизай с тези номера за "кариера". Кариерата и е "времето си върви, а аз имам мъж, но нямаме възможност за деца и той не мърда да подобри, в такъв случай мърдам аз"
И не обвинява колежката за това, че жена ти вече може да си позволи почивки, работи, изкарва и пътува. Проблемът ти е, че не покрива твоята неспособност, в началото си бил ок, мислел си, че ще поеме и теб и децата после- така типично, но вече почти невъзможно.

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 9bb2797d06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Трябва да си поговорите сериозно кой какво иска и какви цели има. Това е единственият път, тук никой не може да ти оправи проблемите и даде адекватен съвет. Но трябва да приемеш, че нещата могат да стигнат и до край. Това не бива да те притеснява, набери кураж и говори с нея. По-добре агонията да свърши, а не да продължава вечно

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: cb6584e678
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Номер 4 реагира като баба!
Раждането на дете не решава проблемите, а ги задълбочава.
И аз не бързах с раждането, защито исках да си поживеем с мъжа ми, да пътуване, да правим много секс, да се забавляваме, да напредна в работата също. Но си стоях неотлъчно до него и той постоянно ми липсваше. Не съжалявам за решението си. Родих, когато прецених, че съм готова, на 34г. Най-голямото предизвикателство в една връзка са именно децата, докато са малки. Много е трудно, особено ако няма кой да помага.
Мисля, че съпругата на автора не е влюбена в него, не го обича и вероятно има любовник.
Влюбената жена стои до мъжа си.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: f2bbc5e4c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Тази жена е безперспективна за теб и за семейство, към момента, можехте да запазите връзката с ултиматум тя да се прибере, но това не е станало. Не се ядосвай късай и продължавай. Не иска деца, не иска да се връща, по почивки с приятелка и къде си ти в цялото уравнение? Никъде.

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: ba03178b47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Е и моите колежки си ходят на почивки заедно. По екскурзии. Какво лошо има човек да види малко свят. Не пречи и да си ходи по почивки и с мъжа.

Това, че не ходи по почивки не е гаранция, че няма да изневери. Ако реши да изневери ще го направи и без специално да ходи по почивки.
Може просто да иска да си прекара приятно в женска компания.
С приятелките си.
Ако си нямат доверие това е вече нещо друго. Защо са заедно ако си нямат доверие.
Ако няма доверие на жена си нищо няма да излезе от тази връзка.
А и по-добре сега да ходи като няма ангажимент към дете.

Аз също ходя но моят мъж не ме ревнува има ми доверие. Така че.

По-притеснителното е че не живеят заедно. Че не са толкова близки.
А

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: dac4d8018b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Айде тези, които са написали, че са близки с колежки да кажат колко точно са близки? Между другото съм жена и ми е интересно каква е тази близост между жени, че и на почивки ходите, на екскурзии и то семейни. Освен да изпитват някакви чувства една към друга, аз друго обяснение нямам. При положение, че имат мъж и деца някои.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 8e685fa5d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   На жените им е много гадно когато мъжа започне да се държи така, както те се държат с него. Щото ги питаш като ходят на бар и те викат, че било нормално. Питаш я обаче как би се чувствала ако техния мъж отиде на място, на което стотици жени искат да му свалят гащите и да спят с него и тя веднага реагира с "еее ма как така, не може"... Ъъъ това се случва на всяка жена като иде на бар, мъжете искат да спят с нея. То стига само веднъж да се появи по-хубавия, по-високия и с пари и жената започва да се замисля.

Та така. Ако не се чувствате добре с една жена, значи наистина нещо не е наред. И трябва да се махнете от нея.

Авторе, започни да излизаш с приятели и ти и по почивки.

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: f04feb88fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Здравейте отново,

Сега първо понеже виждам, че доста хора пишат за доходите. Имам добра професия и вадя добри пари за стандартите на България, доста над средното, така че нито мизеруваме, нито пък сме имали някакви финансови затруднения.
По принцип аз съмнения в нея нямам и и имам доверие, но най-големия проблем се явява това отсъствие по 3-4 в седмицата, което нормално отдалечава хората един от друг. Уж в нашия град ще могат да и осигурят такова работно място, но това ще отнеме поне 2 години...
Понеже някой спомена и секса - проблеми там нямаме, всичко си е както трябва.
Относно почивките - аз нямам нищо против и дори не искам да ходя с нейните приятелки, тъй като аз просто нямам какво да си говоря с тях и на мен ми е скучно. Проблемът не е в това че е отишла на почивка, а това че иска през 2 месеца да ходи с тях някъде. Да отиде някъде веднъж в годината - ок, но през 2 месеца си мисля, че е леко прекалено.
А относно децата - искала деца, но искала още 1 година да поработи там и след това вече да забременява. Това добре, бих изчакал, но дали няма да се обърне след 1 година и да каже, че иска примерно още 1 година да работи там.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 483f6f664b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Лошото е. че не живеете заедно.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 7b3aacb05a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Ами разбира се ти имаш доверие на жена си.
Три четири пъти в седмицата да отсъства не е толкова много.
Разбира се, че няма проблем за теб да ходи на почивка.
За веднъж годишно съм съгласна но през месец два три е прекалено.

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 7b3aacb05a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Ами запалените по екскурзии ходят какво толкова. Не винаги става въпрос за това, че са лесбийки.


Понякога става въпрос за доверие. То е много важно.

 
  ...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: e15b144fdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   До автора 20.

Звучи яко. Финансово си добре, казваш че и имаш доверие, секса е наред, но все пак пускаш тема и са ти светнали всички предопредителни лампи в главата, някак неспокоен ми седиш, объркан. Как така всичко наред, а ти чувстваш че почивките, колежките и приятелките са по-важни от колкото ти за нея като цяло.
Всеки подрежда приоритетите си спрямо нуждите и емоциите си. В стълбата обичта е най-високата летва, не защото аз така го реших, а защото задейства най-много неврони и от там създава най-приятното чувство, да искаш да даваш. Желанието да имаш здрав дом и семейство се нарежда сред висшите потребности и няма как да се скрие желанието на такъв човек да го постигне.
Пък желанията за постоянни пътувания, постояното търсене на компания показва точно обратното, човек който всячески се опитва да се разсее от нещата в главата си, които не са до там за разказване по принцип. И тези неща за които мисли, знаеш че нямат нищо общо с теб, а очевидно не смееш да си го признаеш, че човек винаги мисли за някой, така сме устроени, а този някой ти светка че не си ти.
Но ти искаш да угаждаш, да се съгласяваш, защото не от вчера угаждаш за да я вадиш от дупките в които изпада, заради някой друг, пък ти си самарянина който я вади и трепери. Пък то били 8 години, ама натам има още много, а ти виждаш че те няма в картинката, до сега е било така, натам тя ще стане прилежната домакиня, ще гледа да ти е добре на теб, да иска да прекарвате повече време заедно, да си говорите, да се докосвате? И някак даже те е убедила, че на нейните почивки, на теб ти е скучно и няма какво да правиш, както те е убедила, че работата в друг град или там каквато е схемата е единствения вариант. Пък залез с любим човек все още е нещо, което слива двама души, ама тя не иска на залез.
И въпреки всичко ти продължаваш да даваш и да и влизаш в положение, просто защото обичаш. Разбираш ли разликата?

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 9d9b1f92dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   "когато и почти бяхме на ръба на раздялата, но някак "залепихме" нещата. "!? ---"Аз наистина я обичам много и искам някак да се получат нещата, но вече серизно си мисля, че тя си играе с мен и ме върти. Не ми се иска да приключват нещата, но явно натам отива всичко. " ти си непоправим мазохист, толкова наивен, че даже и. урвите не те понасят. Животът е кратък, не го прахосвай!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker