Родителите на съпруга ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите на съпруга ми
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 4972 пъти
Здравейте!

Пиша, за да споделя чувствата си и да чуя мнения да други хора, различни от приятелите ми.
Омъжена съм от скоро, съпругът ми е добър човек, обичаме се и се разбираме. Проблемът ми е следният-не мога да обикна родителите му. От началото на връзката ни съм дала да се разбере, че съм свободолюбив човек, който не се влияе от чуждо мнение. Слава Богу, не са се месили за нищо, като изключим, че трудно преглътнаха факта, че не желая да живея с тях.

На квартира сме в друг квартал-достатъчно далеч и достатъчно близо, както се казва :) В интерес на истината, на гости даже не са ни идвали. Не сме ги канили. И нямам намерение. Съпругът ми знае това и не ме насилва да ходим, даже и той не е стъпвал там отдавна. Не ме упреква, но усещам, че му тежи. Просто не накараха да им казвам "майко и татко", насила. Това не мога да преглътна. Най-много мразя в този живот някой да ме кара да правя неща, които не ми идват отвътре-супер много ми личи. Приех го много лично, като болна бях, за някои може да е глупост, но имах чувстваото, че някой ми е бръкнал в душата с мръсните си лапи и е осквернил най-съкровенните ми чувства.

Та, това не мога да им простя, не искам да ги виждам, от три месеца насам сме ходили два пъти за по час. Не искам да живея с тази тежест в сърцето, не съм злобен човек, искам да съм начисто с всички и да не тая лоши чувства към никого. Като камък ми е заседнало на гърлото-това са родителите на съпруга ми, неговите създатели, а аз не искам да ги виждам. Не знам как да се справя с този проблем. Благодаря на всички, които ще ми пишат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 730cc14883
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Голяма си егоистка - това ще ти кажа!
Ти не стъпвай там, не ги наричай майко и татко и не ги кани, но по дяволите как може да ограничаваш мъжа ти.
Още повече, че хората съм сигурна, че са те "накарали" да ги наричаш така, защото са искали да покажат, че те приемат.
Може и да не забраняваш на мъжа ти да ходи, ама като ти личи, че не ги харесваш и той за да си спокойна и да си нямате проблеми не ходи и той.
Но как няма да му ртежи!
Ако си малко по-хитра и малко по-добра ще се гушнеш в него още тази вечер и ще му кажеш много мило: "Знаеш ли, защо не отидеш при вашите да ги видиш, сигурно им липсваш" А ако пита дали не искаш и ти да отидеш или каже, че няма да ходи без теб.. просто му обясни, много спокойно, че нещо ти тежи като се срещаш с тях, но това не означава, че ги мразиш. Кажи му, че си сигурна, че с времето ще ги почувстваш по-близки и сама ще започнеш да ги търсиш.. но не искаш да се насилваш, защото ти личи и ще им стане само по-гадно.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a67910e2d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Странно, тези хора нищо не са ти направили, пък ти не искаш да ги виждаш. Аз не мога да си представя да не искам да комуникирам със създателите на човека до мен, камо липък той да не вижда майка си и баща си заради мен. Все едно (да не дава Господ) дъщеря ми като порасне да не контактува с мен, защото се е събрала с някакъв си. Мисля, че малко трябва да промениш светоусещанията си.
Мен никой не ме е насилвал, да казвам майко и татко, естествено си дойде. Даже и доосега продължавам да ги наричам така, въпреки, че с бившият ми съпруг сме разведени отдавна - те просто са такива хора - родители.

Птичето

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a9f3a45876
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Леле.. я помисли за мъжа си поне от време на време ги кани или отидете и се дръж малко по добре! мислиш само за себе си игуист си! това са негови родители нормално да му тежи, но се саобразява с теб и мнението ти а ти изобщо не мислиш за него а само за себе си пффф...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 29be4f8f43
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Че това ти е най малкия проблем, хората нищо не искат от теб.
Мъжа ти се съобразява, какъв ти е проблема?
Как те накараха, да не са те вързали на въже, а и след като не ги виждаш не е нужно да ги наричаш така нали?
Аз също не наричам свекърва си майко, имам си майка, но та няма как да ме накара, камо ли пък насила....
Защо си измисляте проблеми???
Хората се съобразяват с теб, ти бегаш от тях все едно са чумави, синът им не ходи при тях, най-вероятно и внучето си няма да видят като не ги искаш у вас... И все пак не са ти казали нищо нали?
Чудо голямо че един път в годината ще кажеш майко...
Ако знаеш с колко неща се примирява човек в името на семейството... Винаги има трудни времена и при теб все някога ще има да видиш тогава дали това ще ти е проблема.
И още нещо... Ти имаш ли родители и как се държи съпруга ти с тях?

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 280bf9def0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Живей си сама, и тогава такива терзания никакви няма да имаш. Щом живееш с хора и сред хора - трябва да се съобразяваш.

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: da84696916
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Добре де какво ти сториха защо не искаш да ги виждаш и почти ги мразиш тея хора?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 35cb3b5d81
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моята свекърва ме е гонила с нож като бях бременна, преди това само ми е правила магии /не че вярвам в магии, но все пак/. После тормозеше мен и децата ми с постоянно мрънкане, крясъци и вой. Заканваше се на родителите ми, наричаше ги крадци, защото баща ми е бил някога някъде шеф.
Наричаше мен и мъжа ми неудачници, защото не изкарвахме няколко хилядарки.
Накрая ни изгони с двете малки деца точно в момент, в който не трябваше да го прави.
Е, стъпихме си на краката, за няколко години тази жена стана друг човек. Държи се гузно и смирено.
Няма да я нарека Майко.

Но ти си много странна. Аз продължавам да се чудя на жените случили с благи свекърви какво се правят на дивачки, вместо да са доволни, че не им се е паднала вещица като от приказките.
Отношението не е само до това да ги наричаш майко и татко. Наричай ги по име, защо не, но човешки.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 75a72271d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ако не искаш да ги виждаш само заради това, че си им казала веднъж мамо и татко си е доста дребнаво. Живеете самостоятелно, не ви се бъркат с нищо - но:
- спокойно можехте да им обясните, че няма да живеете при тях и няма да се обръщаш към тях с мамо и татко, 21 век сме и ви приветствам за решението да се справяте сами с живота;
- не сте ги канили на гости - толкова ли ще ви навредят с едно гостуване, дори от кумова срама да е;
- съпругът ти също не е стъпвал там - що за син е това? Колкото и да са чужди, това са майка му и баща му и ако той под твое давление не ходи да ги навестява, да ме прощаваш, но не виждам нищо мъжко в това;
- ами ако по стечение на обстоятелствата опрете до тях - било за подслон, за пари или просто да погледат децата ви?
Нещо не го разбирам такова свободолюбие, и ние живеем самостоятелно и близо до родителите ни, не сме се изтрепали да си гостуваме, не ни се бъркат с нищо и ние нищо не искаме от тях, жена ми не се обръща с мамо и татко към моите родители, но чак толкова?
Мечо Пух

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: fb93d15cd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ами не си длъжна да ги харесваш! Това че са му родители, не значи че трябва да ги харесваш. Все пак си се омъжила за него, не за тях. От какъв зор ще се насилваш. Я по-спокойно, контактувай нормално с тях, уважавай ги, но не се напрягай да правиш нещо, дето не ти идва от сърце. Защото накрая че намразиш себе си затова, че си правила компромис с такова нещо. Радвай се че не живеете заедно и че мъжа ти не те е накрал да живееш с тях. Просто не мисли за тях, а си гледай живота. То и аз моите родители дето са ми родители, много неща не харесвам в тях, пък какво остава за чуждите. Или пък да си затварям очите за очевидни истини- примерно някой ще ме лъже и аз ще се насилвам да се убеждавам, че го харесвам, а всъщност изобщо да не го харесвам. Вярвай в себе си и собствената си преценка!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a12e2faacc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Моите свекър и свекърва още преди да се оженя ги нарекох по лични имена. Не им беше много приятно, но свикнаха. Ти и сега ако им идеш на гости и ги наречеш по име и твоите ще свикнат щото нямат друг избор.

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 705c557a51
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   И моята жена беше свободолюбив човек и не знаеше как да се държи със родителите ми, за това сега си живее сама.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: e3e72074dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Първо, подкрепям те много, че си се наложила да живеете отделно. Но много насериозно си взела нещата, много се впрягаш.
Отиди им на гости с предварително обаждане без мъжа ти. Говори с тях като с хора - кажи им, че просто не можеш да ги наричаш „майко и татко“. Ако искат да го приемат, ако искат не.

Не разделяй мъжа си от родителите му, но и не живей с тях. Наложи ясни правила - не ги наричай майка и татко, щом не ти е приятно, не живей с тях и не им ходи на гости, но няма лошо да се събирате семейно по празници или да се посещавате след предварително обаждане. Един ден мъжът ти ще съжалява, че не е прекарал достатачно време с родителите си, но ще е късно и ще те обвини вътрешно теб. А и за децата ти един ден ще е добре да имат баба и дядо. Помисли над този въпрос.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: af30055943
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   От авторката:
Наистина ме накараха-накараха ме да повтарям след тях фрази, които завършваха с "майко" и "татко" накрая. И аз повтарях. Относно отношението на съпруга ми към тях- той сам не иска да ходи, и мен ме устройва идеално хаха. В крайна сметка наистина не съм длъжна да ги обичам. А не ми се ходи на гости в тях, защото е мръсно, мирише на лошо и ме е гнус да стоя, камо ли да се храня. Благодаря на всички за коментарите.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: da84696916
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Авторке като прочетох коментара ти и първото което си помислих бе - дано си нямам снаха като теб. Да имам син на 4 годинки, лоша свекърва също, но това твоето е извън пътя.
Накарали я били да им казва "мамо" "татко", у тях било мръсно, ми като е мръсно изчисти. А след година две когато мъж ти те изостави и ревеш в този сайт пиши че си тази дето писа темата "Родителите на съпруга ми"

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 5799de1ac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Това да ти е най-малкия проблем. Има много други проблеми в семействата и къде къде по сериозни. Да живееш с егоист, който каквото направиш в къщата и да си го преписва като негова заслуга и дори да не е дал дори 5 стотинки или мнението си... Аз съм на 21 години, живея с родителите си и на татко родителите в една къща, сега в момента съм сама само с баба и дядо... Знае че доста неща са ми струпани на главата но най-гадното е когато не тя 4исти а аз трябва да върша това, а цял ден съм била на работа... Отделно да ви ровят в нещата по цял ден не би харесало на никой предполагам... има и други неща които са още по брутални, но да си ги спестя... миличка не е толкова трудно това което си направила. Усазнай че трябва да се докажеш пред тях и пред сапругати то дори било не точно така 4е поне малко от малко трябва да се премириш със семеиството му. Не искаш да го приемиш нито си първата нито последната която има този проблем... Пожелавам ти успех

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker