Токсичност в семейството - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Токсичност в семейството
преди: 1 месец, 20 дни, прочетена 748 пъти
Как се справяте с отровните си роднини? Много лесно е да поддържаш хигиена в личните си отношения, когато става въпрос за хора извън семейството. Но когато става дума родственици? Как действате, в случай, че някой от най-близките ви роднини е отявлен нарцисист, който се превръща в чудовище, ако нещата не се развиват според собствените му представи? Човек, който непрекъснато иска да му се засвидетелстват отношение, грижа, подкрепа (вкл. и финансово), но никога нищо не е в достатъчно количество, според него/нея, а в същото време страдат собствената ви персона и личният ви живот. Човек, който цял живот ви е манипулирал и ви е третирал като малко дете? Човек, който ви е вменил доживотно чувство да малоценност и за вина. Човек, който успява да ви докара до лудост с вечните си капризи, прищявки, безспирно говорене, негативизъм и отричане на всичко и всички, които не са на неговото мнение.
Знам, че най-лесният начин е да преустановиш контакти с подобен човек, но когато той е твой близък - какво правите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 20 дни
hash: 16187417a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Свеждане на контакт до минимум, никой не е длъжен на никого макар и роднини

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 507981b207
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   За съжаление от опит казвам, че единственото решение е да се прекрати контакт. Нарцисистите никога не се променят, това е тежко личностово разстройство, което не знам дали изобщо може да се лекува. Те смятат, че света се върти около тях и другите са там да им служат и да им угаждат на капризите. Каквото и да правиш, както и да угаждаш никога няма да получиш добро отношение. На тях им липсва емпатия и никога няма да се замислят на теб какво ти е и какво ти причиняват. Както казах говоря от опит с роднини близки, които се е налагало да търпя и на които съм им прощавала доста неща, точно защото са ми роднини. Накрая се разболях от стрес. То бяха лъжи, манипулации, тормоз, налагане на воля, вменяване на чувство на вина, сриване на самочувствието. И никога ама никога не се оцени това което правя, те те възприемат че си им длъжен. И днес може да искат едно, а утре точно обратното и ти да си длъжен да превключваш на база на техните желания. При мен резултата беше, че още на 20 и няколко години се чувствах като пълен парцал, вечно изморена и изтощена, вечно объркана, чувствах че се държа на един косъм живот, тревожност, безсилие, апатия. Все се надяваш този човек да се промени, но както казах промяна няма, накрая ще те съсипят от стрес, защото ти си вечно в стрес от тяхното поведение и може да си докараш някоя болест, както стана при мен. Затова ако имаш възможност се махай по най-бързият начин, защото ако още не се е натрупал много негатив, след време вече ще си тотално съсипана и дори нарцисиста да изчезне от живота ти, дори няма да можеш да се зарадваш, защото ще си тотално изцедена и депресирана. Спасявай се докато е време и докато може да съхраниш себе си. Недей да позволяваш да ти влияят и да ти съсипват психичното здраве. Защото без него си заникъде. Започни да търсиш начин да се измъкнеш и ограничи контакт, щом тези хора те карат да се чувстваш зле и те нараняват, значи това не е полезно за теб. И пак казвам - скъсай се да правиш компромиси, скъсай се да угаждаш или да се опитваш да имаш добри отношения, те това не го ценят. Те смятат, че си им длъжна, а те могат да си правят каквото искат, защото в болният им мозък света са върти около тях и те са най-велики, а другите са някакъв слугинаж дето трябва нон стоп да се въобразява с тях. Общуването с такива води до много сериозни последици.

 
  ...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 6f766d5c80
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Режа ги и забравям, че съществуват. Моето здраве е важно.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 19 дни
hash: f4c857c7e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Пак същото. Не съм говорила с майка ми и сестра ми от 2 години. Просто, защото майка ми е особено опасен и злобен нарцисист, а сестра ми се превърна с годините в нейно копие и придоби някакви психопатични наклонности. Двете в даден момент започнаха да обединяват сили в това да ме тормозят, да ме лъжат, да ми оронват авторитета с някакви глупости пред роднини и така нататък. Като ми преля чашата директно блокирах номера, акаунти в социалните мрежи и изобщо не искам да чувам за тях. Живея си с мъжа ми и те не ме интересуват ни най-малко. Да, неприятно ми е, боли ме от време на време, но така е по-добре за мен и за настоящето и бъдещето ми.
И държа да подчертая - преди това съм правила какви ли не жертви от своя страна за тях. Давала съм си последните стотинки, за да има какво да ядат ТЕ. Плащала съм им сметки. Грижила съм се за всяка една от тях психически и физически. И накрая какво - да ме одумват пред роднини и да ме изкарват психично нестабилна, за да ги съжаляват хората и да има за какво да говорят (в отлично психично здраве съм си, просто някак трябва да оправдаят това, че им правя забележка за отношението, както всеки нарцисист).
Изходът от такива отношения е САМО ЕДИН - пълна дистанция.
Пробвала съм десетки други варианти и само това сработи.
С такива хора не може да се води диалог, не можеш да общуваш нормално просто, защото те не са нормални и не мислят трезво като нормален човек, а отделно и им доставя удоволствие всичко това.
Просто спираш контакт и това е.

 
  ...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 5ef4db4470
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Стига с тези модерни, чуждестранни термини! Всеки употребява тая чуждица, за да си опише майката, бащата, бабата, дядото, брат, приятелства, гаджета, колеги. Всяка връзка е токсична уж. Всеки уж е нарцисист. То нормални хора не останаха, само нарцисисти и токсични, поне според общественното мнение. Някой ти каже нещо накриво или те помоли-нарцисистичен и токсичен. Гадже те обижда-токсично. Колежка интригантства-токсична.
Няма идеални отношения между хората. Нито ти галиш с перце, нито те теб. Нито си жертва, защото в даден момент и ти си токсичен спрямо друг човек.
Как да се справиш? С добрина и усмивка.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: d40e6d5d5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Подаваш молба за развод. Друг изход няма, а ако ти е родител се изнасяш надалече и не св занимаваш повече с него.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 37f48dd55b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Звучи ми много познато, майка ми е всичко, което си написал плюс патологичен лъжец. Приключих отношения преди 1 година, беше трудно и тежко решение, но просто повече не се издържаше. В крайна сметка една душа имаме и тя има някакъв лимит. Уморих се да поемам жестоки обиди, клевети, интриги, че и кълнене, без никаква предпоставка или причина.. Вече живея в хармония със себе си, сега разбирам, че съм живял в психологически ад. Мнаго е неприятно собственият ти родител да ги е душманин. Единстнено съжалявам, че търсят прекалено дълго и че съм бил прекалено сервилен. Събери сила и кураж и го приключи.

 
  ...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 3c908fbf74
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Защо не пишеш весели щастливи истории от началото до края на историята. Не ми се четат токсични истории поне в този сайт.

 
  ...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 4dd2d34900
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   И на мен 10. Безсмислици са според мен.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 4dd2d34900
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Съгласна съм номер 6. И мен ме дразнят тези чуждици. Да. Токсичен, токсични, нарциси. Но естествено не одобрявам аз подобно поведение.
Не може ли просто да се казват недоброжелателни, лоши хора, които правят лоши коментари.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: abe2539c7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Не общуваш с тях или свеждаш контакта до минимум. С баща ми от 10 години не съм говорила и ми е много добре. Ужасно токсичен човек е и все ме въвличше в неприятности.

 
  ...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 4b7a216c9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Доскоро търпях подобно чудовище, маскирано като грижовна майка. Денят й започваше с оплакване от всичко и всички, а, ако не станеше на нейната, ставаше страшно.
Каквото и да направех, все беше наопаки. Клела ме е. Иначе нямаше нищо против да се грижа за родителите й. Казваше, че съм длъжна, защото те ме гледали. Не посмях да я питам защо тя не го е правила...
Изгубих години, за да угаждам на черногледо чудовище. Сега си плащам със самота.
Никаква търпимост към криви физиономии и обиди! Разкарай ги! Ако имат нещо да казват, да ти го кажат като хора!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 4b7a216c9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   До номер 6 - с добрина и усмивка се отнасяме към хора. От енергийни вампири се пазим. "Съветчето" ти е тъпо! Най-много да стигне до психиатър ако го последва.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 45e2a8f455
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Нарцисист, токсичен - отровен, не са чуждици, ама толкова ви е акълът, псевдопатриоти! Нарцисизъм е заболяване, като сте толкова умни. Сбъркан ум.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: a3078c00fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Прекратявам контакт. Имала съм роднини и роднини на мъжа, които единствения кеф, свързан с мен ще им е да се чувствам зле или да съм зле здравословно. За какво са ми такива хора? Показаха ми, че ме мразят без причина. Мразете си ме, но от разстояние. За какво ми е човек, който не мрази, без да съм му направила нищо? Да слушам и виждам колко съм зле, да се коментират какви са и какво работят моите родители или аз каква не съм, как не си гледам детето? Като слушам разни жени какво свекърви имат, приели ги като дъщери, радват се на успехите им, моята не сме прегърна дори на раждането на детето ми. И те, и други хора, имам и друг пример с един от крайно редките случаи, в които леля ми идваШЕ при баба ми се обърна към нея и подигравателно, спрямо мен каза: "Какво прави това НЕЩО тук? ", просто не можах да повярвам рози човек е криел омразата си към мен години наред. Оттогава години са минали, не съм я виждала, не искам и да я видя, с и тя не се интересува добре ли съм или не, изказа се така, че да разбера колко ме ненавижда и принизява до предмет (с нея дори не сме се карали), изплю си отровата върху мен. И те, и роднините на мъжа ми не желая да виждам, изплюха си де що можаха отрова върху мен, даже се поболях от приказките им.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 93fc9a5874
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   17, я посочи в тълковният речник къде е значението им. Виж дали в някое стихотворение / роман ги има. Това са изрази от 21-век и то чужди.
15, тъкмо с усмивка се обезоръжажават такива хора.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 407a45dbb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   6. Напълно те подкрепям!

Каквото сутрин им пуснат по фейсбука, вечер това е централната тема за обсъждане в кафето....

 
  ...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: 4dd2d34900
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Така е номер 18.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 17 дни
hash: 4dd2d34900
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Абе с една дума лоши хора, които тормозят хората. Номер 17.

 
  ...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: 4dd2d34900
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Съгласна съм с номер 19. Това са модерни изрази. Толкова ли не може да се каже просто лоши хора.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker