Промяна на личността на характера майка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Промяна на личността на характера майка
преди: 3 месеца, 12 дни, прочетена 364 пъти
Здравейте, този форум доста помага, когато човек иска да остане анонимен, но и да получи мненията на други хора и да види нещата от различен ъгъл.
Та, живея в чужбина от доста години вече, над 20.... Едно дете съм. Винаги съм била доста близка със семейството си и никога не забравих от къде идвам и коя съм. Чувам се поне 1-2 пъти седмично с всички в къщи, прибирам се в Бг поне 2 пъти годишно...
НО, до миналата година, нещата си бяха такива каквито са си били винаги до сега. Но, от миналата година констатирам, че майка ми се промени много. Остарява лошо ли? Самотата ли е огромна и тя не може да се справи?
Пкрай работата си ( тя е работеща пенсионерка ) се запозна с една жена, на моята възраст, която на всичкото отгоре е и съседка.
От една страна това много ме радваше, тъй като знаех и знам, че майка ми не е сама и че има някой, който в ежедневието и би и помогнал дори с едни торби.
Но от друга страна, имам чувството, че майка ми започна да живее нейният живот, започна се интересува само от семейството и, от нейните деца, като се чуем по телефона ми говори само за нея, за съпругът и, за децата и, кой къде паднал, кой къде влезнал в какво училище и това е нон стоп! Като казвам, нон стоп това е всяка седмица, около 1ч ме държи да ми говори за Мария и семейството и, а за мен нищо? Нито за моите деца, нито за никого? Не разбирам? Казах и на няколко пъти, че това и поведение ужасно много ме дразни и ме наранява, тя ми каза, че съм ревнувала и че вместо да съм се радвала, че имало някой около нея, аз съм правила фасони....
А тази Мария какво се е лепнала за майка ми? Всеки ден и звъни, наистина почва да ми се вдига кръвното само като си помисля.
Някой имал ли е подобна ситуация и как е реагирал?
Държа да подчертая, че тази Мария много прилича на мен най-вече по характер и не съм усетила някакви лоши намерения към майка ми. Просто майка ми забравя, че има дъщеря.... Скоро ще и кажа, да ходи да си осинови тази Мария...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 46db64176a
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Имахме подобна ситуация в семейството, само че не беше съседка а инструкторката по пилатес, така се бяха лепнали една за друга, че продължи с години докато инструкторката не замина за Дубай и се омъжи там, дори моята роднина тегли кредит за заминаването на инструкторката си. После това "приятелство" продължи с майката на инструкторката с цел да научава новини за живота на момичето. Дори се стигна до там че когато инструкторката се върне в България с децата си то поне 2 дни оставя децата при моята роднина, сама да ги води в градската градина, нищо че те не знаят български, все едно тя им е баба. Раздяла се случи чак когато децата на инструкторката станаха 15 годишни и се мусеха да се срещат с моята роднина. А общо връзката им продължи 20 г като не рядко се повтаряше че това е мечтата на моята роднина за снаха и ако имала момче щяла да ги ожени.

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 03c2132a81
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Оставила си майка си самотна, нещо което нито едно живо същество не заслужава и сега се чудиш, защо се радва на единствения човек, който е до нея и и обръща внимание? Отдавна си мисля, че това емигрантите, които зарязвате възрастните си родители самотни сте просто друга порода хора. Защо не я вземеш при себе си? Повръща ми се от такива истории.

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 7cb74217e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Винаги имаш избор и да се върнеш в България и да помагаш на майка си. Нали си чувала поговорката - "далеч от очите, далеч от сърцето". Е, същата не е валидна само за отношенията между мъж и жена, ами изцяло за любовта. Едно е да имаш спорадични връщания и срещи с майка си, друго е те да са всекидневни. Има и още една българска народна поговорка/мъдрост: "съседът е по-важен и от роднина". След години сигурно точно съседите на майка ти ще открият, че си е отишла от този свят, а не ти. Те ще са тези, които ще са я видели за последно жива. Ако това те дразни и не желаеш това да стане реалност - самолетния/автобусен еднопосочен билет за България.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 71d2d74afa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Нека майка ти да си има свой живот, аз пък живея в една къща с майка си и имаме една съседка, с която и двете сме приятелки. Тя е на възрастта на майка ми. Много често те двете се уговарят да вечерят заедно и са доста време заедно. И двете живеят сами. Моята майка също като твоята непрекъснато ми разказва за съседката и нейния живот, нейните деца, приятели. Няма нищо лошо. Никога не съм ревнувала. Според мен не майка ти има проблем, а ти.
Както ти казвам, ние всички сме съседи и понякога заедно се събираме и това е страхотно. Който както иска и с когото иска да вечеря и да се уговаря. Ти си имаш твоето семейство и ще видиш, че като децата ти пораснат, също ще имаш други приятели и интереси. Няма 24 часа да се занимаваш със своите деца. Работи върху своите чувства и емоции!

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: c67cac08c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Може тази Мария да е хвърлила око на някой имот и да иска да го вземе. Всякакви хора има, няма възраст за измамата.
Не е нормално постоянно да ти надува главата с чужд човек и драмите му. Хубаво е, че има приятелка, но хората обикновено се вълнуват повече от децата си. Дръж се на дистанция. Като ти заговори за тази жена и домочадието и, прехвърли разговора към себе си и твоите деца. Кажи и, че не ти трябва да знаеш мъжа на съседката какво прави, а говори за твоя мъж. Прибирай се по-честичко и води и децата. Пращай ги лятото.
Жената явно живее сама и тази Мария затова и е толкова близка. Внимавай дали няма задни мисли и някрая да не грабне някой имот.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: ae6dfbb729
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Спри да ревнуваш. Да, майка ти има дъщеря, която е на безкрайни километри от нея. Та какво очакваш тя те вижда два пъти годишно.
Как може да очакваш, че ще си близки.
Ти си имаш свой живот в чужбина, майка ти си има свой живот с тази Мария.
Щом ти говори за Мария ти и говори за живота в чужбина.
Вече не си дете. Мисли по-логично. Мисли по-разумно.
Прекалено емоционално мислиш.
Не е ли най-важното майка ти да се чувства добре пък и дори с Мария.
Ти изобщо мислиш ли за чувствата на майка си.
Ти нито веднъж не спомена за това как се чувства майка ти.
Как е възможно.
Все ти, ти и ти.
Що за егоизъм е това. Да си малко дете разбирам.
Като ти е толкова зор за майка ти върни се в България или покани майка си в чужбина.
Да във всички случаи е по-добре майка ти да си има близки хора в България. Би трябвало да се радваш.
В живота всичко се случва. Важното не са твоите ревниви чувства а това, че някой който ще даде чаша с вода на майка ти ако закъса.
НЯКОЙ КОЙТО НЕ Е НА ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРИ.
Все едно си изоставила майка си.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 9cc4de865f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не се заяжда, като почне да ти говори, кажи, че не те интересува.
2 Пишеш глупости, що не вземеш еА дин стар. човек у вас, в кой век живееш. Майка й е здрава, права, но и е скучно, не е работа на дъщеря й да я дондурка и забавлява. Всеки си има своя живот и избори, да зареже живота и мечтите си, за да утажда на майка й.
А дъщерята да не се държи, като ощипана 5 годишна и да се заяжда с майка й, да я осинови тази Мария, чиста простотия.

Само дано целите на тази Мария да не са финансова облага.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: a0e81c6773
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Малко са ми смешни някои коментари, особено такива, като, че съм изоставила майка си или че мисля само за себе си? Хаха, написала съм, че над 20г живея в чужбина, но всяка седмица поне 2 пъти звъня и се чуваме по 2-3ч. На всички празници се прибирам в България, водя си и децата разбира се.
Майка ми винаги е била майка орлица и доста съсредоточена върху мен. Дори когато бях 20-30 годишна беше дразнещо, не ме оставяше намира. А сега, само няколко години по-късно обърна палачинката тотално.
Нямам и никога няма да имам нищо против, тя да си има Мария или там който да е, защото това е нормално. Но, постоянното говорене за нея, имам чувството, че говорим само за нея и за нейното семейство.
Майка ми съм я заканила и купувала стотици пъти билети да идва при мен, но тя държи, да продължава да работи, тя си държи на мястото където живее и начина, по който живее. Когато, каквото и да и купя, тя не го харесва, защото било много модерно примерно. В работно отношение, не мога и това да споделям с нея, защото работя в голяма корпорация, на ръководна длъжност и нещата с нейната професия са доста различни. Тя просто може да слуша, но не и даде съвет.
Искаше ми се, поне когато се чуваме, да си говорим за двете ни, за децата, за това, къде иска да отиде или нещо подобно, а не само за чужди хора...
Не мога да се пробера, защото имам деца и имам семейство в чужбина, както и много добра работа. Но, никога не забравих родината и съм единствената българка от моето обкръжение, чиито деца говорят български, която се прибира все още в България и тн. Никой, подчертавам, никоя от познатите ми българки не го правят често. Понякога не се прибират по 2-3 години. Да, живеем далече, но аз и казала, че когато каже и когато е готова, може да дойде да се настани при нас. Тя не иска. Нямало с кого да си говори, не говорела езика и тн...
Та така.
Не забравям и коментара относно хвърлянето на око на някой имот от въпросната Мария. И си го бях помислила на няколко пъти и не искам дори да си представям, че е така и за това, за сега го изключвам.
А колкото до съседите, навярно аз съм отвикнала от това общуване, тъй като в чужбина, е в повечето страни, не във всички - такива отношения, като съседски не съществуват.
Аз също съм се променила навярно. Вътре в мен, съм си същата, но мисля, като чужденка, семейството ми е наполовина чуждо, работя на чужд език и тн.
Тъжна е тази ситиация, но именно майка ми преди 20 г ме подкрепи и ми каза " Заминавай ". Тук няма да можеш да постигнеш това, за което мечтаеш, а там се бори за мечтите си. И аз го направих.
Няма как да оставя 6-8 годишни деца и съпруг и да им кажа, хайде сега, трябва тепърва да си промените изцяло начина на живот и напускаме страната и заминаваме за България. Ние сме със сериони професии, за които сме се борили над 14 г и сега всеки се бори за пенсия един ден. Както и да е, ще ме разберат само тези, които имат подобни познати или са живяли в чужбина или просто са по-широко скороени. Тъжно ми е като чета, коемнтари, толкова крайни при това, че такива, които са си напуснали семействата еди какво си. Не не съм напуснала семейството си. Бях на 18г когато заминах с тяхна подкрепа и окриление....
Децата ги оставям всяко лято в България. Искам да знаят перфектно български и да познават баба си много добре и да са близки с нея.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 3e5636dbab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Хайде бе. Лепнала. Хора, разберете, че не вашите ревниви егоистични тъпичувства са най-важното. Хората си имат свой живот.
Вие не се ли замисляте, че и на отсрещната страна трябва да й е добре.
Светът не се върти само около вас.
Отдавна не сте в детската градина.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: c67cac08c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   9, авторке, ти хубаво не се замисляш, че някоя си може да има користни подбуди, но има доста такива случаи. Живеещи сами възрастни хора лесно да бъдат подлъгани от по-хитри. Хубаво е да се вярва в хорската добрина, но знаем какъв е светът. Наблюдавай дали ти споменава дали и дава пари, или и върши други услуги. Да не се окаже ще след години и е преписала жилището, или се е обула в кредити.
Разказвай и за твоите приятелки, мъжете им.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 2095b6afac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   и път ми хареса начинът по който авторката разсъждава. Вече е по-зряло.
Възможно е животът в чужбина да е променил авторката. Там може би хората не се интересуват от нашите традиции, интересуват ги други неща. , Живеят друг живот.
Да, авторката се чува с майка си но въпреки това не е същото като да се виждат често.
Пак ще напиша авторката си има живот в чужбина, семейство, деца, кариера така и майка й си има тази Мария, децата и други неща, които ги вълнуват.
Нормално е авторката я интересува едно майка й, която е останала в
България нещо съвсем друго.
Пак не видях авторката да пише за чувствата на майка си. Не е ли най-важното майка й да се чувства добре, да има някой до нея, да не е самотна.
Пак авторката пише само за себе си. Това имам предвид като казвам егоизъм.
А и майка й най-вероятно е възрастна. Е тогава какво очакваме от един възрастен човек.
В живота всичко се случва така че най-важното е да има някой до нея.

Да, връзката между авторката и майка й се е загубила. Тъжно е но няма какво да се направи.
Както майката на авторката не иска да отиде за постоянно така и авторката си има свой живот, деца, семейство, кариера в чужбина.
А не били искала майка й да отиде на екскурзия в чужбина и после пак да се прибере в България.


А и авторката винаги може да прекъсне разговора и да попита майка си ТЯ как се чувства, има ли нужда от нещо, нещо притеснява ли я.
Майка й не се сеща защото е възрастен човек.
ЩОМ майка й заговори за Мария авторката пък винаги може да заговори за работата си и живота си в чужбина. А и редно авторката да предупреди лично майка си да внимава с онази Мария.. Може би пък майка й да се усети.
МОЖЕ би жената е на поне 70-80 години. Е какво искаме.


На мястото на авторката аз бих се радвала майка ми да си има компания в България. Да не се притеснявам постоянно за майка си..
Бих била щастлива ако майка ми е щастлива. И че ще има някой до нея когато АЗ съм на хиляди километри от нея. И не мога да й помогна когато реално се нуждае от помощ.
Бих поддържала връзка с тази Мария за да разбирам от нея как е майка ми. И за всичко, което става с майка ми.
А и бих направила всичко възможно да се прибирам по-често в България така че да разбера ако тази Мария има лоши намерения.

Хора разберете не само вашите чувства са важни а и как се чувства възрастният човек. Предпочитате да страда ли, всеки ден да

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 2095b6afac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Да, авторке Ти не си изоставила майка си но си на хиляди километри от нея. Реално трябва на друг човек, който вижда ежедневно да разчита на помощ. Няма на кой да се сърдиш.
Трябва да се радваш, че има някой до майка ти. Разбира се ДОБРОНАМЕРЕН.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 2095b6afac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Така е връзката между майката и авторката се е прекъснала. Нормално.
Щом никоя не иска да отстъпи за съжаление няма какво да се направи.
Тъжно е.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker