"Снахите и зетьовете не винаги са жертви". Какво видях аз като свекърва и тъща. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123467)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19117)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

"Снахите и зетьовете не винаги са жертви". Какво видях аз като свекърва и тъща.
преди: 2 месеца, 7 дни, прочетена 1184 пъти
Здравейте, мили хора!

Пише ви жена на 59 години. Попадала съм на този сайт по време на сърфирането ми из интернет пространството. Доста съм чела, но досега никога не съм коментирала. Та ще ме извинете ако това, което ще напиша не отговаря на стандартите на сайта.

Причината да пиша тук е следната: начетох се на истории как свекървите или тъщите са истински вещици и изчадия от Ада. Как милите снахи или зетьове все са невинни, как те се опитвали да създадат добри отношения със семейството на мъжа и т. н. Затова аз реших да ви споделя моята гледна точка.

Няма да седна да ви лъжа – аз не харесвах свекърва си. Тя беше човек властен и страшно манипулативен. Свекър ми, Бог да го прости, беше злато. Сръчен, отговорен, даващ мило и драго за децата си. Свекървата си имаше любимо дете и всичките ѝ усилия отиваха за това дете. Това, може би, е една от причините да няма много – много любов между мен и нея. Когато родих синът си, а после и дъщеря си, се заклех, че няма да бъда такава като свекървата. Децата растяха умни и послушни, имаха си гаджета различни, имаха си и приятели. Никога не съм се месила във взаимоотношенията на децата ми с техните половинки. Просто си казах, че ако няма адекватна причини, няма смисъл. Единственото нещо, което щях да направя, е да си спечеля тяхното недоволство.

Децата ми пораснаха и стана време да се задомяват. Щерката се омъжи първа, а от миналата година, синът ми също е женен. Трябва да си призная: не харесвам нито зет си, нито снаха си. Зет ми е образован, но в същото време, изключително нагъл и високомерен човек. Мисли си, че като е завършил в Холандия е над другите, а ние сме някаква прах по обувките му. Нямам намерение да изброявам всичките пъти, в които той е наглеел, но върхът беше преди 3 години, когато поиска 25, 000 лв от нас, за да „започнел бизнес“. Аз и мъжът ми му отказахме, а той после се разфучал в тях, че сме били скръндзи и той щял да ни върне всичко до стотинка като му тръгнел бизнеса. Даже не знам как трябваше да отговоря на такива нападки. Бях страшно възмутена! Наистина не разбирам какво вижда дъщеря ми в него, но си казах, че няма да се бъркам. Все пак, тя е на 28, а не на 8. Подкрепа винаги ще получи от мен, но няма да се бъркам там, където не трябва. Имам горчив опит с вмешателство в брака, което за малко да доведе до развод.

Снахата пък е……ще прощавате за израза, но мисля, че изразът „селска пръчка“ я описва най – добре. Дошла от малко градче, за да учи (вмятам набързо – не живеем в София), запознала се със синът ми в някакъв бар. Хубаво, няма лошо. По мое време, много хора се запознаваха в барове, кафета и сладкарници.

Държанието на снахата е отвратително. Все тя е права, все другите не разбираме, все ние сме с остарели виждания. Беше сервитьорка, сега накарала синът ми да ѝ плати курс за маникюристка. Не зная дали са скъпи, но защо тя не си го плати? Арогантността струи от нея. Няма елементарна култура, маниерите са като на кварталната пияница. Иначе сме със прическа, орлов маникюр, грим, червило и т. н. И въпреки всичко, аз нищо не казвам. Защо? Защото моят син си я е избрал. За мен, неговото щастие е по – важно. Да, той не е перфектен, но нима има перфектни хора? Винаги съм мислила, че ще си намери момиче от негов сой, а не някаква фльорца, но явно преценката му е друга.

Та това е, мили деца. Преди да почнете да обиждате и говорите, че „оная дърта вещица“ пак „си вре големият нос, където не трябва“, погледнете себе си. Вижте се дали вие сте стока. Защото, понякога, „дъртата вещица“ вижда и чува много неща.

Благодаря на всеки, който се е спрял да прочете моята изповед.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 888f6c2dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Това са изборите на твоите деца. Всъщност никой не те пита, за което вероятно пишеш тук.
Зетя ти явно е голямата работа без покритие, което пък е избора на дъщеря ти. Защо питай нея.
Снаха ти сервитьорка, ще се издига до маникюристка, страшната работа, поредната дето я мързи да учи и да намери някаква нормална работа. На 50 пак ли ще е маникюристка? Ама така я е избрал сина ти.
С това исках са кажа, че изборите са на децата ти най-вече, така че вини тях че нещо на теб не ти харесва.

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 14f464737f
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Проблемът е сина и дъщеря ти. Зет ти би трябвало да е коментирал с нея, дали е ОК да ви иска такъв заем. Тя какво мнение е имала?
Снаха ти е харесана от сина ти. Курсовете не са евтини, не знам дали тя има парите. По принцип, не ми харесва парите в брака да са твои и мои.

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 0150655fdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Благодаря, че пишете истината. Префектни отношения няма. Нито зета, нито снахата са с адекватна ценностна система

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 6e1069df19
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Знаеш ли затова контакта в нормалния свят е на празници, поводи и до там. Изборът е техен, ти пак се меси, защо тя не си плати курса... нали семейство, те да се решават. Няма какво да се тръшкак, искал пари, не си длъжна, реакцията негов проблем. Това е

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 4760201f3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Живей си живота и остави децата да живеят своя. Такива са си избрали, с такива ще бъдат.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 61aa4b219b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Има свекърви и свекърви, тъщи и тъщи. Моята свекърва убеди сина си цяла бременност да не ме погледне под фалшиви нейни прищявки, бях на легло за задържане, беше Ковид, това нейно отношение никога няма да забравя, както и удара, който ми нанесе: физически. Мисля, че някои възрастни хора са си заслужили прозвището дърти вещици и особено като се родят внуците по това колко имат желание да ги виждат, колко броени пъти годишно, тогава много се разбира също един човек какъв е.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 3aafca71d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Като изключим борби за надмощие, собствени лимити налагани на други и т. н нарцистични напъни, основният проблем на възрастното поколение е, че няма приемственост от младите, а на младите е, че възрастните не се адаптират към новото.
Не знам как и дали е възможно да се постигне консенсус с това.
Аз имам двама сина, някой ден вероятно и аз ще бъда свекърва.
Все си казвам, че също не бих се месила и вярвам, че не бих освен ако не е нещо съвсем крайно.
Примерно не бих си затворила очите ако знам, че има изневяра или друг вид предателство.
Но да речем не бих се съгласила никога да живеем под един покрив.
Не бих причинила това нито на себе си, нито на децата си.
Уважавам личното пространство на всеки, но и изисквам същото, ревниво пазя моето си дори от мъжът си и децата си.
Не съм и няма да стана ничия бавачка, имам и ще имам свой живот.
А това не изнася на много от снахите по това, което съм чела тук.
Сама съм си гледала децата, когато съм имала нужда, съм наемала момиче а ми помага.
Със свекърва ми имахме много добри отношения, но живеехме далеч една от друга. Никога не съм допускала намеса в личните ни отношения със синът и или в семейството ми въобще. Но и никога нищо не съм искала от нея, не съм се поставяла в такава позиция.
Надявам се синовете ми да изберат жени подобни на тях- оправни, самостоятелни, със свободен дух, отговорни и към себе си, изборите си, семействата и децата си.
Има тук една потребилка, която често коментира, че свекървата трябвало да обича снахата като собствена дъщеря и да прощава Ла грешките от миналото на снахата... Сещаш се, нали. Няма нужда от коментар.
Изборите ще са си на синовете ми, каквито-такива.
Но техният избор мен не ме задължава с нищо повече от уважение стига да е взаимно.
Не искам и не очаквам да ме "гледат" на стари години, абсурдно е ори да си го мисля. Грижа се от сега да не изпада в подобна позиция.
Тоест, няма да има никакви обвързващи неща, всякакви отношения ще са по желание, не по задължение.

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 01c0695b6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   За всичко съм съгласна с вас Г-жо освен работата на маникюристка.

Важното е да работи и да си изкарва с честен труд парите.
Много жени не работят. Защото.
Предпочитат да увисят на раменете на мъжете си. Ужас.

А и срамна работа няма.

Защо да си плаща сама курса..
За какво е семейството ако не ти помогне. Нали хората трябва да си помагат.

Един път примерно той ще плати курса или част от него. Друг път тя ще плати нещо друго. Или ще напазарува.

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 61aa4b219b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   7, изневярата изобщо не е ваш проблем. Един психолог се беше изказал за мнение на свекърва по същата тема, че ако имало изневяра, щяла да каже: "Вие познавате вашия син като син, но не и като партньор, още по-малко в секса. Изневярата може да е породена от предна изневяра на вашия син, да са в отворена връзка или той да е полово немощен: точно затова това са теми, в които родител не се намесва дори със сигурност да знае за изневяра. "

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: bbbda2a1a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Малко грубо прозвуча това за курса на снаха ти - "Защо тя не си го плати"? " Защото, може би, е половинката на сина ти и после, ако има добри доходи от новата работа, нали тези пари няма да са само нейни, а и синът ти ще ги ползва?

Снаха ти иначе поема ли сметки вкъщи, домакинство, деца имат ли? В почти всички семейства жената поема доста разходи и защо мъжът да не ѝ помогне с курс за (пре)квалификация? Мъжът ти не ти е ли е помагал през годините? Все пак не е поискала парите за поредните обувки и чанта. Обучение е това. Или за теб то е глупост?

Ако синът ти има нужда от пари за нещо подобно и снаха ти каже същото, ти как ще се почувстваш?

Професията ѝ - е, да, една е сервитьорка, друга - маникюристка.. Професии като професии. Има желание да работи нещо, все пак, нали?

Другото - външният вид. Ако беше "нормална" жена, може би щеше да има: "Е, много е семпла и неженствена, поне прическа, грим, маникюр да имаше.. " Знам какво се говори за жените, които не изглеждат като снаха ти и как уж всеки харесвал естественото. Ето, че и синът ти такава жена си е избрал. Иначе библиотеките и нормалните заведения са пълни с нормални жени, но...

Виж, зет ти е изнаглял доста с тези пари за заем, но ако беше теглил гордо кредит и да си го изплаща сам, сигурно пък щеше да жалиш дъщеря си, че не я водят никъде, защото пари за нищо друго нямаше да има. И пак проблеми..

Та, може да са лош избор и двамата, но помисли защо децата ти са с тях. Защо синът ти не е предпочел някоя чиновничка, библиокарка, или пък служителка някъде без "такъв маникюр". Или дъщеря ти - богат бизнесмен, който нямаше да ви иска 25 000, а можеше дори да ги даде... Ами, такъв им бил късметът.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: d6f607da32
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ти си добра снаха и свекърва.

 
  ...
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: 1825ebec9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   ”Има тук една потребилка, която често коментира, че свекървата трябвало да обича снахата като собствена дъщеря и да прощава Ла грешките от миналото на снахата... Сещаш се, нали. Няма нужда от коментар. " - Да! Добро съобшение е :)

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: 9b6e6da5e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   В момента имам син ерген на 26 години, живее сам в мое жилище (жилището в което е отгледан като дете) аз живея у възрастни родители от една година, защото се налага да ги обслужвам, болни са, но посещавам и жилището ми, в което живее синът ми, веднъж месечно. За мен не е проблем, той да живее там сам, но ми е проблем при него да се нанесе жена, която да смята че моето жилище е нейно жилище.
Въпроса е как да постъпя, ако някой ден сваря в дома си "гостенка"? Ако ги изгоня на квартира, че ще изляза лошата. Как е правилно да постъпя? Ако сваря момиче в дома си, как да разбера дали момичето е само на гости с преспиване или се е самонастанило в жилището ми?

 
  ...
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: 91623e3dd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Единственият начин е, ако СЕГА изпратите сина си на квартира!

 
  ...
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: 3aafca71d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Н 9, изневярата абсолютно става и мой проблем и естествено, че ще му кажа. Вече той ако има някакви уговорки с нея, си е тяхна си работа. Но няма да премълча в никакъв случай.

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: ebcb2a1832
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   13, аз бих се радвала, ако някой ден синът ми живее с приятелка/съпруга в апартамента на родителите ми. Какво значи "жена, която да смята че моето жилище е нейно жилище"? В момента, в който има половинка, ще ги изгониш? Не го разбирам, апартаментът е на баба ми и дядо ми, които щяха да се радват, че правнукът им живее там със семейство.

 
  ...
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: 61aa4b219b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Щом мислите, че изневяра на приятелката на сина ви е ваш проблем, то го пратете и при доктор Бостанджиев сексолога да провери дали не е полово немощен, или за второто ще се поколебаете да му кажете?

 
  ...
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: f5e4aead80
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Това е вкусът на децата ти. Единият иска кифла и да плаща курсове, другата иска мъж, който вас дои за пари.
Така сте ги възпитали. И да си трошат главите, ще си е за тях.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: 59258a33d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Към 13. Така като те слушам най-добре изпрати сина си в манастир. Така ще ки сигурна, че никое момиче няма да се самонастани в твоето жилище и го ще остане свободно, чисто, подредено и както го оставяш сутрин, така ще го заварваш и вечер.

 
  ...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: 5d1f0a2009
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   До 19 смяташ че е редно да отстъпя (подаря) домът си, обзавеждането техниката на млада жена само защото тя евентуално давала секс на сина ми. Само да питам трябва ли да си съблека дрехите от гърба да й ги дам, бикините си може ли да запазя за себе си?

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: 322d67a4b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   20, отговорих ти в номер 14, не се заяждай с другите!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: 3aafca71d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Н 17, много си... интересна ти. Ок, ако изневерява снаха, не трябвало да казвам защото можело да бъде полово немощен синът ми.
А какво ще прави с него снахичката в такъв случай? Могат да бъдат приятели, но не семейство, съпрузи.
Ако са да речем поне около 50-те, вече са заедно от поне 20-25 г, да допусна нещо подобно. Но на млади години!? Неее :)))
А ако и забременее докато изневерява, пак ли не трябва да казвам според теб? Да гледа чуждо дете без да знае и избере той сам дали иска?
Да виждам какво се случва и да прикривам шавливата снаха аххахаха разсмя ме.
Удобно за бръмчалки, но тц. Аз да си кажа, пък той после си решава дали му е ок така, но съм напълно сигурна, че хвърчи на момента подобна снаха.
Съвсем се бутнахте някои, сега пък да мълчала свекито ако снахата изневерява.

 
  ...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: 98afed4057
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Моето мнение е, че когато се искат такква суми е редно да го пратите да си иска заем от банката. Там професионалисти ще преценят до колко е рисково начинанието му с бизнеса.
А за снаха ти, те нали са семейство? Семействата имат общ бюджет, така че синът ти явно е решил да инвестира в жена си. Няма лошо, всеки стабилен мъж би го направил. Ти щеше ли да си по-доволна ако той й беше казала да си намери начин да си пмати курса? Едва ли щеше да те направи горда от сина ти. Не се тревожи за нея, тя със сигурност му дава, това ковто той има нужда, след като се е оженил за нея.

И не на последно място ще кажа, че не може всички да са криви, само ти да си върха на съвършенството.

 
  ...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: f94330d6f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   До 16 от 13 Кое не разбра? Жилището на родителите ми не може да се обсъжда то има достатъчно наследници и не е възможно аз да давам на някой да живее там. Пък и те са живи и ще оздравеят, дано родителите ми живеят поне още 30-40 години в жилището си.
Не разбирам как е възможно номер 16 да правиш сметка, родителите ми да умрът за да живее евентуалната снаха в тяхното жилище???

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: ebcb2a1832
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   До 20
Е, ако за теб семейството се свежда до евентуално секс, изгони сина си когато си намери половинка, за да не се минеш и да ти използват мебелите и техниката. Аз бих им дала апартамента, за да живеят в него, ако искат, разбира се. Пак да уточня: не казвам, че ще им дам единствено жилище и ще отида на квартира, а апартамент, в който не живея и не ползвам.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: d40e928fb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Към 20. Пак да попитам - сина ти калугер ли смяташ да го правиш? А и какво значи "самонастанила се"? Жилището си със себе си ли отнесеш един ден? Явно ти си от тези майки, които, като спартанци на Термопилите, бранят синовете си от всякакви момичета. А после, като синовете им минат, "ох мама, ма защо не се ожени бе мама... ".

 
  ...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: 2a385e8c46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   разбира се. че ако има изневяра от страна на приятелят или приятелката на едно дете на родителите си така да го кажа един родител е длъжен да каже на детето си.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: 6e1069df19
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   20 Маме, като си толкова важна и безценна ти техника, синът ти, да им дом, където е готов да дели безценна си техника и 20 годишни с дивани с жена. Много нереалистични очаквания! Даваш дома на синът ти и си мълчиш, ако ще с която и да е. Споко, на никой няма да ти вземе безценно ти жилище и да е очарован от обзавеждането ти. А ако някоя се излъже с това твое поведение и условия, ще зареже и синът ти и апартамента те, ама после да не ревеш как безценния мамин златен не си е намерил достойна жена, защото всички са заслепени от дома ти.
Истината е, че майка "хеликоптер" обсебила синът си, задушаваща, вместо да го оставиш да живее, както иска, да кани когото иска и да живее, както иска. Няма как да дойде жена, която ти да харесаш и да отговори на абсурдните ти стандарти и безумни вярвания. Като има жена до себе си, тя да приемеш, че ще иска да обзаведе както тя иска, да подреди и това е напълно нормално и реално.

 
  ...
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: 12b1a97800
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Номер 13, сама си си виновна, щом си се преместила. Зарязала си собствения си живот, за да обслужваш възрастни роднини. Трябваше да намериш друг вариант да помагаш на възрастните хора, защо непременно да живееш у тях?

 
  ...
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: 7149dc528d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Н 13, това трябва да го изясни със синът си.
Той нали знае, че не си за постоянно в родителите ти, а временно за да им помагаш? ! Е, ако искаш му го обясни по така... Да не забравя, че ще се върнеш в твоето жилище.
Ако иска да живее с момиче, излизат на квартира и това е.
Аз също не бих допуснал да живеят в моят дом, да сме под един покрив.
Нито за ме нито за тях ще е ок.
А в подобна на твоята ситуация ако се нанесе който и да чужд човек в домът ми без моето съгласие и одобрение, хвърчи с или без намеса на полиция. Как така в моят дом някой ще влезе и усвои като свой? !
Изключено!
А оспорва щата те явно дори не те е прочела добре или си и стъпала на някой комплекс. Дори не осъзнава какво питаш.

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: 2a385e8c46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Съгласна съм изцяло с номер 30.

 
  ...
преди: 2 месеца, 2 дни
hash: 7149dc528d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Н 29, че тя може и по договор за работа да замине някъде за няколко месеца, но домът и продължава да си е неин.
Или викаш, щом някой излезе от вкъщи и завърти ключа отвън, можем да се настанява е в чужди домове като в свои, а? !
Ти май си същата, дето "ако изневерява снахата, свекито да си трае, не е нейна работа" освен това и същата, която "свекито трябва да обича снахата като свое дете и да и прощава грешките от миналото" дори против синът си.
Брех, че сбъркано същество си ти!
Не търси къде да се наместиш като кукувица, на чий врат да увиснеш, ами си изгради свой живот и удобства!

 
  ...
преди: 2 месеца, 2 дни
hash: d184cc3acb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   А запитали се да ли твоите деца са стока….? Защо не каза нещо за синът ти и дъщеря ти, какво са завърши ли какво работят. Сигурно синът ти е обикновен бачкатор, ама според теб заслужава някоя известна цигуларка от виенската филхармония. За заема сте прави. Да отиде в банка и да си го обезпечи.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 2 дни
hash: af21f1a177
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Авторката:

Благодаря на всички за коментарите. Благодаря и на тези, които споделиха своите истории. Мисля, че е редно да отговоря на някои коментари.

Номер 1 - децата ми са големи хора и изобщо нямам намерение да се бъркам в техните взаимоотношения. Далеч съм от мисълта, че някой ме е питал дали съм съгласна зет ми и снаха ми да станат част от семейството.

Номер 2 - нямам представа дали са коментирали зет ми и дъщеря ми. Тя никога не е споменавала заем.

Номер 5 - аз това и правя. Просто споделям. Както казах, нямам намерение да се меся, където не ми е работа.

Искам да коментирам и някои други неща:

Относно това как сме ги възпитали: Възпитали сме ги да са трудолюбиви. Да, ние винаги ще помогнем с каквото можем, но нямам намерение да издържам големи, трудоспособни хора.

Какво имам против снахата? Против снахата нямам нищо, освен, че нейното държание ми е висша форма на селяндурщина. Относно курса - тя имаше възможност сама да си го плати, защото все още работеше като сервитьорка.

Относно коментарът на 33 - синът ми е инженер, а дъщерята - начален учител. Отново избори на децата. Никой не ги е натискал. Аз знам децата ми що за стока са. Все пак аз съм ги възпитала.

Държа да уточня едно - единствено нещо: Мога да се намеся само ако видя, че има изневяра или тормоз в двете връзки. Няма значение кой е виновен.

Пожелавам ви лек ден.

 
  ...
преди: 2 месеца, 1 ден
hash: 7149dc528d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Авторке (34)
"Мога да се намеся само ако видя, че има изневяра или тормоз в двете връзки. Няма значение кой е виновен. "
Абсолютно съгласна, и аз смятам, че това е правилното!
Ама да си мълчим когато снахите кръшкали... Смях се на почивки :)))

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 1 ден
hash: 40af7b0d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Точно така може да се намесите само ако някой изневерява или тормози партньора си.
В случая снаха ви не прави нито едното нито другото.
Какво от това, че е поискала синът ви да й плати курса. Нали затова са семейство да си помагат взаимно. Днес той ще плати курса утре тя ще плати нещо друго.
Тя не иска да изкара курса само за себе си.
А и тя е вече ваша снаха Вие я наричате така тя е част от семейството ви не е обикновена приятелка на сина ви. Трябва да преосмислите отношението си към снаха си.
Значи всеки който идва от малък град е пропаднал човек според вас.
Има снахи много по-лоши от вашата.
Рядко някоя жена ще поиска от мъжа си да й финансира курса.
Повечето биха искали пари за скъпи вещи. Чанти или коли, дрехи.
А момичето иска просто да изкарва по честен начин парите си.

Няма значение, че преди е могла да си плати курса сега вече са семейство и е редно да си помагат.
А и какво мислите, че сервитьорската заплата е като на милионерка.
Спрете да гледате в джоба на снаха си. Вие не трябва да знаете тя какви разходи има.
Защо тогава инженерът не й плати курса.

Синът ви и снаха ви вече са отделно семейство. Финансите им също са отделни.
Вие не трябва да се месите.

Както сама написахте може да вземете отношение само ако има изневяра или тормоз.


Моят мъж не инженер по ако поискам ще намери пари и ще ми плати курса.
Както и аз стига да имам парите веднага ще извадя и ще му ги дам.
Ето това е семейство според мен.

Започвам да се замислям дали зет ви не е прав затова, че сте скръндза.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 1 ден
hash: 40af7b0d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   А и може вие да й намерите работа след като сте много загрижени какво ще работи тя.

 
  ...
преди: 2 месеца, 1 ден
hash: 40af7b0d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Да, синът ви инженер и дъщеря ви учителка са ангели небесни а снахата, която иска пари за курс и бизнесменчето са изтривалки за вас.
Да ви дишат прахта. Социалният статус и парите си казват думата.
Струва ми се, че сте малко стиснати.

Аз съм помагала парично на моите близки нищо, че ще трябва аз да се жертвам.

 
  ...
преди: 2 месеца, 1 ден
hash: 40af7b0d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Аз също не бих дала пари на зет си не защото се стискам за парите а защото не бих искала да действам зад гърба на дъщеря си.
Но ако кажат дай веднага давам дори да трябва да мизерствам и да изплащам с години.
Колко много би ме обичал зет ти.
А и ще има бонус тези пари ще ми ги върнат.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 17 часа
hash: 40af7b0d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   А и как може да пишете за снаха си, че е фльорца. Докажете го, че е такава.
Колко пъти е изневерила на сина ви. Кажете.

Освен, че сте стиснати ами нямате и никакво възпитание. Как може да пишете такива неща за снаха си.
Засрамете се.
Това, че е дошла от малък град не означава, че е пропаднала.
Всеки който идва от малък град или село ли е пропаднал според вас.
Колко хора отиват в големия град да си търсят работа за да се прехранва
т. Да не е само снаха ви.
Какво лошо е направило момичето дошло е само в големия град да си търси работа както правят стотици хора. Какво лошо дотук кажете.
Да не би да си е легнала с някой за пари.
Чак и селянка я наричате. Това говори много зле за вас не за нея.
Явно парите са много важни изключително за вас както и социалния статус.

Тя ви е снаха, снаха част от семейството ви.
Ще ви бъде ли приятно ако снаха ви коментира с приятелки вие как си харчите парите. Кажете.

Извинявайте ако стана прекалено дълго и много безинтересно. Както и ако се повтарям но тази ГОСПОЖА ме ядоса много.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 16 часа
hash: 40af7b0d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   Разбрах каква сте след като прочетох коментара и повторно прочитане на темата ви.
Арогантността струи от вас. Не от снаха ви.
Пишете ужасни неща.
Оттеглям думите си, че сте добра снаха и свекърва.
За вас всеки който идва от малък град нищо не струва. Няма значение.
Обичате да унижавате хората.
Богата свекърва и бедната снаха.
Каква снаха ви приляга може би богата от вашия социален кръг.
Най-добре с висше образование, нали.
Работеща изкарваща добри пари
Но не се ли сещате, че едно момиче дошло от малкия град да си търси прехраната по честен начин, надявам се, че не си е легнала с никой за пари Няма възможност да учи в университет.
Ами в такъв случай помогнете му да се изучи.
Тя е вече ваша снаха не някоя временна приятелка на сина ви.
А и какъв зет.
Къде трябва да е учил.
Може би трябва да е със собствен бизнес.
И естествено нищо да не ви иска.
Но аз не съм стисната като вас ако трябва ще мизерствам но няма да откажа помощ още повече ако имам парите в излишък.

Но парите са изключително важни за вас. Социалния ви статус.
Нали децата ви са с висше образование.

Ако продължи да работи като сервитьорка ще се оплаквате ама как може да сервира на пияните мъже. А.
Ама как може сина ви инженер да го излага жена му, която е станала сервитьорка.
Как може да ви излага.
Ето момичето в случая иска да си промени професията какво лошо.

Селяндурка ще я наричате, УЖАС.


Помогнете му на това момиче като толкова много знаете.

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: d91fc8e426
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   От 37 до 42 е един и същи хаш, смятай колко е "изпушила" в главата тази жени а, че като обсебена пише коментар след коментар....
Чукай на дърво авторке и се моли с ето такава да не се забърква ничий син.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 29 дни
hash: ec20779954
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   Да аз не крия, че съм написала аз мненията си.
Затова е този сайт всеки да си изрази мнението.
Освен това аз се извиних в коментар номер 41. че е станало прекалено дълго.


Добре защитих снахата. Чудесно.

Освен това аз не съм стисната, написах, че обичам да се раздавам.

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: ebcb2a1832
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   47, да, това е 1 потребителка, която редовно пише и си отговаря сама :-) Накрая се съгласява със себе си: "Да" :-)))

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: ec20779954
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   Да точно така снахите и вашите зетьове а са прокълнати а вашите деца са ангели небесни. светила.

Но и снахите лошите топ така според вас са скъпи за някои хора.
Майки най-вече.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: ec20779954
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

52.   Не четеш внимателно номер 47. Коментар номер 8 и 11 също са мои.
Да.
Подкрепям авторката за всичко само с изключение на курса.
А и продължавам да мисля, че е редно щом са семейство и то със сключили брак, един вид договор е напълно нормално съпругът да плати курса за маникюристка на съпругата си. Точно така. Нали ще изкарва пари, които ще влезнат в общия бюджет. Тоест в семейния бюджет на семейството.
Вече ако си харчи парите съвсем само за себе си съм съгласна.

Те са съпрузи, ДА АКО СА НА НИВО ГАДЖЕТА тогава съм съгласна. че е малко нагло. Особено ако са си никакви. Но то вече са съпрузи.
Законни.

Какво е това според вас в едно семейство всеки сам да си харчи парите за себе си.
Всеки да си кътка заплатата най-добре.


Спрях да подкрепям госпожата след като прочетох коментара за курса и пак съвсем се ядосах. Точно.
Защото няма просто такива хора вече, които да искат мъжете им да им платят КУРСА. Няма няма. Повечето ще искат пари за скъпи вещи чанти, коли, къщи, маникюри, маратонки.

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: ec20779954
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   Да точно така хванах нечий син е и бе.
Вие сте наистина с остарели разбирания. Много. Щом виждате нещо лошо а овек да е маникюрист.
Какво лошо има човек да си прави а маникюр. Хората дават пари луди пари.

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: ec20779954
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

54.   Номер 31 също е мой. МОЙ. ДА. ДА.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker