Защо при мюсюлманите родители се месят за всичко? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124252)
 Любов и изневяра (30593)
 Секс и интимност (14665)
 Тинейджърски (22062)
 Семейство (6738)
 Здраве (9766)
 Спорт и красота (4773)
 На работното място (3352)
 Образование (7436)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1771)
 Други (19303)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Защо при мюсюлманите родители се месят за всичко?
преди: 4 месеца, 15 дни, прочетена 1231 пъти
Значи запознах се наскоро с едно момиче, първо се започна с чат, после излязохме няколко пъти. Изключително много си допаднахме, имаме много общи интереси и веднага намерихме общ език без никакви усилия. Също така беше много красива, светла кожа, светла коса, сини очи, не от тия мургавите.

Оказа се обаче, че е мюсюлманка, от такова семейство, което за мен нямаше абсолютно никакво значение, тъй като не съм религиозен, но все пак се водя православен християнин.

И така, излязохме няколко пъти, изключително много се разбирахме и си допаднахме, беше точно човек, с когото си представях да бъда. Дори не беше с мюсюлманско име, а с нормално българско. Всичко вървеше добре, надявах се да се получи нещо. Докато един ден не ми сервира, че нямало как да се получи нещо, понеже видиш ли, родителите й нямало да одобрят да бъде с някой, който не бил мюсюлманин. И аз съм в тотален шок и потрес, от това колко абсурдно е всичко това. Чакай малко.. какво значи нямало да одобрят, родителите ли ще се женят за този човек, родителите ли ще живеят с него и ще спат на едно легло? Значи човек с когото се разбираш, харесваш го, допадате си във всичко, виждаш в него потенциален партньор, съпруг дори, си склонен да го оставиш, само защото не изповядва твоята религия? Само на мен ли това ми се вижда отвъд всякакви абдсурди? И с тези родители, нали живота си е твой? С родителите си ли ще живееш цял живот. Не мога да разбера защо толкова се бъркат в живота на децата си, взимат им вместо тях решенията до такава степен, че им определят живота.. За мен такива хора не зачитат децата си..

И говорим за голям човек, на 27, не за някакви малки деца.. Това за мен не е нормално.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 15 дни
hash: a6ec3c4b4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Защото мисловно живеят още в Средните векове.

 
  ...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 35b9079072
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Не се "месят", а си държат на семейството. То им е на първо място. Най-важното в живота. Ти идваш и си отиваш, дори малко да поостанеш. Има една поговорка - кръвта вода не става. Неслучайно турци и помаци почти няма по хосписите.

 
  ...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 037c81b788
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Ами такава им е религията. Какво да се направи.
Хвани си жена от твоята религия.
Изобщо не си заслужава да си с такъв човек.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 085988fe50
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Живея в Германия, мюсюлмани бол, силни фамилии. Много ми е мъчно, като знам моите какви са. Заедно са, има и такива които се женят за чужденци, но ги адаптират към семейството и не е за лошо както си мислим. Ако един има проблем всички скачат да помагат с пари, с помощ. Искай да се видиш с тях, поговори, по-скоро изостаналост го давам от страна на мюсюлманите в България. Момче се ожени на скоро той арабите, тя румънско -немски корени, масово смесени бракове, докато момчето беше вкъще кой ли не звъня от родата му, огромна помощ и подкрепа.

 
  ...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 2534ff73d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Ами и ти не си дете, а акълът ти е като на 18г. Нямало значение. Ами тя точно затова е толкова кротка и добра и ти харесва, защото е мюсюлманка и родителите я държат изкъсо.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 2c8309dcfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   По-добре не се бъркай там. Най-вероятно става въпрос за български турци, там не знам как стоят нещата, но колко европейки има пропищяли от албанци и други мюсюлмани ти е бедна фантазията, явно и при мъжете не е по-различно. При тях като цяло мнението на семейството е много важно, няма значение, че са вече големи хора, 9 от 10 случаи ще послушат мама и тате. Исляма е мнооого различна религия, не се опитвай да ги разбереш, има и много мюсюлмани, за които такава връзка не би била проблем, но не са малко такива и като родителите на момичето. Ако мога да ти дам съвет, не се меси там повече, момичето поне е било честно с теб и те е предупредила от началото.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 9c9e383a43
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

7.   Оо всички крайни религиозни са така.
Католици, православни... Всички!
Не си ли засичал тук един толкова "религиозен" православен, та чак плаши.

 
  ...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: e05325ec04
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Мой приятел така го разделиха с жената на живота му. А беше готов дори да приеме исляма, но родителите на жената казаха не, та не...

 
  ...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 07a86aef9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   Личи ти, че не си от смесен район в България и нищо не знаеш за мюсюлманите и исляма. Мъж мюсюлманин може да си вземе жена “неверница”, но на жена мюсюлманка ѝ е забранено. Дори и да склони за връзка, със сигурност няма да се омъжи за теб.
Ж25

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 733c2186cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Религиите разделят хората. А ти какъв християнин си? Вярваш ли с Бог въобще?

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 162c624682
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   За съжаление в някои култури е така и после се чудят зако има нещастни бракове, че понякога дори трагедии. Ти събери на сила двата човека, които нямат нищо общо и се чуди защо не са щастливи заедно. Е, как да са? Много съчувствам на това момиче, но шансът да е нещастна с години е много голям, защото буквално ще я продадат за пари и имоти.

 
  ...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: e1632aeac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

12.   Дори да ти кажем ЗАЩО пак няма да ти дадат момата.
Но въпреки това ще ти кажа че родителите в случая са прави. Човек който не уважава родителите на "половинката" и/или нейната религия един ден няма да уважава и самата нея. Човешките същества се събират да живеят в семейства, а семействата не са само двамата млади, родителите им се оказват членове на разширеното семейство. Днес казваш че не си религиозен и за теб няма никакво значение нейната религия, но след 2 г ако имате дете и тя и рооднините й искат да обрежат сина ти, ако разкажат на дъщеря ти за вярванията си, ако поискат от внуците си да спазват и уважават традициите им вероятно ще вдигнеш скандал и твоите родители също. Та от това предпазват дъщеря си. Всяко семейство иска да възпита у децата и внуците си своите традиции и вярвания и език, така се създават общества. Така цар Симеон е създал бг обществото чрез налагане на православна религия, къде насилствено къде доброзорно е наложил, и са убили 52 болярски семейства които са били против приемането на обща православна религия.
В днешни времена на теб, атеиста това ти се вижда лудост, но истината е че ако твое дете те нарече на турски "Бабам" вместо Тате ще създадеш проблем, колкото и да харесваш майката на детето си

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 059c91b56c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Правилно са ти казали, изобщо не се занимавй с такива крайно религиозни хора. И да бъдете заедно, ще ви създадат безкрайно много проблеми в бъдеще. Странни са, да, и аз не ги разбирам, по-добре не търси никаква логика в действията им и вижданията им, а я забравяй и си намери друго момиче.

Държали на семейството.. пълни глупости.. Значи няма да приемат мъж, с когото дъщеря им е щастлива? Или предпочитат да я съберат насила с някой, когото те са си избрали, дори тя да е нещастна. Или други ще я продадат на някой арабин за един имот. Това ли е държане на семейството? Аре стига глупости, тия хора живеят в средните векове, изобщо не се занимавай с такива.

 
  ...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 3bfd09eb4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Въпросът тук е защо християнските родители позволяват на децата си да ходят с всякакви? Твоите роздители как така ти позволяват да излизаш и да се задяваш с мюсулманки? Ние сме от различни религии, най-много до приятелство може да се стигне. Ти осъзнаваш ли какво е да живееш с човек, който не трябва да яде свинско и куп други ограничения? Би ли бил доволен да ги наложи и на децата ти тези ограничания?

Аз само като видя, че ми пише някоя мюсулманка, например от Египет ми писа последно я гоствам, защото не искам да й давам напразни надежди, че ще стане нещо сериозно. При нас наистина има много светлички мюсулманки, но наистина различната религия е голяма пропаст разлика.

 
  ...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: ec889f6b05
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   От човек на близо 60г - щастливо женен!

Това не е само при тях!

Аз съм православен християнин и никога не бих се оженил за жена, която не е православна християнка!
(Съпругата ми също е православна християнка, и децата също)

Също така - никога не бих дал бащината си благословия на децата ми, да се оженят за неправославни!
Дори съм ги предупредил, ако общуват с неправославни, да им казват още отначало, че ако искат да бъдат с тях - трябва да приемат Православието!

Тоест аз нямам нищо против който и да е човек, но за да му дам родителско благословение да се ожени за някое от децата ми - трябва да бъде православен християнин/ка! (Или да стане такъв - като приеме православно Кръщение, ако не е бил кръстен)

Защо? - няма смисъл да ти обяснявам! Има много причини! Сам ще се досетиш, ако се позамислиш!

Имам познато семейство, които са били в твоята ситуация, но мъжът твърдо държеше на Православието, и приятелката му прие Православието и ожениха, и се венчаха... Минаха през много трудности и проблеми, и с роднините й, но устояха!
И сега децата им и внуците им са православни християни, и си идват редовно на църква...

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: ec889f6b05
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   до 12

Прав си, но си допуснал грешка!

Не е цар Симеон, а баща му - Свети цар Борис - Михаил, покръстителят на България!

 
  ...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 4279c17cf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Абе така казваш, ама не е лесно да се отречеш от родителите си, които са те отгледали от парче месо и 27 г. са били зад теб заради човек, който си срещнал онзи ден и няма гаранция, че утре няма да си бие камшика. На теб ти е лесно да го кажеш, защото си от другата страна, ама някой ден, когато имаш дъщеря и тя реши да се задоми с някой, който е много далеч от твоята култура като например индиец, арабин, танзаниец, сигурно и ти ще се притесниш и ще си кажеш "аз съм я отгледал от парче месо и искам да я предпазя, а тя се отрече от мен заради един бангладешец, който се пръкна вчера в живота и".

А относно родителите - да, от една страна е хубаво да уважават решението на дъщеря си, но от друга страна искат да я предпазят, както каза номер 12.

 
  ...
преди: 4 месеца, 14 дни
hash: 64ab55feb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Заради такива самонадеяни пишлигари като теб, дето си мислят, че всяка една жена, която си заплюят те, автоматично им се полага по право, и могат да си правят с нея каквото си искат. Родителите са точно за това, за да предпазват момичетата от нагли боклуци, които само да ги използват сексуално, и после да ги зарежат и да им разбият сърцето. Не им се сърди, че се опитват да предпазят собствената си плът и кръв от разни келемета като теб, които да й навредят. По-добри са от българските родители в това отношение, и точно затова техните жени са толкова свестни, а не са разгащени, разпищолени разпоретини като нашите ганки, на които родителският им контрол е разпуснат още от малки, и живеят в християнска държава, където феминизмът и женският курвалък са наложени със закон. Да не говорим какво ще ти направи баща й, ако разбере, че се срещаш с нея без неговото разрешение. Най-малкото ще ти отреже оная работа и ще те "уважи" отзад, като за урок да не се вреш там, където не ти е мястото. Арабите се славят като страшни манафи, и нищо чудно да останеш с доста неприятна случка след тая твоя забранена "авантюра" с мюсюлманката.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 14 дни
hash: 07e87eca71
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Ами какво да се направи. Турски сериали не гледаш ли.

 
  ...
преди: 4 месеца, 14 дни
hash: 9c9e383a43
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Н 11, как измисли тази тъпотия, че ще продадат туркиня за пари и имоти? Изумява за пореден път колко малко познавате други култури, а как "убедено" се изказват някои колкото и те да се включите.


Н 12 е прав. Но дори и да не бяха религиозни, има и други неща за които са особено внимателни и стриктни, и всички те присъстват в голяма част от българите.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 14 дни
hash: 4fa807b1ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Щом е с българско име, значи е помакиня. Те не са като българките, които на 20 години вече са били с двуцифрено число мъже, а на 30 - трицифрено число мъже. Имат чест и достойнство, не лягат с всеки втори пишконосец с пари.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 14 дни
hash: 2534ff73d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Ако още не си проумял (ясно, че не си) религията не е само кой в какъв точно бог и пророк вярва. Религията е преди всичко начин на живот, традиции и правила. Това се отразява и на отношенията и на начина на мислене.

 
  ...
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: 2ac043d79e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Разликата между християнството и исляма, е толкова голяма че.... не можеш да си представиш. Почети малко за Мухамед, почети малко за учението му, проучи корана, какви неща пише и на какво учи ислямът. И всичко ще те се изясни. Мюсюлманите МРАЗЯТ, християните има достатъчно видеа, където ясно го казват самите те. Още като си разбрал, че е мюсюлманка е трябвало да разбереш, че нещата няма да се получат. За да бъдеш с нея, тя трябва да си напусне семейството.... заради теб. А мъже колкото щеш. Идват си, и си заминават. Няма да те приемат най-много да си навлечеш проблеми. И пак ти казвам ако се интересуваш от тази жена ПОЧЕТИ за исляма... и за корана!

 
  ...
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: 2ac043d79e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   На жените им ЗАБРАНЕНО да се обвързват с мъже с друга религия! Докато мъжете, МОГАТ да се обвързват с жени от друга религия! Положението е това!

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: 9c9e383a43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Н 23, поредният кух... Мохамед, Христос, Буда - НИКОГА не са проповядвал религия, а любов!
И се върни към букварчето!

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: c72383ce91
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Авторе, опитай. Отиди у тях с пръстен, и предложение за брак. Може пък и да се съгласят, нищо не се знае.

 
  ...
преди: 4 месеца, 11 дни
hash: 2ac043d79e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Номер 25..

Кой/коя си ти, да ме определяш аз каква съм? Почети за живота на Мохамед, почети какво е правил докато е бил жив! Ще бъдеш в шок! Прочети малко за ислямските държави, и ще разбереш каква " любов" проповядват и те! За Буда, не съм чела. Но за Мохамед определено почети. Вместо да се занимаваш с моите коментари, можеше да дадеш съвет на човека. Като ти гледам осъдителния характер никоя книга няма да ти помогне.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: 1e9206cbda
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Щом е мюсюлманка с българско име значи най-вероятно е помакиня от Южна България. Те там си имат свои си разбирания и не мисля, че са свързани с религията. Всичко е до човека и в какво семейство е израснал. Не за всичко е виновна религията. Престанете да съдите някого само защото има примерно турско име или изповядва различна религия от вашата. По-добре вземете пример и се научете да уважавате и да цените семействата си, както и да си пазите честта и достойнството и да не опетнявате името си, защото голяма част от християните нямате такива ценности и заради това мислите мюсюлманите за задръстени хора, живеещи в Средновековието, понеже в днешно време е "модерно" да имаш просташко поведение.

 
  ...
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: f1b7aceb7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   до 21. Абе, аз, историята и още сигурно десетина помним съвсем различно нещо за една мома от студентски град, докато тя си имаше официален приятел....

 
  ...
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: 4e750196f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Н 27, ами за разлика от теб съм чела повече от достатъчно и за 3-те персонажа! Никога, НИКОЙ от тях не е проповядвал религия.
Научи разликата между ислям и значението, което се приема за "ислямист" преди да... дрънчиш.
За протокола--НЕ СЪМ религиозна! За мен тези книги са повече исторически, като разбира се трябва и да се пресявам с разум и повече зннаия.

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: 2ac043d79e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Номер 30,

Като си толкова чела, защо не даде съвети на момчето? А беше заета да се заяждаш с моите коментари. Ако човек не използва знанията си на подходящото място и в подходящото време! Няма значение колко си чела и колко знаеш. Тогава какво е учил Мохамед хората? Като толкова много си чела. И аз не съм религиозна! Религията е за разделяне на хората, и за власт. Нищо повече. А онези "исторически книги" са променяни според желанията на силните на деня! И всеки ги тълкува по-удобен начин за него.

 
  ...
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: d71e08e372
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Като се има предвид, че ти го казва тя, а не родителите и - има голяма вероятност просто да иска да скъса с теб и това да е оправдание.

Иначе, ако е вярно - човек като се жени - се жени за цялата рода, и ако толкова пък не те искат - няма смисъл да се буташ насила.

На тази възраст сигурно не ти е първата връзка, със сигурност няма да е и последната - просто продължи нататък.

 
  ...
преди: 4 месеца, 7 дни
hash: e66d036a69
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Авторе ти не си добре! От толкова българки, ти с туркиня... ужасявам се. Та чак техните не те искат...
Нямам нищо против да си живеят живота и да си вярват в техните си неща, но турци с турци българи с българи.
Аз съм жена и искам да ти кажа, че изобщо не са морални както се представят! Имала съм не едно и две предложения от техните мъже, които инъче много са за семейството за честността за алабала. Пък като видят българките и... като ги питаш за морала и те гледат като луди. Никога не съм си харесвала мъж турчин, за каквото и да било!

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 7 дни
hash: 17794d04c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Какво повтаряте, че жената няма право да е с мъж от друга вяра. Вярата от семейството ли се определя? Просто за да се ожени за мюсюлманка един мъж, трябва да приеме Исляма преди каквото и да е да започва с нея.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker