Не мога да понасям мъжа си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124106)
 Любов и изневяра (30553)
 Секс и интимност (14649)
 Тинейджърски (22057)
 Семейство (6723)
 Здраве (9759)
 Спорт и красота (4767)
 На работното място (3341)
 Образование (7430)
 В чужбина (1703)
 Наркотици и алкохол (1129)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19267)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не мога да понасям мъжа си
преди: 3 месеца, 13 дни, прочетена 979 пъти
Здравейте! За пръв път се престрашавам да споделя ситуацията, но вече ми тежи много. Със съпругът ми сме заедно от 5 години, като нещата бяха прекрасни до раждането на сина ни. Имаме прекрасно момченце на почти годинка, но нещата коренно се промениха от неговото раждане. Мъжа ми много се промени, стана много заядлив, постоянно е на контра и все намира за какво да се скараме. Може би и аз често съм напрегната, но преди той не беше такъв. Като баща е прекрасен, но в отношенията си с мен изобщо не е така. Като усети, че е пракалил започва да се държи много мило до следващия път. Мисля, че много се е комплексирал. Аз съм с висше образование и достойна професия, а той със средно и работи при баща ми. Отделно няма жилище и към момента се наложи да живеем в жилище предоставено от баща ми. Мисля и че това много му влияя на самочувствието. Страшно много ме изнервя цялата ситуация и положението е такова, че едвам го понасям и съм напът да го оставя. Единственото, което ме спира е това, че не съм сигурна, че мога да се справя сама с бебето :(. Но и не е вариант да продължавам да търпя. Пробвама съм да говоря с него, но резултат никакъв. Моля, ако някой е бил в сходна ситуация да ми даде съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 7d9fda45b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Първо да ви е живо и здраво сладкото малко прекрасно момче.

Опитайте се да оправите нещата все пак имате дете не мисля, че нещата са толкова непоправими.
Не е добре детето да расте далеч от родителите си.
Ако нещата са прекалени. Да.

Но заради битовизми не.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 77d6f9cc60
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Виж сега какво ще ти кажа. Това кой е с висше и кой със средно няма абсолютно никакво значение в случая. Важно е какво имаш горе в главата си. Има висшисти, които са завършили с 300 мъки и накрая нищо не знаят по дадената си специалност, така че не изтъквай това в случая! Относно жилището, ами логично е че не всеки получава наследствено такова или пък да си позволи да купи свое при тези цени и заплати. Не знам защо винаги се възприема че мъжът трябва да е осигурил жилището.
А иначе говори пак с него и ако няма промяна, спираш да общуваш с него. Само за детето ще говорите. Нито ще го переш, нито ще му готвиш, нито нищо. Ще се опомни набързо как да се държи.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 1b869f1dde
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Търпях 5 години нещо подобно, най-щастливият ден в живота ми беше, когато си събра багажа и се махна от дома ми. Повярвайте, такава отровна среда не е полезна нито за вас, нито за детето. Особено за детето!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 8cdabb4701
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   И ние за какво сме ти? Какво очакваш да направим и с какво да ти помогнем?
Искаш да го оплюем, за да си кажеш колко си права и как всичко е наред?
От това което си написала си личи, че за теб той е половин човек. Не го уважаваш, защото няма висше и защото явно финансово не се справя. Пък ти си голямата работа и си за ВИП ложата.
Няма какво да стане в такива отношения. Очевидно е че
Той недоволства срещу това, че ти си на тати детето, гледана като писано яйце и най-вече от последствията от това, че само мрънкаш и го караш да се чувства неловко. Една жена никога не трябва да иска неща от мъж, които той не може да и даде към момента, унизително е. Една жена ско е умна ще поущрява и подкрепя мъжа, ако разбира се иска да има нормални отношения.
Сега е ясно, ще търсиш онзи, голямата работа с джипове и джетове, няма лошо.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 8188776e50
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Кажи, че някой мъж те е харесва/сваля и виж как ще си промени отношението. Не е трябвало според мен изобщо да имаш отношения с мъж под твоето ниво, то е ясно, че в даден момент ще започне да избива комплекси. Това, че имаш дете не бива да е причина да търпиш унижения. Нали работиш, имаш хубава професия, жилището си е твое, защо мислиш, че няма да се справиш без него? По-скоро той няма да се справи, защото трябва да живее или на квартира, или при родителите си.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: b4d94dc2fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   От човек на близо 60г - щастливо женен.

А защо си се омъжила за човек, който е на по-ниско от твоето ниво?
Не го ли видя това преди да се омъжиш?

Аз винаги съм казвал и смятам, че в едно семейство, за да бъде добро - хората трябва да са равнопоставени! Може евентуално мъжът да е на по-високо интелектуално ниво, но в никакъв случай - жената!

Но както и да е. Станалото станало, не можем да върнем времето назад и трябва да се помисли какво може да се направи занапред.

Сега, ще ти дам следния съвет: щом имате сключен брак и няма дълбоко разстройство на брака(примерно изневяра) - в никакъв случай не трябва да се развеждаш и да се предаваш и отказваш!

Всеки брак може да премине през някакви кризи и това е нормално. Но в доброто семейство хората преодоляват тези кризи!

Сега в тази ситуация в никакъв случай не трябва да упрекваш мъжа си за каквото и да било! Напротив! Опитвай се да го подкрепяш и да го насърчаваш да се развива!

Аз имам две висши образования и съм природно интелигентен, защото баща ми(Бог да го прости) беше интелектуалец, но започнах да уча, да се развивам и усъвършенствам в зряла възраст и то след като повярвах в Бога и се въцъркових в православната църква!

Така, че вие навярно сте млади и има време за всичко. Но както казах - трябва да подкрепяш мъжа си и да го насърчаваш (тактично и с любов) да се развива и усъвършенства професионално!

Гледай и да не му противоречиш и да спориш с него, и недейте да се карате! При начало на спор - веднага прекратяваш разговора и отиваш в другата стая! И говорите по този въпрос на следващия ден и когато сте спокойни!

Запомни това от мен: никога не се обсъжда нещо, когато единия или и двамата сте нервни! В такъв случай - спирате да говорите и всеки си отива в стаята и когато се успокоите - тогава коментирате и говорите.

Така, че започни да се държиш към него мъдро, тактично, с уважение и любов - и ще видиш как и неговото отношение към теб ще стане също такова!

А ти явно му се дървиш и репчиш насреща и се чудиш после защо така става. Така става, защото тук е валидно правилото:
КАКВОТО ПОВИКАЛО - ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО!

Хайде със здраве и не се изнервяй, моли се и се уповавай на Бога!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 1b602563a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Защо не си взе висшист с работа и жилище? Или не си стоя при тати?

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 238977f781
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Оправете отношенията си. Имате дете.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: ec65175040
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   На комплексиранният си мъж (щом вече сте говорили, щом прекалява, а после се мазни т. н) му кажи следващият път преди въобще да започне, да си приготвя багажа и да се изнася. Ей така без думи, без обяснения, без скандали, да си хваща сакчето и пътя, ти нямаш нужда дори да ти казва вече нещо.
Това или ще го стегне или наистина да хваща пътя.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: e2d8037582
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Влияело му на самочувствието? Оооо, горкото бебче. Не стига, че твоето семейство го издържа един вид, а сега се прави на велик. Абсолютен неблагодарник!

Жените трябва да престанат да търпят такива мъже. Лошото е, че имаш и дете от него. Пожелавам ти късмет в следващите 18 години, мацка. Ще ти трябва.

Оная със сините очи.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 4b02589729
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Той поначало си е бил комплексиран. По-прост, работи за баща ти, не е осигурил дома. Просто се е преструвал, за да хване шефската щерка и да и направи бебе. Ама вече не може да се преструва. Мазни се, защото без тая работа е нищо. Пуска ли се така кокала?
Защо да не можеш да се оправиш?

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 768314098c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Да се постарае малко този мъж да си запази семейството!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 391c571270
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   AОще един пример за това, че човек трябва да се събира с хора с еднакво образование и соц. статус.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 9d30dcd2f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Явно вече си решила да минаваш към план B, и си търсиш причина да го зарежеш, както искаш и ние да ти кажем права си зарежи го иди при следващия. И да вметна и аз съм със средно пък печеля много повече от "достойните" професии.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: e6cc25515f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   В други теми хулят жените, че търсели мъж на по-високо ниво от тях, тук пък питат защо е обратното..

Да, има го и този момент с комплексите от по-интелигентна жена. Изпитвала съм го, но не е (само) заради посочените горе причини.

Не е до образованието като такова - някои мъже не са имали възможност, други - време, трети - желание. Причини хиляди и това само по себе си не го прави тъп, неудачник, по-долна категория и т. н. Казвам го като жена с висше, за която образованието и знанието са си ценност. Но разбирам и чуждия избор и възможности. Има мъже, които се справят по-добре с друг тип работа и това не е за пренебрегване. Нерядко те изкарват и повече пари от висшистите.

Пък и на теория е лесно да се каже - да си вземеш човек според "чергата". Но животът е шарен.

Достатъчно е да не пречи на жена си, да я уважава и да не изкарва интелектуалния труд почивка, нищоправене, глупости - защото и такива случаи има и с такъв човек вече не можеш да се разбереш. Аз помагам на мъжа ми за инструментите и такива неща, а той ми купува книги, учебници, подкрепя ме като уча. И не сме се "изяли" взаимно. Защото има НАС, а не АЗ.

А и за апартамента не виждам драма. Какво като е наследствен по линия на жената - ами, мъжът пък ще помага за сметки и поддръжка. Жените, които живеем в наследствени жилища на мъжа да не сме за красота там - нали половината разходи са за нас?

Също и това, че тъстът му е дал работа не е проблем. Даже по-добре, че поне има някаква сигурност. Не е като фирмите у нас, които вече търсят персонал, а текучеството е огромно и все служителите им не се справяли. Аз бих оценила, ако съм в такава ситуация.

Проблемът на този човек е, че не се чувства част от семейство. Където и да отиде, каквото и да направи, с когото и да е, все ще е така. Неприятен тип, просто тези неща винаги лъсват след детето. Тя е по-изнервена и още свиква, наместват се хормони, физика, има нови отговорности, той си мисли, че вече няма къде да бяга и просто сваля маската.

Може и самото ежедневие на млади родители да обтегне отношенията. Няма как да правят планове за нищо, без детето да е на първо място. За известно време финансите за по-малко, нуждите - много, а забавленията - малко.

Пък и да е наистина комплексиран от жената и роднините ѝ - ами, не е вързан никъде. Завежда ги на квартира, купуват имот, намира си друга работа и готово. И пак ще е същото.

Ако си беше взел другия тип жена - да чака на него всичко, да си лежи с телефона и детето да го гледат бабите - пак лошо.

Щом и диалог не може да се води с него, нещата не звучат добре..

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: ca55d7ccfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Пази Боже, сляпо да прогледа!? Питате я къде е гледала, а не знаете ли, че любовта е сляпа, когато са правили бебето, авторката е била умопомрачена, тежък махмурлук я е мъчел тогава, просто си е търсила осеменител, а не мъж за семейство. Сега като и просветнало и видяла, че този мъж не е за нея, иска до разкара от живота си и затова хленчи по форуми!? Уж вишистка го раздава, а хленчи, няма ум да си реши елементарен житейски проблем. Съгласен съм с №15!

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 5d4326fdb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   До всички коментиращи... Вие не разбрахте ли, че всички истории с омраза и плюене по мъжете са на една и съща авторка. Спрете да вярвате на тези измислени истори, анализирайте текста, сравнете го с други подобни текстове и ще се уверите, че авторката е една и съща. Тя винаги ще критикува мъжете, дори баща си и майка си. За нея всички хора са грешни, а тя е идеалната с висше образвание и често с по-голяма заплата и собствено жилище. В началото на някоя нейна история тя ще каже някои хубави неща за мъжа й, за баща й, за майка й, а после ще започне да ги плюе най жестоко. Хора, мислете като четете такива истории пълни с омраза. Започвам да си мисля, че вие не можете да разсъждавате като четете историите. Вярвате на всичко написано.

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: fe9e0b687d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Абдолютно съм съгласна с номер 16.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: fe9e0b687d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Номер 17 също разсъждава трезво.

Номер 18 има логика прав си темата може да е измислица защото докато правят деца той е добър после изведнъж става лош.
Но пък има и друго възможно е мъжа да се е комплексирал от това. че работи при тъст си. Напрягащо е някак.

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: bd03890ed4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Съгласна съм с всичко казано от номер 16.
Номер 16, супер си, ако можех щях да ти дам двадесет гласа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker