А да, мамо забравих, аз си тръгвам и отивам да уча отново в България... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122777)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14525)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

А да, мамо забравих, аз си тръгвам и отивам да уча отново в България...
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 2673 пъти
Здравейте аз съм на 17 години, момиче. Баща ми пиеше и все още пие... с майка ми се опитахме да му помогнем и да сме заедно, но той явно не пожела или не успя.. Ам докато майка ми беше сама и само с мен аз и помагах за всичко.. и нещата бяха добре защото ме слушаше... не съм лош човек и никога няма да се възползвам от доверието на мой близък!

Винаги съм и помагала, никога не съм я оставяла, все пак ми е майка.. все пак бяхме неразделни... живота ни поднесе доста неприятни неща но все пак бяхме заедно и търсехме нещо по-добро... и така излезна офертата от сестрата на баща ми да заминем в гърция. Това според мен беше най-голямата грешка... за нас двете.... аз не можех да отида да живея в гърция защото имах училище и т. н. и така бяхме разделени вече 6 години.. сметнете сами на колко съм била тогава... та да се върна към въпроса.

Всичко беше много тъжно, виждах малки момичета с майките си да се разхождат да се смеят... и ми липсваше това нещо, но знаех че няма какво дръго да направа освен да стискам зъби да гледам образованието ми и да се стремя живота ми да не е такъв.. както и да е... от както майка ми беше заминала в гърция се беше запознала с един грък... (отвратителен човек според мен... ) та аз естествено не го харесах щом го видях... нормална оправдана ревност.. но с годините с растежа... с разсъжденията разбрах, че мястото му въобще не е в нашето семейство... той го разваля... до преди няколко месеца аз бях в българия учех си в хубаво българско училище за рисуване и майка ми започна да мрънка да идвам в гърция да живея... отказвала съм и много пъти... но този път не успях... да чувам майка ми как плаче не ми издържа сърцето... и се съгласих.... каза че ще намери училище с рисуване.. ще имам безплатни уроци всичко ще е уредено... но уви щом отидох там нямаше такова училище уроците, които бяха безплатни вече нямаше такива.. и общо взето нищо не беше наред... но най- много ми направи впечатление майка ми.. тя не беше същата... държеше се студено с мен... все едно ме обвиняваше за нещо.. лятото мина много тежко за това реших че нямам място тук, че трябеа да се махна (а да нека подчертая.. господина който е с нея не спира да я настройва срещу мен. прави се на мил пред нея и пред мен, но със свои начини контролира майка ми да се кара с мен... и успява!!!! излиза прекрасен пред нея, а аз съм тази която мрънка и не е доволна... )

Та тук в гърция разбрах че няма образование... смисъл ако завърша тук мога да работа само в гърция... сега отношенията ми с майка ми са добри.... имам някаква надежда че тя ще разкара тая твар от нас... но се съмнявам... и съм решила след като завърша 12 клас тук да се върна в българия... и да си продължа там... ще е трудно за мен но няма какво друго да направа! не искам да живея тук а всъщност съм тук на сила защото след като и казах че искам да си тръгна лятото тя се съгласи но след като говори с тоя нещастник в нас ми каза че няма да мърдам от тук и че тя ми е майка и не и пука каква ще стана стига да сме заедно!!! какво подяволите аз завинаги ли ще съм с майка ми??? кажете ми дали е правилно това което смятам да направа след като завърша... знам че ще се скарам с нея тогава и не знам как да и го поднеса... не мога просто като завърша 12 клас да кажа ''А да мамо забравих аз си тръгвам и отивам да уча в българия отново... " не става.... а той 6 години не работи.. ако хване няккаква работа е за малко и после се оправдава с кризата че нямало работа за мъжете!?? какви са тези глупости... той върти майка ми на малкия си пръст само тя работи.. и то през нощта... в бар... и тя носи пари.. не става така тя е измъчена но в същото време и сляпа или пък просто не иска да види и да признае истината....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 месеца
hash: 98aad7472f
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   Да, 100% е правилно намерението ти да се върнеш и да продължиш живота си, както ти искаш.
Права си (за съжаление) и за образованието в Гърция. Мой близък приятел беше избягал от там, познавам гърци, който учат в България. Братовчедка ми учише гръцистика, само един месец и беше нужен в Гърция, за да иска да прекъсва и да забравя този език.
Няма да ти се обяснявам за проблемите на образованието им и обществото им - гледай новините, а и ти си го видяла на свои гръб.
Само ще ти кажа едно - следвай своя си път, следвай мечтите си!
Не си попаднала на родители, но има хора и изобщо без родители и пак успяват. Въпрос на воля е. И да изчакаш до 18 г., след това си пълнолетна. Можеш да работиш, ако ще най-ниско квалифицираната работа и да се издържаш, учейки това, което на теб ти е в сърцето, да бъдеш в избраната от теб държава (България в случая) и при избраните от теб хора и приятели. Аз така постъпих и не се съобразих с никого, що се отнася до образованието ми, начина на живот, работата. И не сгреших. Не бъди жертва, поеми живота си в свои ръце.... когато станеш пълнолетна. Майка ти, ако е майка, никога няма да те загърби. В противен случай - нищо не губиш така или иначе. Вярвам в теб, ще се справиш отлично и сама. Винаги си го правила! Успех, силно момиче си!!!
А.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 4aa83d49c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   Подкрепям номер 1, щом си издържала всичките тия лайна досега, ще се справиш! Сигурен съм!

А, и не искам да те обиждам или наранявам, но се налага да бъде откровен - майка ти е кофти човек, щом се оставя още по-кофти хора да я въртят на пръста си. Всъщност, това което се е случило с баща ти потвърждава, че нещо няма верния усет за мъжете. Не искам да казвам нищо лошо за баща ти, все пак той е част от тебе и ето, че е "произвел" едно прекрасно и силно момиче! Но щом казваш, че е бил пияница, може да си сигурна, че това не е от вчера и може да си още по-сигурна, че майка ти е можела да го види (и вероятно го е видяла) и преди да те роди! В крайна сметка е направила много добре, че те е родила - може би едно от малкото страшно правилни решения в живота й - но това не променя факта, че има кофти усет за мъжете.

Така че не се оставяй никой да те изнудва, затваря или каквото и да е. Чакаш още някой друг месец да станеш на 18, вземаш си шапката и си заминаваш. И не се връзвай на никакви ревливи и сълзливи истории! Знам, че е тежко, когато майка ти плаче, но и за една майка БИ ТРЯБВАЛО да е тежко, когато детето й плаче. Щом на нея не й е, и на теб да не ти е!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker