Защо все близките ти забиват нож... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Защо все близките ти забиват нож...
преди: 2 месеца, 58 мин., прочетена 1044 пъти
От близките хора... си най-патим! Къщата в родния ни град е двуетажна, голяма. С общо шест стаи. Три на първия етаж и три на втория етаж. Татко има брат, чичо, той с жена му си живеят в къщата, а татко и мама още от студентските си години живеят в София. Тук закупили апартамент, тук съм се родила и израснала. И двамата вече са пенсионери. Бяха учители. Искат да се върнат в родната къща да си живеят, там да изкарат старините си, понеже тя им е разделена - първият етаж е на чичо, а втория на татко. Така е и по нотариален акт. Апартаментът искат да го оставят на нас. Обаче възникна примитивен бих казала проблем. Чичо и леля имат двама синове и двамата са се настанили на втория етаж, в две от стаите на татко, а третата стая са я направили багажно отделение. Баща ми знаеше, ама не се възпротивеше. Казваше, все пак племенници, нямам против, щом им харесва там. Сега обаче жената на чичо, леля, казва, че няма да им отстъпят етажа на нашите, защото когато баба беше на легло, леля я гледаше и баба й е казала да вземат две стаи от горния етаж, защото те я гледат, като възнаграждение. И синовете им са се настанили. Чичо казва, аз си ви давам етажа, елате си, живейте си, ама жена ми не дава, нищо не мога да направя. Което е смешно оправдание. Леля е казала на нашите "Аз гледах майка, като беше на легло и тя ми каза - "Вземете две от стаите на сина ми в София, като награда, че ме гледате". И сега не искат да го отстъпят. Леля скача като петел! Казва им, че няма да им даде да дойдат в къщата да живеят. Намери си пак причина! Тя винаги е мразела нашите. Наричаше ги "софийските боклуци". А пък първият етаж е почти празен. Чичо и леля живеят в една стая, другите две са празни. Синовете им могат там да слязат да живеят. Ама, нали е по- хубаво да се инатим и да правим напук. Нашите не искат да се занимават със съд и тем подобни. Отказаха се. И ще си останат в София. Постигнаха целта си... скъпите ни роднини. Кръвни братя, уж.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 29 дни
hash: 618224788d
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Има една поговорка за пари и имане брат брата си предава. По принцип ако къщата се пише на ваше име. Може съвсем спокойно да ги изгоните със съдебен изпълнител. Така или иначе вече сте си развалили отношенията и с добро не става. Но като цяло аз лично не бих тръгнал да се занимавам след като родители ми нямат желанието да отстояват тяхното. Ти няма как да се съдиш вместо тях освен. Ако те не препишат този дял от къщата на теб. И ти да вземеш нещата в твои ръце. Да ти кажа, честно има варианти. Дори при най-големите престъпления има вратички. Но всичко зависи до колко го искаш.

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: e8579102a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Няма как да се провери какво е казала баба ти за етажа, но и да е казала да го вземат, няма никакво значение, щом не е дарила. Дори и да беше дарила, баща ти пак щеше да има запазена част.
Съветът ми е да поговорите сериозно с леля ти и чичо ти и да им обясните, че етажът е на баща ти, това че досега им е отстъпил да го ползват, не ги прави собственици. Ако не освободят доброволно, може да се направи принудително чрез дело за принудителна делба, на което ще трябва да платят и разходите, тъй като са виновната страна. Затова е по-добре да се разберете човешки, за да не се стига дотам. Поговорете си сериозно, за да се стреснат и да се вземат в ръце.

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: 864b8e4a25
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Виж сега, всичко си зависи от конкретните хора!

Аз съм вече почти на 60 години и в нашия род винаги сме имали помежду си прекрасни отношения - мир, разбирателство, уважение и любов!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 29 дни
hash: f35efba4e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Е сега щом на леля ти е обещано да вземе две стаи от къщата трябва да се спази уговорката. Кой и е обещал и защо няма значение. Трябва да си държи на думата.
Леля ви все пак е гледала баба ви помогнала е с нещо. Но друг е въпроса, че може би го е направила заради изгода. Не го е направила съвсем безкористно.


Но все пак постави се на мястото на леля си и братовчедите си. Те са свикнали да живеят там и сега изведнъж трябва да се съобразяват с други хора. Свикнали са да си живеят сами и изведнъж от нищото идват други хора да живеят с тях пък макар и на отделен етаж.
Ще им нарушите комфорта на хората. И защо.
Разбирам някаква причина важна много важна да го налага да да се нанесат. Но все пак никой не иска да си наруши комфорта други хора да му се пречкат в краката. Ами.

Нали все пак баща ти се е съгласил доброволно племенниците му да живеят живеят там. Кой е виновен, че бабата е дала награда.
Най-добре за момента поне забравете за къщата.
Независимо, че са братя те все пак са отделно семейство. Никой от тях не би искал да си наруши комфорта. Независимо, че по закон може би имат право.


Затова се мисли преди някой да се настани. Не е трябвало баба ви да обещава награда и то без да се консултира с останалите членове на семейството.
Създали са семейство все пак там.
Щом баща ви се е съгласил не върви някак си изведнъж да се премести защото така му е скимнало.
Затова се мисли предварително как че след време може да поиска да се премести там. И на теб няма да ти е приятно изведнъж братовчедите ти да се преместят при теб.
Бабата е трябвало добре да помисли преди да даде къщата. За живеене.
Леля ти в случая няма вина.
Тя си държи на правото.

Най-добре си продължете да си живеете в София.

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: 9babe2bbcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   А защо да не се занимавате със съд? Такива хора има точно, защото такива като вас ги оставят да си правят каквото искат.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: f35efba4e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Най-добре да си живеят на София. Точно.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 29 дни
hash: 6f2f52108a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Вашите са виновни трябвало е по-навреме да ви оправят нещата, а отказвайки се да се борят за своя дял те отказват теб и твои сегашни или бъдещи наследници от дял. Така че им благодари за тъпотията им.

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: e6f8d49eaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Авторке защо увърташ думите си и реално се опитваш да ни лъжеш така че да не можем да разберем историята?
Какъв роден град ти е малкото градче след като си родена в София и имате жилище тук. Ако те срещна на живо и те питам от къде си ще ми кажеш софия, нали? Истината е че малкия град не ти е родно градче
Всъщност и закона защитава леля ти, по закон когато изоставиш имота си над 10 години да го ползва някой друг, и не се възпротивяваш, имотът става негова собственост по давност. Сама твърдиш че леля ти и семейството й ползват имота над 20 години, сега е достатъчно да идат да си изкарат констативен протокол и имота ще е техен и по документи. Както вашите искат за теб да има отделно жилище така и леля ти иска за нейното дете да има отделно жилище. Баща ти не се е възпротивил имотът му да бъде ползван, не е направил нищо, да защити имота, сега е нормално и законно те да са собственици на тази негова част. А е можело като иска да ги пуска да живеят да подпишат един договор за наем за 1 лв на месец, колкото да се води че са под наем в неговия етаж и да нямат право да го придобият по давност

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: 1bed037e75
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Че то вие сигурни ли сте, че бабата е казала така? В крайна сметка, ако е истина защо вие да го научавате от онази жена? Щом не е прехвърлено изобщо нямат права.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 29 дни
hash: 280d5ec6bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Наеми адвокат.... той ще оправи нещата....

 
  ...

...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: a7251d859e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Как ще се "откажат"... Утре ще отидат и ще заведат дело за 10 години стопанисване и ще вземат цялата къща... Кой кво казал, кога го казал без документ е нищо! Едно хубаво дело за подялба или заповед за.... не знам как се казва точно - да освободят етажа с нотариално заверено писмо и така ДО ДУПКА! Тая селянка, която си мисли, че може да взема цялата къща много се е объркала.... Или много HoTD e гледала...

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: ebb922c766
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Като не искат с добро наемете адвокат и ги принудете или да продават и да си разделят имота или да изплатят на вашите тяхната част. То на същия принцип баща ти може да предяви претенции срещу тях, че толкова време са му ползвали безвъзмездно имота.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 29 дни
hash: b228bf84f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Значи, когато баба беше болна, до нея беше леля ти. Не майка ти, баща ти и ти, авторке. Вие си гледахте живота в София.
Ти самата какво си построила/купила? Май нищо. Ама решаваш кой къде да се премести, за да ти е удобно на теб /на вас.

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: 449c1321f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   Абе, професори, баща и е собственик и ще прави каквото пожелае с неговото наследство. Някой казал, че друг казал. Що не си гледате работата. Тия филми сме ги играли, ако ще си присвояват имота, казвате им, че ще продадете етажа на най-тъмните балкански субекти за възможно най-ниската цена и да се радват на новите съседи. Тука сте такива мишки и плъхове с такива коментари. Никаква задна няма да давате, обикновено точно лелята/чичото, който е придошъл в семейната къща без да е сложил една тухла върху друга, цял живот дебнат да вземат всичко. Никаква милост и подаръци.

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: 1f4b00dc1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Авторке, в правото си да се борите. След като има нотариален акт. А относно стопанисване 10 г. Не става толкова лесно, трябва и да си плащал данъците

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: 9f9ea357b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Ами донякъде си прав номер 15. Но вече е късно. Никаква милост и подаръци чак след като хората са живяли 20 години в една къща.
Установили са начин на живот там. Защо а. Защо изведнъж трябва да стават лошите. На кой ще му е приятно изведнъж да отидат и да кажат НИЕ ВЕЧЕ ЩЕ ЖИВЕЕМ ТУК. Пък дори това да е брат му и ако щат цялата конституция да докарат. А. Кажи философе.

Лелята и семейството й те самонастанили ли са се там?
Или всичко е било на доброволни начала. Всичко е ставало с позволението на бащата на авторката. И изведнъж нещо им щраква и решават, че ще живеят в малкия град. За чий...
А и решили решили трябва да поговорят за цената на имота. Онези да плащат като ще живеят. Или да продава брат му Абе знам ли.
Парична сума трябва да има за тях. Нищо, че са братя.
И нищо, че на единия брат нещо му е прищракало.

Всичко е ставало с позволението на бащата на авторката.
Изведнъж според да стане лош и да се бори за това, което е негово ли.
Кажи бе.
Съгласна съм не е трябвало още в началото да се съгласява да живеят там. Защо се е съгласил А.
Щом се е съгласил ще си носи последствията.


Както бащата на авторката мисли за децата си. Ако има повече деца естествено си е в правото. ТАКА И ЛЕЛЯТА е права да мисли за децата си.
Естествено съм съгласна децата им момчетата да не създават деца там и семейство. Защото кръга трябва да се прекъсне. Най-добре младите да са си отделно. Нали се сещате снаха свекърва проблеми могат да възникнат от всякакво естество.

А и къде са били те когато лелята се е грижила за бабата. А.
Докато онези са си живуркали в София лелята се е грижила за бабата.
Само тя май е полагали грижи. Да.
Факт е нали не може да се отрече, че лелята се е грижила за бабата.
Хайде ако може авторката да отрече. Абе.
Нищо ли не заслужава тази жена.
Това дали имат уговорка или нямат нищо не означава. Лелята, която се е грижила за бабата заслужава награда. Точно така.

Добре им е било лелята да гледа бабата нали така а когато те трябва да дадат нещо се ослушват.
Сами трябва да се сетят, че лелята заслужава награда. Даже награда е силно казано. Достатъчно е да й позволят да си живее в къщата.
Точно така. Заслужава да помислят, че лелята се е грижила за бабата.
От корист или била е до нея. Ене е ли така.


Щом лелята е абсолютно никаква не е трябвало да се грижи за бабата.
Трябвало е да ги остави съвсем сами да се оправят.
Да, точно така.
И те да й вземат жилището й. Домът в който е живяла. А ха.
Поне тогава ще имат право. Да да.
Вие трябва да се грижите. Те тоест да.



Няма значение какво казва закона просто не е честно..


Ех, пак се повтарям ех. Ей. Ех.

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: ead5556037
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Пуснете вторият етаж под наем на "симпатяги" :) Ваш си е, ще правите каквото си искате, а вие може да искате да го от дадете под наем за известно време.
Полиция може да дойде, да се увери, че сте притежател на частта от имота, който от давате под наем и дотам.

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: 3e4030f523
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Има закони, и аз така се грижих за леля си последната година преди да умре, и аз я намерих починала в апартамента, ама ела сега да видиш колко племенници освен мен се наредиха на опашка за апартамента, на който аз плащам вече две години режийните, Има си съд и той ще каже на кой колко се полага, майка ми е наследница на 1 идеална част, другите също имат, но по малки квоти, Само на съд, алчната ти леля ще вземе колкото се полага, и то не тя, а чичо ти.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 29 дни
hash: fa21569a35
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   15 е прав - кажи на леля ти, че ако се инатят ще продадете етажа на някои цигани и после да се оправят с тях. Или ще теглите заем и ще го ипотекирате. Банката на кого ще го продаде - да се надяват на късмет. Какво е обещала бабата на думи няма значение - ако наистина е искала да го дава е можела да напише договор за гледане. Друг въпрос е, че може да се разпорежда само със своя дял.

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: 7c58bfbd26
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   Абе 18ти номер, какво се пениш, едните са си купили жилище в София, което не е без пари, а другите са живяли едни 25-30 години без наем, а на всичкото отгоре искат цялата къща. Бащата на дамата ако е искал, да го е дар под наем, но не, въпреки всичко не им е поискал стотинка, а си е платил жилището в София. Така как ти изглежда гледането на бабата. И съм почти сигурен, че лелята лъже много яко, защото ако бабата е казвала такова нещо, тя щеше да го оправи и документално, бъди сигурна. Но най-вероятно не е имало такъв разговор изобщо, защото бабите не са глупави, един телефон и ще каже на сина си в София какво става и гледай цирк. Малко ли е да живееш цял живот биз да си построил или платил дом. И с това гледане, какво си мислиш, кой е теглил пенсията на банкомата? Да не си някоя завряна снахичка?

 
  ...

...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: 7c58bfbd26
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Авторке, давам ти най-безболезнения вариант, предлагате им да откупят този дял на пазарни цени, все пак са 4ма души там, все ще се справят с финансовата част. Ако обаче искат да "превземат" дела на баща ти, съветвам те да продадете етажа и да намериш някоя симпатична вила/къща някъде недалеч от София, където да си карат летата. Други опции нямаш много ако не се изнесат доброволно. Братовчедите не са малки деца, както ти трябва да се оправяш с живота, така и те да си купуват имущество и да изплащат. Няма да подарявате дом строен и за двамата сина, чичо ти и баща ти. Като са ги правили тях, никой не е правил дом само за единия, винаги го помни това.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 29 дни
hash: 9f9ea357b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   При това положение ако го направи според мен да забрави, че има брат.
Аз ако съм сестра или брат роднина на някой и някой ми скрои такъв номер да забрави, че има сестра. Няма да му проговоря докато съм жива а пък да прави с имотите каквото си иска. Точно така. Да се фука както си иска.
Да.

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: 9f9ea357b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Добре хубаво той ще заведе дело срещу брат си ще го изгони от дома му..
И какво ще постигне. Ще си развали абсолютно завинаги отношенията с брат си заради една къща. И то само защото изведнъж нещо му прищраква и решава, че ще живее в къщата. Откъде накъде.
Чий... Го налага. Абе.. Съгласна съм с лелята. Тя е длъжна да мисли за децата си така както всеки човек мисли за децата си и както онзи бащата на авторката мисли за децата си.

А и не се знае дали някой ден няма да се наложи самият той да поиска някаква помощ за себе си. И кой ако не брат му ще му помогне.
Всичко в този живот се случва.
Ще си развалят отношенията заради една къща.
Много добре ги съветвате браво.
По-добре просто да поговорят и да се разберат съвсем човешки.
Да плащат някаква компенсация ли, пари ли някакъв наем ли.
Все пак онези са семейство и ЛЕЛЯТА има право много ясно. Също и племенниците. И те са част от семейството.
Нещо повече.

БРАТ БРАТА НЕ ХРАНИ НО МНОГО ТЕЖКО КОЙТО ГО НЯМА.

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 9f9ea357b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Ами точно заради това номер 38 точно защото БАЩАТА на авторката се е съгласил абсолютно доброволно да им предостави жилище за ЖИВЕЕНЕ пак казвам за живеене не за продажба не върви след толкова много години да стане лош и да си търси правата по съдебен ред. Не може.
С нож на гушата ли го принудиха да даде къщата на брат си в КОЯТО ТОЙ ДА СЪЗДАДЕ СЕМЕЙСТВО. И то само защото изведнъж му скимнало, че искало да живее в къщата. След като се е установил да живее в София и е със софийско жителство.
Аз елемент на принуда не виждам освен от страна на лелята, която е в правото си да мисли за децата си. Нищо, че са големи. Всеки родител мисли за децата си. Това е СЕМЕЙНИЯТ ДОМ на децата й, спомените им, там са израснали, там е прекаран целия им живот. Живот. Много ясно.
Преди никой не е карал бащата на авторката да дава къщата за да създадат семейство.

Да постъпил е благородно спестил им е пари от наем ДОБРИНА им е направил. Но и да не беше те нямаше да останат на улицата щяха да си работят и те да си изплатят жилище, което да си е само техно. Или щяха да живеят под наем.
Но не са го направили защо да го правят като са имали къде да живеят.
Глупаво е просто.
Да се скъсват от работа за да плащат и друго жилище.
Щото вече си имат.
Това си е вече техен дом. Както някой каза може и данък да са плащал
и. С една дума поддържали са имота. Добросъвестно. Съвсем точно.
А и да ги изгони не са сакати ще се справят някак под наем ще живеят ако трябва. Всички заедно ще работят и ще се справят с наема и последващите разходи. Имат вече двама големи сина ще работят и ще изкарат пари както всички хора Много ясно.
Няма да останат на улицата. НО ОТНОШЕНИЯТА между БРАТЯТА може много лошо да се развалят завинаги.

Нека братът да е добър завинаги. Щом в самото начало им е дал дом в който да отгледат децата си да бъде добър и занапред. Не им е искал наем. Супер.

Както те са живеели и са си работели и са си купили дом в София така и ЛЕЛЯТА и чичото са си отгледали децата си в дома.
А и докато онези са си щракали с пръсти в София лелята е гледала бабата.
Заслужава поне малко признателност.
Мила й е на... задник. А бе. Да не би да е лесно. А.

След толкова години да искат наем или да заведат дело или иск срещу брат му при положение, че онези са си живели доброволно със съгласие на онези са си щракали с пръсти е смешно.
Разбирам да е искал или иска да изгони брат си да ако брат му прави поразии естествено съгласна съм или както в една тема братът на единия брат пуска силна музика и им пречи да.

ВСИЧКО Е БИЛО НА ДОБРОВОЛНИ НАЧАЛА. Ще разбереш
А.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 9f9ea357b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   Тук вече съм съгласна с номер 39. Трябва да има парична сума затова, че онези им предоставят къщата да продължат да живеят.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 9f9ea357b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

50.   Изглежда, че бащата на авторката е много добър човек щом ще се отказва от къщата да се връща да живее там. Най-справедливо е всички да съберат някакви пари колкото повече толкова по-добре за да купят онези някаква малка вила извън София като им се живее извън София.
Да е добре и за тях. Да живеят извън София. Яко. Ама само за тях.
Щом им е омръзнала София.
Но лелята и чичото си продължават да живеят в къщата. Ясно. Точно така.
Може би бащата е по-големият брат е естествено, че ще отстъпи на по-малки я нали е батко много ясно.

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: bff8d287ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

59.   Докато онези са живели в София и са си купили дом семейството на брат му са живели в малкия град дори не знам къде е това също са съградили дом.

И всъщност за какво позволение става въпрос като и двамата са с равни права. Единствено за създаването на семейство е друго.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 28 дни
hash: bff8d287ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

60.   Я отивайте да си живеете в София.

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 14a08c426c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

61.   Ако имаш нещо твое, има си законен начин да се оправиш.
Аз имам подобни терзания, само че мен ме няма и в схемата.
Възрастни родители които не искат да разделят приживе имуществото, за което после аз ще съм потърпевш, защото влагам пари в нещо, което после ще се дели.
За 10 години се продадоха 2 големи апартамента наследствени, мен ме няма в схемата, защото съм се оправял сам. Разбира се иронията е, че сестрата е безхаберна и дават на нея, защото го играе жертвата. Как двете и деца и мъжа и били някакви, тя жертва на всички, все нещо не може да си намери работа, все е проблемна, пък като види пари ги харчи за норматив.
В същото време при проблем се звъни на мен, здравословен или друг, аз решавам нещата, сестрата се търси само за здрасти и при проблеми се покрива. Все едно аз нямам семейство и дете и освен там съм длъжен да помагам на всички по веригата, защото така са решили. Но мисля скоро да приключа и всеки да се оправя поединично.

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 630224f005
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

62.   Според мен е най-добре да се разберат с добро и е най-справедливо лелята и чичото да дадат някакви пари на баща ти за етажа, той да им го припише и синовете им да останат да живеят там. Но не върви да им го подарява. Ако не искат с добро, вече със съд.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 9f9ea357b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

64.   Да така съм съгласна. Трябва да дават пари поне малко.
И най-добре синовете да не живеят там. Да не се вкарват и те във такива филми. Точно. ДА си изкарват пари и да си купят. Освен това могат да възникнат проблеми между майката им и жените, които ще доведат.
Край.
Няма нужда и те да се навират в семейни войни. А.

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 057dc2f31b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

66.   Не е много добър човек бащата на авторката, щом се отказва от наследство, отказвам да приема тази теория. Утре на наследника/наследниците му може да потрябват рязко пари знаем в какви времена живеем, дори да е недай си боже за лечение и този отказ от наследство ще им излезе през носа. И аз навремето щях да се отказвам от наследство от една много мътна история и с брат по бащина линия, тогава адвокат поговори с мен и ме разубеди. Много се радвам, че така се получи, защото сега имам дете и тези пари са ми належащи. Дори да нямах, пак за нещо щяха да ми потрябват, така че бащата не мисли за децата си, а само как да му е мирна и спокойна главата и да не се занимава с дела и тен подобни, а да му е спокойничко.

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 4400590515
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

71.   Да донякъде съм съгласна с теб номер 66. Аз като върла защитничка на правата на лелята разбирам, че бащата на авторката също трябва да мисли за децата си.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 4400590515
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

73.   Всеки иска имот май извън София в тези горещини.

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: f34b203cc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

75.   По принцип щом баща ти си е предостъпил веднъж етажа, хората са го поддържали години наред, не е нормално в даден момент да им каже да се изнасят. Ножа бай вие му го забивате.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: d616c9943d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

76.   Така е. Те го забиват. Ех. Даже по-добре от самото начало да им беше искал наем отколкото след 20 години примерно да прояви претенциите си пък било и само за живеене.

Все пак основното е, че ще нарушат комфорта и личното пространство на хората.
Децата все пак отгледани в този дом
И това има значение за хората.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 24 дни
hash: 065350e0a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

77.   Н 75, човекът им е позволил да живеят в НЕГОВОТО жилище, не им го подарил. А че те са си правили тънките сметки си е техен си проблем.
Не са плащали наем, живял и са там на добрата воля на бащата на авторката.
Е, време е да си хващат пътя и освободят частта на собственика.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker