Бившият, който продължава да ми трови живота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122777)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14525)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Бившият, който продължава да ми трови живота
преди: 2 месеца, 7 дни, прочетена 956 пъти
Пиша, просто, за да споделя, пък ако някой желае да се включи с коментар, ще се радвам. През 2011 се запознах с бившия ми, нямах планове за продължителна връзка, защото от самото начало видях, че човекът не става. Проявяваше неоснователна ревност, агресия и по моя инициатива се разделихме. Заради общ познат, който се свърза с мен с молба да му дам още един шанс, направих тази грешка. Той от своя страна намери начин да ме "върже" с дете и въпреки предпазните средства се оказах бременна. Обмисляг аборт, защото от самото начало на бременността проявяваше психически и физически тормоз. Заплаши ме, че ще разпространи из целия град, че съм детеубийца. Живеем в неголям град, бях млада и зелена (на 26) и от страх задържах детето. Моята най-голяма радост вече е на 11 и нито за миг не съжалявам за решението си. В крайна сметка с баща ѝ се разделихме окончателно, когато дъщеря ми беше на 1 година и 4 месеца. От тогава той я е виждал 5-6 пъти по моя инициатива, а след делото за родителските права - нито веднъж. И така вече 10 години. През това време го осъдих за неплащане на издръжка, беше 6 месеца в пробация. От тогава плаща редовно, за да не бъде повторно осъден с ефективна присъда. И така, времето си мина, детето не го помни. Знае за съществуването му, но ако го срещне на улицата даже няма да го познае. Реших, че искам да пътувам с нея, макар финансовите ми възможности да не са неограничени. Все пак мога да си го позволя, макар и до не супер луксозни дестинации. И проблемите с бившия започнаха. Започнаха претенциите - кога, къде, с кого тя може да пътува. Неговите условия не ме устройват, защото ме ограничават във времето и обхвата на позволените страни. Стигнахме до дело, в което той се яви без адвокат и най-безочливо лъжеше съдията. Твърдеше, че поддържа редовен контакт с детето, че редовно ѝ дава пари и т. н. Лъжи, които са лесно доказуеми. В крайна сметка, стигнахме до съдебно споразумение. Резултатът не е оптимален по отношение на разрешените държави. Детето иска да може да посети и държави извън ЕС. Разстроена е, че човек, който никога не се е интересувал от нея, сега я възпрепятства. Опитвам се да я ободря, че има много места, които да посетим и така, но тя си държи на своето. И я разбирам... Като родител ми е тежко да я гледам такава унила и ми идва да строша главата на тоя, дето само по документи ѝ се води баща...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 7 дни
hash: d194c1b895
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   За такива като вас се казва: "Търкулнало се гърненцето, та си намерило похлупачето! ".
Жалкото, в случая, е, че и невинна душа страда от вашия углавен дебилизъм.

 
  ...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 8352e94969
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   Айде, разбирам проблема, но на едно дете на 11 много му уразбира главата ЕС и не ЕС, това са нещата вменени от теб на подсъзнателно ниво, ако се замислиш твоята реакция можеше да е, ето мама ще видим това, онова и т. н., а не"тръшкате, какво не може да види, подкокопосване и на мама недоволството върху детето. Надали ще ме разбереш, по-скэро ще се ядасаш, но си мери поведението, затова от тази унилост на 11 г. дете ще следват още по-страшни неща. Винаги с приямате и напред, а не с тръшване и назад. Да не забравяме, че хиляди деца в България не са излизали извън България.

 
  ...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 69d7fe9bfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   Жалко. Можеше по друг начин да се стече живота ти. Нищо.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: fc0c080994
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   До 2 - не зная какви са представите ви за 11-годишните деца, може би че все още ходят прави под масата, но това са осъзнати деца, които са съвсем наясно със света около себе си. За ЕС учат в 4 час, вероятно и с това не сте запознат. А тя си има и странични интереси и занимания, от които допълнително разширява мирогледа си. И е напълно наясно, че пирамидите са в Египет, а Египет не е в ЕС. Това е прост пример. Защото, например, би желала да посети и Египет. Но заради "бащата на годината", няма да може в следващите 7 години. Наясно съм колко много деца не са излизали извън България. Аз самата за първи път пътувах извън България на 25.. И ще направя всичко, което е по силите ми, тя да не бъде като мен

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: a53ae28abc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Съди го за издръжка, съди го за това, че не се вижда с детето и не му посвещава време, съди го за всичко, което се сетиш докато му отнеме родителски права и да няма възможност да осира и пътя на детето.
Не го вълнува детето, а е намерил възможност теб да контролира, типичните безполезни ганьовци.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 990a7c6e5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Когато човек се води от мотото "ама, какво ще кажат хората в малкия град", се стига до такива резултати. Когато поддържаш връзка с човек, който си видяла отначало, че не става, също.
Относно това, че дете на 11 години искало да посети страни извън ЕС, и държало на своето, мисля, че това е ваше внушение.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: f7478fbb77
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   От самото начало тя видяла, че не става, но той бил намерил начин да и направи дете.... хахахаха, ти сериозно ли?
Не съм го чел цялото, то няма и смисъл. Тия две изречения описват цялата ситуация и теб те описват като човек също.
Не знам какво ревеш по бившия, като очевидно и ти си същата.
Такива си избирате и обичате, а те видиш ли някакси все намират начин да ви направят деца. Много интересно как намират начин, да не ви слагат приспивателно, да не усещате нищо?
Стига глупости

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: c0524caa06
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Бившия ти може да е гаден, но и ти не си цвете за мирисане. Първо си видяла, че не бил за теб, бил агресивен, но си му дала шанс, защото някакъв си познат те помолил. Що за тъпотия да слушаш някакви непознати, а не себе си. Нали после ти ще живееш с дадения човек. След това случайно забременяла. Не знам как се забраменява случайно- ако си използвала средства за предпазване, няма как да стане. Освен ако средството е било - той обеща да ме пази. Така пак се оставяш в ръцете на някой друг. После не направила аборт, защото бившия я заплашил, че щял да говори, че е детеубийца. Сега пак бившия виновен, че дъщерята не може да пътува. Цял живот си се оставяла някой друг да взема решения вместо теб, въпреки че си виждала знаците, пак си се оставяла да решават други и сега пак други са виновни. За мен виновна си и ти- първо защото си избрала такъв човек за баща на детето си и защото никога не си мислила за последствията, а си се водила за момента. Съжалявам ама няма как да се изкараш жертва в тази ситуация. Един дол дренки си с бившия. Той може да е бил гадняр, но ти си му позволявала и си му се водила по свирката, защото не си реагирала когато трябва.

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 3d99aa0d66
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Имаш право да сезира прокуратура за това, че не плаща издръжка и ще му стъжнят живота...
След като веднъж вече е бил съден за същото, ако сезира прокуратурата... А е няма да имаш повече проблеми с него.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: fc0c080994
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   До 5 и 9 от авторката. Проблемът е, че плаща редовно издръжка, след като го осъдих преди 7 години. Наясно е, че ако спре да плаща, ще го осъдя отново. За българското законодателство това, че плаща издръжка е достатъчно, за да има същите родителски права като мен. До останалите коментирали - аз поука отдавна съм си взела, и както написах вече нито за миг не съм съжалявала за решението си да задържа детето. Нито пък се оплаквам от живота си. Гневът ми е насочен единствено към човекът, който умишлено тормози и мен, и детето ми, и за съжаление се води баща на дъщеря ми

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: e3c9da521d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   От човек на близо 60г - щастливо женен!

Авторке, авторке...

Как да ти обясни човек, че от всички твои действия е видно, че ти не си по-добра от бившия си!

Дори той е по-добър от теб, защото без неговите действия и намеса - ти си щяла да убиеш детето си!
Така, че трябва да благодариш на бившия си за това, че сега имаш дете! И че те е предпазил от много тежък и сериозен грях - ДЕТЕУБИЙСТВО!

Няма да повтарям предишни коментари, където хората са ти описали подробно и много добре какви грешки си допуснала - прочети ги внимателно и си направи изводите!

Аз ще ти обърна внимание на две други неща:

1. Злото не се премахва със зло! Напротив! Злото се премахва само с добро! Така, че ако искаш да имате нормални отношения с бащата на детето ти - дръж се добре към него! Не се съди с него, а се разбери нормално, с добри думи, като човек.

Да, не всички хора могат да бъдат добри бащи и майки, затова не осъждай бившия си - да не се окаже, че твоето възпитание е още по-пагубно за душата на детето!

2. Това което правиш за детето си се нарича МЕЧЕШКА УСЛУГА!
Чувала ли си този израз? Това да угаждаш на капризите на 11-годишно дете е точно такова> ПРАВИШ МУ МЕЧЕШКА УСЛУГА! И увреждаш непоправимо душата му!

Говоря ти от опит! Виждал съм много разглезени деца - и от тях излязоха недобри хора! И за това са виновни родителите им! Защото им угаждаха на всеки каприз и прищявка!

Аз съм възпитал две деца: строго, скромно, и с много любов! Не съм им изпълнявал капризите и съм ги пресичал още в зародиш!
И не съм насърчавал фантазиите им! Защото детето на 11 години е още малко и неразумно, то може да иска много нереални неща, даже да отиде и на луната! Е, аз щях да му отговоря така - като пораснеш, ще работиш много и ще си спестиш пари, за да отидеш където желаеш. Аз нямам тази възможност да те заведа! И край! Темата щеше да бъде прикючена!

Иначе съм правил много жертви за децата си, и те са го видяли и разбрали, и досега го помнят и ценят! Защото са научени на скромност, умереност, реализъм! И досега(въпреки че вече са големи, слава Богу, децата ми много ме обичат и уважават, и биха направили всичко за мен - и са правили, когато имах нужда...

Мога още много да ти разкажа, но едва ли ще ме разбереш!

Съветът ми е да не му угаждаш на капризите и прищевките(на детето си) И да престанеш да насърчаваш детето си да иска да ходи в чужбина! И съответно да не врънкаш бившия си за нищо такова!

Знам, че няма да ме послушаш, защото се вижда, че си дебела глава! Но поне се замисли и промени начина си на възпитание!

 
  ...
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: 1e96fc0c7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   По-добре изчакай детето да стане на 18 и спокойно да пътувате. Ясно е, че с някои хора угодия няма. Не си
заслужава да си тровите нервите и двете, след като сте безсилни.

Има закони и въпреки че са направени така, че да защитят правата и на двамата родители, те няма как да отчетат безброй нюанси, характери, ситуации и прочие.

Има безотговорни мъже и жени, които са станали с лекота родители и дотам - само биологичен материал. Докато много други се борят с години за дете и биха го обичали..

А този е ясен. Ще се сети, че има дете, когато грохне стар и болен и никой няма да го погледне. Докато са млади някои хора се имат за богове, но забравят, че няма цял живот да са в силата си. Обикновено точно токсичните родители на стари години са най-капризни същите им неглижирани и изтормозени деца да ги гледат.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: fc0c080994
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   До 11 - нямам идея как стигнах те до такива изводи, които изобщо не кореспондират с действителността. Опитите да изкарате бащата едва ли не светец, повярвайте, са безпредметни. Тук става въпрос за патологичен лъжец и насилник, който може да ми е благодарен, че навремето нямах куража да го тикна в затвора. Който си гасеше цигарата в гърдите ми, докато бях бременна и ми обясняваше, че ще ме убие, ще ме излежи и въпреки това ще ми вземе детето ако се разделя с него. С такъв човек нормален разговор не е възможен, но въпреки това опитах и с добро. Преди да стигнем до съда се свързах с него, обясних му, че ще платя всичко необходимо при нотариуса, той трябва само да подпише. При всички негови претенции, които мен не ме устройваха, като например за всяко пътуване да ми подписва отделно разрешение (тоест всеки път да му се моля и да се надявам, че няма да ми извърти номер и да не отиде да подпише), да пътува само с мен (а какво правим при ученически екскурзии и пътуване за участия и състезания с школите, които посещава) бях съгласна и само на документ за издаване на паспорт. И знаете ли какво направи - просто не отиде да подпише. Нотариусът му изпрати и нотариална покана след 2 седмици чакане, която не просто не прие, ами и върна за сметка на нотариуса. Нали не мислите, че ако е имало начин най-малко, за да си спестя половината заплата по нотариуси, адвокатски и съдебни такси, бих го пропуснала като вариант? А колкото до детето ми - тя е изключително скромно дете, винаги съм я възпитавала скромно според възможностите си. Което не означава, че не мечтае да види света. И защо да не я насърчавам да пътува? Предпочитам да давам пари за пътуване, трупане на емоции, впечатления от различни култури, спомени, вместо за безполезни вещи, като Айфони, с които немалко радители на 11-годишни глезят децата си

 
  ...
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: 3efd1bc775
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Коментарът на 11 не е негативен, напротив. Човекът просто се опитва да ти помогне. В общи линии съм съгласен с него.
Той просто има предвид, че по отношение на това, че се е родило дете - бившият ти е постъпил правилно и много по-добре от теб като те е убедил да го родиш, а не да го убиеш.
А колкото повече разказваш, че бившият ти е бил "лош" - това говори толкова по-зле за теб, защото ти си си избрала такъв човек за интимен приятел и даже си забременяла от него.

Аз смятам, че при такива теми - добри и полезни са критичните коментари(съдържащи градивна критика - като коментар 11), защото те карат автора на темата да се замисли и да потърси своите грешки и начини как да се коригира.

Относно децата, аз също не одобрявам да се угажда на капризите им, и не съм привърженик на това: деца да се водят в чужбина. Като станат големи - да ходят, ако имат желание и възможности.
Много е важно да научиш детето си да се задоволява и да цени това, което има. А не да недоволства и да се стреми и търси това, което няма.

 
  ...
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: b0e7685344
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Каквото човек сам си направи, никой не може да му го направи.
Научи дъщеря си на тази поговорка и ѝ обясни защо точно този гадняр ѝ е баща. Да не следва твоя пример.

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: b7246c3657
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Аз пък имам симпатия към авторката.
Тук, а и навсякъде, двойни стандарти, защо го е избрала... Изборът е взаимен и всеки от двойката трябва да носи отговорност. Мръсно да се прави е често срещано при мъжете. Децата го отнасят обаче..
Капризно било детето, майка му го глезела... но всички си водите децата в Гърция, опашки по границата... един Египет например ви пречи...
Автерке, не търси помощ тук. Търси си свестен адвокат... Мисля, че имаше вид постоянно разрешение от съда за излизане на дете извън страната до пълнолетие, но не съм сигурна, провери и се бори...
Успех и кураж! Ще ти е нужен.

 
  ...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: 45624d5963
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Разбирам, че авторката е допуснала грешка избрала е лош избор на партньор за баща на детето си но все пак всеки греши. Нормално е.
Тя си е взела поуки. Така че.
Не е извършила смъртен грях.

 
  ...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: eb33774e5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Като човек бил в същата ситуация като детето Ви мога да кажа максимална дистанция и отрано ако свикне детето Ви, че не всичко е възможно в тоя живот, добре. И аз можех да съдя и да се занимавам, но предпочетох да се радвам и на държавите, в които можех да отида.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: a23e6b44bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Прочетох историята, прочетох коментарите и честно казано съм в потрес. Нищо чудно че всяка четвърта жена в България е жертва на домашно насилие с такова мислене. Жената ви е описала някакъв изрод, от който е успяла да се измъкне някак, а вие я оплювате че била същата. За тези, които не успяват да се измъкнат четем в медиите - застреляни, накълцани в куфари, а такива като вас цъкат с език че едва ли не са си го заслужили. Преди години един такъв тероризираше моя близка, едва се отърва от него. Заплахи, дебнебе по улиците, психически тормоз, пълна програма. На никой не го пожелавам затова поздравявам авторката за волята въпреки лошия късмет, който е имала да разкара тоя тип и да се бори за по_хубав живот на детето си

 
  ...
преди: 2 месеца, 2 дни
hash: 62aa965440
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   България е във въздушен Шенген, и вече при пътуване в страни от Шенген / които са повечето от ЕС/ не се изисква декларация за съгласие от другия родител и на летището не се прави такава проверка. Така че не е толкова ограничаващо положението, както беше до скоро. А за страни извън ЕС, мисля, че едно дете на 11 нито разбира кои са тези страни, нито според мен дава такъв зор да пътува до тях. Вероятно ти имаш някакви специални желания за страна извън ЕС, като не казваш дали с цел екскурзия, или има друга причина.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: 87771ea118
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Абе има време ще пътува и в страни извън ЕС.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker