А си мислех, че съм силна жена - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120985)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

А си мислех, че съм силна жена
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 3331 пъти
След лутане известно време накъде да поема, взех решение да се разделим след дълги години съвместен живот, от който имаме вече 18 годишна дъщеря. Нещата не вървяха почти от самото начало, но стисках зъби, да ме питат защо, но когато всеки около теб ти дава напътствия и съвети, че жената трябва да си гледа семейството и да се грижи за него, а мъжът в това време да си живее живота и да те обижда и тормози психически и физически, скланяш глава и търпиш. Но всяко нещо си има граници!

Вече 2 години живея в един кошмар, в който съм вкарана не без мое участие. Когато реших, че съм изчерпала всички възможни шансове за компромиси говорих със съпружеското тяло и заявих, че го напускам /беше доста пийнал в него момент/. Да имаше как да снимам - изтрезня на минутата и се почна едно ходене по мъките - вече 2 години. От авторитарния, груб човек, той се превърна в прекалено любвеобилния, на моменти задушаващ съпруг, който ходи по петите на половинката си от страх тя да не го зареже - ревове, молби, обещания. Ненапразно хората са казали - "каквото сам си направиш и цяло село не може да ти го причини".

Живеем като съквартиранти - сами, детето /вече младо момиче/ учи в далечен град и си идва на 2 месеца веднъж. Нямаме какво да си кажем, на моменти го съжалявам, че прави непосилното, за да ми угоди, а аз не искам това. Твърде късно се сети, че и аз съм човек. Вече и звездите да ми свали - няма смисъл.

За капак преди месец се оказа, че има повишена функция на щитовидната жлеза и е на медикаментозно лечение. Не искам да ви разказвам как се държи сега - откъде му дошло на главата, аз съм причината за болестта му и честно да Ви кажа чувствам, че бавно, но сигурно ми вменява вина и аз се поддавам. Бях си казала преди месец, че сядам и приключвам с този етап от живота си - на 40 съм, но не мога да си представя, че ще остарея с този човек. Не знам какво да правя!! А си мислех, че съм силна жена....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 42c9586ec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако искаше досега да си го напуснала!
Не разбирам касъв съвет търсиш. Стига вече сме живели за хорското мнение... Ако не си щастлива няма какво да заявяваш, напускаш го и това е.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 50b21c4e7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Жалко за пропилените години, но от тях е останала дъщеря ти. Робувала си на чужди мнения, и сега поддаваш - нямаш силата да сложиш край, а трябва. На 40 можеш да устроиш живота си по новому. просто намери начин да сложиш последната точка, колкото до заболяването - едва ли да имаш някаква вина, дошло му е времето. Действай, колкото и да лепиш спукано гърне, то си е все спукано.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 41dbca4c84
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   И аз имам същия проблем, но съм на 30. Имаме дете на 8 години, но при мен освен всичко това, точно както го описваш + тормоз над детето, се появи и друг човек който обичам безумно. Не виждам бъдеще с моя съпруг, не виждам надежда да бъда щастлива, но толкова ме е страх да го напусна, заплашва ме...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: afea501d03
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Е, що щеш там още? Едната примка си срязала, но други почват да се затягат. Къде с лошо (докато е минавал номера), къде с добро, къде с обвинения - НЕГОВА СИ!

А всъщност 40 години хич не са толкова много - моя приятелка роди на 43! Можеш да започнеш живота си абсолютно от начало, като вече имаш мъдростта на житейския опит, знаеш какво искаш, какъв човек търсиш...

И още нещо - въобще не си и помисляй, че може да си отговорна за здравето и живота на някого, особено на зрял човек (не бебе/дете). Както казваш - "каквото си направиш сам... ". Важното е и ОТГОВОРНОСТТА да си поеме сам, а не ти да я носиш и за него! Абсолютно сигурно е, че ако се изнесеш ще те търси и със самоубийство ще заплашва!

Усещаш ли примките? Усещаш ли кукичките? Няма да се измъкнеш, освен ако сама не решиш!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 8809d47884
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 1 ти да не мислиш че е много лесно да оставиш толкова години брак зад гърба си ...спомени ..всичко което се гради с годините съвместно ...

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: d4f14e236f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Според тибетците-базедовата болест се получава от съжителство с неподходящия партньор. Щом прави и непосилното му дай още един шанс на човека. Или той късно се е сетил или ти късно си показала какво точно искаш. Няма как някой да ти влезе в главата и да разбере какво ти е-трябва диалог, според мене.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 6663372f0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Каквото и да прави, той вече е загубил обичта и уважението ти. Ако останеш с него, ще е от съжаление. Няма да сте щастливи - нито той, нито ти. Какъв е смисъла? Ако пък го напуснеш сега, ще излезе, че си безчовечна, защото е болен. Както и да го гласиш - все някой ще е недоволен. Досега си робувала на стереотипи, не е ли време да започнеш да живееш истински?

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 42c9586ec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Oт 1 до 5,
да оставиш толкова години щастлив брак не е лесно, но азвторката казва че е търпяла брака, не че сега не и е добре..

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 99d2638fb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Дай му втори шанс

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 3355c7800f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съвети, съвети, а истината е, че след такова дълго съжителство-направо си се капсулирал. Не харесваш живота си, а в същото време не се решаваш на промяна. Не се поддавай да ти насажда чувство за вина и да те манипулира, дай си време, поогледай се, прецени, живота е дар, не хаби златните си годинки заради него. То мъже от такъв тип са слабохарактерни, иска им се около тях все някой да се върти, да ги дундурка и да ги отглежда, а в същото време и едно "благодаря"няма да чуеш.

жена на 42

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 0ac28685f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ами това е то - и да се оплакваме и да не се оплакваме, няма кой да извърши промяната вместо тебе.
Възможностите са тези - или го напускаш, или оставаш и си търпиш скапания брак и отношения, с всичките им последици.

Иначе "искам, ама не смея" и "не знам какво да правя" - с нищо не ни помага.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: f64d3f028d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Чувството за вина е убийствено. Ти изпитваш това и само това, то е основата на всичко. И може да опропасти останалия ти живот. Чети, мисли и се оттърви от вината. Тогава всичко ще се оправи. 40 е една отлична възраст за нов живот. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker