Детето ми се държи отвратително и ми се налага - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Детето ми се държи отвратително и ми се налага
преди: 2 месеца, 29 дни, прочетена 1088 пъти
От раждането до сега не е бил лесно дете, но сега нещата станаха чудовищни. Тръшкане, крясъци постоянно, истерия. На 1.7м. е още не говори хубаво, не може да си казва елементарни неща, но се налага и започва да крещи ако не е на неговото. Това важи за всичко - храна, излизания, общуване. Грубиян е и ме удря редовно с играчки и с ръце нарочно, уж на игра. Опитах всичко възможно, няма подобрение. Не искам да се грижа повече за него и ще го пусна на ясла след 3 месеца. Вгорчи ми живота и успя дори да ми повлияе психически до степен, в която исках да говоря с психолог и да взема лекарства. В нас се мрънка ДЕНОНОЩНО - никога не млъква. Ако само прави нещо си говори сам, ако изведнъж нещо не му хареса крещи. Пробвали сме всичко с баща му - дори и да го нашамарим, но ефект просто няма. След 5 минути е същото. Нормални интелигентни хора сме, детето беше желано, грижим се за него и има всичко осигурено.. но той се превърна в един звяр, който иска да ме побърка. Навън е нещо страшно. За протокола - готвя му, извеждам го 2 пъти на ден, от рано съм си вкъщи и съм си следила адекватно бременността, родих в частна болница и всичко както си му е реда с огромно желание, но въпреки устойчивата си психика не издържам на 200 децибела рев и крясъци с часове. Срам ме е от детето и от себе си. Обвинявам се, че не се справям, но същевременно вече не се и интересувам. Просто не искам да го гледам аз и не искам да прекарвам време с него.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 09174921ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   На градина ще се оправи

 
  ...
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 20db317b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Еми не трябва да става неговото. Лигаво е и мисли, че всичко му е позволено. Когато почне да се държи неприемливо го затваряйте/ заключвайте само в някоя стая да си реве и крещи на воля. Вие си слагате слушалки и не му обръщате внимание. След няколко пъти зарязано само ще се дресира достатъчно, че да знае кое как е. Също така, наказания (без играчки, телевизия, вечеря и д-р. ) ще свършат работа. Когато те удари и ти го удряш (да заболи) за да схване, че болката види до болка.

 
  ...
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 41c5826dba
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Тва са нормални неща. Още малко ще порасне и това, че му се карате, пляскате, наказватв, ще го разберв. Е, стига да не е прекалено... Най-добре търси някой да те отмени, освен яслата, да не е само с теб. И опитвай да показваш, че ти си шефа, не само с пердах, дори с добро. Ще получи онази играчка, ама само ако се държи добре, иначе ще я гледа високо на гардероба. Тегаво е с децата, с някои повече, но трябва да си твърда. Освен това и с време за себе си. Не е казанл, че трябва да хойкаш или по дискотечки, а просто да не си с детето изв. време. Ако ще на пейка да седиш и да гледаш тъпо...

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 1170f9d32f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Обърнете повече внимание на психиката, може да е на психична основа...

 
  ...
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: f445ee39e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Държанието на детето се дължи на възпитанието му, дори на ромките децата не се държат по описания начин, тоест са възпитани по добре. Правилно сте констатирали че не се справяте, съветът ми е да наемете професионален възпитател и вие също да изкарате някакъв курс за родител, или за възпитател, такива отношения с бебе не са нормални, не е нормално да ви идва наум да биете (нашамарите) бебето си.
Финансовото задоволяване на физиологичните нужди не е възпитание, вие трябва да се научите как да бъдете родител. Ако бебето ви избира красъците за да покаже че нещо не му харесва, то има нужда от внимание да се научи да не ползва крясъци. Не е лесно да ви обясня как става това, затова ви насочвам да наемете възпитател, поради причината че няма как нито вие нито аз да опишем тук всяка възможна ситуаця.
Но може да ви опиша правилния подход как да реагирате когато детето под 2г ви удря.
Правилно сте преценили че той ви удря нарочно, и това е защото на него му харесва реакцията ви, за него тя е интересна пиеска, вид ваша си игра. Вие му изпълнявате пиеса или ревете или му предлагате дълго "конско" (монолог), той ви удря пак за да види отново вашата реакция.
Ако държите на ръце едногодишното си бебе и нежно го целувате по главата но изведнъж то ви удря по лицето. Поглеждате детето право в очите и с най-спокоен тон, накратко му обяснявате, че ударът причинява болка и то не бива да удря. След това го връщате в креватчето му, да разбере че не искате да целувате насилник, след 5-10 минути и двамата ви е минал яда и може да започнете нови общи занимания.
Идеята е да ограничавате удоволствията му а удоволствието на едно бебе до 3г възраст на първо място е играта и гушкането с човека който го възпитава (майка или баба или възпитател). За децата е доста важно човека който ги възпитава да е доволен от тях, вашето дете дори и не е разбрало че вие не сте доволна ако то ви удари.

Ако посяга или хапе другите деца на площадката за игра, първо пробвате с насояване да седне до вас на пейката за 5-10 мин, един вид наказание (в ъгъла) но със спокоен тон, ако това не помогне до трети път, наказанието се увеличава с прибиране у дома, с еднократно обяснение че се прибирате защото се е държал неправилно. На възраст от година и половина то добре разбира кое негово действие до каква ваша реакция ще доведе и често действа така че вие да действате както на него му се иска в дадения момент.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: b286b36a1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   Някои просто са си такива.. изчадия.. съжалявам наистина, в доста неудобна ситуация сим знам че не ти е лесно и че може би ти е гузно за дето говориш така, а си му майка. Единственото, което можеш да направиш е да се надявам поне с порастването да се оправи малко..

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 2d0d6fc6a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Да нашймариш дете на година и 7 месеца е гавра и показва твоето безсилие. 6олщо книги за възпитание прочете? Нито една нали?
Пълно ли е детето ти с играчки? Сигупна съм да! .
Първо намери близък парти център, където да го оставя ежедневно и някой друг да се 9анимава с нето. Ти си агресивна, прегряла и какво очакваш от детето ти, да а е кротко и спокойно ми?
Щом си била в частна болница, пари имате давай го наследява и на частна ясла и да се оправят.
Моето дете беше много палано, в ясната учителката ми каза, че със стаж над 30 г. такова дете не е виждала, бях сама, нямам помощ, а мъжът ми бешефв командировка постоянно. Търпение и любов. Удря, не крещя, не викам, а държа ръката и казвам не, стоп.... не можеш така да се държиш. Ти как реагираш? Крещиш и шамариш това ли е решението. Оставям го в едно клубен до вкъщи, за да имам малко спококайствие и времето да минава. Никакво дъвчене, сладки, бонбони, солени и всякакви боклуци, сокове и безалкохолни. Ясни правила и никакви викове. Излизаш навънпс нето, да тича, играе без да си нон стоп в позицията на дрън-дрън и забележки, акофсте на една поляна няма какво да стане, дрехи за игра, тълпата, лазерен, тичане, контакт с природата, камъчета хвърляне в реката и повече б ди наблюдател. Не е виновно детето, ние, всичко се върти около него, нямаш стратегия, нямаш опит. По тук има едно предаване, за една детегледачка, която прекарва време в домовете на хора на ръба с децата си, изглеждала съм всичко, водех си записки, с шамар, скандали, агресия нищо не става. Искаш да го "пречупиш" и да можеш да ус ееш, нации го, эзатвори го в една стая, ще реве, един, два, пет пъти и ще го смачкаш, но това ли е начина. Бъди осъзнат родител, прочети книгата на Мадлен Алгафари има и видеа за българския родител и маниер на възпитание, сега го мачкаш и лигавицата, после кредит и шамариш. Спъкойствие, последователност, равен тон без ескалация, защото утре същите тези деца стават агресори, заливате ги с тонове играчки, де ценят нещо, затова и хвърлят.

 
  ...
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 2d0d6fc6a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не се притеснявайте как възпитавате детето ви, то ще стане като нас! Доно го разберете!

 
  ...
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 3841646197
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Вместо да ходите на психолог да Ви предписва лекарства, заведете детето при детски терапевт или психиатър, за да може да отхвърлите или потвърдите евентуална причина на психическа или неврологична основа. Ако не го диагностицират и всичко с детето е окей, започнете да се образовате какви техники на възпитание може да прилагате. И само без бой ако може, сама казахте, че сте интелигентни хора, но имам съмнения за това, след като си позволявате да удряте дете на няма и две години.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 13a4055c79
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Не си сама... минавала съм през такъв период и още минавам понякога. Наистина сме ги презадоволили и от там ни правят на луди калинки. Ако гледа екрани под каквато и да е форма ограничи до минимум. Изнервят се от тях.
И не му разрешавай да става на неговото. 20 дни и ще влезе в релси като изгради навик, че няма да стане на неговото.
Тежко е, но стискай зъби и ще разбере кой определя правилата.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: 2d0d6fc6a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   6 Не е нормално да наричаш дете изчадие, еле пък такова под 3 г., където всъщност се казва, че тази възраст са ангели.

 
  ...
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: 1774371df2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Абе вие нормални ли сте. Та това е дете на година и половина..
Как може да очаквате, че ще се държи като възрастен човек..
Направо да седи в ъгъла и да мирува.. от родителите зависи какво ще бъде детето им.
По отвратителен начин говорите за едно дете на година и половина.
Не ви ли е срам.
Детето не е научено да стои в един ъгъл и да мирува.
Съжалявам не е родено готово научено да мирува.. На вас да ви е лесно.
Това е дете. Напълно нормално е да опознава света по неговия си детски начин.. То разбира света по неговия си детски начин. Разбира всичко по друг начин.
Не пишете глупости а хванете прочетете една книга за възпитанието на дете. То е още бебе. В бебешка възраст. Какво очаквате? Какво искате?
ДА ви е лесно няма как да стане.
Всичко става с много любов. Всичко. То е невинно бебенце.
А вие сте възрастни. Възрастни хора, които би трябвало да разбират от възпитание на малки деца. Деца. Така де.
То е напълно зависими от вас. Така е.
То е като БЯЛ лист хартия каквото напишете това остава.
Вие сте виновни за всичко.
Все още сте като скачени съдове. Ако майката е нервна и детето ще е нервно. Затова майката трябва да е спокойна. За да е и самото дете спокойно.
Не може да очаквате, че детето ще се държи като възрастен човек..
Това, което прави е напълно нормално за възрастта му.

Засрамете се не може да пишете по този начин за едно дете.
Вие сте възрастните оправяйте се.

Да е дете на поне 5 6 7 години да да разбира и да не слуша разбирам.
Но едно малко бебенце. Какво може да очаквате от едно дете.


Единствено коментарът на номер 5 е адекватен. Много хубави разсъждения. Хареса ми. Жената е много интелигентна.

Защо сте го родили тогава като ще използвате отвратителни мнения за детето.


Има и лекари по натам. Детски психолог, психиатър и д-р.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: 231ecf1c23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   За пореден път се убеждавам, че не всеки става за родител. Това е малко дете, с развиващ се мозък. Няма как да очакваш да се държи адекватно и да ти изпълнява непостижимите критерии. Като те побърква държанието му, отивай в другата стая за пауза или излез навън, давай си по 1-2 часа на ден почивка, контролирай себе си и своите реакции, не се опитвай да контролират неговите и да го шамариш или да му говориш и четеш конско и да го възпитаваш и да очакваш резултати. Те до 4г. са неадекватни малко или много, твоята задача е да си до него и да го му показваш кое и как по 100 пъти на ден. Не да му се дразниш и да го овикваш и други подобни. Когато започне да се държи предизвикателно се сети, че е дете, гушни го в най-големите му кризи се нуждае най-много от теб този недоразвит детски мозък. С времето тези истерии все повече ще намаляват, но ако продължаваш така и себе си и бебето ще побъркаш. Преди да кажеш или направиш нещо брой до 10 или се махай от стаята. Не разваляй детето с неадекватно родителстване. Чети, ходи на курсове и се тренирай. И за бащата важи. Има такива деца просто, не му убивай характера, не го прави послушко. Номер 5 ти е дал компетентно мнение.

 
  ...
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: f806d90a61
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Не се справяте, да. Ужасих се от последните ти три изречения. Бягството не е решение. Той е ваше дете и ваша отговорност. Ваше подобие.
Потърсете психолог, и за него, и за вас. Във вас е причината за поведението му.
На колко сте години? На някои майки на 30-35 хич не им се занимава с деца...

 
  ...
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: 696cc1e775
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Зверовете сте вие. Няма нищо объркано в детето. Вие сте неспокойни и то усеща. Прегледайте си вашата психика, после го пускайте на ясла. Аман от такива като вас!

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: dfb05fb014
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Както е казал номер 6, понякога колкото и да се стараеш и всичко да си направил перфектно, каквото можеш, просто характера им е такъв.. Има неща, които не зависят от родителите...

 
  ...
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: dd486d728f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Всяко дете се ражда с характер. Дори котките имат характер. Гледала съм няколко. Една любвеобилна, другата избягва ласки третата зверче. Единственият ми съвет към родителите е да избягват спонтанните реакции, защото те създават още по-голям хаос.

 
  ...
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: bc341c2fc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   На около 2 години точно се преживява нещо, като бебешки пубертет, минава.
Иначе сама казваш, че той още не може да говори добре, значи не може да казва какво иска и се тръшка, пиши и агресира, докато ти не отгатнеш той какво иска да каже или направи. Може би като почне да говори по-добре ще се успокои.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: 0491942fb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Ами бебе е. Какво очаквате.

 
  ...
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: 88fdfbde6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Детето е още малко и тепърва се оформя характера му. Може да се кротне с времето, но е нужно да му се поставят граници. Като се държи лошо, та и ви посяга, няма да ходи на площадките, ще бъде лишено от нещо малко, като любима играчка например, за определено време, за да разбере, че не може да получава абсолютно всичко, което иска. Ако пък се тръшка, реве, прави на пук, просто го игнорирайте и ще спре. Започнете да вършите нещо, но му хвърляйте по едно око, понеже е малко и в яда си може да направи някоя беля. Когато работих с деца и някои бяха с такова поведение- като му кажеш "не" и то почва да се търкаля, бие, реве, просто го игнорираш и след малко спира с цирковете. Децата са различни, в коментарите са ви писали неща от сорта, че не се справяте и т. н, но не е така. Не може да очакваме, че всяко дете ще е кротко, ще прилича на родителите си по това отношение, че ще се научи бързо на гърне, че ще проговори по-рано и тн. Познавам хора, които се грижат много добре за децата си, постоянно треперят над тях, а те се търкалят по улиците, държат се лошо, посягат. Ако го запишете на ясла там ще се кротне, ще види какво правят останалите, ще придобие други навици, а и там все пак ще има дисциплина.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 6a95ac7bfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Детето ви подсъзнателно може и да усеща отношението и затова да го прави. Спокойно все някога ще израсне бебешкия "пубертет "

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 5d99cd3bf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Доста коментари прочетох. Интересни хора сте. Лесно е да критикувате майката. Шляпнала го едвали не... не знам какво е станало. На чужд гръб и сто тояги са малко. Има деца, които се гледат доста трудно, моето също ме изкарваше извън нерви. Вие сте перфектни родители повечето. То се вижда по заобикалящи подрастващи.

 
  ...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 2eb878f4d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Вие пък големите философи а. На всеки родител му е трудно като е малко ДЕТЕТО. Не специално на авторката.
Дори и да й е трудно и да полага грижи и усилия да се справя със ситуацията не може да пише по такъв начин за собственото си дете.
Тя трябва да се засрами а не невинното детенце.
Та то е беззащитно бебенце. Как може да пише, че се срамува от детето си.
Та то е нейното дете. Тя го е родила.
Кой се срамува от собственото си дете.

 
  ...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 2d0d6fc6a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   23 Шляпванито не е никак безобидни а и не помага, молоумщини в стил "бий дупе да не биеш дупише" са си чиста простотия. Водещ е родителя. Гледах някакво интервю майката е сляпа, детето от малко е написаното спокойствие, баланс.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: f1f9456796
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

28.   Оф много сте зле и двама. С едно бебе не маже да се оправиш, какво остава за нещо повече. Щяла да го шамари. В нормалните държави след един шамар ще те вземат детето. Като не искаш да гледаш деца, да не си го раждала. Ти си точно от тия лепки, които едно нещо не маже да свърши сама в живота?
Знаеш ли що мисля така. Защото съм жена. Докато ти не можеш две пелени да смениш, аз ходя на работа, която е супер отговорна, работя под стрес, водя дело за хиляди левове, отделно работа и на второ мьсто като преводач в съда, живея сама от десет години, оправям се с домакинството. В същото време намирам начин да се видя с приятели, гаджета и преспокойно мога да отгледам едно дете и чисто сама. Не е нужно и съпруг да имам. Ти от своя страна си се хванала с някой колкото да не си стара мома и отгоре на всичкото мрънкаш и се недоволна, защото не си оправна.
Ако се харесваше живота и детето ти щеше да е щастливо и спокойно и всичко да върви от само себе си. Да ти имам проблемите.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 6066eeaac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Прочетете за синдром на императора.

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: ce2e0dc038
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Как ще бие малко бебе бе.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: d074ba0105
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Чета много психология, за вселената и наскоро ми попадна, че много деца просто идват от майките им, няма връзка, няма нищо, просто идват чрез тях, с това се обясняват и такива отношения, един от основните и масови проблеми, като кърменето например, масово не се кърмят децата. Осъзнай се и се смири малко, защото утре това дете, то ще те отхвърли. Всяко действие, мисъл остава на клетъчно ниво, затова много хора нямат спомен от детството си, защото психиката защитава индивида, като забравя подобно поведение, но това е, както казва един психолог е като "жигосано" за цял живот в съзанието, а именно грубото отношение шамари... и т. н. Ти майка ли си или звяр?

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: ce2e0dc038
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Съгласна съм 31. Та то е бебе на година и половина. Какво очаква авторката.
Недопустимо е да пише, че се срамува от детето си. Та то е бебе..
Най-вероятно и нейните родители са се срамували от нея. Така де.

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 1efae3a013
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Прочетох всички коментари и масово разбира се всеки обвинява мен. Какво точно се очаква да направя аз? Грижа се повече от добре за детето, всеки ден има забавления, посещава нови места, яде домашна хубава храна, всичко му се обяснява по 500 пъти, навън е по 5 часа, като 2 пъти на ден го извеждам, материално е повече от подсигурен. Обръща му се внимание постоянно, но той просто минава границата и когато нещата не станат с добро и обяснение се е стигало до 2 тупвания по памперса? Чудо голямо??? Никой не е пребил детето едва ли не. Интересно ми е тези, които ме изкараха тук най-лошия човек какви ли деца са отгледали? Винаги ли са толкова зли и пропити със злоба както в коментарите тук? Да, нямам желание вече да се занимавам с него и да, ТОЧНО заради лошото поведение към мен! НО въпреки това го правя и полагам много усилия нещата да се случат. За разлика от много от другите, които просто оставят децата си на самотек. Надявам се в яслата като го гледат други хора да престане с истерията и да влезе малко в пътя. Не ми е приятно да ме удря, да ми крещи, да обръща всяка смяна на памперс в истерия, да прекрачва системно границите въпреки обясненията и да си позволява да ме излага навън. Вие ме изкарахте чудовище и неспособна да си гледам детето. Да си наема възпитател? За 2 месеца ли? Защото след толкова започва ясла и точно там ще има такъв. Явно повечето не сте наясно, че не всички деца са идеалните и кротките, които висят по пейките и за ръката на мама. Номер 28 чак си позволи да ме нарече лепка. Аз пък ще ти кажа, че това, което съм постигнала ти никога няма да го имаш. Дала съм на детето си БАЩА и СЕМЕЙСТВО докато ти си поредната, която много знае, ама 1 ден в моя свят не може да изкара. Колко деца си отгледала? Изкарай ти 6 години с човека до себе си, омъжи се, пък тогава ела да ми говориш колко добре се справяш и колко си постигнала. И в графата “стара мома” не можеш и да си помислиш да ме сложиш, защото на 26 вече бях омъжена и с дете.

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: d074ba0105
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   33. Дръжна си да готвиш и храниш това дете. Не си избивай комплексите си, факт е, че посягш и не се справяш! Посягаш на бебе!!!

Вместо да си отпускш ръката, помисли къде грешиш. Грубото поведение на българина е факт, дори и към детето му. Днес го лигави и мачка, утре шамари. Търси баланс. И какъв е проблема за 2 м. да намериш някой да го гледа? Много ограничаващи възприятия.

Всяко твое действие и нетърпимост към детето ти, остава в родовата памет. Имаш нереалистични очаквания, сякаш говориш за 10 г. дете.

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 8055a801cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Добре бе авторке. Като ти е трудно просто прочети някоя книга за гледане на малки деца. Специалистите са описали всичко.
Или го заведи на детски психолог ли психиатър ли.
Дори и да полагаш усилия ти все пак пишеш, че се срамуваш от детето си
Не мога да го приема разбери.

Да, отгледах прекрасно момиче.

Истински ме отврати това, което пишеш, че се срамуваш от собственото си дете.

То е бебе. Разбери не може да разсъждава зряло като възрастен човек.
То приема света по неговия си детски начин. Всичко е игра за него.
И ти си била бебе така че и ти си тормозила вашите.
Ами да.
Питай разпитвай някоя баба ли по-възрастна или човек с опит с малки деца. Опитна детегледачка.
Има ли човек желание да си помогне ще направи и начин.

А и пак ще ти напиша ако ти си нервна и детето ще е нервно. Разбери го.
Трябва да се успокоиш и да търсиш решение.
Ако ти си спокойна и детето ще е спокойно. Вие все още сте като скачени съдове.

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 1efae3a013
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Длъжна съм друг път! Половината влачат готовите буркани с пюрета или ги записват на детска кухня от 10 месеца! Айде! Все едно не общувам с други майки и не виждам какво става около мен. Половината не полагат и 1/10 на старанието, което полагам аз, просто децата им са кротки и всичко им е позволено. Относно книгите за малки деца съм прочела над 20 като бременна още, и? Нищо общо няма реалността с книгите. За 2 месеца в София точно никога ще си намеря детегледачка, и то каквато и да е, а не читава! Не бих си оставила детето на случаен човек, който знае, че си заминава утре. Явно наистина сте гледали деца, ако изобщо сте гледали, мноого отдавна и нямате реална преценка какви са майките сега. И да, изнервена съм! Нормално да съм изнервена като ми се крещи по цял ден и ми се мрънка от 8 сутринта до 8 вечерта. Всичките с идеалните деца дето не ви пускат ръката ви е чудно как така - ама факт! Има и такива деца и нямат нищо общо с онези вашите “идеалните” и кротките, които не мърдат от полите ви!! Лесно им е на онези съдници отгледали деца преди 30 години с по 3 бабички да им се въртят на пета и да ги отменят за всяко нещо. Аз ако чакам на баби ще има да ми помогнат след 15 години като (ако) се пенсионират. Нищо не е същото от онова вашето минало време. Хората са други, децата също, влезте малко в реалността! Това, че държа да има дисциплина и съм ударила 1 шамарче по памперса на детето не ме прави чудовище. Чак ще ми отричате всички останали неща, които правя за детето! Много други не си мърдат пръста и не си дават зор за нищо. Родителството е трудно само за хората, на които им пука за децата им, на останалите им е все лесно, детето им не е проблемно, ангелче е, идеално е!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 3b5519c43b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Добре авторке. Разбирам ясно е че правиш много за детето си.
Но е факт, че ти не разбираш неговата психика.
За кой пореден път да ти напиша, че това е малко дете, което не разбира нищо.
Едва ли прави нещо нарочно. Всичко е игра за него.
Не е дете на 10 години. Трябва да си по-търпелива с него.
А и няма какво друго да те посъветвам освен да го заведеш на лекар.
Може би лекарите ще му помогнат.
Може да е нещо на психична основа.

Да ти си нервна след като си нервна разбери няма как детето да е спокойно.
Ти трябва да се успокоиш.
Ако ти се успокоиш и детето ще се успокои.
Май вариант е и ти също да отидеш на психолог. Или лекар..

Не е кой знае какво пошляпването по памперса. Но все пак то е бебе.
Обвинявам те за начина по който пишеш за детето си. То е твое бебе. ТВОЕТО БЕБЕ.
Отвратително е просто.

И ти някога си била бебе. Може би и ти си била непослушно бебе. Замисли се примерно майка ти да каже, че се срамува от теб. Приятно ли ще ти стане. Ами ако собствената ти майка искаше да се отърве от теб.
Продължавай да се стараеш да правиш повече за твоето бебе.
Трябва да намериш начин да се справиш с този проблем. Питай разпитвай.
Сигурна съм, че рано или късно ще се оправиш. И ще съжалиш за думите, които пишеш. Успех. Чао.

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 6d5015c6ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Около 2 г и ок. 4 г децата претърпяват т. нар. криза на възрастта. Не му уйдисвайте на акъла, да реве и да се тръшка колкото иска, стремете се да оставате спокойни, без да разрешавате да става на неговото. Бъдете строги и безкомпромисни в решенията си. Щом веднъж види, че не му минава номера, изблиците ще намалеят. Щом стане на 3 г. нещата ще се успокоят, на 5 също. 7 г. вече са по съзнателни, но пък там започва криза на предбубертета. Останете спокойни, всеки гледал дете го е оставял да се тръшка на пода, без да обръща внимание. Мойте са на 7 и 11 вече, идвамата са се тръшкали къде ли не, като видят, че не става на тяхното намаляват плача и спират. Трябва ви, непоколебимо спокойствие и не плащайте данък обществено мнение, всеки с деца е минал през това

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 3194a463d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   , , Да го нашамарите, , на 1, 7 година дете. …? Вие самите ме съмнява нещо, че сте го увредили. Ти осъзнаваш ли, че ако го шамариш от толкова малко можеш да му докараш травма. Или ще стане много плашливо или много агресивно каквото е в случея. Да не би и таткото, , Да те нашамарва понякога, ,?

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 3b1fd0f8b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   От човек на близо 60 г щастливо женен и баща на две деца

Авторке, прочетох внимателно темата ти и като човек с опит ще се опитам да ти помогна.

1. Най-важният въпрос: детето ти кръстено ли е?
Ако не е - веднага отивайте и го записвайте за Кръщение в православната църква! (Разбира се, ако сте православни християни)

2. В никакъв случай не му позволявай да те удря! Ако се опитва да го направи - веднага наказание!
И след това(като се успокоят нещата) сядаш и му говориш тихо и спокойно като на голям човек и му обясняваш, защо не трябва да постъпва така! Нищо, че е бебе и по принцип още си мислим, че не разбира - напротив децата още от много малки разбират много повече, отколкото ние си мислим!

3. Наистина по-добре си почини известно време от него, щом нервите ти са прекалено опънати и изхабени - дай го на майка си и баща си(или на родителите на мъжа ти ) да го гледат известно време, или ако те нямат възможност - наеми тогава за 2-3 часа на ден някоя опитна по-възрастна жена за детегледачка, а ти излизай, разхождай се, почивай си.
Когато вечер съпругът ти се прибере - помоли го той да се занимава повече с детето, а ти върви в другята стя

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker