Неразбраност от страна на майка ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Неразбраност от страна на майка ми
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 2787 пъти
Здравейте,
Не знам от къде да започна своя проблем, по това доста личи моята обърканост. Аз съм момиче на 18 год. Родителите ми са разведени, докато съм била малка, живея с майка си, която е доста изстрадала жена. Още, като бях малка бях доста ограничавана, живеех в страх, майка ми заключваше вечер врата на стаята, след това като се отделих в друга стая слага столове на вратата към терасата и до днес е така, от страх го прави.

За нея е важно да имам добри оценки, да се държа добре с ученицита и да бях такава, но не ми дава да ходя на събирания с приятели, след училище веднага ми звъни да се прибирам и час да закаснея ми звъни къде съм, с кой съм, трябва да съм се пребрала като се стъмни, не ми дава да имам гадже, била съм малка... :(:(:(
И докато гледам както другите деца се забавляват, излизат с приятели аз трябвало само да уча да се иззуча.

От весело момиче, станах затворено в себе си, неразговорлива, отдръпнах се от приятелите и останах сама, като съм си сама само плача. Опитах да се противопоставя, разговори, нищо. Викахме, карахме се и пак нищо. Ако сгреша някъде, веднага вдига врява и ми се кара, а ако не правя грешки, как ще се поучавам от тях.

Нямах страх в себе си, но вече ужасно ми повлиява всичко това и изпитвам страх, а не искам да е така. Искам да се справя с това, да уча да стана човек, но от всичко това нямам желание за нищо, нито да живея. Никакво разбирателство нямам с нея. Може ли да ми дадете някакъв съвет?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 873771cfbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прави нещо каквото ти харесва, не се притеснявай, защото ако има нещо, което трябва да се случи, Бог го е предопределил и ще се случи! Не се вманиачавай, сега ще се случи това, или онова, мисли нещо хубаво, което ще се случи, то ще се случи...

МАйка ти е добра и еискала да те предпази! Ако можеше и моята майка да е такава, макар че и тя е разведена. Напротив, тя водеше някакви мъже в нас, и аз имам стрес от това, и се затварям в стаята си... изгубих желание да излизам, тя се държи като тинейджър, а аз искам свобода и просто да не я чувам как води разговори с други мъже...
Искам да живея спокойно, дори и да се присмива че е като пенсионер, просто искам свобода...

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c83023c9ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знаеш ли, покажи и темата. Кратък и директен начин да и покажеш как се чувстваш.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 4b3f31799b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Момиче, майка ти е болен човек. Изстрадала била - има си живо и здраво дете, съжалявам, но смятам, че разбираш, защо баща ти си е тръгнал. Не можеш ли да отидеш да живееш при него?
Ако не може, поговори с нея, тя има нужда от лечение в психиятрия, а и ти - ако останеш да живееш така.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2764928418
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1 - Съжалявам много, ако нямаш 18, изчакай да станеш и отиди да живееш в друг град или при някой роднини. Много е лошо това, което ти го причинява.
Номер 3 - напротив баща ми е пияница и идваше вкъщи чупеше, скандали, изобщо не го интересувам, отровил ни е живота, а и аз отдавна съм го отписала и не искам да чувам за него. тя е била под тормоз, а и нейните родители са се държали така строго с нея.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: cbdf366ceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Пълнолетна си, завърши и запиши висше с пансион. Майка ти не може все да бди над теб! Все някога ще се отделиш от нея.
И аз съм за Да и покажеш темата тук.

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 5d31a2590d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Какви глупости говорите на момичето майка й не е луда нито е правилно да я изостави без обяснение нито да й покаже темата така ще я разочароват коментарите, пък и никоя майка не иска да види лични неща като столовете до прозореца в нета.
Авторке седни поговори с майка си спокойно питай я от какво я е страх, защо ти няма доверие, след като държавата на 18 год. ти е дала доверието, че си голям човек. Питай я не вярва ли, че те е възпитала достатъчно добре за да се справяш добре с проблемите на големите. Кажи й, че ако ти искаш да правиш непозволени от нея неща можеш да ги правиш и в голямото междучасие в училище/секс наркотици цигари/ и това, че те държи през другото време в къщи не те предпазва а наранява. Кажи й, че те наранява недоверието й кажи й, че и ти имаш право да пробваш любовта, нищо че нейният опит е бил неуспешен. Говори с нея тя ти е майка най-близката на света няма лошо кажи й и това.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: f0bfd73376
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Никой не може да държи човек затворен против волята му, и всеки е свободен, докато не бъден осъден на затвор.
Може би понеже си вътре в ситуацията ти е трудно да го осъзнаеш но майка ти е психично болен човек. Просто се изправи, независимо колко ще те манипулира, как я нараняваш и как я караш да страда, дори ако трябва бъди "лоша", но трябва да се освободиш. Ти си голям човек не си домашен любимец. Ако не го направиш толкова по-зле за теб обречена си докато майка ти е жива да си затворена, а после ще си осакатен човек неспособен да създаде семейство и връзка.
BV

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c48d26bc3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От авторката:
Не, няма да й покажа темата - това я би съсипало. Майка ми е много чувствителна и много страда да не ми се случи нещо, страх да не върша нещо нередно-да, това ме убива, че и капка доверие ми няма и така ме наранява, дори и да се опитва да ме предпази. Каквото е писано да се случи, ще се случи.
Номер 6 - задавала съм и някои от тези въпроси, но немога да й кажа тези неща, тъй като тя плаче без да има проблем, от страх ли какво, вика ми :че жива щяла да съм я вкарам в гроба, по добре да я нямало :(:(:( - поне да бях направила нещо да ми вика така, но не искам да съм свестно момиче и си страдам вътрешно, плача си когато съм сама и така не искам да й се случи нещо-ако стане нещо, няма да си го простя. просто съм много объркана, даже и трезво не мога да мисля. Благодаря на всички за съветите.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b524f98742
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Свръхнесигурна е и донякъде живее чрез теб, според мен. Концентрирала е целото си съществуване върху теб - и не, това не е нормално, колкото и да те обича. Единственият начин да се справите и двете с това, е да се отделиш. Замини да учиш в София (ако си от провинцията) или направо в чужбина. Даже чужбина ще е най-добре. Причината - по-доброто висше образование, което ще получиш. Майка ти няма да може да се противопостави, защото в крайна сметка именно тя те е карала през всичките тези години само да учиш. Заминавайки, ще имаш възможността както да израснеш самата ти, да се научиш да се оправяш сама, така и майка ти ще й се наложи да заживее за себе си. И това няма да е бягство или неблагодарност от твоя страна, а просто начин да се отделиш от нейната свръхпротективност.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: f0bfd73376
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Както казаха майка ти има психични проблеми и ще направи и теб такава. Тя те манипулира като играе по твоите чувства, и ти като една добра дъщеря и се връзваш. Да ти може и да си добра дъщеря но тя не е добра майка. И ако продължаваш така ще свършиш зле. И какво следва сега мога да ти преразкажа накратко да си видиш живота който те очаква ако не пораснеш и не си вземеш Собствената си съдба в Собствените си ръце и за хубаво и за лошо.
- Не можеш да излизаш детството юношеството и младостта ти минават неусетно а ти в къщи сама - защото тя реве и казва че ще я вкараш в гроба
- Някога дай Боже ще срещнеш мъж с когото искаш да бъдеш, но не можете да се виждате, трудно е със секса и терена и ти го оставяш или той се маха защото не може да издържи и ти се връщаш при майка си -защото тя реве и казва че ще я вкараш в гроба
- Ако допуснем че си минала предходното изпитание и решиш да напуснеш "Мама" и да създадеш свое семейство - тя ще реве и казва че ще я вкараш в гроба.
-Но някой не издържа или ти или приятелят ти и ти се прибираш при "мама"-защото тя реве и казва че ще я вкараш в гроба
- Накрая ще си си двечките самички и тя пак ще реве и казва че ще я вкараш в гроба
Най-накрая защото така е редно освен ако Господ не е рекъл друго тя наистина ще отиде в гроба (това винаги се случва така или иначе) преди теб и тогава ще си самичка ужасно самичка а половината ти живот а може и повече вече е в миналото и дори да се опиташ да погледнеш назад - няма да видиш нищо само празнота, дори и спомени няма да имаш.
Не искам да ме разбираш погрешно, всеки има дълг към родителите си. Но трябва да има граница, нацепи и дървата за зимата, купи и лекарства интересувай се как е, приказвай си с нея помагай РЕАЛНО. Но с кого излизаш, защо, до кога, до къде са си твоя работа и твоят живот. Иначе не знам какво и помагаш като си затворена като куче в стаята си.
BV

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 5d31a2590d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От 6
Авторке не трябва да има немога, в този живот немога няма. Ти уж я щадиш, а тя може да ти говори глупости за гробове. Трябва да осъзнаеш, че това са манипулаций, ти не си виновна за старческите белези. Никой не е виновен за смърта тя рано или късно идва. Осъзнай го тя ти е майка обичай си я, но да й позволяваш да те убива емоционално защото й напредва възръстта е глупаво от твоя страна. Трябва и двете да осъзнаете, че имате два различни живота не един общ.
Тя ти е взела вече доста, момиче на твойте години би трябвало да има поне 5 приятелки и да е имала сравнителен опит в любовта, опит в отношението в обществото, като не излизаш нямаш го, след години без опит ще се наложи да излезеш и ще бъдеш стъпкана от същото общество. На 18 липсата на опит с обществото е чуствителна но все още имаш шанс да се оправиш.
Говори с нея кажи й това е твоят шанс за живот. Ако крещи крещи и ти, ако заплашва с гробове заплашвай, че ще избягаш и няма да те види повече. Кажи й че това е нейният шанс да те задържи в живота си, да продължава да има дъщеря иначе те губи. Ако иска да се връщаш при нея трябва да те пусне да живееш, ако не няма да се връщаш. Знам, че е трудно но трябва да го направиш ако не искаш тя теб да вкара в гроба.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 73bf012a31
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Абе момиче ти си на 18. Имаш право да правиш квото искаш

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 4b81a01c75
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Разговори не помагат!
Майка ми е такава. Мислех, че като завърша гимназия ще се промени, ще спре да недоволства и да ми прави забележки и да ме разпитва за всичко, мислех, че ще ми има по-голямо доверие, да, ама НЕ. Стана по-зле.

Адски е трудно, когато си над 18 да контролират живота ти и да отнемат правото на свободна воля. А когато са двама могат да ти докарат някое нервно заболяване.

Моят случай е такъв. Просто не се осъзнават какво правят, затова казвам, че разговорите няма да доведат до нищо положително. Не искат да приемат, че децата все пак някой ден порастват и не винаги ще изпълняват това, което наредят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker